*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ -Πότε θα… ξανάρθεις; -Εις το επανιδείν…

31 Οκτωβρίου


Για πρώτη φορά Δήμαρχος Ξάνθης από την εποχή του Γ. Καρασακαλίδη, άνοιξε τις πόρτες του πρώην Δημαρχείου Σταυρούπολης, στους ακρίτες Δημότες της περιοχής
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ:
Κάθε μήνα θα κάνω μια μέρα Δημαρχείο στη Σταυρούπολη, με συγκινήσατε πολύ με την θερμή υποδοχή σας… 
*Ανεργία, Μακεδονικός Τάφος, Τράπεζα Πειραιώς, στρατόπεδο… επενδύσεις να μείνουν οι λίγοι νέοι που απόμειναν στην περιοχή!
Για πρώτη φορά Δήμαρχος Ξάνθης, ανοίγει τις πόρτες του πρώην Δημαρχείου Σταυρούπολης στους ακρίτες Δημότες της περιοχής, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να τονώσει και το φρόνημα και ηθικό των κατοίκων, αλλά και να τους δώσει το μήνυμα ότι «μπορεί η πολιτεία να είναι απούσα δυστυχώς, ο ΔΗΜΟΣ Ξάνθης όμως είναι εδώ… συμμετέχει και διαισθάνεται τις αγωνίες σας, σας στηρίζει από καρδιάς»!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Γ. ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗ…
Αρκετά χρόνια λοιπόν μετά την περίφημη εκείνη «ιδέα» του πρώην Δημάρχου Σταυρούπολης Γιώργου Καρασακαλίδη να «φορτώσει» τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης και τον νυν Δήμο Ξάνθης με χιλιάδες Ευρώ, προκειμένου να μην ισχύσει ο Καλλικράτης για τον ακριτικό Δήμο, ικανοποιώντας το… καπρίτσιο του, (Σ.Σ. Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας που απορρίφθηκε φυσικά πανηγυρικά και απλά χρεώθηκε χιλιάδες ο Δήμος…), ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αποφάσισε να κάνει μια φορά τον μήνα Δημαρχείο στη Σταυρούπολη προκειμένου να «ενώσει» τους δημότες και να δείξει στην πράξη στους Σταυρουπολίτες την μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλει για την επίλυση των προβλημάτων τους, στα πλαίσια των δυνατοτήτων φυσικά του Δήμου…

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΙΤΕΣ
Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα των Σταυρουπολιτών που επισκέφθηκαν τον Δήμαρχό τους χθες στο πρώην Δημαρχείο;
-Πότε θα… ξαναρθείς;
Και στο πρόσωπό τους φαίνονταν έκδηλη η ικανοποίησή τους αλλά και η συγκίνησή τους…
Ποια θέματα του έθεσαν οι δημότες Σταυρούπολης κατά προτεραιότητα;
1. Ανεργία (δουλειές για να μείνουν οι νέοι που έχουν απομείνει ήδη λίγοι…).
2. Μακεδονικός Τάφος (που ανοίγει όταν «θυμάται» η ΛΑ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Δήμαρχος θα ζητήσει ν’ ανοίγει συχνότερα και να ‘ρθουν κι άλλοι υπάλληλοι στο κτήριο που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος).
3. Τράπεζα Πειραιώς (ν’ ανοίγει περισσότερες μέρες την εβδομάδα, θέμα που θα το δει με τον βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό επισκεπτόμενος τον Υποδιοικητή της Τράπεζας που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για την Θράκη)
4. Στρατόπεδο - κέντρο νεοσυλλέκτων (που κάποτε έδινε οξυγόνο και πνοή στα μαγαζιά της Σταυρούπολης και γενικά στη περιοχή και δεν λειτουργεί στα πλαίσια της λιτότητας που έπληξε τη χώρα) και 5. κάποιες… επενδύσεις ώστε να απασχοληθούν και να μείνουν εκεί οι λίγοι νέοι που απόμειναν.
Παράλληλα έγινε η καταγραφή από το επιτελείο υπαλλήλων που συνόδευε τον Δήμαρχο κάποιων προβλημάτων που θα επιλυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται από τον Δήμο και προσωπικά θέματα δημοτών που οι ίδιοι κατ’ ιδίαν εμπιστεύτηκαν στον κ. Δημαρχόπουλο.

ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ…
Φεύγοντας αργά το απόγευμα ο Δήμαρχος Ξάνθης από το Δημαρχείο Σταυρούπολης, δεσμεύτηκε και πάλι στους Σταυρουπολίτες αλλά και στους στενούς του συνεργάτες και τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Κυριάκο Παπαδόπουλο:

31 Οκτωβρίου

ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ Άτυχη! Αλλά μπορεί να προκριθεί η Ξάνθη!

31 Οκτωβρίου


ΟΦΗ-SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0

Ο ΟΦΗ χάρη σε γκολ του Τζορτζ στο 84ο λεπτό, επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο "Γεντί Κουλέ" και έφτασε τους τέσσερις πόντους, ισοβαθμώντας στην κορυφή με την Ζάκυνθο. Δοκάρι η Ξάνθη στο 93'
Δραματικό φινάλε είχε η αναμέτρηση στο "Γεντί Κουλέ" ανάμεσα στον ΟΦΗ και την Ξάνθη στο "Γεντί Κουλέ" για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, με την... μπίλια να κάθεται τελικά στους Κρητικούς.
Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο επιβλήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Τζορτζ στο 84ο λεπτό, το οποίο έφτανε και περίσσευε για να έρθει το τρίποντο και να βρεθεί στην κορυφή με τέσσερις πόντους, όσους έχει και η Ζάκυνθος.
Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν νικήσει στην πρεμιέρα τους και ήθελαν τουλάχιστον να μην χάσουν, ώστε να μην βρεθούν εκτός δυάδας, είχαν δοκάρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Λουσέρο.
Όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική, όπου η Νίκη Βόλου υποδέχεται τον ΟΦΗ, ενώ η SKODA Ξάνθη την Ζάκυνθο, όταν και έχει την ευκαιρία με μια νίκη να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η πρώτη ευκαιρία ήταν για την ξανθιώτικη ομάδα με την κεφαλιά του Σολτάνι και στο 21´ και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν άλλες δύο φορές, για μία SKODA ΞΑΝΘΗ που μπήκε καλύτερα από τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο. Η κατοχή μπορεί να ήταν μοιρασμένη όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν πιο απειλητικοί αλλά το 0-0 ¨σφράγισε¨ τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΟΦΗ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός βάζοντας στο παιχνίδι τον Τζορτζ στη θέση του Φερούζ. Ο Ζαρόπουλος στο σουτ του Σίσιτς αντέδρασε σωστά ενώ στη συνέχεια ο Ολιβέιρα είχε τρεις στιγμές με σουτ τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Ιδιαίτερα η φάση του 58´ ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Γκατούζο έβαλε στο παιχνίδι και τον Μεραμπασβίλι στη θέση του Σίσιτς στην δεύτερη κίνησή του από τον πάγκο στο 60´. Η πρώτη κίνηση της SKODA ΞΑΝΘΗ στο παιχνίδι ήταν ο Λουσέρο που πήρε τη θέση του Ολιβέιρα στο 68´.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ρούντι έδωσε τη θέση του στον Κλέιτον με τον Βραζιλιάνο να είναι πρωταγωνιστής στην επόμενη φάση όταν το σουτ του στο 74´ απέκρουσε ο Λόρια. Ο αγώνας δεν άλλαζε μορφή μέχρι το 84´. Στο σημείο αυτό ο Λόρια με δύο επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στην εστία του ΟΦΗ αποκρούοντας τα σουτ των Κλέιτον - Καπετάνου και στην κόντρα επίθεση έγινε το 1-0 από τον Τζορτζ. Ένα γκολ που ήρθε χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους και τελικά έκρινε και τον αγώνα παρά το δοκάρι του Λουσερο στις καθυστερήσεις.

31 Οκτωβρίου

Αιχμές Καραλίδη κατά Γ. Παυλίδη για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ)

31 Οκτωβρίου


Νέα επίθεση κατά της νέας Περιφερειακής Διοίκησης του Γιώργου Παυλίδη εξαπέλυσε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτη Καραλίδης αναφερόμενος αυτήν την φορά στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ)
Αντικειμενικοί πάντως κύκλοι σχολίαζαν ότι με τα συνεχόμενα δελτία τύπου ο κύριος Καραλίδης επιδιώκει στην ουσία να νομιμοποιηθεί ως επικεφαλής του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, δηλαδή του συνδυασμού της Κοινωνικής Συμμαχίας.
Το νέο δελτίο τύπου του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη αναφέρει τα παρακάτω:
Για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ)
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 20ης Οκτωβρίου 2014, στη συζήτηση για το  Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών, είδαμε με «ευκολία» να μην περιλαμβάνονται έργα που οι τοπικές κοινωνίες επιζητούν αλλά και η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, μετά από ευρεία διαβούλευση, περιελάμβανε στην πρότασή της, στο πλαίσιο του Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης.
Το ΣΠΕΜ αναφέρεται σε έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι το 2025!!!
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των έργων είναι να περιλαμβάνονται αυτά στο προτεινόμενο σχέδιο, ασχέτως αν έχουν σήμερα πηγή χρηματοδότησης. Αν δεν περιλαμβάνονται (στο σχέδιο) δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν από πουθενά!!!
Έτσι η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας «ξέχασε» να συμπεριλάβει:
1. τον άξονα Ξάνθης Ελληνο/Βουλγαρικών συνόρων (Π/Υ 206.000.000 €, αν και έχει ολοκληρωμένες μελέτες),
2. την περιμετρική οδό της Καβάλας (Π/Υ περίπου 60.000.000€),
3. την περιφερειακή οδό της Αλεξανδρούπολης (Π/Υ περίπου 67.000.000€),
ενώ επιπρόσθετα  :
1. το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το υποβαθμίζουν,

31 Οκτωβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Οκτωβρίου


*Παντρεύονται τελικά σύντομα με πολιτκκό γάμο στο Δημαρχείο της Ξάνθης η γνωστή Ξανθιώτισσα τραγουδίστρια Μαρία Τζελέπη και ο επίσης Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Τάσος Τηλαβερίδης.
Σήμερα μάλιστα ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» δημοσιεύει και την αναγγελία του γάμου τους.
Ημερομηνία δεν ορίστηκε ακόμα, αλλά όταν μάθουμε θα σας την αποκαλύψουμε!
……

*Πρίν δυο εβδομάδες (όπως είχε αποκαλύψει ο «ΜΑΧΗΤΗΣ») άλλο ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι της Ξάνθης, ο Γιώργος Κουμουλίδης και η Γεωργία Ταστσόγλου, δημοσιοποίησαν τον γάμο τους μέσα από το «Facebook», και την πρόταση που έκανε ο Γιώργος στην αγαπημένη του με μονόπετρο δαχτυλίδι σε δωμάτιο γνωστού ξενοδοχείο της Ξάνθης!
-Από γάμους τον τελευταίο καιρό καλά πάμε!
……

Aύριο Σάββατο 1η Νοεμβρίου o μοναδικός Παναγιώτης Ψάλτης σε ένα υπέροχο ζωντανό πρόγραμμα στο «City» που θα σας συναρπάσει!
Ο εξαιρετικός καλλιτέχνης αναμένεται να ξεσηκώσει τους πάντες, μιας και έχει πολλούς θαυμαστές στην Ξάνθη!
Είσοδος κοστίζει 10 ευρώ με ποτό!
Κλείστε αμέσως ρεζερβέ στο 6937180069.
……

*Την άλλη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου μετά τις 22:00 οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του LIFE 92,1 «News Boys In The City» θα έχουν καλεσμένο έναν από τους καλύτερους Deejay της Αθήνας... Τον P-VAL (Deejay & Producer) τον οποίο θα παρουσιάσουν στο cafe bar «Queens» στην οδό Γεωργίου Σταύρου 14-16 στη Ξάνθη με είσοδο ελεύθερη!
Μέγας Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Life 92.1 fm.
Rezerve:6989397473.
……

*«Σκίζει» στην κυριολεξία κάθε Παρασκευή και Σάββατο η μουσική ταβέρνα «ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ» στην Παλιά Πόλη με τη ζωντανή ορχήστρα.
Ο «ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ» που φημίζεται για την εκλεκτή κουζίνα του κάθε Παρασκευή και Σάββατο σας περιμένει με τη Μάνια Ασλάνογλου στο λαϊκό τραγούδι, τον φοβερό Τάσο στο μπουζούκι και το ρεμπέτικο και τον Φίλιππο στο μπάσο.
Η αίθουσα διατίθεται και για κάθε είδους εκδηλώσεις!
Το τηλέφωνο του ΜΥΡΟΒΟΛΟΥ για να κλείσετε τραπέζι είναι 25410 72720.
Να πάτε σήμερα Παρασκευή ή αύριο Σάββατο και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα!
……

*Ετοιμαστείτε και αυτή την Κυριακή για το Καραόκε πάρτι στο νο1 Ελληνάδικο της πόλης που περιμένει τους... τολμηρούς που θέλουν να τραγουδήσουν σε μια βραδιά με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους καλλίφωνους νικητές.

31 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

31 Οκτωβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Περισσότερο κόσμο περίμενα στην εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης, φαίνεται όμως ότι η «κρίση» χτύπησε και τους Ρόταρυ…
*Στο δια  ταύτα όμως. Ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης διοργάνωσε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου  στις 9 το βράδυ στο Ξενοδοχείο Elisso, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Διοικητή της Περιφέρειας Κώστα Καρβούνη στη Ξάνθη, πανηγυρική εκδήλωση μετά κυριών, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
……
*Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ξάνθης, Υποστράτηγος Εν Αποστρατεία Κος Γεωργιάδης Γεώργιος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:«28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940» και τα είπε πολύ καλά, ενώ την εκδήλωσή τους τίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με την σύζυγό του και ο Χρήστος Μούρκας προφανώς εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο…
-Κρίμα μόνο γιατί ο ρεπόρτερ μου μέτρησε μόλις 27 ανθρώπους στην εκδήλωση. Το κενό του Σπύρου Καραουλάνη εμφανές ακόμη και σ’ αυτό.
*Κι ένα μικρό σχόλιο, μετά το χυδαιότατο σχόλιο του Γ. Σιδηρόπουλου για την εκδήλωση των απόστρατων για το μέλλον της Θράκης που τόσο πολύ τον ενόχλησε…
-Ο κύριος Γεωργιάδης που είναι ο Πρόεδρος, είναι πτυχιούχος πολιτικός Μηχανικός του ΔΠΘ και άσκησε το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού από την αποστράτευσή του μέχρι και το 2011 όπου και ανέλαβε πρόεδρος του παραρτήματος Ξάνθης της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών.
-Ο κύριος Γ. Σιδηρόπουλος μπορεί να μας τα πει τα δικά του «προσόντα» και μόρφωση; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι κρίνουν και τους άλλους… με ύβρεις και χλευασμούς.
….

Συνελήφθη την 30-10-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στον κόμβο Κίρκης της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, 46χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 27,4 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Οδηγούσε δηλαδή με το…χασίς δίπλα του!!!
……

Χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από το ερχόμενο Σάββατο 1η Νοεμβρίου
Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Έτσι οι πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου θα έχουν μειωμένη χρέωση και για ένα δίωρο το μεσημέρι.
Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι:
-Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η “Ανδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) η μειωμένη χρέωση ισχύει από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.
-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), και του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr).
……

Μικρά
Μικρά
*Σήμερα επιστρέφει στην Ξάνθη ο βουλευτής Αλέκος Κοντός. Όλη την εβδομάδα έτρεχε από Υπουργείο σε Υπουργείο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί την πολιτική επένδυση της Ξάνθης…
……
*Την ίδια ώρα ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει σε μείζον θέμα, γιατί δεν τον άφησαν να καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά ως… βουλευτή!!!
Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί… με τα στεφάνια τους. Άξιοι και για… φωτοστέφανο κατά γενική παραδοχή.
……
*Ωραίος ο Φώτης Καραλίδης. Τον «βόλεψαν» στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντί να πάει στο σχολείο του, ώστε να έχει χρόνο κι όταν πηγαίνει εκεί, να γράφει τα… δελτία τύπου κατά του Γ. Παυλίδη!!! Μπράβο στους Σάββα Μελισσόπουλο και Μιχάλη Αμοιρίδη…

…..

Αποκαλύψεις από τον Αβραμόπουλο! Γλιτώσαμε νέα Ίμια στην Κάλυμνο
Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου αποκάλυψε ένα περιστατικό που μέχρι τώρα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας και ενέπλεκε ακόμη και σε πόλεμο τη χώρα μας με την Τουρκία. Γλιτώσαμε νέα Ίμια στην Κάλυμνο, είπε χαρακτηριστικά.!
Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αποκάλυψε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στις αρχές του έτους όταν παρ' ολίγο να συμβεί θερμό επεισόδιο κοντά στην Κάλυμνο.
Υποχρεώθηκε, όπως είπε, να τον καλέσει μέσα στη νύχτα, με τον Νταβούτογλου να απαντά ότι δεν ήξερε τίποτα για το περιστατικό και τον ίδιο να του λέει ότι αν αυτό συμβαίνει τότε η τουρκική κυβέρνηση δεν ελέγχει τον στρατό.
…………….

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 19:30 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης -Θα συζητηθεί η επαναλειτουργία αστυνομικής σχολής Ξάνθης
Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με 9 θέματα στα τακτικά θέματα της συνεδρίασης μεταξύ των οποίων η λειτουργία του Τελωνείου Ξάνθης, η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης και τα πρόστιμα για την μη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αναλυτικά θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα στην συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου, του ΕΒΕ Ξάνθης:

31 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Οκτωβρίου


«Δεν μπορώ βέβαια να είμαι μέσα στο μυαλό του δημάρχου για το τι άλλες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν στο έργο αυτό….Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι πρόκειται πάντα για προτάσεις προς τους ειδικούς επιστήμονες που θα κάνουν τελικά τις προτάσεις τους, κάτι που όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε χωρίς να κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα…».
(Ο απόφοιτος δημοτικού Μανώλης Τσέπελης σε δηλώσεις του στη «ΘΡΑΚΗ», για την απόφαση Δημαρχόπουλου να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το έργο της πλατείας)
-Δεν τον στέλνεις Δημαρχόπουλε μια και καλή στο…Ψωμί και Σοκολάτα χωρίς αντιμισθία και αυτοκίνητο να σε ευγνωμονεί όλη η Ξάνθη!
……………..

Όπως λοιπόν έμαθα από πρώτο χέρι, ενώ οι προκάτοχοί του δεν είχαν αυτό το προνόμιο, ο Τσέπελης αιτείται και "πιέζει" τον Δήμαρχο να πάρει το πολυτελές τζιπ του αντιδήμαρχου Σταυρούπολης Κυριάκου Παπαδόπουλου και να το κυκλοφορεί στη Ξάνθη!!!
Όταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Σπυριδόπουλος, δεν διέθετε ούτε... πατίνι!!!
Για την ιστορία... Πρόκειται για το περίφημο εκείνο τζιπ επίσης πολλών κυβικών που κυκλοφορούσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και στη Ξάνθη αλλά επειδή είχε πρόβλημα με το σασμάν για μικρό χρονικό διάστημα, είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στον «Μ»)
-Διαθέτει άραγε άλλος Δήμος….Τσέπελη; Ιδού η απορία…
….
Σεμνά & Ταπεινά
*Μαθαίνω ότι ΟΜΟΦΩΝΑ έκανε δεκτή την παραίτηση της Μαρίας Λυκίδου από διευθύντρια της ΔΕΥΑΞ το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ υπό την Προεδρία του Μαρίνου Σδρέβανου…
*Και δεν ήταν φυσικά μόνο το θέμα της Μαρίας, αλλά και τα υπόλοιπα στην ημερήσια διάταξη που πέρασαν επίσης ομόφωνα…
……
*Φυσικά θα πρέπει να διευκρινίσω ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Θανάσης Ξυνίδης λόγω των δικαστηρίων που είχε στη Κομοτηνή, ωστόσο το σύστημα Τσέπελη φαίνεται πως «διαλύεται» ολοσχερώς…
-Ακόμη και ο πρώην υπαρχηγός του ο Ηλιάδης, ψήφισε ΝΑΙ σε όλα!
……
*Κι όσο για την «λευκή απεργία» ορισμένων (κυρίως των μηχανικών…), που επικαλούνται στον νέο Πρόεδρο Μαρίνο Σδρέβανο ότι δεν προλαβαίνουν κλπ με αποτέλεσμα να καθυστερούν κάποια πράγματα στη ΔΕΥΑΞ…
Θα σας αποκαλύψω ότι ένας εκ των μηχανικών αυτών, είναι αυτός που υπέγραψε τελικά το περιβόητο έργο των 50.000 ευρώ που αρνήθηκε να υπογράψει στον Τσέπελη ο Κοσμίδης και τον κάλεσε η…διευθύντρια σε απολογία!
Αλλά γι’ αυτήν την ιστορία θα έχουμε σίγουρα και την συνέχεια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα!
Κάντε λίγη υπομονή… γιατί όσο θα «καταρρέει» το σύστημα Τσέπελη, τόσο περισσότερα θα βγαίνουν στη φόρα!
….

Το ΕΒΕ Ξάνθης στηρίζει τον Δήμαρχο για τις παρεμβάσεις στην πλατεία και τον ιστορικό πλάτανο! Το ΠΑΚΕΘΡΑ «σιωπά»…
Όχι μόνο στηρίζει τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο το Επιμελητήριο για τις καθαρές θέσεις που εξέφρασε στο να διορθώσει την κατάσταση που επικρατεί με την «πλατεία τέρας» και το κυκλοφοριακό, αλλά και επικροτεί πλήρως την αποφασιστικότητά του…
-Το έργο αυτό έχει σοβαρά λάθη και ο Δήμαρχός μας πρέπει να κάνει άμεσα παρεμβάσεις για να αναπνεύσουν επιτέλους οι δημότες. Όπως επίσης επικροτώ και την πρωτοβουλία του να μη μειωθούν οι θέσεις πάρκινγκ για να τονωθεί το κέντρο της πόλης.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης μιλώντας χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» ήταν ξεκάθαρος στις θέσεις του, υπενθυμίζοντας ότι και επί Στυλιανίδη είχε εκφράσει τις ίδιες απόψεις και δεν εισακούστηκε…
-Κλείνοντας μάλιστα το τηλέφωνο μου είπε χαρακτηριστικά: «Αν ο κύριος Μπένης με τον κύριο Τσέπελη και οποιοδήποτε άλλο, γιατί γνωρίζω ότι και ο κύριος Πούλιος αν εκλέγονταν Δήμαρχος θα άνοιγε την Βόγδου έχουν διαφορετική άποψη για την πλατεία, τότε ιδού… να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσουν οι δημότες»!
(Σ.Σ. Τι να πω εγώ; Ότι πρώτοι οι αριστεροί του ΠΑΚΕΘΡΑ, ζήτησαν να φύγει από τον πλάτανο το σιντριβάνι και να συμβάλουν μάλιστα και οικονομικά και τώρα που το υλοποιεί ο Δημαρχόπουλος, κρύβονται;
………

Όσο κι αν προσπαθεί ο Τσέπελης, δεν παύει να είναι… Τσέπελης!
Κάποιοι λένε ότι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλη Τσέπελη πλην της γνωστής απληστίας του σε πάρα πολλές περιπτώσεις, διακατέχεται δυστυχώς και από… μεγαλομανία καταδιώξεως, με μια διαφορά!
Όσο κι αν προσπάθησε επί τόσα χρόνια κι όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να ξεφύγει από το κύριο επάγγελμά του, πριν γίνει επαγγελματίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομήσει ελέω Φ. Αμοιρίδη και Λάκη Στυλιανίδη.
-Οδηγός του λεωφορείου στη Φωνή της Αμερικής με προσόντα αποφοίτου δημοτικού! Κακό δεν είναι… αλλά… μιλάμε για το έτος 2014! Και τον άνθρωπο που θέλει ακόμη και τώρα να το «παίζει» κουμανταδόρος της πόλης με ειδικό σύμβουλο προσφάτως μάλιστα και τον… Μπατζακίδη!
-Τουλάχιστον ας μη προσκαλεί υποσκάπτοντας τόσο άγαρμπα τον νέο Δήμαρχο… Ο ίδιος εκτίθεται και πάλι!
,……………

Ομόφωνα πέρασαν όλα τα θέματα στη ΔΕΥΑΞ
Ομόφωνα πέρασαν στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης όλα τα θέματα που έθεσε ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο… κόπο!
Μεταξύ των θεμάτων, ομόφωνα έγινε αποδεκτή και η παραίτηση της πρώην διευθύντριας Μαρίας Λυκίδου που ενώ ως μηχανικός και υπάλληλος είναι άριστη, η απόλυτη ταύτισή της με τον πρώην Πρόεδρο Μανώλη Τσέπελη και η έντονη δυσαρέσκεια που εκφράζονταν στο πρόσωπό της από τους ίδιους τους εργαζόμενους, έκαναν από την πρώτη κι όλας μέρα «βαρύ» το κλίμα για την ίδια…
Έτσι υπέβαλε την παραίτησή της που έγινε αποδεκτή, ενώ σχολιάστηκε ιδιαίτερα η «λευκή» απεργία κάποιων μηχανικών και εργαζομένων του «συστήματος»…

31 Οκτωβρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Οκτωβρίου


ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΔΥΜΟ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ «ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ» ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ!
Στη ζωή μαθαίνεις να κερδίζεις, μαθαίνεις όμως και να χάνεις! Κι όταν μάλιστα χάνεις, είναι προτιμότερο να σιωπάς, παρά να συνεχίσεις τις… προεκλογικές σου φανφάρες, φτάνοντας στο σημείο να χλευάζεις τον Δήμαρχο που με διαφορά ήρθε πρώτος από τον δεύτερο και επιχειρεί ν’ αλλάξει τα πράγματα…ή να  «τρέχεις» από πίσω τους, όπως κάνουν ήδη με τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη…
Αναφέρομαι ευθέως στο γνωστό «δίδυμο» Γιάννης Σιδηρόπουλος - Σταύρος Καρυπίδης που όπως μαθαίνω μιλώντας στο ίδιο «παράθυρο» του Κανάλι 6, χλεύασαν τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης (κυρίως ο δεύτερος που εξακολουθεί να εμφανίζεται εκδότης μιας ημερήσιας εφημερίδας που κυκλοφορεί μόνο όταν έχει… διακηρύξεις!), για την απόφασή του να κάνει μια φορά τον μήνα Δημαρχείο στη Σταυρούπολη…
Είτε το θέλουν λοιπόν, είτε δεν το θέλουν οι συγκεκριμένοι κύριοι, στις εκλογές του Μαΐου κατάφεραν όσους υποστήριξαν με μαϊμού δημοσκοπήσεις και σχόλια, να τους κάνουν τελικά να… χάσουν και μάλιστα πανηγυρικά! Με πρώτο και καλύτερο τον εκλεκτό τους Χρίστο Πούλιο…
Επομένως είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να κριτικάρουν τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο στο να κάνει μια φορά τον μήνα δημαρχείο, στον πρώην Δήμο Σταυρούπολης!
Άλλωστε το ίδιο ακριβώς έχει ήδη αποφασίσει και κάνει και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος (μια φορά τον μήνα θα κάνει δημαρχείο στους δύο πρώην δήμους του Δήμου του), ενώ με τον τρόπο αυτό είναι σαφές ότι ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος θέλει να διατρανώσει στους ακρίτες κατοίκους της περιοχής Σταυρούπολης ότι «ο Δήμος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, είναι δίπλα τους…».
Και στο κάτω κάτω της γραφής να απολογηθεί ο Δήμαρχος σε ποιους; Στον Καρυπίδη και τον Γ. Σιδηρόπουλο που όλη την προεκλογική περίοδο τον εμφάνιζαν… τρίτο με πρώτους και δεύτερους τους Πούλιο και Μπένη;
……

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
Κι επειδή μαθαίνω ότι μεταξύ των άλλων ο πρώην ηλεκτρολόγος της ΣΕΒΑΘ (Στ. Καρυπίδης) ισχυρίστηκε στο «παράθυρο» του Κανάλι 6 ότι, «όλους μπορεί να τους αλλάξει ο Δημαρχόπουλος και τον Τσέπελη και τους άλλους αντιδήμαρχους, όχι όμως τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που πήρε το… 42%», του χρειάζεται ολίγον φροντιστήριο για να μαθαίνει και να μην  παραπληροφορεί το κοινό του…
Υπάρχουν λοιπόν δύο ειδών αντιδήμαρχοι. Οι κατά ύλην και αρμοδιότητες και οι κατά τόπον…
Ο Δήμαρχος λοιπόν μπορεί να ορίσει όποιον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του θέλει ως «κατά τόπο αντιδήμαρχο Σταυρούπολης»!

31 Οκτωβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Οκτωβρίου


Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, ο «δικαιολογημένος» τελετάρχης, το… στεφάνι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος!
…….
*Ζούμε τελικά στην «εποχή» των δήθεν και του δήθεν… Με την διγλωσσία να κυριαρχεί και ορισμένοι εγχώριοι κομματικοί, -το κόμμα των οποίων δεν κατόρθωσε στη Ξάνθη να βγάλει πλην του αρχηγού δεύτερο δημοτικό σύμβουλο- να βλέπουν παντού αντιπάλους και μάγισσες…
……
*Παράδειγμα ο συμπαθής κατά τα άλλα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου ο οποίος «ξεσήκωσε» λέει τον κόσμο, γιατί δήθεν δεν άφησαν τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ να καταθέσει στεφάνι για την 28ης Οκτωβρίου, προσέξτε όμως, όχι ως βουλευτή αλλά ως… εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθηςς όπου ήθελαν!
……
*Τελικά βέβαια κατέθεσε ο άνθρωπος στεφάνι, κάθισε και δίπλα στον Αλέκο Κοντό και τον Δημήτρη Σαλτούρο ως πνεύμα ενότητας των τριών τοπικών βουλευτών και πρόβλημα ουδέν, οι δηλώσεις όμως του Συντονιστή στα Μέσα που υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα… καυτηριάζουν τον Ανταμπούφη γιατί «μάλωσε» τον Τσέπελη που έχει κάνει «γιάφκα» το γραφείο του ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ οι πρώην δεν είχαν ούτε… πατίνι, έγιναν κανονικά στον τύπο τους!
Και για να μην έχουμε και παράπονο, έβγαλαν και μια ανακοίνωση επί του θέματος, ενώ επί της ουσίας, έσπευσε βέβαια ο Γ. Χατζηθεοδώρου να «αθωώσει» τον τελετάρχη που συμπτωματικά ήταν ο συνδικαλιστής και πρώην συναγωνιστής, συνδικαλιστής (στις πορείες και στις Εθνικές επετείους) πολιτευτής της ΑΝΕΛ Μπάμπης Ευστρατίου κι όλα κύλησαν ωραία και καλά… τραλαλά - τραλαλά!
……
*Τι δήλωσε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης; Αποτυπώστε επακριβώς γιατί δεν είναι να χάνουμε ούτε κόμμα:
 «Ο τελετάρχης ήταν αυτός που μας γνωστοποίησε ότι δεν μπορούμε να καταθέτουμε στεφάνι αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι μια δική του πρωτοβουλία, μάλλον έχει ευρύτερες διαστάσεις και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε στεφάνι. Συνέβη πρώτη φορά το περιστατικό και μας έκανε εντύπωση…», είπε ο κύριος Χατζηγεωργίου..
-Ευρύτερες διαστάσεις, της διάστασης των διαστάσεων κι άντε ψάξτε και… βρείτε, που στο τέλος θα καταντήσουμε τρισδιάστατοι…!
……
*Και το ρεζουμέ της πολύκροτης υπόθεσης: «Το περιστατικό συνδέεται με την προεκλογική δραστηριότητα και για το λόγο αυτό υπήρξε τόσο έντονη αντίδραση», ολοκλήρωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τις μαντικές του ικανότητες…
-Δηλαδή βρισκόμαστε σε προεκλογική δραστηριότητα κι όλοι πλέον έχουν έντονη αντίδραση με τον… ΣΥΡΙΖΑ που θα «σώσει» τη χώρα και θα μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος δημοσίων υπαλλήλων…!
Ζητώωωω…!
……
*Άντε λοιπόν και στο επόμενο στεφάνι την 25η Μαρτίου, όπου ακόμη πιο υπερήφανα ο κύριος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής πλην του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μετέ αλλά και του Τουρκικού Προξενείου, θα αγωνιά φαντάζομαι από τώρα να καταθέσει στέφανο γιορτάζοντας την Απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους..
……
*Και για να γίνω πιο συγκλονιστικός κλείνοντας αυτό το κομμάτι, αφιερώνω και ολίγους στίχους στους κυρίους Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γ. Χατζηθεοδώρου από το λαϊκόν αριστούργημα «Τα στέφανα» με τον αριστουργηματικό και μοναδικό Μάκη Χριστοδουλόπουλο.
«Αυτά τα στέφανα που φτιάχτηκαν με άνθη, κάθε λουλούδι έχει γίνει αγκάθι, αυτά τα στέφανα που κάποτε μας σμίξαν, γίναν θηλιές και την αγάπη μας την πνίξαν!».
-Έγραψα πάλι… Καθότι ο «πνιγμένος» τελικά από τους… ΣΥΡΙΖΑίους πιάνεται!!!
…..

31 Οκτωβρίου

Οι φωνασκούντες κατά του Δημαρχόπουλου επειδή θέλει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, η "πλατεία-ΤΕΡΑΣ" που κατασκευάστηκε χωρίς κυκλοφοριακή, οι "ειδικοί" επιστήμονες του Τσέπελη και η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο....

31 Οκτωβρίου
Που βρίσκονται και γιατί "κρύβονται" οι κύριοι του ΠΑΚΕΘΡΑ; Ιδού ο νέος Δήμαρχος "ξηλώνει" το συντριβάνι....Εσείς που στις 21/4/2013 λέγατε, "Διατιθέμεθα να προσφέρουμε εργασία για τον επανασχεδιασμό του χώρου και, εν μέτρω, να συμβάλουμε οικονομικά στο έργο», διατίθεστε πλέον ή όχι;
      ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ


*Είναι πράγματι «απίστευτοι» αυτοί που αντιστρατεύονται τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο για να κάνουν αντιπολίτευση για την….αντιπολίτευση ή απλά να κραυγάσουν, τόσο στο θέμα των παρεμβάσεων στην πλατεία-ΤΕΡΑΣ που αποδυνάμωσε εντελώς την κεντρική αγορά υπέρ των πολυκαταστημάτων, όσο και στο θέμα του ιστορικού πλάτανου που «πνίγηκε» στα λασπόνερα ενός σιντριβανιού που αποτελεί την τέλεια παραφωνία στο σημείο που βρίσκεται…
….
*Κι είναι απίστευτοι, διότι αν διαβάσει κανείς τα προγράμματα των άλλων υποψηφίων δημάρχων, θα διαπιστώσει εύκολα ότι ο σημερινός Δήμαρχος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υϊοθετεί για σε πολλά πράγματα αυτά που πρώτοι είπαν οι αντίπαλοί του..
…..
*Για παράδειγμα ο πρώτος που ανοιχτά διαφώνησε με τους μελετητές και τον απερχόμενο Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη για την νέα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης και ευθύς εξ’ αρχής τοποθετήθηκε στην διάνοιξη της Βόγδου με λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ήταν ο νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος!!!
-Οπότε και μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβαση του Θανάση Ξυνίδη ότι πράγματι «ο Δήμαρχος που εντοπίζει σε ένα έργο αστοχίες, μπορεί και πρέπει να τις αλλάξει…»
Και ο Δημαρχόπουλος είτε αυτό αρέσει, είτε αυτό δεν αρέσει στους γνωστούς «επαγγελματίες» υβριστές του, προσφάτως ψηφίστηκε από τον Ξανθιώτικο λαό και εκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά Δήμαρχος της πόλης.
-Ώστε δικαίως τώρα να λέει, απολογούμαι μόνο στους δημότες και σε κανέναν άλλον!
…..
*Υπέρ επίσης των διανοίξεων της Βόγδου και όχι μόνο τάχτηκαν και άλλοι συνδυασμοί προεκλογικά στα προγράμματά τους κι είναι το ελάχιστο υποκριτικό και ανήθικο τώρα να το ξέχασαν και να κραυγάζουν, θέλοντας την «πόλη» όμηρο ενός έργου που επαναλαμβάνω, κατασκευάστηκε ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ κι αντί κάποιοι να πάνε στον Εισαγγελέα, ζητάν και τα ρέστα από πάνω…
-Που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν τόσο κόσμο, χώρια τα «μαγαζιά» που έκλεισαν εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου έργο.
…..
*Κι όσο για την απομάκρυνση του σιντριβανιού της πλατείας από τον ιστορικό πλάτανο, κάτι που αποτελεί ΑΠΑΙΤΗΣΗ της τεράστιας πλειοψηφίας του Ξανθιώτικου λαού, πρώτοι και καλύτεροι το ΖΗΤΗΣΑΝ μαζεύοντας υπογραφές, οι προοδευτικοί και αριστεροί του ΠΑΚΕΘΡΑ!
Μήπως το «ξέχασαν» ο Κώστας Γούναρης ή ο Ηλίας Βασιλούδης και κυρίως ο Πρόεδρος κ.Αϊβαλιώτης, που φυσικά μόνο ομοϊδεάτες και σύντροφοι δεν είναι με τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης…
….
*«Ο Δήμος κάνοντας κατά τη γνώμη μας μέγα λάθος κατασκεύασε αυτό το συντριβάνι κάτω από τον ωραίο ιστορικό πλάτανο της πλατείας. Εάν με γενναιότητα το διορθώσει και αποδώσει πάλι στους ξανθιώτες την καλοκαιρινή σκιά και δροσιά του θα τον συγχαρούμε όλοι όσοι υπογράφουμε αυτή την πρώτη και ήπια διαμαρτυρία. Διατιθέμεθα να προσφέρουμε εργασία για τον επανασχεδιασμό του χώρου και, εν μέτρω, να συμβάλουμε οικονομικά στο έργο», έλεγε στις 21/4/2013 ο Αϊβαλιώτης κι όχι ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος…
-Ιδού λοιπόν έφτασε η ώρα! Διατίθεστε ή όχι προοδευτικοί κύριοι του ΠΑΚΕΘΡΑ; Θα συμβάλετε ή όχι;
….
*Προς τι λοιπόν τέτοια  η υποκρισία; Επειδή δεν έχουν πλέον ρόλο ή επειδή οι ανατροπές που ευθύς εξ’ αρχής ξεκίνησε ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης, δεν βόλεψαν τους «εγχώριους» επαγγελματίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ακόμη και τώρα ονειρεύονται να γίνουν …«χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη»;
…..
*Πρώτα λοιπόν ο Τσέπελης και τα φερέφωνά τους ας μας πουν «σε ποια πόλη κατοικούσαν», όταν ο απερχόμενος Δήμαρχος κατασκεύαζε το έργο της πλατείας ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ μελέτη, γράφοντας στα υποδήματά του, τους «ειδικούς» που τώρα επικαλείται ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και μετά….συζητάμε και σχολιάζουμε τις καθαρές θέσεις του  Δημαρχόπουλου για τις παρεμβάσεις του στο έργο της "πλατείας" που δεν είναι απλά αναγκαίες, αλλά και τις ΑΠΑΙΤΟΥΝ απο τον νέο Δήμαρχο οι δημότες!
….
*Κι όσο για την μείωση του 20% των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες που με εισήγηση του σημερινού δημάρχου ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο προσφάτως, αυτοί που τώρα φωνασκούν και κραυγάζουν ας κάνουν λίγη υπομονή….
-Γιατί το κοινωνικό τιμολόγιο της μείωσης του 20% για τις ευπαθείς ομάδες, σύντομα θα ισχύσει όπως μαθαίνω και στην ΔΕΥΑΞ….
-Την νέα κοινωνική ΔΕΥΑΞ όχι των προνομιούχων με τα πολυτελή αυτοκίνητα που πλήρωναν οι δημότες και που άφησαν ανείσπραχτες οφειλές 3 εκατ. Ευρώ στη νέα Διοίκηση, αλλά αυτή που ανήκει πλέον στους δημότες της! Και σε κανέναν κύριο Τσέπελη…