*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιανουαρίου

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1 Δυο όψεις είχε η ομάδα της Ξάνθης

24 Ιανουαρίου


Άτυχη η Skoda Ξάνθη! Μονότερμα στο πρώτο ημίχρονο, «κουρασμένη» στο δεύτερο
 
 
 
 

Τα συνεχόμενα παιχνίδια και οι βροχοπτώσεις επηρέασαν και τον αγωνιστικό χώρο του “SKODA ΞΑΝΘΗ Arena” με αποτέλεσμα οι συνθήκες να μην είναι ιδιαίτερα καλές για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. H ομάδα της Ξάνθης είχε πολλές ευκαιρίες, παρουσιάζοντας δύο όψεις. ήταν πολλυ καλή στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έδειξε σημάδια κούρασης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε στην αναμέτρηση αυτή τον Κυριακίδη στο θέση του τερματοφύλακα, τον Μπέρτο και τον Γκομσί στα άκρα της άμυνας με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη SKODA ΞΑΝΘΗ, τους Λισγάρα – Γούτα αμυντικό δίδυμο, τον Φλίσκα αμυντικό μέσο και δίπλα του τον Βασιλακάκη. Στα πλάγια του άξονα ήταν οι Λουσέρο – Σολτάνι ενώ ο Κλέιτον είχε πιο δημιουργικό ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καπετάνος.
Από την άλλη μεριά ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης επέλεξε τους Βελλίδη, Ντάσιο, Μπέριο, Μιχαήλ, Γιάκο, Τζημόπουλο, Ακόστα, Τσουκαλά, Τσάβες, Στρούνα και Μανιά στην προσπάθεια για την κατάκτηση των βαθμών της νίκης.
Επιθετικά ξεκίνησε η SKODA ΞΑΝΘΗ τον αγώνα και στα πρώτα του λεπτά είχε καταφέρει να απειλήσει πέντε φορές την αντίπαλη εστία έχοντας παράλληλα κερδίσει φάουλ και κόρνερ. Καπετάνος, Γκομσί, Κλέιτον, Σολτάνι και Μπέρτος ήταν οι πρωταγωνιστές στα πρώτα «τελειώματα» της αναμέτρησης χωρίς ωστόσο το σκορ να ανοίξει. Αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα περιορίστηκε σε ένα αμυντικό στυλ προσέγγισης του αγώνα στο ξεκίνημά του προσπαθώντας να περιορίσει την επιθετική πρωτοβουλία της ξανθιώτικης ομάδας. Η πρώτη του καλή στιγμή ήταν στο 28ο λεπτό με την κεφαλιά του Ακόστα μετά από λάθος συνεννόηση της άμυνας των γηπεδούχων ενώ ακολούθησε το δυνατό σουτ του Τσάβες που απέκρουσε ο Κυριακίδης.
Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από τα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και την βροχόπτωση ανέβαζε το βαθμό δυσκολίας στους ποδοσφαιριστές που παρά τις αρκετές λάθος μεταβιβάσεις είχαν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι από το μισάωρο κι έπειτα έψαξαν είτε τις κόντρα, είτε τις οργανωμένες επιθέσεις με την SKODA ΞΑΝΘΗ πάντως να συνεχίζει να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το β’ μέρος οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους όμως να εκμεταλλεύονται την πρώτη τους καλή στιγμή στην επανάληψη. Πιο συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό ο Λουσέρο ξεκίνησε την αντεπίθεση πίσω από το κέντρο, πάσαρε στον Σολτάνι, αυτός έξω από την περιοχή πάσαρε και πάλι στο Λουσέρο και ο Αργεντινός με όμορφο τρόπο έβγαλε σε θέση βολής τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος από κοντά δεν αστόχησε, σημείωσε το 6ο φετινό του γκολ και ταυτόχρονα το 1-0 για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Λίγο αργότερα οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις κινήσεις τους. Πρώτα ο Λουτσέσκου πέρασε στον παιχνίδι τον Ομπόντο αντί το Βασιλακάκη και στη συνέχεια ο Πετράκης τον Ίλιτς αντί του Γιάκου. Στο 65’ μπήκε ο Ίλιτς στο ματς για τους φιλοξενούμενους και τρία λεπτά αργότερα ο Μπέλιτς για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Χωρίς ευκαιρίες το δεύτερο μέρος με τον ΠΑΣ Γιάννινα να στέκεται τυχερός στο 75ο λεπτό. Σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες του κατάφερε να παραβιάσει το τέρμα του Κυριακίδη και να φέρει το παιχνίδι και πάλι στην… αρχή. Στο σημείο αυτό, ο Ναδάλες που είχε μπει σαν αλλαγή και νωρίτερα είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα, έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Τσάβες με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους ο Γουάλας που στο 82’ πήρε τη θέση του Γκομσί και τρία λεπτά αργότερα είχε ένα καλό σουτ από πλάγια θέση που απέκρουσε ο Βελλίδης. Μέχρι το τέλος το 1-1 δεν άλλαξε με αποτέλεσμα SKODA ΞΑΝΘΗ και ΠΑΣ Γιάννινα να συνεχίσουν να βρίσκονται μαζί στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας από 28 βαθμούς.
Οι καλύτερες στιγμές
6’ Ο Καπετάνος μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το άστοχο σουτ.
9’ Καλό μακρινό σουτ του Γκομσί, ο Βελλίδης με εντυπωσιακή απόκρουση το μετέτρεψε σε κόρνερ.
10’ Φάουλ του Κλέιτον σε κόρνερ ο Βελλίδης.
12’ Σουτ του Σολτάνι απομάκρυνε με γροθιές ο τερματοφύλακας.
18’ Ατομική ενέργεια του Μπέρτου και σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ.
28’ Σέντρα του Γιάκου κεφαλιά του Ακόστα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.
29’ Το δυνατό σουτ του Τσάβες απέκρουσε όμορφα ο τερματοφύλακας.
31’ Συρτή πάσα – γύρισμα του Σολτάνι, ο Καπετάνος έκανε την προβολή με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων.
33’ Πάσα του Τσάβες ο Κυριακίδης βγήκε έγκαιρα προ του Μανιά και σταμάτησε τη φάση.
41’ Το σουτ του Λουσέρο μπλόκαρε ο Βελλίδης.
42’ Το σουτ του Μανιά μετά τη σέντρα του Ακόστα μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
53’ Αντεπίθεση για τη SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Λουσέρο και τον Σολτάνι να συνεργάζονται και τον πρώτο να δίνει την ασίστ στον Κλέιτον που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει κάνοντας το 1-0.
75’ Σέντρα του Ναδάλες κεφαλιά του Τσάβες και 1-1.
90+' Μεγάλη χαμένες για την SKODA ΞΑΝΘΗ με την κεφαλιά του Γούτα που απέκρουσε ο Βελλίδης και το σουτ του Ομπόντο με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να βγαίνει νικητής.
Διαιτητές
Διαιτητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (ΕΠΣ Αθηνών)
Α' Βοηθός: Φραγκιαδάκης Λεωνίδας (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Β' Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Κίτρινες: 10’ Μπέριος, 26’ Ντάσιος, 61’ Κλέιτον, 74’ Ναδάλες, 78’ Ακόστα
Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 8, Γκομσί  7 (82’ Γουάλας), Μπέρτος 8, Λισγάρας 5, Γούτας 7, Φλίσκας 5, Βασιλακάκης 6 (60’ Ομπόντο 6), Λουσέρο 6, Σολτάνι 5 (68’ Μπέλιτς 5), Κλέιτον 7, Καπετάνος 4.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης 8, Ντάσιος 5, Μπέριος 6, Μιχαήλ 6, Γιάκος 5 (65’ Ίλιτς 6), Τζημόπουλος 5, Ακόστα 7, Τσουκαλάς 6, Τσάβες 6 (86’ Σαπαλίδης), Στρούνα 6 (72’ Ναδάλες 5), Μανιάς 7.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »