*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Φεβρουαρίου

Χωρίς σκηνικά και με μόνο το μουσικό κομμάτι η σημερινή εκδήλωση (20.00) της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ στο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης

13 Φεβρουαρίου


ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Απορώ γιατί ο Σιδηρόπουλος τα ερωτήματα για την....ψηφιακή εκτύπωση των σκηνικών τα κάνει στον Πασχάλη Λύρατζη κι όχι στον συνέταιρό τους και υπάλληλο του Κέντρου Πολιτισμού Νίκο Ιγνατιάδη!
 
 
 *Πληθώρα καλλιτεχνών θα ταξιδέψουνε μουσικά σήμερα στο Δημοτικό αμφιθέατρο (20.00) τους φίλους της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, με τραγούδια που μας κάνουν να ονειρευόμαστε...! 
 ......
ΜΕ καθαρή επιστολή του στον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη, ο Πάνος Παπαδόπουλος δίνει απάντηση στις "ιδιοκτησιακές αντιλήψεις" των βολεμένων υπαλλήλων του Κέντρου Πολιτισμού και στα περί..ψηφιακών εκτυπώσεις των σκηνικών της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ λέγοντας οτι "το θεατρικό και επιθεωρησιακό κομμάτι της σημερινής εκδήλωσης, θα ανέβει σε ξεχωριστή εκδήλωση" του συγκεκριμένου συλλόγου. 
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω: 
Ξάνθη 13 Φεβρουαρίου 2015 
Προς τον
Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού
Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη
Κύριε Πρόεδρε,
Με σχόλιό του στο ιστοσελίδα που διαχειρίζεται, ο συνέταιρος και συνεργάτης του υπαλλήλου σας και μετόχου του Κανάλι 6 κ.Νίκου Ιγνατιάδη, με αφορμή την σημερινή επιθεώρηση που παρουσιάζουμε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης με τίτλο «Άρτσι μπούρτζι και λουλάς», στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015» έγραψε τα παρακάτω: «....καλό είναι να ξέρουμε ποιος πληρώνει την ψηφιακή εκτύπωση τα σκηνικά για την επανάληψη της  -δήθεν- επιθεωρησιακής  σαχλαμάρας».
Φυσικά θα απαξιούσαμε παντελώς να κάνουμε αντιπαράθεση με την χυδαιολογία ή τα προσωπικά συμπλέγματα του οποιοδήποτε, αν:
1.Ο υπάλληλός σας -που μας ζήτησε να αναζητήσουμε μάλιστα και...μαραγκό (!) για το στήσιμο των συγκεκριμένων σκηνικών- είχε την ίδια ευαισθησία να δίνει «ανταποκρίσεις» στον συνέταιρό του, για τα χιλιάδες ευρώ που αφειδώς σκορπούσε και σκορπάει το Κέντρο Πολιτισμού για τις εκδηλώσεις των άλλων συλλόγων, τις εκδόσεις βιβλίων και τις πέραν της υπαλληλικής του ιδιότητας συνεργασίες στις ηχοληψίες..
2.Έλεγε όλη την αλήθεια, ότι δηλαδή μια θεατρική επιθεώρηση, λογικό είναι να διαθέτει και σκηνικά η αξία μάλιστα των οποίων, έστω και ψηφιακή, αμφιβάλω πολύ αν ξεπερνάει τα 300-400 ευρώ. Οπότε τα ερωτήματα του κ.Σιδηρόπουλου, κακώς έγιναν σε σας, έπρεπε να γίνουν στον υπάλληλο και συνέταιρό του κ.Νίκο Ιγνατιάδη. Εμείς ούτε σπιτάκια ζητήσαμε, ούτε επιχορηγήσεις για τις παραστάσεις μας.
3.Φυσικά τα περί «επανάληψης της –δήθεν-επιθεωρησιακής σαχλαμάρας  είναι ανάξια οποιοδήποτε σχολίου, αφού αυτός που τα γράφει, εξ΄ ιδίων έμαθε κρίνει πάντα τα αλλότρια..
4.Είναι ωστόσο λυπηρό το Κέντρο Πολιτισμού να συνεχίζει και με σας Πρόεδρο να λειτουργεί άνισα απέναντι στους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και να «καπελώνεται» είτε από βολεμένους υπαλλήλους, είτε από βολεμένες υπαλληλικές «ιδιοκτησιακές» καταστάσεις,.
Μετά από αυτά λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι:
1.Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ θα ανεβάσει μόνη της και με δικά της σκηνικά την μουσικοχορευτική επιθεώρηση ΑΡΤΣΙ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ....ΛΟΥΛΑΣ! Όπως έμαθε να κάνει χρόνια τώρα, χωρίς να «επαιτεί» από τον κ.Δημαρχόπουλο ή την Περιφέρεια την οποιαδήποτε στήριξη...
2.ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ λοτο θεατρικό και επιθεωρησιακό κομμάτι από την σημερινή μας εκδήλωση γιατί ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε μας και τους φίλους της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ και αφήνουμε μόνο το μουσικό. Δηλαδή δεν χρειαζόμαστε τα σκηνικά σας και πόσο μάλλον την...ψηφιακή εκτύπωσή τους.! Το μουσικό κομμάτι μπορεί να εκτελεστεί και χωρίς αυτά.
3.Είναι λυπηρό πράγματι ότι στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, η συνέχεια των εποχών Τσέπελη-Φανουράκη, συνεχίζεται δυστυχώς με τις ίδιες ιδιοκτησιακές αντιλήψεις των υπαλλήλων της και το κατεστημένο που διαχειρίζεται εκεί τα πάντα εδώ και χρόνια, «συνδιοικώντας» με την διοίκηση.
4.Φυσικά αν δεν μπορεί ν΄ αλλάξει τα πράγματα ο νέος Πρόεδρος ή το νέο Δ.Σ. του Κέντρου, αυτό αφορά αυτούς κι όχι εμάς...
Αυτό όμως που αφορά τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, είναι να λένε την αλήθεια οι υπάλληλοί σας και για τις...ψηφιακές εκτυπώσεις (!) αλλά και την επί χρόνια σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση όλων των άλλων συλλόγων αλλά και των ΜΜΕ που παράλληλα εκπροσωπούν.
Για την Θρακική Θεατρική Σκηνή
         Πάνος Παπαδόπουλος
(σ.σ. Φυσικά δεν απορώ γιατί ο κύριος Σιδηρόπουλος ρωτάει εσάς κύριε Πρόεδρε για το κόστος των σκηνικών κι όχι κατευθείαν τον συνέταιρό του και υπάλληλό σας κ.Νίκο Ιγνατιάδη...Αυτό μπορεί, αυτό κάνει!)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »