*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

ΚΟΥΙΖ για μη "γατάκια" και μη "σκυλάκια"....

ΚΟΥΙΖ για μη "γατάκια" και μη "σκυλάκια"....

31 Αυγούστου
Καλά ο πρώην έμμισθος αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, ενώ την Κυριακή 25 Αυγούστου ήταν στην ορκωμοσία κι ενώ εκ των προτέρων γνώριζε οτι την Δευτέρα ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε τα πεπραγμένα του κι ήταν απαραίτητη η παρουσία του, καθότι ήταν και αρμόδιος επί των Οικονομικών, γιατί θεωρεί εαυτόν δικαιολογημένα...απόντα επειδή απουσίαζε στο εξωτερικό; Ε και τι έγινε; Ας έφευγε εκτός, την Τρίτη ή την Τετάρτη...Ζητάει απο πάνω και τα ρέστα;

31 Αυγούστου

O θαυμαστός κόσμος των ζώων, ο Μπένης, ο Παυλικιάνος, τα «γατάκια», τα «σκυλάκια» και ο…μόνος που πάντα είναι…δικαιολογημένος!!!

31 Αυγούστου


Γιατί ο κύριος Μπένης αυτά που ήθελε να πει στους Φανουράκη, Αλέκο Κυριακίδη, Δημαρχόπουλο και Θεοδωρίδη, δεν τα είπε face to face στους ίδιους αλλά τα είπε στον…Παυλικιάνο;
 


*Γιατί τον «ενόχλησε» τον κύριο Μπένη –ρωτάν τα «γατάκια»- το ότι ήταν ο πλέον ευνοούμενος αντιδήμαρχος του κυρίου Στυλιανίδη; Επί 4ετία έμμισθος αντιδήμαρχος των Οικονομικών….Αλήθεια, ποιο είναι το σύνολο των αντιμισθιών του στον Δήμο Ξάνθης;;;


Ο πρώην πλέον αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης και εργολάβος της πλατείας Δημήτρης Μπένης, παρά την πανωλεθρία που έπαθε στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014, εξακολουθεί όχι μόνο να μην «διδάσκεται», αλλά και να προκαλεί με αλαζονικές συμπεριφορές του επαναλαμβανόμενος…
Έτσι λοιπόν, αντί σεμνά και ταπεινά να «σιωπήσει» τουλάχιστον απέναντι στους πρώην συνεργάτες του που πέραν των υπολοίπων, τον χαρακτήρισαν ως τον  πλέον ευνοημένο ΕΜΜΙΣΘΟ αντιδήμαρχο του απερχόμενου Στυλιανίδη με θητεία 4 ετών! –μάλιστα ακόμη και ο δημοσιογράφος στον οποίο έκανε τις δηλώσεις του (Αλέξανδρος Παυλικιάνος), τον «έκραξε» αναλόγως για την απουσία του από τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής-έσπευσε να ζητήσει και τα…ρέστα με την πάγια θέση του οτι, για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι και ποτέ...ο ίδιος!
Έτσι λοιπόν αφού πρώτα χαρακτήρισε ως «γατάκια» και «σκυλάκια» τους Μανώλη Φανουράκη, Τσέπελη, Δημαρχόπουλο, Αλέκο Κυριακίδη κλπ αυτός ο…»γάτος» της αυτοδιοίκησης και άφησε μπηχτές κατά του επίσης απόντα Τάσου Θεοδωρίδη, επιχείρησε παράλληλα να βγάλει «δικαιολογημένο» απόντα τον…εαυτό του με πολιτική δήλωση υψίστου βεληνεκούς ευθέως ανάλογη του (πολιτικού) όγκου του…
Είπε λοιπόν στον Αλέξανδρο Παυλικιάνο με το γνωστό επίσης ύφος των «χιλίων καρδιναλίων», «πες  στα «γατάκια» ότι ο μόνος που απουσίαζε…δικαιολογημένα ήμουν εγώ»!!!
-Τώρα γιατί αυτά που είπε με τη μέθοδο του "σπασμένου τηλεφώνου" στον Παυλικιάνο δεν αποτόλμησε να πει ως Μπένης face to face στον Μανώλη Φανουράκη, στον Αλέκος Κυριακίδη, στον Τάσο Θεοδωρίδη, στον Τσέπελη, στον Δημαρχόπουλο κλπ αλλά, χωρίς μάλιστα πει λέξη για την ταμπακιέρα, δηλαδή γιατί τελικώς απουσίαζε, αφού ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ πολιτικά και ηθικά να είναι παρών...το αφήνω στην κρίση σας.
Επειδή λοιπόν δηλώσεις σαν κι αυτές αποτελούν «μνημείο» πολιτικού....ευπρεπισμού, ιδού οι περισπούδαστες δηλώσεις του πρώην έμμισθου επί 4ετία αντ' αυτού αντιδήμαρχου Ξάνθης επί των Οικονομικών στον Αλέξανδρο Παυλικιάνο που τον…»έκραξε» μάλιστα και περισσότερο απ’ όλους για την απουσία του...
.....προκειμένου να θαυμάσετε τον πολιτικό λόγο αλλά και την πολιτική οντότητα του πρώην υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης που το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου 2014 δυστυχώς δεν του δίδαξε τίποτα…όπως και το ότι έπαθε "πανωλεθρία" στις εκλογές απο αυτά τα...."γατάκια" και "σκυλάκια" που τώρα ..."γαβγίζει" δημόσια!
Δ. ΜΠΕΝΗΣ στον Παυλικιάνο: «Πες στα «γατάκια» ότι ο μόνος που απουσίαζε δικαιολογημένα ήμουν εγώ».
Ρωτήσαμε τον Δ. Μπένη μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο οικονομικών επί δημαρχίας Μ. Στυλιανίδη γιατί απουσίαζε από τον απολογισμό του δημάρχου με αποτέλεσμα να υπάρξει απαρτία και να αναβληθεί η συνεδρίαση μας απάντησε λέγοντας.
«Πες στα «γατάκια» ότι ήμουν ο μόνος που απουσίαζα δικαιολογημένα από την συνεδρίαση».
Βέβαια το ερώτημα βγαίνει από μόνο του. Ποιους εννοεί γατάκια; Τον ρωτήσαμε. Μας είπε επί λέξει. «Αυτοί που είναι γατάκια ξέρουν ποιοι είναι».
***
Ποιοι είναι τα γατάκια; Δεν καταφέραμε να μάθουμε. Όπως φαίνεται το θέμα του απολογισμού είχε μέσα και γατάκια και σκυλάκια και γεωργούς.
***
Γιατί γεωργούς;
***
Γιατί όπως φάνηκε από την διαδικασία ανεύρεσης των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη απαρτία και να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, ο Τάσος Θεοδωρίδης, μάθαμε ότι έσκαβε το μπαχτσέ του στα Άβδηρα.
Αλέξανδρος Παυλικιάνος
…..
Τ σχόλιό το «Μ»:
1.Εμείς τα «γατάκια» τα βρήκαμε και τα μεταφέραμε τις δηλώσεις του Δημήτρη Μπένη, αλλά αυτά αφού πρώτα του υπενθυμίζουν ότι από αυτά τα «γατάκια» τον…»κατασπάραξαν» και στο «σπίτι του κρεμασμένου» δεν μιλάν για σκοινί, ρώτησαν τα εξής:
1.Γιατί ο επί 4ετία έμμισθος αντ’ αυτού αντιδήμαρχος δεν μας λέει, «ποιος ήταν ο…δικαιολογημένος λόγος απουσίας του» και γιατί δεν ενημέρωσε τον Δήμαρχο ή το Προεδρείο, ώστε να τον αναφέρει ο Πρόεδρος κ.Δημαρχόπουλος; Γιατί δηλαδή δεν λέει λέξη για την «ταμπακιέρα»;
2.Αντ΄αυτού έμμισθος αντιδήμαρχος Ξάνθης ήταν στις 25/8/2014….Δεν έπρεπε εγγράφως να ενημερώσει τους δημότες και το Σώμα για την απουσία του στον απολογισμό του Δημάρχου όπου όχι μόνο όφειλε να είναι παρών αλλά και να τοποθετηθεί; Και τα δικά του ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ αφορούσε η συνεδρίαση!
3.Τα …«γατάκια» και τα «σκυλάκια» ρωτάνε τον κύριο Μπένη: «Ο ίδιος σε ποια συνομοταξία ζώων ανήκει; Θα είχε την ευγένεια να μας ενημερώσει; Και που θεωρεί οτι αδικήθηκε; Δεν είναι ο πλέον ευννοημένος έμμισθος αντιδήμαρχος του κυρίου Στυλιανίδη; Επί 4 χρόνια συνεχώς θητείας χάρις στον κύριο Στυλιανίδη, πόσα συνολικά χρήματα εισέπραξε απο τον Δήμο Ξάνθης; Μπορεί να ενημερώσει την τοπική κοινωνία»
4.Τέλος τα....«γατάκια» ρωτάνε τον κύριο Παυλικιάνο, "γάταρο" της εγχώριας δημοσιογραφίας που έσπευσε εν μία νυκτί να αυτοαναγορευτεί σε…..υπερασπιστή του «γάτου» που ήταν ο…μόνος (!) για μια ακόμη φορά, που απουσίαζε δικαιολογημένα (σ.σ. και άρα Θ. Ξυνίδης, Πούλιος, Φιλίππου, Στρατηγός κλπ ήταν αδικαιολόγητοι…!!).
-Μήπως θυμάται ο Αλέξανδρος τι έγραψε ο ίδιος για την απουσία του Μπένη, παίρνοντας μάλιστα και προσωπική θέση επ’ αυτού; Μήπως; Εκτός αν «χρειάζονται» και οι δύο την συνδρομή του…»Βοήθεια στο σπίτι» Σταυρούπολης, να ακονίσουν τις μνήμες τους…Μπορεί ο κύριος Παυλικιάνος να μας πει ποιός δημοτικός σύμβουλος του Δημαρχόπουλου του είπε (αν του είπε..), οτι "θα παραιτηθεί αν ο Δημαρχόπουλος δώσει αξίωμα στους Τσέπελη-Ταρενίδη;".
Περιμένουμε...
"Γατάκια"

31 Αυγούστου

Στις αρχές Αυγούστου, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Τρακυανιν Σεσι (Φωνή της Θράκης) άρθρο, μεσω του οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την ελληνική πολιτεία πως με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να τραβήξει την μειονότητα μακρυά από τις «τουρκικές» ρίζες της.

31 Αυγούστου


Α. ΝΤΕΝΤΕ: Η Ελλάδα θέλει να ελέγξει την μειονότητα της Θράκης!


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατανόηση του ζητήματος είναι και η ανάγνωση του τι λέει η λεγόμενη «άλλη πλευρά». Ο δημοσιογράφος Abdülhalim Dede, είναι γνωστός για τους αγώνες του υπέρ της αναγνώρισης «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.
Στις αρχές Αυγούστου, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Τρακυανιν Σεσι (Φωνή της Θράκης) άρθρο, μεσω του οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την ελληνική πολιτεία πως με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να τραβήξει την μειονότητα μακρυά από τις «τουρκικές» ρίζες της.
Ακολουθεί το άρθρο του κ. Ντεντέ όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου:
Απόλυτα ΥΠΟΥΛΗ η απόφαση του ΑΠΘ να ιδρύσει Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών
Η απόφαση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να ιδρύσει τμήμα Ισλαμικών Σπουδών εγείρει εύλογες απορίες σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο, καθώς αποτελεί άλλον έναν κρίκο στη συνολική αλυσίδα ενός μακρόπνοου σχεδίου περικύκλωσης και ασφυκτικού ελέγχου της μειονότητας της Θράκης. Η πρόθεση του κράτους να παρεμβαίνει τόσο καταλυτικά σε ζητήματα που άπτονται του θρησκευτικού χαρακτήρα της ζωής των Τουρκομουσουλμάνων της Θράκης είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, και λαμβάνει χώρα συστηματικά κατά τα τελευταία χρόνια παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.
Κατά την άποψη μου, είναι προφανές ότι τέτοια θέματα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της θρησκευόμενης μερίδας της μειονότητας. Αυτή η ξαφνική σπουδή που έχει επιδείξει το κράτος να δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε θέμα που αφορά την εκπαίδευση και τη διαβίωση των Τουρκομουσουλμάνων χωρίς πρώτα να έρχεται σε συνεννόηση μαζί τους δεν συμβαδίζει με τη γενικότερη πολιτική της Ελληνικής Πολιτείας που εξακολουθεί να παραβιάζει δικαιώματα της μειονότητας αναφορικά με άλλα ζητήματα, όπως οι σύλλογοι, τα σωματεία, οι ιθαγένειες κλπ.
Αξίζει να τονιστεί ότι συνολικά το κράτος μέχρι σήμερα δεν μας έχει αποδείξει την ειλικρίνια του σε σχέση με τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τη Μειονότητα της Θράκης. Σχεδόν όλες οι επιλογές της έναν μόνο σκοπό είχαν, δηλαδή τον έλεγχό της και την διάλυση της συνοχής της, και για αυτό ακριβώς το λόγο οι καχυποψίες που υπάρχουν ως προς αυτό το θέμα είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Τα παραδείγματα που τεκμηριώνουν τον ανωτέρω ισχυρισμό μου είναι είναι αμέτρητα, όπως η λειτουργία επί σειρά δεκαετιών της αλήστου μνήμης ΕΠΑΘ με μοναδικό στόχο την παροχή χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης προς τη μειονότητα, η ίδρυση Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στο ΔΠΘ χωρίς Τούρκους καθηγητές, ο διορισμός μέσω ειδικής νομοθεσίας 240 ιεροδιδασκάλων οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα του Κορανίου στους Τουρκόφωνους μαθητές στην Ελληνική γλώσσα προκειμένου να απομονωθεί η θρησκευτική διάσταση της μειονότητας και να αποδυναμωθεί έτσι ο εθνοτικός και πολιτισμικός της χαρακτήρας, κλπ.
Σταδιακά, συνεπώς, το βαθύ ελληνικό κράτος φιλοτεχνεί μεθοδικά και σταθερά ένα ύπουλο δίχτυ προκειμένου να κρατάει βραχυκυκλωμένη τη μειονότητα και να τη στρέφει προς κατευθύνσεις που συμβαδίζουν με αυτό που οι κυβερνώντες, όπως ο κ. Λοβέρδος, θεωρούν ως εθνικό συμφέρον.
Πράγματι, είναι απορίας άξιον το πώς είναι δυνατόν ένα καινούριο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών να συμβάλει στο έργο της διδασκαλίας του Ισλάμ, αποτελούμενο μάλιστα από Χριστιανούς καθηγητές (!!), που θα έχουν τη δικαιοδοσία και την εξουσία να απονέμουν αφειδώς πτυχία σε φοιτητές, ενδεχομένως της αρεσκείας τους, ώστε στη συνέχεια οι τελευταίοι να διορίζονται μαζικά στα ιερά τζαμιά της Θράκης, αφού βεβαίως προηγουμένως θα έχουν υποστεί την εθνικά ορθή προπαγάνδα ώστε η μουσουλμανική τους κουλτούρα να είναι επιμελώς αποκομμένη από τις τουρκογενείς πολιτισμικές τους ρίζες.
Τέλος, είναι θλιβερό να θεωρείται μια τέτοια απόφαση ως βήμα προόδου και εκσυγχρονισμού, τη στιγμή που είναι η μακρά χείρα του βαθέως κράτους εκείνη που, κρυπτόμενη πίσω από την αυτονομία και ανεξαρτησία του πανεπιστημίου, κινεί με επιδέξιο τρόπο τα νήματα, θέτοντας σε εφαρμογή ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο απόλυτου ελέγχου της αυριανής πολιτιστμικής συγκρότησης των Τουρκομουσουλμάνων της Θράκης.
Εξάλλου, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση ως προς τους ποικίλους τρόπους πολιτισμικής αφομοίωσης και εξαφάνισης μειονοτικών ομάδων από το έδαφος της χάριν της καθαρότητας.

31 Αυγούστου

Ο Περιφερειάρχης AM-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστο Βασιλάκο, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με την παρουσία των προέδρων των επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του πρύτανη Δ.Π.Θ. καθώς και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της ΠΑΜ-Θ

31 Αυγούστου


Θέσεις του Περιφερειάρχη στα θέματα καινοτομίας, έρευνας και έξυπνης εξειδίκευσης στην ΑΜ-Θ
Ο Περιφερειάρχης AM-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστο Βασιλάκο, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με την παρουσία των προέδρων των επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του πρύτανη  Δ.Π.Θ. καθώς και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της ΠΑΜ-Θ, με θέμα την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία στην περιφερειακή τους διάσταση.
Τοποθετούμενος μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: «Η Περιφέρειά μας παρουσιάζει μεγάλη υστέρηση παρά τη διαχρονική γενναία κρατική ενίσχυση και πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια γιατί ακόμη βρισκόμαστε στην ουρά των Περιφερειών της Ευρώπης. Στα θέματα καινοτομίας και έξυπνης εξειδίκευσης, οι καταρχήν γενικές θέσεις μας είναι:
Να εισαχθεί στον πυρήνα του περιφερειακού, αναπτυξιακού και στρατηγικού μας σχεδιασμού, ως δομικό στοιχείο, ο τουρισμός 12μηνης βάσης σε όλες τις εναλλακτικές του μορφές, με πυλώνες τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, το άθικτο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την καλά διατηρημένη παράδοση. Στόχος να υπάρξει άμεση εισροή νέων πόρων, με βάση το γεωγραφικό μας πλεονέκτημα να γειτνιάζουμε σε απόσταση ολίγων ωρών οδικής μετακίνησης με πληθυσμούς άνω των 50.000.000 ατόμων, οι οποίοι μπορούν να είναι εν δυνάμει επισκέπτες και καταναλωτές μας.
Είμαστε σύμφωνοι αναφορικά με τη σύσταση Ερευνητικού Κέντρου ΠΑΜ-Θ,  να περιλαμβάνει Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης και Ερευνών, Ινστιτούτο Φυσικών Καταστροφών και Ινστιτούτο περί των Θεμάτων Ενέργειας, αφού στην περιοχή μας θα εγκατασταθούν ή θα διέλθουν 8 από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα της χώρας. Ζητούμε όμως πέραν αυτών να προστεθεί ένα Ινστιτούτο με σημείο αναφοράς την (micronization)νέα επιστήμη της Μικροσωματιδιοποίησης , με σκοπό την έρευνα και την αξιοποίηση υποπροϊόντων του μαρμάρου και του ζεόλιθου,  που υπάρχουν σε τεράστιες ποσότητες στην περιοχή και είναι υψηλής ποιότητας, ώστε η μεταποίηση να γίνεται στον τόπο μας.
Η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να παράσχει τεχνική βοήθεια για την υποστήριξη των clusters της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής και τη διασύνδεσή τους με την κατανάλωση και ζητήθηκε να συμπεριληφθούν ανάλογες δράσεις και από το τομεακό της Γ.Γ.Ε.Τ.
Σύλληψη 28χρονου διακινητή από το Αφγανιστάν ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 31 μη νόμιμους μετανάστες
 Συνελήφθη την Πέμπτη (28-8-2014) το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα ένα (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 21χρονο να μεταφέρει με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παράνομα στην ενδοχώρα, τριάντα ένα (31) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, είχε δηλωθεί κλοπή την 26-8-2014 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
…..
Καβάλα: Σεσημασμένος εμφανιζόταν ως τουριστικός πράκτορας
 
Ως τώρα, απασχολούσε τις αστυνομικές υπηρεσίες με τις απάτες σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τον τουρισμό, ένας καλοφαγάς απατεώνας που συστηνόταν ως ταξιδιωτικός πράκτορας με διασυνδέσεις με μεγάλα διεθνή τουριστικά και μεσιτικά γραφεία.
Τώρα, κατηγορείται και για κλοπή.
Σε μια από τις συνηθισμένες «εξορμήσεις» του που του επέτρεπαν να τρώει και να πίνει με την υπόσχεση ότι θα εξασφάλιζε συνεργασία στους ανυποψίαστους επιχειρηματίες, ο 55χρονος βρέθηκε σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Πέραμο Καβάλας για να συζητήσει με τον ιδιοκτήτη.
Όταν, όμως, εκείνος τον άφησε για λίγο μόνο, άρπαξε το τσαντάκι του που περιείχε 400 ευρώ, ένα κινητό και ένα ζευγάρι γυαλιά και έγινε καπνός.
Το θύμα αναγνώρισε τον δράστη από τις φωτογραφίες σεσημασμένων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή από την Ασφάλεια, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Ως τον περασμένο Φεβρουάριο, σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν κατηγορίες για απάτη και υπεξαίρεση μετά τις καταγγελίες που είχαν κάνει επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδα

30 Αυγούστου

«Τέλος εποχής» για τον Μουσταφά Αγγά, επικεφαλής του συνδυασμού ο Ντελή Γιουσούφ!

30 Αυγούστου
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ: ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΜΕ ΙΜΑΜΗ ΤΟΥ «ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ» ΞΑΝΘΗΣ κ.ΜΕΤΕ!!!  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΒΔΗΡΩΝ & ΤΟΠΕΙΡΟΥ!

 

 
 


Μπροστά σε μια τρομερή κοσμοσυρροή και ξεχωριστή «φιέστα» για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο απόγευμα της Παρασκευής στη Σμίνθη έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Μύκης Τζεμίλ Καπζά καθώς επίσης και των νέων τοπικών και δημοτικών συμβούλων.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο, παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, οι νέοι Δήμαρχοι Τοπείρου (Θωμάς Μίχογλου), Αβδήρων (Γ. Τσιτιρίδης) και Ξάνθης (Μπάμπης Δημαρχόπουλος), ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, παράγοντες της μειονότητας, εκπρόσωποι του φορέων, δημοτικοί υπάλληλοι και πολλοί δημότες.
Τη θρησκευτική τελετή τέλεσε ο Ιμάμης του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ (σ.σ. κάτι ανάλογο έγινε και στους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου αλλά αποσιωποιήθηκε περιέργως απ’ όλους, ακόμη και από τα ΜΜΕ), ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία στο Κοράνιο.
Από την ορκωμοσία απουσίαζε ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Μουσταφά Αγγά που έχει ήδη παραιτηθεί και από δημοτικός σύμβουλος και εκπροσωπήθηκε από τον πρώην Αντινομάρχη Ξάνθης και δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Γιουσούφ Ντελή.
Στους χαιρετισμούς που ακολούθησαν, ο απερχόμενος Δήμαρχος Μουσταφά Τζουκάλ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο Δήμαρχο και υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί μαζί του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των δύο άλλων συνδυασμών.
Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμίλ ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους του  αλλά και τον απερχόμενο Δήμαρχο κ.Τσουκάλ, με τον οποίο αναμετρήθηκαν, τονίζοντας με έμφαση ότι «με την συνεργασία όλων και από κοινού, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στον Δήμο για ένα καλύτερο αύριο».
Σημειώνεται ότι τόσο ο νέος Δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο όταν ανέβηκαν στο βήμα (σ.σ. στη θέση του παραιτηθέντος Μουσταφά Αγγά μίλησε ως εκπρόσωπος του συνδυασμού ο Γιουσούφ Ντελή), χαιρέτισαν τον κόσμο στην αρχή στην ελληνική και στη συνέχεια στην Τουρκική γλώσσα, ενώ αντάλλαξαν και φιλοφρονήσεις αναμεταξύ τους, μιλώντας για συνεργασία προς όφελος όλων των δημοτών και της περιοχής.
Αμέσως μετά τις τοποθετήσεις του νέου δημάρχου και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι υπέγραψαν το πρακτικό ορκωμοσίας τους και ακολούθησε δεξίωση εντός του Σχολείου της Σμίνθης.
 
 
 

30 Αυγούστου

Πήγαν υπάλληλοι του Δήμου να τον συγχαρούν κι απάντησε ο νέος Δήμαρχος....δεν δέχομαι συγχαρητήρια!!! Απόστρατος και "φίλος" της....Εύας ο νέος αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών!!!

30 Αυγούστου


Λεφτά υπάρχουν! Έμμισθο γεν γραμματέα στον Δήμο θέλει ο Δημαρχόπουλος, ποιοι θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι που θα ανακοινωθούν στις…8 Σεπτεμβρίου για τον φόβο των Ιουδαίων; Δηλαδή των κρίσιμων ψηφοφοριών της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου;
       Σεμνά &Ταπεινά
 
*ΚΟΥΙΖ: Η αγωνιούσα..."συνδημότισσα" είναι αυτή που παίρνει κάθε πέντε λεπτά τηλέφωνο τον νέο Δήμαρχο στο κινητό εντός και εκτός Δήμου και δεν τον αφήνει να δουλέψει; Λάκη, τι φωτιά μας "άναψες" πριν 6-7 μήνες...

*Δεν είναι μόνον απίστευτα αυτά που μου έρχονται, αλλά παράλληλα και γελοία και γραφικά! Υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης μετά την ορκωμοσία του, πήγαν να συγχαρούν τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλου την περασμένη Κυριακή...
-Η απάντησή του, όταν επιχείρησαν να του δώσουν το χέρι...
-Δεν....δέχομαι συγχαρητήρια!
-Συλλυπητήρια Αλέξανδρε, συλλυπητήρια Τάρεν...
.....
*Έμειναν τόσο άναυδοι οι υπάλληλοι με τη φράση του νέου δημάρχου των….»ανατροπών» που έκαναν τον σταυρό τους!
Μα πιο μεγάλη απογοήτευση και πλάκα, έπαθε η..»συνδημότισσα-θρύλος»!
Που νοείται Δήμαρχος που ακόμη δεν ανέλαβε, να ασχολείται με τους….υπαλλήλους; Τότε αντί για Δήμαρχος, ας αναλάβει….διευθυντής στη θέση της Σπανού, καθότι συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος ότι δεν είναι πλέον Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και «δημαρχόπουλο», αλλά έχει νέο ρόλο και καθήκοντα…
….
*Ωστόσο υπάρχει και η άλλη άποψη. Αυτή του νέου Δημάρχου, ο οποίος διαδίδει ότι θα τα αλλάξει όλα στον Δήμο με την…πρόσληψη γραμματέα! Ο οποίος γραμματέας, θα έχει το προσωπικό του επιτελείο και θα επιβάλλεται ακόμη και στον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο..
-Τώρα πως ένας έμμισθος διορισμένος γραμματέας, μπορεί να διοικεί εκλεγμένους κι έναν Δήμο, όλα θα φανούν εκ του αποτελέσματος!
Αν βέβαια προλάβουμε να φτάσουμε μέχρι εκεί!
……
*Το πιο ωραίο ωστόσο απ’ όλα;
Για τον φόβο των Ιουδαιων, ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης, δεν ανακοινώνει λέει τις αποφάσεις του για τους νέους Προέδρους και αντιδημάρχους, ώστε στην πρώτη ψηφοφορία της 7 Σεπτεμβρίου να μην υπάρχουν…διαρροές!
(Σ. Σ. Για τέτοια «εμπιστοσύνη» στις δυνάμεις του και στην…καταξίωσή του μιλάμε!)
…..
*Έτσι λοιπόν επειδή δεν ανακοινώνει τις αποφάσεις τους ο κύριος Δημαρχόπουλος, να σας πω εγώ τι έμαθα…
1.Νέο αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών θα έχει τον απόστρατο Μαρίνο Σδρέβανο…Το αναπληρωματικό δηλαδή μέλος του Νοσοκομείου που πήγαινε στις…συνεδριάσεις μετά από εντολές του Καβαλιώτη Προέδρου για να την «σπάσουν» στην…Ευα Τσακίρη και να την αναγκάσουν να…παραιτηθεί!
Μιλάμε για πολιτική διάνοια, που φαντάζομαι ότι θα λειτουργεί σε…στρατιωτικό επίπεδο τον Δήμο με ιδέες ανώτερες και αυτές του πρώην αντιδήμαρχου Νίκου Φωτιάδη! Προσοχήήηηη!
…..
*Βεβαίως επειδή πρόκειται για Δήμαρχο της «ανατροπής», θα μπορούσε ο κύριος Δημαρχόπουλο ελλείψει καλύτερων, να δώσει και ένα αξίωμα στον έτερο Καβαλιώτη απόστρατο διοικητική του Νοσοκομείου Ξάνθης και φίλο του κυρίου Σδρέβανου ο οποίος –σημειωτέον-διετέλεσε ένα φεγγάρι μέχρι και Πρόεδρος στην ΔΕΥΑ Καβάλας!!!
Από την οποία καλύτερα να μην σας πω με τι «συνθήκες» οδηγήθηκε τελικά σε παραίτηση…
….
2.Τι άλλο έμαθα.....Επειδή ο εξαίρετος YES MEN Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δρεμσίζης «φοβάται» την αποτυχία και το Βατερλό που τον περιμένει και δεν θέλει να αναλάβει Πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού και άρα οργανωτής στο Καρναβάλι και τις Γιορτές Π. Πόλης.
Οπότε μην παραξενευθείτε αν ο νέος Δήμαρχος ορίσει νέο Πρόεδρο εκεί τον ….Απόστολο Αγκόρτσα έχοντας παράλληλα στο περίμενε τον Πασχάλη Λύρατζη.
(Σ.Σ. Στο σημείο κάθε δεύτερο σχόλιο φυσικά περιττεύει…)
…..
*Επίσης θεωρούν σίγουρο ότι θα παραμείνουν αντιδήμαρχοι, τόσο ο Τάσος Θεοδωρίδης, όσο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στη Σταυρούπολη (αυτός που οδηγούσε το πολυτελές τζιπ του Καρασακαλίδη), ενώ την διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (αν και περισσότερο επιθυμεί τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ) λόγω της άριστης σχέσης του και με την κυρία Μανά, "θεωρείται" οτι ήδη την καπάρωσε ο Χρήστος Μούρκας…(Σ.Σ. Περισσότερες πληροφορίες, Αλέξανδρο Παυλικιάνο...)
.....
*Άλλωστε ευτυχώς στην παράταξη του νέου Δημάρχου δεν υπάρχουν Τσεγγελίδης, και Φανουράκης, ο Τάρεν παρά τα παρακαλητά με τίποτα δεν «εμπλέκεται» πλέον (ειδικά τώρα που βλέπει το μπάχαλο…), οπότε ελπίζουν σε αντιδημαρχία και κάποιοι «καινούργιοι" με ισχυρό όπλο τα likes που συχνά πυκνά λαμβάνουν στο face book...
….
*Και το μέγα βέβαια ερώτημα, τι θα κάνει ο νέος Δήμαρχος με τους νέους Προέδρους και ιδιαίτερα της ΔΕΥΑΞ;
-Καθότι διαλαλούσε επί τρεις μήνες ότι «θα τους αλλάξει όλους…;» και ο Τσέπελης με τσαμπουκά απαξίωσε να του δώσει ακόμη και τα στοιχεία που ζήτησε γραπτώς από τους διευθυντές της δημοτικής επιχείρησης...
-Το «κλίμα» είναι ήδη τόσο βαρύ και οι εξελίξεις τόσο απρόβλεπτες, που ΔΕΝ γνωρίζει πλέον ούτε η…»συνδημότισσα»! Άλλωστε δεν υπάρχει και Λάκης πλέον να την ενημερώσει επαρκώς!!! 
...
*Και μια αποκλειστικότητα. Το πιο πιθανόν αύριο την επίσημη έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης 2014 να κηρύξουν ταυτόχρονα δύο Δήμαρχοι...με προλογίσαντα τον Φανουράκη.
Οπότε τώρα ο αγώνας δικαιώνεται και για την... "συνδημότισσα"
Καληνύχτα...συνδημότισσα!
..

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Ξάνθης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Γιορτές Παλαιάς Πόλης 2014» 

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Γιορτές Παλαιάς Πόλης 2014», από το Σάββατο 30-8-2014 έως την Κυριακή 7-9-2014, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Ξάνθης:
-Από 17:00 έως 03:00, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στην πλατεία Μητροπόλεως και γύρω από το Δημοτικό Κήπο (περιοχή Νησάκι)
-Από 19:00 έως 03:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας (μέχρι το ύψος της γέφυρας Κοσύνθου), 9ης Μεραρχίας (από τη διασταύρωση με την οδό Λευκού Πύργου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Σκιάθου) και Ύδρας (από το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Βασιλίσσης Σοφίας)
-Από 20:00 έως 03:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση όλων των οχημάτων έμπροσθεν του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
-Από 11:00 έως 03:00 το Σάββατο (30-8-2014), απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στην πλατεία Μητροπόλεως.
Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια των παραπάνω απαγορεύσεων, επιτρέπεται:
-Η στάθμευση των οχημάτων των μόνιμων κατοίκων της Παλαιάς Πόλης, στο πάρκο δίπλα από τη γέφυρα Κοσύνθου, με τη χρήση του ειδικού σήματος που έχουν προμηθευτεί.
-Η είσοδος στις παραπάνω περιοχές και οδούς, σε υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης, του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης και στα μέλη των συλλόγων με τη χρήση του ειδικού σήματος εισόδου που έχουν προμηθευτεί.  
….
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (20.00) ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΚΑ
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του επετειακού μας περιπτέρου στην Πλατεία Αντίκα, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης και με αφορμή τα 25 χρόνια παρουσίας μας στην Α’ Εθνική Κατηγορία
ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ


Σύλληψη 26χρονου για απόπειρα κλοπής στο Διδυμότειχο
Συνελήφθη την 28-8-2014 το πρωί, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, 26χρονος ημεδαπός, διότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αποπειράθηκε να διαρρήξει το κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, χωρίς ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός.
 
Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή 2 ποδηλάτων και κλοπή από όχημα  στην Καβάλα
Συνελήφθησαν την 28-8-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 13 ετών, διότι λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν από πολυκατοικία δύο ποδήλατα και από ανασφάλιστο όχημα μία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα μικροαντικείμενα. Τα δύο ποδήλατα και τα υπόλοιπα αφαιρεθέντα αντικείμενα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή     Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος 55χρονου ημεδαπού για κλοπή, διότι όπως προέκυψε, το μεσημέρι της 14-8-2014, μετέβη σε ξενοδοχείο στη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία του ιδιοκτήτη του, στον οποίο παρουσιάστηκε ως συνεργάτης ταξιδιωτικού πρακτορείου, αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε 400 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνό και ένα ζευγάρι γυαλιά. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη και υπεξαίρεση.
…..
Σύλληψη 34χρονου για κλοπή από κατάστημα στη Δράμα 
Συνελήφθη την 28-8-2014 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, 34χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε κατάστημα στην πόλη της Δράμας, όπου εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία της ιδιοκτήτριας, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.
 

29 Αυγούστου

Ο Μπάμπης και ουχί Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, το ύφος των χιλίων καρδιναλίων και η πρώτη «απρέπειά» του με τους υπαλλήλους του Δήμου! Που πρωτίστως "εκθέτει" τους μέντορές του...

29 Αυγούστου

...ο  έχων ώτα,  ακούειν ακουέτω...σεμνότης, ταπεινότης, απλότης! Αυτά "ψηλώνουν" τον άνθρωπο και ιδίως έναν πολιτικό!
 
*Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί –ούτω κι εγώ προσωπικά και το ομολογώ- το τι τηλεφωνήματα παίρνω πριν καν αναλάβει επισήμως, για τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη και ουχί Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο!
….
*Μάλιστα τα τηλέφωνα αυτά επικεντρώνονται και σε δύο ακόμη πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα στους «μέντορες» του νέου Δημάρχου Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό και Παναγιώτη Ταρενίδη…ασχέτως αν ο κύριος Δημαρχόπουλος ανακάλυψε μετά τις εκλογές και αφού επί 3 μήνες ισχυρίζονταν οτι "ο κ.Στυλιανίδης στήριζε την πρώτη Κυριακή Μπένη και την δεύτερη Πούλιο", την...συνδημότισσα του απερχόμενου δημάρχου!!!
….
*Δεν μπορείς να φανταστείς λοιπόν με τι «ύφος» χιλίων καρδιναλίων μπαίνει στο Δήμο Ξάνθης ο νέος Δήμαρχος κύριος Δημαρχόπουλος, μου είπαν δημοτικοί υπάλληλοι με τους οποίους μάλιστα ελάχιστη σχέση είχα και έχω…
-Δηλαδή τι ακριβώς θέλετε να πείτε; Τους ρώτησα ξαφνιασμένος…
-Εσύ προεκλογικά μας μιλούσε για «σεμνότης, ταπεινότης, απλότης» κλπ –μου είπαν αιχμηρά- ενώ ο νέος Δήμαρχος είναι ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα πριν επισήμως αναλάβει τον Δήμο...!
Μπαίνει στο δημαρχείο και στις υπηρεσίες και οι υπάλληλοι που θεωρεί οτι δεν τον στήριξαν στους εκλογές (έστω κι αν οι περισσότεροι την δεύτερη τουλάχιστον Κυριακή αυτόν στηρίξαμε…), αντιμετωπίζονται ως…εχθρικά όντα!
-Όχι μόνο δεν τους χαιρετάει καν, αλλά τους έχει κόψει ακόμη και την «καλημέρα» του Θεού….Μα πως θα συνεργαστεί μαζί μας κι εμείς μαζί του; κατέληξαν
…..
*Μήπως είστε «υπερβολικοί»; επέμενα….Διότι εδώ ο κύριος Δημαρχόπουλος έγινε «οικείος» με τον κύριο Σάββα Μελισσόπουλο και παραπονιέται ο ίδιος ότι….απαξιούν να του μιλήσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί του, κάποιοι απο τους οποίους ούτε τηλέφωνο τον παίρνουν....! (Σ.Σ. Μου είπε και συγκεκριμένα ονόματα…)
Αλλά αυτοί ήταν τόσο επίμονοι, που ομολογώ ότι ήρθα κι εγώ σε δύσκολη θέση….οπότε τους παρέπεμψα στον «μέντορά» του Αλέξανδρο Κοντό, που το μεγαλύτερο ίσως πολιτικό του προσόν -πλην της εργασιομανίας του  ήταν και είναι αυτό ακριβός….
Το ότι παρέμεινε ακόμη κι όταν ήταν Υπουργός, «ο Αλέκος που ξέραμε», ξεχώριζε και ξεχωρίζει την απλότητά του …
…..
*Πέραν όμως τούτου, θα συγχωρούσε κανείς ακόμη κι αυτό στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης μετά από την επιτυχία του Μαϊου….
-Δηλαδή την αλαζονεία και το σημερινό του ύφος που φαίνεται άλλωστε  χαρακτηριστικά και στις φωτογραφικές του πόζες!! 
...αν ο κύριος Δημαρχόπουλος ήταν αυτόφωτος ή ξεχώριζε η εμβέλεια και φωτεινότητα ενός νέου ηγέτη, αν δεν «ξεχνούσε» ότι ως υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος Ξάνθης είχε «εκλεγεί»…πρώτος αναπληρωματικός, ή είχε δώσει δείγματα δουλειάς και γραφής που τον καταξίωναν όχι μόνο στους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και στην τοπική κοινωνία..
.....πλην βεβαίως της…»συνδημότισσας-θρύλος» που 6-7 μήνες ΠΡΙΝ, όταν δηλαδή ακόμη δεν είχε καταρτίσει καν συνδυασμό (!)….είχε «πεισθεί» από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ.Στυλιανίδη ότι «αυτός που έρχεται είναι... ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από μένα!!!»
-Δεν νοείται λοιπόν πριν καν επισήμως αναλάβει δήμαρχος ο κύριος Δημαρχόπουλος, να λειτουργεί με τέτοιες συμπεριφορές! Γιατί τους ανθρώπους τους "ψηλώνουν" πρώτα το ήθος της πρακτικής και σεμνότητάς τους και μετά το πως θα διαχειριστούν την εξουσία τους...
......
*Και για να το κλείνω αυτό το κομμάτι, -γιατί ήδη ο κύριος Μπάμπης  όπως λειτουργεί και με τέτοια έπαρση, τους πρώτους που προσβάλει και εκθέτει είναι τους «μέντορές» του, που παραμένουν σεμνοί και ταπεινοί…
....θα συστήσω στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης, και πάλι «σεμνότης, ταπεινότης, απλότης»…πριν χάσει εντελώς την μπάλα!
-Και κυρίως, πριν αρχίσει το «πανηγύρι», γιατί δυστυχώς με τους δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει ο συνδυασμός του, η λέξη «φαιδρότης» μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα σε ελάχιστους μήνες, που θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι!!!
έχων ώτα,  ακούειν ακουέτω
-Με την ξεκάθαρη διευκρίνσει οτι πρωτίστως, δεν απευθύνομαι στον κύριο Μπάμπη Δημαρχόπουλο, ο κύριος αυτός ουδόλως με απασχολεί και ειδικά σε αυτήν την φάση, που δεν φάνηκε ευαίσθητος, ούτε καν για τα παιδιά του Ειδικού σχολείου που θέλει να εκπαιδεύονται σε...κοντέϊνερ!!! .
Αλλά στους «μέντορές» του Αλέξανδρο Κοντό και Παναγιώτη Ταρενίδη! Αυτοί επαναλαμβάνω εκτίθενται από τώρα περισσότερο από όλους τους άλλους και μετά εγώ και οι υπόλοιποι που δώσαμε την ψυχή μας να εκλεγεί νέος Δήμαρχος Ξάνθης, ο κύριος Δημαρχόπουλος...

29 Αυγούστου

Πορευόμαστε μαζί! Κοινωνική ευαισθησία και διαφάνεια παντού!

29 Αυγούστου


Τρομερή κοσμοσυρροή στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και των νέων μελών του Περιφερειακού συμβουλίου
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: Οι πόρτες μου ανοιχτές σε όλους τους Ξανθιώτες…
Παρουσία των υφυπουργών Γ. Ντόλιου, και Α. Δερμετζόπουλου, του βουλευτή Επικρατείας κ.Κουίκ, βουλευτών της Ροδόπης και των μητροπολιτών της Θράκης και της Αν. Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, την οποία στην κυριολεξία κατέκλυσαν πολίτες και φορείς για να παρακολουθήσουν την ιστορική τελετή.
Νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ορκίστηκε ο Γιώργος Παυλίδης και θα διοικήσει την περιφέρεια ΑΜΘ για τα επόμενα πέντε χρόνια
Επίσης την ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη τίμησε με την παρουσία της και αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια του Σμόλιαν, ο νέος  Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, συγγενείς και φίλοι των νέων Περιφερειακών συμβούλων και γενικά πολύς κόσμος.
Ο νέος Περιφερειάρχης ορκίστηκε ενώπιον του Μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελήμονα ενώ με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνιο αντίστοιχα όλοι  οι Χριστιανοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, πλην των Περιφερειακών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ
Στην ομιλία του ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδη ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την τιμή που του έκαναν με την παρουσία τους και παράλληλα ευχαρίστησε και τους πολίτες της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου μαρτυράει και τις υψηλές προσδοκίες της κοινωνίας στο πρόσωπό του και την νέα διοίκηση.
Ο νέος Περιφερειάρχης τόνισε με έμφαση ότι για τον ίδιο αποτελεί προσωπική δέσμευση να λειτουργήσει χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις απέναντι στους πολίτες αλλά και με κοινωνική και Περιφερειακή συνοχή, ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά και στο πρόγραμμά του με πρωτεύοντες στόχους την ανάπτυξη της Περιφέρειας, την μείωση της ανεργίας και την δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Τις ευχές του για τη νέα Περιφερειακή διοίκηση, προς όφελος όλων των πολιτών έδωσε αμέσως μετά τη θρησκευτική τελετή ο Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελήμων, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, αναφέρθηκε και σε έναν νέο Ενιαίο Κώδικα για όλη την αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Δομών, Υπαλλήλων, Εσόδων και… χωρίς απολύσεις, όπως κατέληξε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, επανέλαβε την αρχική του προεκλογική δέσμευση, «Από 1 Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνω επίσημα, οι πόρτες μου είναι ανοιχτές σε όλους τους Ξανθιώτες, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και κομματικών πεποιθήσεων…Για μένα προέχουν οι ανθρώπινες σχέσεις, οι σχέσεις ειλικρίνειας και ανθρωπιάς. Τα προβλήματα είναι πολλά, χάσαμε πολύτιμο δυστυχώς χρόνο με μια στην ουσία ανύπαρκτη Περιφερειακή διοίκηση και τώρα πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ…
Στην ομιλία του ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης μεταξύ των άλλων τόνισε τα παρακάτω:
«Φίλες και φίλοι μου, αγαπημένοι Μακεδόνες και Θρακιώτες συμπατριώτες μου,
Σας ευχαριστώ θερμά,  για τη σημερινή σας παρουσία. Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς, όλους τους πολίτες της Περιφέρειας, για την απόφαση και  εντολή σας, να μας εμπιστευθείτε για τα επόμενα 5 χρόνια την πορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια εντολή που δεν επιδέχεται μια απλή μόνον ανάγνωση αλλά ενσωματώνει τις υψηλές προσδοκίες της κοινωνίας, την ελπίδα, την αλλαγή, το αποτέλεσμα. Προσδοκίες για μια νέα Περιφέρεια που θα χαρακτηρίζεται από διακριτή οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, από αποτελεσματικές υπηρεσίες, κοινωνική ευαισθησία και διαφάνεια παντού. Από τώρα πορευόμαστε μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Καθαρά. Αυτή είναι η αμετακίνητη, ασυμβίβαστη, προσωπική μου δέσμευση. Τονίζω ότι δεν έχουμε εξαρτήσεις. Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας, σώμα απ’ το σώμα της. Το μόνο που μας δεσμεύει είναι  το μέλλον της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η προοπτική ισόρροπης ανάπτυξης που θέλουμε να δώσουμε στον τόπο μας, η ευημερία για τις οικογένειες και τα παιδιά μας. Επιζητούμε μια Περιφέρεια στην οποία οι πολίτες έχουν πλήρη δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Μια Περιφέρεια στην οποία ο αλληλοσεβασμός ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή διαφορετικότητας, θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Το έχω πει πολλές φορές. Είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους πολίτες αυτού του τόπου, να θεμελιώσουμε βαθιά κοινωνική περιφερειακή συνοχή».
ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ..
Και συνέχισε ο νέος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης:
«Είναι καιρός και θα αλλάξουμε. Δεν θα σταθούμε αδρανείς στα παραγωγά αίτια. Μαζί θα διαμορφώσουμε την Περιφέρεια του αύριο, μέσα από την κοινωνία, με νέους όρους και κανόνες με ισχυρό όραμα, ρεαλισμό αλλά και πεισματική βούληση. Για σύγκρουση, ρήξεις και ανατροπές. Με νοοτροπίες που πρέπει να τελειώσουν. Οφείλουμε να δομήσουμε την οικονομία και την ανάπτυξη  με όρους θεσμικής διαφάνειας και κοινωνικής ευθύνης, που θα γκρεμίσουν ό,τι μόλυνε την πορεία. Η Περιφέρεια γίνεται πλέον θεσμός ανάληψης συνεχών πρωτοβουλιών, ενεργητικής και επιθετικής στάσης προς την ανάπτυξη, υιοθετεί τις καλές πρακτικές, φεύγει από την απλή διαχείριση».
Και κατέληξε:

29 Αυγούστου

Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ

Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ

29 Αυγούστου


*Γράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος.
Είναι δυνατόν να έχει «χάσει» τόσο πολύ την «μπάλα» από την αρχή ο νέος Δήμαρχος; Ώστε αν νομίζει ότι ακόμη είναι….Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και δάσκαλος Σταυρούπολης;
….
ΤΣΕΠΕΛΗΣ: Όποιος έχει τ’ αρχ…. και είπε «εγώ θα παραιτηθώ αν ο Δημαρχόπουλος κρατήσει στη θέση του τον Τσέπελη, να το πει τώρα εδώ μπροστά μου!»….
*Έχει χάσει από την αρχή τόσο την «μπάλα» ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος; Ώστε να λέει κραυγαλέα ΨΕΜΑΤΑ ακόμη και στους ανθρώπους στους οποίους οφείλει τα πάντα; Είναι δυνατόν να λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ ευθύς εξ’ αρχής, αντί να προβάλει την αξιοπιστία και τον πολιτικό τσαμπουκά που θα έπρεπε να διέπουν έναν Αρχηγό;
-Προσωπικά αδυνατώ να το πιστέψω… μολονότι μάλλον δικαιώνομαι σε αυτά που εξ’ αρχής είχα εκφράσει στους «μέντορές» του…
……
*Διότι αν είναι αλήθεια αυτά που έμαθα χθες, ή αδικήσαμε την Ξάνθη όλοι εμείς που πιστέψαμε ότι κάτι εκφράζει ο Δημαρχόπουλος (με πρώτους τους  Αλέκο Κοντό - Π. Ταρενίδη και δεύτερο εμένα) ή οφείλει από τώρα ο Μπάμπης και ουχί Χαράλαμπος να την «κάνει» αν δεν μπορεί και να σηκωθεί να φύγει, ομολογώντας έτσι απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!!!
-Η πόλη ωστόσο δεν αντέχει κι άλλη χαμένη θητεία και μάλιστα 5ετία!
Διότι ενδεχομένως θα βρεθούμε σύντομα, σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις… και κομμάτι δύσκολο ο Τσέπελης να τον στηρίξει όταν θα τον «βομβαρδίζουν» Τσεγγελίδης, Ξυνίδης και Μπένης!!! Καθότι μπορεί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ να το παίζει «τσαμπουκάς» απέναντι στον Ηλιάδη, στον Μούρκα, στον Τριανταφυλλίδη και τον Σδρέβανο, με τους «απέναντι» όμως… παραμένει «αδελφούλης»!
……
*Στο δια ταύτα όμως…
-Διότι ΔΕΝ θα μάθατε φυσικά ότι το βράδυ της Τρίτης στο νέο Δημαρχείο ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κάλεσε όλο το συνδυασμό του και οι περισσότεροι… «έτριβαν» τα μάτια τους διότι:
1. Ο Μανώλης Τσέπελης με τον «αέρα» του αρχηγού, που ήξερε να «εξουσιάζει» ακόμη τον μακροβιότερο Δήμαρχο Ξάνθης, τον απερχόμενο δηλαδή Λάκη Στυλιανίδη -από τον οποίο πάντα στο τέλος κατάφερνε να παίρνει αυτό που ζητάει (!)- ευθέως πέταξε το «γάντι» στον Δημαρχόπουλο δια της… τεθλασμένης!
Όποιος είπε στους δημοσιογράφους (σ.σ. Τον Παυλικιάνο εννοούσε…), ότι θα «παραιτηθεί» αν ο νέος Δήμαρχος με κρατήσει στην θέση μου, αν έχει τα’ αρχ…, να το πει εδώ μπροστά μου! Είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει, ο λαός με εξέλεξε για μια ακόμη φορά πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε, τους προκάλεσε ευθέως… Και το μήνυμα είχε αποδέκτη πλην του Αλέξανδρου, του Μούρκα και των υπολοίπων και τον «απέναντι»… «δάσκαλο»!
-Καθότι πρώτος ο Δημαρχόπουλος εδώ και δύο μήνες διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι «θ’ αλλάξει όλους τους παλιούς και πρώτο τον Τσέπελη, καθώς οι υπηρεσίες της  ΔΕΥΑΞ αν και τα ζήτησε εγγράφως, δεν του έδωσαν κανένα στοιχείο...»…
-Αλλά σε χρόνο ρεκόρ τα «ξέχασε» όλα!
........
*Ιδού λοιπόν αν έχει τα κότσια ο νέος Δήμαρχος ή «ο δασκαλάκος» όπως τον λέει κι ο Τσεγγελίδης -κι εγώ τάσσομαι φανατικά πλέον με τον Μανώλη, καθότι αυτός τουλάχιστον ήταν πάντα αυθεντικός, χώρια που καιρός είναι να πάω κι εγώ με τον… δυνατό σε κάποια φάση της ζωής μου!
…Ας το αποτολμήσει...
……
2. Και τι είπε από την πλευρά του  ο Δημαρχόπουλος στη μάζωξη της Τρίτης;
-Μα… ΤΙΠΟΤΑ!
Και απλά προσπαθούσε με… διδασκαλικές θεωρίες  να πείσει όλους τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους με αριθμούς και αντιμισθίες ότι… δεν αξίζει να φιλοδοξούν να  αντιδήμαρχοι!!! Το χρήμα είναι ελάχιστο κι η δουλειά κι οι ευθύνες πολλές... (Σ.Σ. Και τους έκανε μάλιστα και διδασκαλική ανάλυση… μπας και «λιγοστέψουν» οι… «δελφίνοι» των έμμισθων αντιδημάρχων)
……
*Το πιο ωραίο απ’ όλα; Ο Μπάμπης θέλει να γίνει και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και μέλος της ΚΕΔΚΕ και… Μητροπολίτης και γενικά τα θέλει… όλα!
-Καθότι θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, θέλουν ΜΟΝΟ αυτόν!!! Για τέτοια ιστορία μιλάμε…
Κι αν σας αναλύσω το θέμα και λίγο αριθμητικά, τότε είναι που θα πάθετε την μεγάλη πλάκα και θα τρίβετε τα μάτια σας…
……
3. Ο Πασχάλης Λύρατζης επίσης καυστικός στην τοποθέτησή του, όταν ρώτησε τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης για τον «διάδοχο» του Μανώλη Φανουράκη στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, πήρε την παρακάτω απροσδόκητη απάντηση από τον Δημαρχόπουλο…
-Μην πιστεύεις αυτά που γράφει ο… «Μαχητής»!
(Σ.Σ. Θού Κύριε Φυλακή τω στόματί μου… Ευτυχώς που αυτά δεν τα έλεγε προεκλογικά, διότι κανείς δεν θα με πίστευε και άρα και δεν θα τον… ψήφιζε!)
-Και προσέξτε το χείριστον… Ακόμη είναι η αρχή!
……
*Το σοβαρότερο όμως θέμα είναι άλλο…
-Ποιός ο λόγος ο κύριος Δημαρχόπουλος άλλα να λέει στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις και σε χρόνο ρεκόρ να εμφανίζει τέτοια διγλωσσία και αναξιοπιστί, σε σημείο που έχουν πάθει πλάκα ακόμη και οι πλέον κολλητοί του;;;!
-Και ειδικότερα όταν δεν του ζήτησε κανείς άλλα να λέει το πρωί κι άλλα τα  βράδυ!
 (Σ.Σ. Και τελικά μόνο αυτή η απρόβλεπτη συνδημότισσα φαίνεται ότι ήταν καλύτερα ενημερωμένη, είχε πηγή όμως τον Λάκη, τον «μακροβιότερο» Δήμαρχο... οπότε χαλάλι της!).
……
*Και στο ρεζουμέ:
Φεύγοντας από την συνάντηση της Τρίτης οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημαρχόπουλου, εκτός του ότι με... «ζάλισαν» στη κυριολεκτικά, ευθέως εξέφραζαν την άποψη ότι…
Με τέτοιες συνθήκες ο νέος Δήμαρχος της υποτιθέμενης… ανατροπής, ή «παραιτείται» από τώρα οπότε αναλαμβάνει κάποιος άλλος (σ.σ. Ήδη ο Τσέπελης δεν έκρυψε στην συνάντηση της Τρίτης τις αρχηγικές του φιλοδοξίες…) ή… θα ‘χουμε τραγελαφικές καταστάσεις!
Που θα κάνουν ακόμη και τους Αλέξανδρο Κοντό και Παναγιώτη Ταρενίδη να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα…
……
*Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι ο Τσέπελης στην ουσία ΠΟΤΕ δεν χάλασε τις «σχέσεις» του, ούτε με τον Θανάση, ούτε με τον Μπένη, ούτε με τον Τσεγγελίδη, ενώ από την άλλη «διαδίδει» ότι ήδη έχει στη «δική» του ομάδα 7-8 δημοτικούς συμβούλους! Τους Κιμμεριώτες, τους Πόντιους, τον Απόστολο κλπ συν τον Γουναρίδη…
-Οπότε ειλικρινά δεν ξέρω τι μέλει γενέσθε από δω και πέρα… διότι μιλάμε για το παρόν και το μέλλον της πόλης.
……
*Το μόνο παρήγορο σημείο; Ευτυχώς υπάρχει η… συνδημότισσα που συνάντησε ο Λάκης και της είπε κοιμήσου ήσυχη… έρχεται καλύτερος  Δήμαρχος από μένα!

29 Αυγούστου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

29 Αυγούστου


*Και φέτος όπως μαθαίνω, στο γνωστό «μπαλκονάκι» στη Ξάνθη φυσικά, γιόρτασε τα γενέθλιά της η Μελίνα Παπαβραμίδη…
Μάλιστα εκτός των άλλων, μας κέρασε και κομμάτι από την υπέροχη τούρτα της!
-Μελίνα τα χρόνια μου πολλά κι εσύ Κώστα μου, να την χαίρεσαι, γιατί συνεχίζει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ από το στίβο στα 100 μετ’ εμποδίων, στο στίβο της ζωής!
….

*Λέτε να το υποστώ κι αυτό; Να δω δηλαδή τον  Γιώργο Καρυπίδη με τον Αντώνη Χειμωνίδη να παντρεύουν και να γίνονται κουμπάροι στο μελλοντικό γάμο του Γιώργου Κουμουλίδη με την Γεωργία Τατσόγλου;
-Πάντως μαζί έπιναν καφέ χθες το πρωί στο «ΘΕΜΑ» του Ανδρέα Ιντζέ….ανοίγοντας νέο «ΘΕΜΑ»!
….

*Κι επειδή κάποιοι ενδεχομένως δεν το έμαθαν ακόμη, να επαναλάβω ότι Γιώργος και Γεωργία θα παντρευτούν το καλοκαίρι του 2015, ενώ το Πάσχα ο δημοφιλής τραγουδιστής θα ζητήσει το χέρι της…και θα της αφιερώσει το νέο του c.d. που θα τραγουδάν μαζί!

*Σε καφέ της Κομοτηνής κατέληξαν μετά την ορκωμοσία της Περιφέρειας, σχεδόν άπαντες οι προσκεκλημένοι Δήμαρχοι…
Μάλιστα στο τραπέζι συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης. Ιδού και η αποκλειστικότητα
……

*Σημειώνω ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης, πήγε και στο Εράσμιο που είχε εκδηλώσεις, προκειμένου να χειροκροτήσει και να απολαύσει το τρομερό συγκρότημα του Γιώργου Γραβάνη!
Κι έγινε ο χαμός!
(Σ.Σ. Κρίμα μόνο που είχε λίγο κόσμο φέτος, σε σχέση με άλλες χρονιές…)
….

*»Νοιώθω «απελευθερωμένος» πλέον, δήλωσε ο Μανώλης Φανουράκης, περιμένοντας πλέον τον διάδοχο του στο κέντρο Πολιτισμού….
-Απελευθερωμένος ή…..μοναχικός και ….»τελειωμένος»! ;
….

*Μαθαίνω ότι… «τρυφερό» τέα τετ και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε στη Καβάλα (και μάλιστα σε γραφικό καφέ μπαρ…) ο Ξανθιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Βασιλειάδης με πανέμορφες αρχαιολόγους…
-Προφανώς για τον τύμβο της… Αμφίπολης!

29 Αυγούστου

SEE THROUGH

29 Αυγούστου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Άνετος, ωραίος και… έτοιμος για όλα, δήλωνε όπως μαθαίνω δίπλα στον Στέλιο Μωραϊτη ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος σε καφέ της Κομοτηνής μετά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη.
-Άξιος!!!
*Συμβουλή προς Στέλιο. Φοβού τους δασκάλους, ειδικά όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα το βράδυ…
-Γιατί κοντά στα «χλωρά» καίγονται και οι… πολεοδόμοι!
……
*Η είδηση; Ο Μανώλης Τσέπελης δεν παραβρέθηκε χθες στην ορκωμοσία του Γιώργου Παυλίδη, μην ανησυχείται όμως…
Ήταν ο… Σάκης Κριτσίνης!
-Ο ίδιος Σάκης που προεκλογικά συναντιόταν με τον… Γιαννακίδη και έλεγε «ναι» στον θείο για να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης με τους ΑΝΕΛ… Άπαιχτος!
-Πάντα με τους νικητές είναι στο τέλος! Εδώ πήγε στην ορκωμοσία του… Μίχογλου!
*Θυμηθείτε με ότι οι πιο φανατικοί του Γιαννακίδη και του Φώτη Καραλίδη, λίαν συντόμως θα μας προκύψουν και οι πιο φανατικοί οπαδοί του Παυλίδη και του Ζαγναφέρη…
……
*Εδώ μαθαίνω ότι ο Σταύρος  Καρυπίδης πρώτος και καλύτερος «τρέχει» στις ορκωμοσίες αυτών που προεκλογικά λοιδορούσε και έβαζε στοιχήματα ότι θα… χάσουν τις εκλογές! Όχι θα κάτσει να σκάσει.
……

Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο στο Μέγα Πιστό Ροδόπης
Την Τετάρτη 27-8-2014 το βράδυ, στο Μέγα Πιστό Ροδόπης, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 15χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.
Ακολούθως, ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.    
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
……

Βουλγαρία: Σε ύφεση η επιδημία καταρροϊκού πυρετού των προβάτων
Η Περιφέρεια Κίρτζαλι αποτελεί μία από τις περιοχές που επλήγησαν χειρότερα από κρούσματα καταρροϊκού πυρετού των προβάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης ασφάλειας τροφίμων, Γκέοργκι Γκρόζεφ.Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, μέχρι στιγμής πέθαναν από την επιδημία περίπου 1.600 πρόβατα και 30 κατσίκες.
Η θνησιμότητα της νόσου, πάντως, μειώθηκε κατά το ήμισυ την περασμένη εβδομάδα και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί. Οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες και το χαμηλότερο ποσοστό υγρασίας αναμένεται να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό των φορέων της νόσου.
Τα κρούσματα και οι θάνατοι από καταρροϊκό πυρετό αναμένεται να υποχωρήσουν και να σταματήσουν τον Νοέμβριο. Οι ιδιοκτήτες των νεκρών ζώων θα αποζημιωθούν σε τιμές αγοράς, διευκρίνισε ο κ.Γκρόζεφ.
…..

Μικρά
Μικρά
*Είναι δυνατόν; Το γραφείο τύπου της Περιφέρειας να εμφανίζει ως… παρόντα στην χθεσινή ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη τον Αλέκο Κοντό, όταν αυτός ήταν… απών;;
Κι όπως είχε εξ’ αρχής δεσμευτεί, δεν πήγε σε ΚΑΜΙΑ ορκωμοσία κι ας όφειλαν την εκλογή τους τουλάχιστον οι «3» των τεσσάρων νέων δημάρχων αποκλειστικά και μόνο στον… Κοντό;
…..
*Όπως μου έκανε επίσης εντύπωση ότι δεν ήταν παρών στην ορκωμοσία ο Στάμος Τριμίτζιος, μολονότι θα μπορούσε να τιμήσει με την παρουσία του έστω τον νέο… «αρχηγό» (;) του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ (Κοινωνική Συμμαχία) Φώτη Καραλίδη… Έλεος!
….

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους καθώς και το καταναλωτικό κοινό, ότι την Παρασκευή 29 Αυγούστου  2014, ημέρα εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου  Αγίου της Ξάνθης η αγορά θα παραμείνει κλειστή.
Η 29η Αυγούστου είναι  επίσημη Αργία για την Ξάνθη σύμφωνα με  το Β.Δ. 3/6-10-1932 αρ. 32.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Βας. Κων/νου 1 τηλ. 25410-28243
67100 ΞΑΝΘΗ
………….

Ατύχημα σε τουριστικό πλοιάριο στη Θάσο, με 17 επιβάτες !
Ένα τουριστικό πλοιάριο τύπου «λάντζα» στη Θάσο, με το όνομα ΒΕΝΕΤΙΑ, ενεπλάκη σε ατύχημα το πρωί της Τετάρτης, όταν στηνν περιοχή της Μακρύαμου, συγκρούστηκε με μεγάλο ξύλο, το οποίο επέπλεε στη θάλασσα.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκε βλάβη στο πηδάλιο του σκάφους και έτσι αναγκάστηκε να δέσει σε κοντινό μώλο και να αποβιβάσει με ασφάλεια τους 17 επιβάτες του.
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ »ΒΕΝΕΤΙΑ», ότι συγκρούστηκε με επιπλέοντα ξύλο, στη θαλάσσια περιοχή »ΜΑΚΡΥΑΜΜΟΥ», με αποτέλεσμα την πρόκληση μερικής ζημιάς στο πηδάλιό του. Στη συνέχεια το »ΒΕΝΕΤΙΑ» κατέπλευσε με τη συνδρομή του ερασιτεχνικού σκάφους στη μαρίνα Θάσου.
Από το Λιμεναρχείου ενεργείται προανάκριση ενώ ο απόπλους του σκάφους ΒΕΝΕΤΙΑ έχει απαγορευτεί . Σημειώνεται ότι δεν έχει σημειωθεί ρύπανση ή τραυματισμός κάποιου από το ατύχημα.
thasospress.gr