*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

30 Σεπτεμβρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Υποψήφιος Πρόεδρος της  ΕΠΣ Ξάνθης κατεβαίνει ο Γιώργος Πανίδης.
Φίλες και φίλοι του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μετά από ώριμη σκέψη και την προτροπή πολλών σωματείων που αγωνιούν για το μέλλον της Ένωσης, αποδέχτηκα την πρόσκληση να ηγηθώ στις επικείμενες εκλογές της  ΕΠΣ Ξάνθης, ενός ενωτικού ψηφοδελτίου μακριά από κόμματα, παραγοντίστηκες λογικές και πολιτικές φιλοδοξίες. Σας είναι  γνωστή η αγάπη μου για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης, το οποίο και υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια.
  Δυστυχώς όμως, νοοτροπίες και πρακτικές ορισμένων απομάκρυναν αρκετούς από εμάς στο να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα. Ωστόσο στο σημερινό «τέλμα» που φτάσαμε, δεν πρέπει να συνεχίσουν να μας κρατάν «αγκυλωμένους» στο χτες, οι δυνάμεις που συντήρησαν τη σημερινή θολή ατμόσφαιρα και τα αδιέξοδα.
   Καλώ λοιπόν εγώ και οι συνεργάτες μου, όλους εσάς, τους αληθινούς φίλους του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης να συστρατευτούμε κάτω από υγιείς και διαυγείς κανόνες, με εντιμότητα και σκληρή δουλειά, ώστε να φτάσουμε το ποδόσφαιρο της Ξάνθης στο επίπεδο που του αξίζει. Αξίζει να χαράξουμε νέους δρόμους
        Γιώργος Πανίδης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΠΣ Ξάνθης

30 Σεπτεμβρίου

ΙΡΦΑΝ ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ: Υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές!

30 Σεπτεμβρίου


Αποκάλυψη του Περιφερειακού συμβούλου και αντιπροέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης χθες στην Ανοιχτή γραμμή με αιχμές κατά Σινίκογλου!

*Στις ορκωμοσίες συμμετείχαν ιμάμηδες των τζαμιών στους διάφορους Δήμους. Έχει κανέναν Ιμάμη ο Σινίκογλου και δεν το ξέρουμε; Είναι Μουφτής χωρίς ιμάμηδες…
*Δεν φοβάμαι ούτε τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ούτε τον Μάντατζη Τσετίν! Θα μας κρίνει όλους η μειονότητα από το έργο και τις πράξεις μας…!
Τις φήμες των τελευταίων ημερών που τον «φέρνουν» υποψήφιο βουλευτή με την Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ τονίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι «θα ήταν τιμή του αν τον επέλεγε το κόμμα της Ν.Δ. για την συγκεκριμένη θέση…».
Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου αν θα «μετρούσε» στην απόφασή του αυτή ότι μέχρι πρότινος ήταν «δεξί χέρι» του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσετίν, ο κύριος Χατζηγκενέ τόνισε με νόημα ότι «το παρελθόν έχει τελειώσει για τον ίδιο… δεν τον ενδιαφέρει πλέον», θέλοντας προφανώς με τον τρόπο αυτό να εκφράσει για μια ακόμη φορά την «πικρία» του για τον «πόλεμο» που δέχτηκε στην προεκλογική περίοδο από τον Μάντατζη Τσετίν, ενώ ήταν και πάλι δηκτικός απέναντι στον διορισμένο Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου όταν ρωτήθηκε, «γιατί στις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών συμβούλων συμμετείχαν ιμάμηδες του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ απαντώντας ως εξής:
«Στις ορκωμοσίες συμμετείχαν οι ιμάμηδες των τζαμιών στους διάφορους Δήμους. Έχει κανέναν Ιμάμη ο Σινίκογλου και δεν το ξέρουμε; Είναι Μουφτής χωρίς ιμάμηδες…».

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΩΣΤΟΣΟ στην πλέον καυτή ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου «για τον αν η μειονότητα είναι ευχαριστημένη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αλλά και αν φοβάται τους άλλους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές που ενδεχομένως θα βρεθούν αντίπαλοί του στις επόμενες Εθνικές εκλογές , ο κύριος Χατζηγκενέ κράτησε χαμηλούς τόνους απαντώντας ως εξής:
«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό… Η μειονότητα θα τους κρίνει στις επόμενες εκλογές! Εγώ πάντως δεν φοβάμαι ούτε τον κύριο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ούτε τον κύριο Μάντατζη Τσετίν. Θα μας κρίνει όλους η μειονότητα από το έργο και τις πράξεις μας…!

30 Σεπτεμβρίου

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετέχει στην έκθεση KAVALAEXPO 2014

30 Σεπτεμβρίου


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει και φέτος στην Έκθεση KAVALAEXPO  που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καβάλας και λαμβάνει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, από 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2014. Τα εγκαίνια της 22ης Έκθεσης «KAVALAEXPO 2014» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26/9/2014 στις 20:00 από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, κατά την ομιλία του εξέφρασε την υποστήριξη της περιφέρειας στη διοργάνωση αυτή και συγχάρηκε  το Επιμελητήριο για την αποτελεσματική προσπάθεια αλλά και τους επιχειρηματίες που την υποστηρίζουν.
«Ως νέα διοίκηση δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον επιχειρηματικό και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας και θα διαβουλευτούμε μαζί για να δρομολογήσουμε μαζί με τις αποφάσεις μας το καλύτερο μέλλον που δικαιούμαστε» είπε ο Περιφερειάρχης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στοχευμένες δράσεις και έργα της ΠΑΜ-Θ ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης αλλά και του τουρισμού, τα οποία επιγραμματικά αναφέρουμε:
-Μέτρα αποτροπής της μετανάστευσης των επιχειρήσεων και κίνητρα επαναπατρισμού τους,
-Πλήρη καταγραφή παραγόμενων προϊόντων της ΠΑΜ-Θ,
-Ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης,
-Μέτρο ώστε να ρυθμιστεί, ομοίως με τα νησιά του Αιγαίου, η επισκεψιμότητα από την Τουρκία με την visa των 72 ωρών,
-Αποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών,
-Επιτάχυνση μελέτης κάθετου άξονα Δράμας – Καβάλας,
-Σιδηροδρομική διασύνδεση Λιμανιού «Φίλιππος Β’» με Τοξότες,
-Θωράκιση Λιμανιού «Απ. Παύλος», επέκταση Λιμανιού «Φίλιππος Β’» και κατασκευή μαρίνας στα Λιμενάρια Θάσου,
καθώς και πολλά άλλα κατασκευαστικά έργα που θα βοηθήσουν τη σωστή μεταφορά – μετακίνηση προϊόντων και τουριστών της περιοχής μας.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής  κ. Γ. Καλαντζής, οι βουλευτές Κ. Κλειτσιώτης, Ν. Παναγιωτόπουλος και Ι. Πασχαλίδης, η Δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καβαθάς, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος επαγγελματίες του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

30 Σεπτεμβρίου

Απλήρωτοι 10 μήνες! οι εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου *Εσείς σεβασμιότατε θα ….αντέχατε;

30 Σεπτεμβρίου


Ερώτηση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, δεν πάει άλλο!!!
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν και δεύτερη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας με θέμα τα προβλήματα εργαζόμενων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, αναφέροντας τα παρακάτω:
Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 1042/11.07.2014, σχετικά με τα προβλήματα των εργαζόμενων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, η οποία παραμένει αναπάντητη από τον αρμόδιο υπουργό, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της και ενώ τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται καθημερινά. Η ερώτηση μας μετά και τις νέες εξελίξεις είναι η παρακάτω:
Σε απόγνωση βρίσκονται οι δέκα εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, αφού παραμένουν απλήρωτοι και δέκα μήνες, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του ιδρύματος από το κράτος. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
Το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, είναι ΝΠΙΔ και ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό τη στήριξη και πρόοδο των ατόμων με νοητική υστέρηση στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στην καθημερινή ζωή. Είναι ένα από τα λίγα που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να έρχονται σε αυτό παιδιά και από τις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες.
Το ίδρυμα επιχορηγείται σε ποσοστό πάνω από το 50% του προϋπολογισμού του από το κράτος, όμως λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των χρημάτων, δημιουργούνται δυσκολίες στη λειτουργία του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καθυστερήσεις, (μάλιστα για το θέμα αυτό το Κόμμα μας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη βουλή με αρ. πρωτ. 11359 – 04.06.2013, όπου αναφερόταν ότι ήταν απλήρωτοι από τον Φλεβάρη του 2013), ενώ παράλληλα καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, παρέχοντας υπηρεσίες προς τα παιδιά.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί και τον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας – Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής, κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό, για τη διεύρυνση του χώρου δράσης τους με στόχο την αύξηση των κερδών τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και να διασφαλιστεί πλέον η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.

30 Σεπτεμβρίου

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ Συνεδριάζουν σήμερα 12.00 και 13.30 αντίστοιχα Οικονομική Επιτροπή & Επιτροπή Ποιότητας Ζωής!

30 Σεπτεμβρίου


Όχι μία, αλλά και στις δύο συνεδριάσεις (Οικονομική Επιτροπή & Ποιότητας Ζωής) θα προεδρεύσει σήμερα ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος!
Η πρώτη συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι κι η δεύτερη στις 13.30!
Αναλυτικότερα:
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (12.00)
Συνεδριάζει την 30η Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξάνθης στο Δημαρχιακό κατάστημα Ξάνθης (Πλατεία Δημοκρατίας) προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87).
Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν συνολικά τα παρακάτω 25 θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο: Εκλογή αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής για την περίοδο 2014 έως 28-2-2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 παρ. 6 τουνΝ. 3852/2010
ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή επιβολής τελών καθαριότητας, έτους 2015 (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων του Δήμου Ξάνθης, έτους 2015 (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, έτους 2015 (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη τελών και δικαιωμάτων δημοτικών κοιμητηρίων, έτους 2015 (Εισηγητής: Κων/νος Κηπουρός)
ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη του ειδικού τέλους τέλεσης πολιτικών γάμων, έτους 2015 (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη του τέλους διαφήμισης, έτους 2015 (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για την αλλαγή ή μη της ζώνης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2015 (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, έτους 2015 (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης επιβολής τέλους χρήσης αποχετευτικών δικτύων στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης (Εισηγήτρια: Σιμέλα Σαρροπούλου)
ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης επιβολής τέλους αρδευτικών δικτύων στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης (Εισηγήτρια: Σιμέλα Σαρροπούλου)
ΘΕΜΑ 12ο: Λήψη απόφασης επιβολής δικαιώματος ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης (Εισηγήτρια: Σιμέλα Σαρροπούλου)
ΘΕΜΑ 13ο: Λήψη απόφασης επιβολής δικαιώματος ύδρευσης ζώων στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης (Εισηγήτρια: Σιμέλα Σαρροπούλου)
ΘΕΜΑ 14ο: Κατάρτιση όρων εκμίσθωσης του καταστήματος αρ. 12 Δημοτικής Αγοράς (Εισηγήτρια: Στυλιανή Μόσχου)
ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση απόδοσης λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής (Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μπέη)
ΘΕΜΑ 16ο: Αντικατάσταση μέλους στην Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών, αξιολόγησης προσφορών και εξέτασης ενστάσεων Δήμου Ξάνθης (Εισηγήτρια: Χριστίνα Ράλλη)
ΘΕΜΑ 17ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών στις 18-9-2014 (Εισηγητής: Λάμπρου Ιωάννης)
ΘΕΜΑ 18ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 8 Οκτωβρίου 2014 (Εισηγήτρια: Έλενα Χατζηλιάδου)
ΘΕΜΑ 19ο: Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 3 Δεκεμβρίου 2014 (Εισηγήτρια: Έλενα Χατζηλιάδου)
ΘΕΜΑ 20ο: Μερική ανάκληση δέσμευσης υποχρέωσης (Εισηγήτρια: Χριστίνα Ράλλη)
ΘΕΜΑ 21ο: Μερική ανάκληση δέσμευσης υποχρέωσης (Εισηγήτρια: Χριστίνα Ράλλη)
ΘΕΜΑ 22ο: Προτάσεις δέσμευσης (Εισηγήτρια: Χριστίνα Ράλλη)
ΘΕΜΑ 23ο: Προτάσεις δέσμευσης (Εισηγήτρια: Χριστίνα Ράλλη)
ΘΕΜΑ 24o: Απόδοση Παγίας Προκαταβολής (Εισηγήτρια: Χριστίνα Ράλλη)
ΘΕΜΑ 25ο: Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων (Εισηγήτρια: Βασιλική Τσιπούρη)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ (13.30)
Υπό την προεδρία επίσης του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, συνεδριάζει σήμερα στις 13:30 και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τα παρακάτω 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη:
ΘΕΜΑ 1ο: Εκλογή με φανερή ψηφοφορία του αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την περίοδο 2014 έως 28-2-2017.
ΘΕΜΑ 2ο: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Δωρεάν παραχώρηση μνήματος στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής: Κηπουρός Κων/νος)
ΘΕΜΑ 3ο: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο - Τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης επί της Μιχ.Καραολή 38 (εισηγήτρια: Αρ.Παπαδοπούλου)
ΘΕΜΑ 4ο: Παραχώρηση τμήματος της κεντρικής πλατείας στον Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Ν.Ξάνθης για ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (εισηγήτρια: Ασηξαρίδου Παρθένα)
ΘΕΜΑ 5ο: Παραχώρηση τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας (περίπου 200 τ.μ.) στην εταιρεία με την επωνυμία UINΟπτικοακουστικές και Διαδικτυακές Υπηρεσίες ΕΠΕ την Κυριακή 17-5-2015 για την διεξαγωγή επιδείξεων skateστα πλαίσια του GREEKSKATETOUR (εισηγήτρια: Ασηξαρίδου Παρθένα)
ΘΕΜΑ 6ο: Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Καθορισμός των χώρων διενέργειας αφισοκόλλησης και έγκριση εγκατάστασης νέων καλαίσθητων ταμπλό (εισηγητής: Κρασούλης Ηλίας)
ΘΕΜΑ 7ο: Χορήγηση άδειας προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στον ΤΣΑΜΟΥΡ ΕΡΤΟΥΑΝ του Χαμδή, στην οδό Σαλαμίνος 22 στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης (αρ.Υπολογιστών 4) (εισηγητής: Κρασούλης Ηλίας)
ΘΕΜΑ 8ο: Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΖΕΣΤΗΣ-ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ) – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ – ΓΙΑ ΟΡΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ» στην ΓΡΑΒΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ στον οικισμό Σταυρούπολη του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής: Ι.Αθανασιάδης)
ΘΕΜΑ: 9ο: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής του κατ/τος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΠΑΡ», ιδιοκτησίας της ΚΙΑΖΗΜ ΟΓΛΟΥ ΑΪΣΕ που βρίσκεται στην οδό Πατριάρχου Κυρίλλου 3αστην Ξάνθη (θέμα εξ’ αναβολής (εισηγήτρια:Πανταζόγλου Αθανασία, Προϊσταμένη Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Εμπορικών Δραστηριότητων)
ΘΕΜΑ: 10ο: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής του κατ/τος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», ιδιοκτησίας της ΚΑΤΣΑΡΙΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ του Δημητρίου που βρίσκεται στην οδό Μιχ.Καραολή 27 στην Ξάνθη (θέμα εξ’ αναβολής (εισηγήτρια: Πανταζόγλου Αθανασία)
ΘΕΜΑ: 11ο: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής του κατ/τος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», (πρώην) ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΑΧΤΑΡΙΔΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.» που βρίσκεται στην οδό Μιχ.Καραολή & Ελπίδος (γωνία) στην Ξάνθη (θέμα εξ’ αναβολής) (εισηγήτρια:Πανταζόγλου Αθανασία)
ΘΕΜΑ: 12ο: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής του κατ/τος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ», ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» που βρίσκεται στην οδό Μαλετσίδου 5 στην Ξάνθη (θέμα εξ’ αναβολής) (εισηγήτρια:Πανταζόγλου Αθανασία)
ΘΕΜΑ: 13ο: Επιβολή προστίμου στην Ζαφειρίου Ειρήνη του Χρήστου, ιδιοκτήτρια υπαίθριου παιδότοπου, που λειτουργεί χωρίς άδεια και τη σφράγιση του παιδότοπου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ.3 της αριθ.36873/2007 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1364τΒ/02-08-2007) (θέμα εξ’ αναβολής) (εισηγήτρια:Πανταζόγλου Αθανασία)

30 Σεπτεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Σεπτεμβρίου


*Όλα τα λεφτά ήταν ο δημοφιλής Θόδωρος Παούνης Παρασκευή και Σάββατο στο σούπερ CITY Live του Τόλη και του Δράκου…
Με ανανεωμένη μάλιστα την εμφάνισή του, παρουσίασε σε πρώτη και το νέο του λαϊκό άσμα με τίτλο, «Το αλάνι»…
Ιδού απολαύστε τον…

*Φυσικά και δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τις εμφανίσεις του Θόδωρου στην Ξάνθη ο κουμπάρος του Δημήτρης Γεωργιάδη που ήταν μάλιστα ιδιαίτερα κεφάτος και εκδηλωτικός απολαμβάνοντας το…»αλάνι» και  τις παλιές επιτυχίες του δημοφιλή τραγουδιστή, γεγονός που φαίνεται και από την φωτογραφία…
….

*Στο CITY για τον Θόδωρο Παούνη και ο φίλος του Κυριάκος Κεσίσογλου που τον βλέπετε μάλιστα εδώ να διασκεδάζει και με δύο φίλους του και μάλιστα φορώντας στιλάτο άσπρο πουκάμισο…

*Αυτή πάντως που καταχειροκροτήθηκε όταν βγήκε στην πίστα ήταν και η πανέμορφη ξανθιά Ευαγγελία Αργυράκη που… έκαψε καρδιές! Και με τη φωνή αλλά και με το κορμί της και την λαμπερή εμφάνισή της…
…..

*Κι όσο για την «γαλαρία» δείτε πως ξεσήκωσαν το μαγαζί ο Θόδωρος Παούνης με την Ευαγγελία, που σημαίνει ότι… ο λαός τελικά τραγούδι θέλει και μάλιστα καψούρικο!!!
……

*Χαμός το Σάββατο το βράδυ και στο πρώτο Ελληνάδικο της Περιφέρειας το ΚΥΤΤΑΡΟ με το μεσαίο μπαρ να βγάζει… φωτιές με τα νέα αστέρια του Τάκη την Λένα και τη Ζέτα!!! Δείτε και θα καταλάβετε και τι εννοώ…
……

*Ωστόσο είδα τον Τάκη σκεφτικό που σημαίνει ότι θα συνεχίσει τις αλλαγές του στο προσωπικό, εκτός κι αν ήταν άλλος ο λόγος…χωρίς ξανθιά το κεντρικό μπαρ του ΚΥΤΤΑΡΟ, κάτι δεν ταίριαζε…
-Ερώτημα της στήλης… Η Αθανασία που βρίσκονταν; Και γιατί δεν δούλευε;
……

*Σε μεγάλα κέφια ωστόσο είδα και τον δημοφιλή d.j. Παναγιώτη Σκοπελίτη που φέτος πήρε μεταγραφή στο τρομερό The ROOM και παίζει εκεί καταπληκτική ελληνική μουσική όπως μαθαίνω…
……

*Φυσικά στο κεντρικό μπαρ του The Room είδα και τον d.j.- barman τον Χιώτη σε μεγάλα κέφια… προφανώς και λόγω της μελαχρινής ύπαρξης που είχε στην αγκαλιά του!

30 Σεπτεμβρίου

SEE THROUGH

30 Σεπτεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Τα… κλειδιά  της «λιμουζίνας» της ΔΕΥΑΞ (PASSAT 2000 κυβικά) του πρώην Προέδρου Μανώλη Τσέπελη που χρησιμοποιούσε σαν… ΙΧ ξοδεύοντας 80 γαλόνια βενζίνης την εβδομάδα ζήτησε ο νέος Αντιπρόεδρος της εταιρείας Θωμάς Ηλιάδης για να το καθαρίσει, αλλά όπως μαθαίνω, η διεύθυνση δεν του έδωσε τα κλειδιά, λέγοντας «θα τα παραδώσω στον νέο Πρόεδρο»…
-Μεγαλεία του απόστρατου Σδρέβανου και θέλω να δω αυτός τι… «κατανάλωση» θα βενζίνας θα κάνει τον μήνα! Για να δούμε… Έχει πολύ ενδιαφέρον η υπόθεση!
……
*Το πιο ωραίο απ’ όλα; Ο πρώην Πρόεδρος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί όπως μαθαίνω, εκστομίζει απειλές κατά των εργαζομένων λέγοντας ότι τον Δεκέμβρη που έχουν τα δικαστήρια θα τους «γα…», αφού αυτούς θεωρεί υπεύθυνους που τον άλλαξε ο Δημαρχόπουλος!!!
Μάλιστα μέχρι… «λαμόγια» (!) αποκάλεσε τους συνδικαλιστές όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος εργαζόμενος…!
Και η απάντησή τους… Κοίτα ποιος μιλάει!!!
……
*Την έκανε κι εγκατέλειψε τον Super 88 και τον Κοκκαλίδη (Θεσσαλονικιός) ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Παυλικιάνος. Δεν θα με ενδιάφερε η περίπτωσή του, αν δεν μάθαινα παράλληλα ότι και ο Αλέξανδρος γνώρισε το γνωστό «ρουφιανιλίκι» καταγγελία πρώην συνεργάτη του…
-Ηθελές και παθές τα βέβαια, αφού στα βαπτίσια του Κοντού με τον «κολλητό» τους ήταν… «φιλαράκι» και χαριεντιζόταν συνέχεια!

Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιείται η ποδηλατική μας εξόρμηση: Χρυσούπολη – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα και επιστροφή την επόμενη ημέρα. Συνολική χιλιομετρική απόσταση της διαδρομής 550 Χιλιόμετρα. Ώρα αναχώρησης 07:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Χρυσούπολης, και πιθανή ώρα άφιξης στην Ορεστιάδα 08:00 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 2591024433 & 6972883784.
……

Πρόσληψη 160 Δασκάλων και 59 Νηπιαγωγών σε Σχολεία της Χώρας
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε, ότι για το σχολικό έτος 2014-2015, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 160 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 59 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» με ενάριθμο 2014ΣΕ04700000 της Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) 047 (ΑΔΑ:7ΧΜΡΦ-ΨΩΧ) του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
….

Δήλωση ζημιών σε καλλιέργειες καπνού στο Δήμου Ξάνθης
Σας γνωρίζουμε ότι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιέργειες καπνού από υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις, μπορούν να δηλώσουν τη ζημιά στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Εύμοιρο Ξάνθης έως την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
2. Α.Φ.Μ.
3. ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΟΣΔΕ
ΞΑΝΘΗ 25/09/2014
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΛΓΑ
ΤΗΛ. 25410/24367

Κουβέλης: Δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο
"Με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, η εκτίμηση μου είναι ότι δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο" δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Ο ίδιος τονίζει στην realnews πως σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, "δεν χωρούν οι συντηρητικές πολιτικές και η ΝΔ" ενώ τάσσεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας "θα αναζητήσουμε συμπτώσεις με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας και τη ριζοσπαστική Αριστερά".
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως "αν απεγκλωβιστεί από τις ασκούμενες πολιτικές που σήμερα συνυπηρετεί, μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης".

Σέρρες: Σκότωσε την ερωμένη του για να μην αποκαλύψει τη σχέση τους - Την πέταξε σε χαράδρα και έφυγε!

Αυλαία στην ανατριχιαστική υπόθεση της δολοφονίας 53χρονης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, με τον δράστη να καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
Ο 63χρονος κρίθηκε ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία 53χρονης συγχωριανής του, την οποία έριξε σε απόκρημνη χαράδρα του όρου Μπέλες και μήνες αργότερα βρέθηκαν τμήματα των οστών και των ρούχων της.
Τα ίχνη της 53χρονης μητέρας από το Νέο Πετρίτσι Σερρών είχαν χαθεί τον περυσινό Μάιο και οι η αστυνομία συνέλαβε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο τον 63χρονο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, με τον οποίο το θύμα φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση.
Προανακριτικά, ο κατηγορούμενος ομολόγησε το έγκλημα, ενώ υπέδειξε το σημείο που διεπράχθη, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απειλούσε ότι θα αποκαλύψει στην οικογένειά του τον παράνομο δεσμό τους.

30 Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

30 Σεπτεμβρίου


«Η υπόθεση αυτή πολύ φοβάμαι ότι θα αποκαλύψει πολλά και μου κάνει εντύπωση ότι όλοι μιλάμε για τον κύριο Αμοιρίδη αλλά ο υποτιθέμενος Βούλγαρος επενδυτής επί τόσα χρόνια, παραμένει άφαντος… Που βρίσκεται, τι προτίθεται να κάνει, αλλά και η ευθύνη που βαρύνει τον Δήμο Αβδήρων. Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι δεν θα πρέπει κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια μετά την σε βάρος του Δήμου δικαστική απόφαση…».
(Ο Κώστας Αντωνιάδης σε δηλώσεις του στον «Μ»)
-Άρχισαν τα όργανα στον Δήμο Αβδήρων…κι έπεται και ο Δήμος Τοπείρου!
………….

Αυτό που δεν έμαθα ακόμη.
-Τίνος Ξανθιώτη ζωγράφου ήταν ο πίνακας που δώρισε στον Πατριάρχη ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος…
Και το βασικότερο, πόσο πλήρωσε στον ζωγράφο τον πίνακα ο Δήμος Ξάνθης!
(Σ.Σ. Αν τον πλήρωσε, γιατί μπορεί να ήταν και δωρεά, όπως οι πίνακες της Φ. για παράδειγμα ή του Ιορδάνη, σε ιδρύματα της πόλης…).
 (Ο Πάνος Παπαδόπουλος στον «Μ»)
-Ποιος ξέρει πόσα ακόμη θα μάθεις…!
………….

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Παρκαρισμένη κανονικά στην ΔΕΥΑΞ ήταν προχθές το πολυτελές PASSAT των 2000 κυβικών…
-Ή δεν πρόλαβε ο Θωμάς Ηλιάδης ακόμη να το «καθαρίσει» γιατί δεν τούδωσε τα κλειδιά η διευθύντρια, ή ο νέος Πρόεδρος μάλλον δεν σκοπεύει να το χρησιμοποιεί σαν….ιδιωτικό (όπως ο Τσέπελης), επιβαρύνοντας την καταχρεωμένη εταιρεία με 130-140 ευρώ την εβδομάδα!!! (80 λίτρα χρέωνε…)
…..
*Στην περίπτωση αυτή βέβαια αναζητείται νέο…αυτοκίνητο για τον νέο υπεραντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος έχει ήδη το δικό του γραφείο στην διεύθυνση…
-Κάτι που δεν είχαν οι πρώην Μούρκας και Νίκος Σπυριδόπουλος!!!
Και οι πληροφορίες μου μάλιστα λένε ότι το νυν γραφείο του, του φαίνεται και πολύ….μικρό σε σχέση με τα παλιότερα!
……
*Σημειώνω πάντως ότι η νέα αντιδήμαρχος Ξάνθης (Κοινωνικής προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και αθλητισμού)  Δέσποινα Παρτσαλίδου παραμένει προς το παρόν χωρίς γραφείο….οπότε κάτι θα πρέπει να γίνει πάραυτα!!!
-Που θα δέχεται τους δημότες της; Στο δικηγορικός της γραφείο; Έλεος….
……
*Είδηση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς είναι από την περασμένη Πέμπτη ο νέος Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ με διάρκεια την 05-3-2017. Την απόφαση υπέγραψε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Και σ’ ανώτερα Δημήτρη….
 ....

Οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος έως και σήμερα Τρίτη (30/9), στις 20:30 το βράδυ στα καταστήματα των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ η αποπληρωμή των οφειλών μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε από τα 59 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.
Σημειώνω ότι χθες ο κόσμος στον ΕΛΤΑ Ξάνθης, έφτανε στο…δρόμο ! Για τέτοιες ουρές μιλάμε και το ίδιο γίνονταν και στις τράπεζες! Της ταλαιπωρίας των πολιτών το ανάγνωσμα…
Κι ύστερα μου λέτε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κεφάλι από την Νέα Δημοκρατία, με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά με τους ταλαιπωρημένους και οργισμένους πολίτες!
…….

Στο Maripossa Αλέκος Κοντός και Γιώργος Πανίδης!
Στο Μaripossa café bar είδα το βράδυ της Κυριακής τον υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Πανίδη μαζί με τον βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό και μεγάλη παρέα και μάλιστα όπως έπιασε το αυτί μου, το κύριο αντικείμενο της κουβέντας τους ήταν και οι εκλογές στην ΕΠΣ Ξάνθης τον ερχόμενο Φλεβάρη…
Σημειώνω η απόφαση του Γιώργου Πανίδη (τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζω εγώ…), είναι σχεδόν αμετάκλητη, δηλαδή θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος και μάλιστα και με την ισχυρή στήριξη της Skoda Ξάνθη και του Χρήστου Πανόπουλου αλλά και του Βασίλη Τοροσίδη, ενώ από την αντίθετα πλευρά υπάρχει προς το παρόν «σιωπή» τόσο από τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλο, όσο και από τον Γιώργο Γκιρτζίκη τον οποίο προωθεί το σύστημα Μαρινάκη….
Ενδεικτικό άλλωστε ήταν και το παρακάτω σχόλιο του Χρήστου Πανόπουλου: «Για την Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν ΕΚΠΛΗΞΗ η τοποθέτηση του κ. Γκιρτζίκη στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ».
-Αιχμή του δόρατος στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης; Μα ο…»αφανής» Πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Τσιμπίδης που εμφανίζεται ως συνήθως…ο «κουμανταδόρος» των εκλογών!
Κι έπεται και συνέχεια…
……

Γιώργος Χουλιάρας: Τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε;
Καυστικός ήταν ο Γιώργος Χουλιάρας στη κομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή στο ΝΑΤΑΣΣΑ παρουσία και του Π. Ρήγα:
«Συνάντησα έναν παλιό σύντροφο και του είπα ότι σήμερα θα συναντηθούμε και μου απάντησε: «Καλά! Υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ;;;» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Χουλιάρας προτείνοντας μάλιστα και λύσεις:
«Να αναλάβει η Νομαρχιακή εξόδους στα χωριά, ώστε να ανέβει το ηθικό του κόσμου! Θα πρέπει να γίνει ανασύνταξη. Ας κάνει διάλογο ακόμα και με όρους εξυβριστικούς. Αυτό κάναμε και εμείς τόσα χρόνια, όταν κατεβαίναμε στον κόσμο, θα κουβεντιάσουμε μαζί τους το «ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ», τι κόμμα θέλουμε. Να κάνουμε κριτική και στα δικά μας στελέχη, και σε αυτούς που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση. Δεν σημαίνει ότι όλα πάνε καλά!!!
-Καθόλου καλά…! Θα προσθέσω κι εγώ!!!
………

Στο «Ποτάμι» ο Μπουρχάν στην…καρδιολογία ο Τσετίν!
Στο «Ποτάμι» κατέληξε τελικά ο πολιτευτής κ.Μπουρχάν και δεν αποκλείεται μάλιστα να κατέβει και υποψήφιος βουλευτής του στο Νομό Ξάνθης, γεγονός που ωστόσο αρνήθηκε χθες να σχολιάσει το μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και πολιτευτής του  Ανέστης Αντωνιάδης όταν ρωτήθηκε και για την περιβόητη ανασυγκρότηση…
Το σχόλιο της στήλης; Μάλλον το πατατράκ των τελευταίων εκλογών όπου ο κύριος Μπουρχάν ήρθε 3ος και καταϊδρωμένος με το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, δεν τον αποθάρρυνε καθόλου….
Πηγαίνοντας ωστόσο ο Μπαράν στο «Ποτάμι», κόβει και το δρόμο του «άστεγου» Τσετίν που θα πρέπει παράλληλα να επιλέξει τη θέση του ή στο δημόσιο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης  ή στην πολιτική…

30 Σεπτεμβρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

30 Σεπτεμβρίου


ΜΕ 150-200 ΕΥΡΩ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ… ΠΡΟΤΥΠΟ, ΟΧΙ ΜΕ… 2.800 ΕΥΡΩ!
Έχω την εντύπωση ότι δεν θα προλαβαίνει τον Εισαγγελέα σε λίγο ο νέος  Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος ο οποίος επειδή τα βγάζει στο… «Διαύγεια» νομίζω ότι μπορεί και να εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών…
150-200 ευρώ πλήρωνε ο Δήμος Ξάνθης για να καλύπτει τις εκδηλώσεις-ομιλίες στην πλατεία κι άντε με άριστο ήχο 600-700 η εκδήλωση στο δημοτικό αμφιθέατρο. Αυτό το ποσόν όμως, έχει τεράστια διαφορά με τις 2.800 ευρώ στην εταιρεία που ανέθεσε ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης για ήχο στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη και την εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο…
Ποσόν προκλητικό, που αν κάποιος το «συγκρίνει» με παλιές δαπάνες του Δήμου Ξάνθης σε ανάλογες εκδηλώσεις, πολλά θα σκεφτεί…
Ιδίως όταν ο σημερινός Δήμαρχος ανέθεσε συμπτωματικά τη δουλειά στην εταιρεία που κάλυπτε προεκλογικά τις εκδηλώσεις του…Κι είναι ακόμη στον πρώτο μήνα!
(Σ.Σ. Βέβαια δεν φταίει μόνο ο Δημαρχόπουλος που λειτούργησε έτσι, αφού πήρε έγκριση να δαπανήσει ένα ποσόν για την υποδοχή του Πατριάρχη (γύρω στις 5.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος), αλλά κανείς από το δημοτικό συμβούλιο δεν του ζήτησε αναλυτικά γιατί τα θέλει τα λεφτά αυτά και που θα τα ξοδέψει…Οπότε! Τι την ψάχνει κανείς;),
….

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ;;;
Κι ένα ερώτημα στον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και απόστρατο Μαρίνο Σδρέβανο (η συγκεκριμένη εταιρεία σε πολλά έχει υποκαταστήσει την πρώην ΕΑΠΑΞ…) , που όπως μαθαίνω «ενημερώνεται» για τα πεπραγμένα και του προηγούμενου Προέδρου, μη χρεωθεί μόνο και τις «αμαρτίες» του…
Μου κατήγγειλαν λοιπόν εργαζόμενοι της εταιρείας ότι λίγο πριν αναλάβει, «πάρθηκαν» από την εταιρεία περίπου 10.000 ευρώ για…σίδερα, για άγνωστη αιτία. Μπορεί να μας πει ο νέος  Πρόεδρος τι ακριβώς συνέβη; Και μπορεί να μας πει επίσης τι χρήματα δαπάνησε η ΔΕΥΑΞ προεκλογικά για την γεώτρηση του γηπέδου των Κιμμερίων σε γερανούς, ανταλλακτικά κλπ
(σ.σ. Διότι όπως έμαθα, οι εργαζόμενοι μέχρι και απειλές δέχονται από τον πρώην Πρόεδρο εν όψει της δίκης του Δεκέμβρη…Για τέτοια πράματα και θάματα μιλάμε!)
….

ΜΗΠΩΣ ΤΟ… «ΚΑΒΑΛΗΣΕ» ΗΔΗ;
Από την μια με την φίλη του την Εύα «έστησαν» την περίοδο εκείνη την υπόθεση με το πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου κι από την άλλη… γυρεύει και τα ρέστα ο «επενδυτής» πολιτικός μηχανικός και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης, ισχυριζόμενος ότι «το κάμπινγκ Μυρωδάτου ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να λειτουργήσει γιατί ήταν παράνομο και τα τοιαύτα…».
-Αυτό κύριε Αμοιρίδη όμως είναι τελείως διαφορετικό με την συμφωνία που έκανες εσύ με τον Δήμο Αβδήρων επί Εύας το 2007 και επί 7 χρόνια δεν έγινε τίποτα, γιατί ο βούλγαρος… επενδυτής σου έγινε καπνός!!!

30 Σεπτεμβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

30 Σεπτεμβρίου


*Ούτε ένα μήνα δεν συμπλήρωσε καλά καλά ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του και τα ποσά που έρχονται στη δημοσιότητα για δαπάνες, πράγματι προκαλούν την κοινή γνώμη!
Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου που βγήκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ποσόν 2.800 ευρώ πλήρωσε ο Δήμος Ξάνθης μόνο για την ηχητική κάλυψη της υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην κεντρική πλατεία και την συναυλία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, χρήματα μάλιστα που συμπτωματικά δόθηκαν στην εταιρεία που προεκλογικά κάλυπτε τις πολιτικές εκδηλώσεις του...!
-Μια υποδοχή που ήταν ζήτημα αν κράτησε 20 λεπτά στη πλατεία κι ενώ θα μπορούσε άνετα να καλυφθεί με ήχο το πολύ αξίας 150-200 ευρώ, ενώ ο ήχος στο Δημοτικό Αμφιθέατρο δεν ξεπερνούσε το ποσόν των 700 ευρώ, όσο είχε ήδη κλείσει την αίθουσα το Λύκειο Ελληνίδων από άλλη εταιρεία και ακύρωσε τελικά!!!
……
*Βεβαίως αν τα χρήματα αυτά τα πλήρωνε από την τσέπη του ο κύριος Δημαρχόπουλος, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα…
2.800 ευρώ όμως με απευθείας ανάθεση για την ηχητική κάλυψη δύο τόσο μικρών εκδηλώσεων, όταν περίπου τα διπλάσια χρήματα καλύφτηκαν οι 8ήμερες εκδηλώσεις των Γιορτών Π. Πόλης και στις δύο σκηνές (!), αποτελεί ένα υψηλότατο ποσόν που σηκώνει πολύ συζήτηση… (σ.σ. Περίπου 6-7.000 ευρώ ήταν ο ήχος για 16 μεγάλες συναυλίες εκδηλώσεις των Γιορτών Π. Πόλης 2014 που πλήρωσε το Κέντρο Πολιτισμού!)
-Και ειδικά όταν η εταιρεία που πήρε την "δουλειά" με απευθείας ανάθεση από τον κύριο Δημαρχόπουλο, ήταν αυτή που κάλυπτε προεκλογικά και τις ομιλίες του...
……
*Το ποιο ωραίο όλων; Ότι ο νέος Δήμαρχος, που τηλεφωνεί εδώ κι εκεί και ισχυρίζεται κι από πάνω ότι τον… υβρίζουμε (σ.σ. Ιδού ο Εισαγγελέας κ.Δημαρχόπουλε πριν σε στείλουμε εμείς…), αντί να κάνει την αυτοκριτική του διότι ήδη έχει απογοητεύσει ΚΑΙ την… συνδημότισσα του Λάκη, μας ζητάει και τα ρέστα, αντί να μας χρωστάει ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ…
-Εμφανώς πανικόβλητος για τις αποκαλύψεις μας!!!
-Για να δούμε, που θα φτάσει το μέγεθος της αχαριστίας του Μπάμπη, αντί της αυτοκριτικής του γιατί έχασε τόσο πολύ την «μπάλα» που δεν τον φαντάζεται…
……
*Κι ένα αυθεντικό από την ΔΕΥΑΞ! Όπου όπως μαθαίνω, το πολυτελές PASSAT του πρώην Προέδρου ζήτησε τα… κλειδιά για να πάει να το… καθαρίσει ο νέος… αντιπρόεδρος Θωμάς Ηλιάδης αλλά η διευθύντρια πολύ σωστά του είπε, «θα δώσω τα κλειδιά μόνο στον νέο Πρόεδρο Μαρίνο Σδρέβανο»!
-Κι ακόμη δεν ανέλαβε η νέα διοίκηση…
……
*Πολύ συζήτηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία επίσης και το θέμα του πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου Αβδήρων…
Ο νυν Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης έδωσε ένα μήνα διορία στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη που εκπροσωπεί την περιβόητη Βουλγάρικη εταιρεία που από το 2007… κατασκευάζει την ξενοδοχειακή μονάδα στο κάμπινγκ Μυρωδάτου, αλλά μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα, αναμένεται να υπάρχουν κι άλλες συνταραχτικές αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση αυτή, καθώς το θέμα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοκρίτεια Κίνησης Κώστας Αντωνιάδης…
……
*Φυσικά και μόνο που «εμπλέκεται» σε μια τέτοια προσωπική υπόθεση (με οσμή τεράστιου σκανδάλου…) ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, δεν αποτελεί κι ότι καλύτερο για το νέο πρόσωπο και τις νέες αντιλήψεις της Περιφέρειας που θέλει να περάσει στις τοπικές κοινωνίες ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης…
-Έχουμε άδικο Γιώργο;