*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

Δεν ήξερε που δεν ήξερε ο Γ.Σ... Γιατί δεν ρωτούσε τον φίλο του τον Καραλίδη να μάθει τίνος είναι το... μοτοποδήλατο; Και το "ξεφτέλισε" πάλι το πράγμα;

31 Ιουλίου


Το παρκαρισμένο μοτοποδήλατο και η ασχετοσύνη που «αυτοβαπτίζεται»… υγιής δημοσιογραφία!
Σήριαλ χωρίς... δράκο, έγινε ένα παρκαρισμένο μοτοποδήλατο μέσα στο Διοικητήριο, με αποτέλεσμα να "λάμψει" για μια ακόμη φορά η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο και να γραφούν υπερβολές, μπούρδες και ανοησίες που απλά φανερώνουν και την ποιότητα του γράφοντος που δεν έκανε τον κόπο να "τσεκάρει" ούτε για πλάκα το...απίστευτο ρεπορτάζ που έκανε για κάποιον δήθεν...απίστευτο Ξανθιώτη!
Η μεγάλη λοιπόν δημοσιογραφική "αποκάλυψη" έγινε και πάλι απο ποιόν άλλον; Τον διαχειριστεί του XanthiPress Γ. Σιδηρόπουλο που με τίτλο: "Παρκάρει το μοτοποδήλατο μέσα στο Διοικητήριο. Απίστευτος Ξανθιώτης!", προέβη στην συνταρακτική αποκάλυψη για: "Έναν Ξανθιώτη που παρκάρει το μοτοποδήλατό του στο διάδρομο του κτιρίου του Διοικητηρίου Ξάνθης και εντόπισε ο φωτογραφικός φακός ενός δραστήριου Ξανθιώτη (άλλο φρούτο αυτός…) που ανέβασε στο face book  η φωτογραφία.
"Ο άγνωστος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με κάποιους άλλους, το κάνει συχνά, και μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι πριν από ένα χρόνο είχε φωτογραφηθεί και πάλι από άλλον Ξανθιώτη και κυκλοφορούσε στο facebook", η συνέχεια του "καυτού" ρεπορτάζ του ! (σ.σ. Βρε τον μπαγάσα.... Να το κάνει τόσο συχνά, αλλά να μην τον έχει πάρει χαμπάρι ούτε ο Σιδηρόπουλος...).
Από την μια λοιπόν ο δραστήριος Ξανθιώτης, από την άλλη ο άγνωστος ιδιοκτήτης του μοτοποδηλάτου που με τόση θρασύτητα παρκάρει το μοτοποδήλατο μέσα στην Περιφερειακή Ενότητα και στο βάθος... Φώτης Καραλίδης! Ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης που σε άλλες περιπτώσεις ενημερώνει με το κινητό του τον Γ. Σιδηρόπουλο για κάθε του κίνηση, απαξίωσε αυτήν την φορά έστω για την τιμή των όπλων, να τον ενημερώσει ώστε να μην γελοιοποιηθεί η "δημοσιογραφία" που ο ίδιος υπέθαλψε και στήριζε με νύχια και με δόντια όλα αυτά τα χρόνια...

ΚΑΙ Η ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
Ποιά ωστόσο είναι η αδυσώπητη σκληρή αλήθεια για το παραπάνω ρεπορτάζ της σοβαροφάνειας και πλάκας;
Το μοτοποδήλατο λοιπόν που κέντρισε το ενδιαφέρον του... δραστήριου Ξανθιώτη (μάλλον περί βλάκα με περικεφαλαία πρόκειται...) και αναπαράχθηκε με ανθρωποφάγο μένος από τον δημοσιογράφο που έσπευσε μάλιστα να "καρφώσει" με...αριστερό και προοδευτικό τρόπο τον ιδιοκτήτη του, γράφοντας:
"Ο συγκεκριμένος (ιδιοκτήτης του μοτοποδηλάτου) φαίνεται ότι έχει καταφέρει να περάσει απαρατήρητος όποτε το παρκάρει εκεί ενώ για να προσεγγίσει την είσοδο, προφανώς χρησιμοποιεί τη ράμπα των αναπήρων ! Η ιδιότητά του παραμένει άγνωστη αν και φαίνεται πολύ πιθανό να εργάζεται σε κάποια υπηρεσία που στεγάζεται στο Διοικητήριο"...
-Τελικά ανήκει κι είναι μοτοποδήλατο της... Περιφέρειας, που σωστά αγοράστηκε επί Τάτση για να εξυπηρετεί τον κλητήρα της Διευρυμένης για την αλληλογραφία και το ίδιο σωστά είναι σταθμευμένο στην είσοδο του διοικητηρίου, διότι διαφορετικά θα είχε «ξαφριστεί» και δεν θα υπήρχε τώρα ούτε… βίδα του!
Τώρα το αν αξιοποιείται ή όχι το μοτοποδήλατο από τον απερχόμενο  Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, μπορούσε να τον πάρει ο δαιμόνιος Δ.Σ. ένα τηλέφωνο και να το μάθει.... Θα ήταν πολύ πιο σωστό και ανθρώπινο, από το να ψέγει και να αναζητεί τον άγνωστο υπάλληλο για να τον... κατακεραυνώσει για το μέγα… έγκλημα που έκανε!
Έλεος... Το να εκτίθεστε κατανοητό! Το να μην σας γίνεται μάθημα συνεχώς το πάθημα... ακατανόητο!  Καλή νύχτα και καλό ξημέρωμα...Δραστήριε Ξανθιώτη του face book. Κι όσοι πιστοί, ξανασπεύσατε στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας να... ξανα-φωτογραφίσετε το μηχανάκι, όπως έκανε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ φωτογραφίζοντας στο… σχολείο τους Δροσερίτες που «οσμίζονταν» ότι ΔΕΝ… ψήφιζαν Πούλιο!
(Σ.Σ. Αντί να φωτογραφίσετε τα σαϊνια τους δημοσιογράφους που σας πουλάνε φύκια για... μεταξωτές κορδέλες! Ή τον καθρέφτη του…δραστήριου εαυτού σας!).

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ… «ΓΚΑΦΑ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΟΝΤΑΖ!
Και μετά βέβαια την γκάφα και τα σχόλια στο μπλόκ του «Μ» η ομολογία της «γκάφας» από τον «υγιή» δημοσιογράφο κύριο Σιδηρόπουλο:
«Μετά από το θόρυβο που ξέσπασε με το μοτοποδήλατο που σταθμεύει στους διαδρόμους του Διοικητηρίου, και την έκπληξη, που δημιουργήθηκε διατυπώθηκε στην Ξάνθη η καινοφανής θεωρία ότι εφόσον πρόκειται για όχημα που έχει αγοραστεί από την πρώην Διευρυμένη Αυτοδιοίκηση και άρα ανήκει στην Περιφέρεια, αυτό θεωρείται φυσιολογικό να σταθμεύει  στο εσωτερικό του Διοικητηρίου.
Μετά από αυτό, το XanthiPress.gr που δημοσίευσε τη σχετική φωτογραφία, κατέγραψε το , επίσης, φυσιολογικό φαινόμενο, κατά το ίδιο σκεπτικό, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο της Περιφέρειας να σταθμεύει στο διάδρομο του Διοικητηρίου, εφόσον είναι υπηρεσιακό. Είναι η νέα τάση που θα επικρατεί στο εξής… Παράλληλα, μετά τη διατύπωση του σκεπτικού ότι τα υπηρεσιακά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται, μπορούν να αποθηκεύονται στο διάδρομο του Διοικητηρίου, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να βρεθούν στους διαδρόμους, παλιά γραφεία, παλιοί υπολογιστές, χαλιά, φοριαμοί , ίσως ακόμη και αδρανή υλικά ή μπάζα, αφού ό,τι δεν χρησιμοποιείται μπορεί να βρίσκεται εκεί !
Πέρα από τη χιουμοριστική διάσταση της υπόθεσης, από την Περιφέρεια έγινε ανεπίσημα γνωστό ότι το μοτοποδήλατο είναι όντως υπηρεσιακό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής του το αποθήκευσε στο εσωτερικό του κτιρίου λόγω άδειας»
(Σ. Σ. Τελικά αν καταλάβαμε πάντως καλά, για όλα… έφταιγε ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης που επιτρέπει τέτοιο… μπάχαλο στο Διοικητήριο. Όβερ ελήφθη…).

31 Ιουλίου

«Λιποτάχτης» ο Γιαννακίδης!;

31 Ιουλίου


Τον... έχρισαν ήδη... αρχηγό οι φίλοι του στα ΜΜΕ που έπαιρναν τις απευθείας αναθέσεις!

-«Εγκαταλείπει» τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό συμβούλιο και αναλαμβάνει επικεφαλής ο Φώτης Καραλίδης;
Η φήμη βέβαια υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά φαίνεται πλέον πως επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από τον Φώτη Καραλίδη δια μέσω του... γνωστού γραφείου τύπου που διατηρεί εδώ και καιρό με αντάλλαγμα τις γνωστές απευθείας αναθέσεις...
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, μην «αντέχοντας» ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης τον ρόλο της αντιπολίτευσης και μάλιστα απέναντι σε έναν Γιώργο Παυλίδη, μετά τη σαρωτική ήττα που υπέστη στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές, αποφάσισε να παραιτηθεί και μάλιστα ορίζοντας ως... επικεφαλής (!) τον ημέτερο απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη!!!
Ο οποίος παρά την γενική αποδοκιμασία του Ξανθιώτικου λαού στο πρόσωπό του, όχι μόνο δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη, αλλά φιλοδοξεί να κατέβει και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, εκμεταλλευόμενος την ανυπαρξία του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρου...
Δεν σχολιάζουμε ούτε την παραίτηση Γιαννακίδη που όφειλε να τιμήσει την λαϊκή εντολή και να παραμείνει επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία» στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο, ούτε και τις νέες «φιλοδοξίες» του Φώτη Καραλίδη που «καλοέμαθε» στην εξουσία και στα «αρχηγιλίκια» χωρίς... σταυρό και πάντα εκ του ασφαλούς!
-Το μοναδικό μου ερώτημα...
-Θα «δεχτούν» οι υπόλοιποι Περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ να τεθούν υπό την... «ηγεσία» του Φώτη Καραλίδη; Γιατί για να είσαι ηγέτης, πρέπει και να «εμπνέεις»... Τουλάχιστον αυτούς που σε ακολουθούν. Καθότι τους επικεφαλής και τους αρχηγούς δεν τους ορίζουν τα Μέσα ή οι «κολλητοί» δημοσιογράφοι... Καιρός λοιπόν αυτό να το καταλάβουν όλοι.

ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ…
Πάντως οι πληροφορίες μέχρις στιγμής είναι συγκεχυμένες αφού άλλα site αναφέρουν ότι ο κύριος Γιαννακίδης ενημέρωσε τους συμβούλους του το βράδυ της Δευτέρας, κάποια άλλα όμως ότι βρίσκεται σε διακοπές…

31 Ιουλίου

Ερώτηση A. Κοντού & Ε. Στυλιανίδη για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων της Θράκης από τον καταρροϊκό πυρετό

31 Ιουλίου


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατέθεσαν οι δύο Θρακιώτες βουλευτές της Ν.Δ. Κοντός Αλέξανδρος (Ξάνθης) και Στυλιανίδης Ευριπίδης (Ροδόπης) για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων της Θράκης από τον καταρροϊκό πυρετό.
Στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές αναφέρουν τα παρακάτω:
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. Οικονομικών
2. Εσωτερικών
3. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: "Λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων της Θράκης από τον καταρροϊκό πυρετό"
Με μεγάλη ανησυχία οι κτηνοτρόφοι της Θράκης αντιμετωπίζουν από την περασμένη εβδομάδα την ύπαρξη πολλών κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε μονάδα της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη ασθένεια των βοοειδών και των αιγοπροβάτων απαιτεί τη λήψη αυστηρών μέτρων καθώς δεν υπάρχει θεραπεία κατά της νόσου και η αντιμετώπισή της συνίσταται στη λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων (θανάτωση της προσβλημένης εκτροφής, περιορισμός των μετακινήσεων των ζώων και καταπολέμηση των εντόμων).
Το κρούσμα αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη από την νόσο της ευλογιάς κτηνοτροφία της περιοχής που προξένησε μεγάλες καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο και τεράστια οικονομική ζημία στους κτηνοτρόφους.
Η κατάσταση αυτή, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τον κλάδο των κτηνοτρόφων της Θράκης, έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της περιοχής με πολλές προοπτικές ανάπτυξης, στον οποίο απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι ανάγκη η πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου καθώς και της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Α σημείο 1 δ της 432/20486/2014 (ΦΕΚ.Β 345/14-02-2014) απόφασης οικονομικών ενισχύσεων των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά την οικονομική αποζημίωση των κτηνοτρόφων για ζημίες που προκύπτουν από την εφαρμογή κτηνιατρικών μέτρων για την εξυγίανση του ζωϊκού κεφαλαίου το έτος 2014

31 Ιουλίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

31 Ιουλίου


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το δεύτερο (2ο) forum δικτύωσης των ωφελουμένων της Πράξης με τους οικονομικούς και επαγγελματικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής

Στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στο Δήμο Ξάνθης» από το Δικαιούχο/ Α.Σ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το δεύτερο (2ο) forum δικτύωσης των ωφελουμένων της Πράξης με τους οικονομικούς και επαγγελματικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, την Τετάρτη το πρωί στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραϊτη, ενώ εισηγήσεις παρουσίασαν οι: Χριστίνα Ταβουλτσίδου, εξωτερικός εμπειρογνώμων εκ μέρους του φορέα «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)» με θέμα Παρουσίαση με θέμα «Ανάπτυξη Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας- Ευκαιρίες και Προοπτικές», η Σοφία Χαϊτίδου, εξωτερικός εμπειρογνώμων εκ μέρους του φορέα «Εμπορικός Σύλλογος» με θέμα  « Παράδειγμα Καλής Πρακτικής - Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «ΣΥΝΕΡΓΩ» και ο Μουσταφά Μουσταφά, εξωτερικός εμπειρογνώμων εκ μέρους του φορέα «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)» με παρουσίαση θέματος:  «Σύσταση και λειτουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης». Ακολούθησε Στρογγυλό τραπέζι με συζήτηση ομιλητών & εκπροσώπων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με τους ωφελούμενους της Πράξης για την προώθησή τους στις δράσεις επιχειρηματικότητας και ακολούθησε δεξίωση.
Σημειώνεται ότι η Πράξη «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στο Δήμο Ξάνθης» από το Δικαιούχο/ Α.Σ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 3:

31 Ιουλίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Ιουλίου


*Νέα εποχή, νέο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ...Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Και φυσικά ο «Μ» για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε πλήρως…
Συγκεκριμένα έπεσαν χθες στις 11 το πρωί οι υπογραφές, Γιώργος Μουσμουλίδης, Μπάμπης Δαργανάκης και Ντορόζ (Σταύρος Ιωσηφίδης) από χθες πήραν κλειδιά και είναι τα νέα αφεντικά του ΝΕΟΥ "ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ"
Και….The history is beginning...
….

*Το όνειρο λοιπόν έγινε πραγματικότητα, χάρις στην οξυδέρκεια και την αποφασιστικότητα του Παναγιώτη Σταυρακάρα να «εμπιστευτεί» παρά τις πολλές προτάσεις το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ σε Ξανθιώτες επιχειρηματίες με όνειρα και φιλοδοξίες να συνεχίσουν την ιστορία του.
….
 «Είμαστε σίγουροι ότι με πολύ δουλειά, το όραμα να προσφέρουμε στη Ξάνθη το καλύτερο στο χώρο της διασκέδασης και κυρίως την αγάπη των Ξανθιωτών που πάντα βρίσκονταν δίπλα μας στις επιχειρηματικές μας προσπάθειες και αγαπούσαν τα μαγαζιά μας σαν δικούς τους χώρους, σαν «δικά τους μαγαζιά» θα καταφέρουμε να δώσουμε στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ την αίγλη και τη λάμψη των παλιών όμορφων εποχών...», δήλωσαν οι νέοι επιχειρηματίες, μετά του κλείσιμο του deal ανάμεσα στις δύο πλευρές…
…..

*Ήδη από σήμερα οι επιχειρηματίες του «ΑΕΡΙΚΟ» και του «LOLA» ξεκινάνε το ξήλωμα και... την ριζική ανακαίνιση του μαγαζιού, με στόχο το νέο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ να προλάβει τις Γιορτές Π. Πόλης και να ξεκινήσει μέχρι τον 15Αυγουστο τουλάχιστον το καλοκαιρινό του και παράλληλα να προχωρήσουν σε ριζική ανακαίνιση των δύο ορόφων στο χειμερινό μαγαζί φέρνοντας ειδικό διακοσμητή που ξέρει να στήνει τα πλέον φευγάτα σημερινά μαγαζιά!
Καλές δουλειές...
…..

*Σούπερ ήταν η ξανθιά Miss Nicol που εμφανίστηκε επί δύο μέρες συνέχεια στο VOX bar για το μπαράμι, ενθουσιάζοντες τους πάντες με τις καυτές εμφανίσεις της…
Η Miss Nicol, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, δεν γνωρίζω που διανυκτέρευσε, ωστόσο όπως λένε οι κακές γλώσσες, προκάλεσε μέχρι και το ενδιαφέρον του αχτύπητου Ανδρέα Ιντζέ, που έσπευσε να την απολαύσει…
…..
*Φυσικά ο Ανδρέας δεν πήγε στο VOX bar μόνο για την Miss Nicol αλλά και για να ευχηθεί τα χρόνια του πολλά στον Ερσίν (αφεντικό του VOX) και τον φίλο του…

*Οι κακές γλώσσες λένε πάντως ότι η Miss Nicol υποδέχτηκε τον Ανδρέα Ιντζέ σε αυτήν την….πονηρή φάση, αλλά εγώ το θεωρώ απλή σύμπτωση…
Άλλωστε ο Ανδρέας τον τελευταίο καιρό παραμένει….πιστός και  ονειροπόλος! Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο…
….

*Ποια ήταν τα δύο σούπερ αστέρια στο VOX bar το βράδυ της Τρίτης συναρπάζοντας τους θαυμαστές τους για μια ακόμη φορά;

31 Ιουλίου

SEE THROUGH

31 Ιουλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, σε συνέχεια της ανταλλαγής των επιστολών μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. 
 Οι δύο αντιπροσωπείες, με επικεφαλής τους γραμματείς των δύο κομμάτων, Δημήτρη Βίτσα και Θανάση Θεοχαρόπουλο αντίστοιχα, θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή.
……
*Στην Ξάνθη δεν θα πάρουν παρόμοια πρωτοβουλία οι ΣΥΡΙΖΑίοι;
-Θα χαιρόταν πολύ φαντάζομαι ο κύριος Δέλκος να είχε συνάντηση με τον  Ανταμπούφη, έστω και χωρίς τον νέο σύντροφο Εμμανουήλ Φανουράκη
……
*Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλου,  «Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με τα Στελέχη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με θέμα: «Η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο έγκαιρος προγραμματισμός για το σχολικό έτος 2014-2015».
-Μεγαλεία ο Σάββας που δεν τα περίμενε ούτε ο ίδιος φαντάζομαι… Το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ να υποδέχεται έναν γαλάζιο Υφυπουργό, για την καλύτερη λειτουργία της εκπαίδευσης!
……
*«Μακάρι εσωκομματικός αντίπαλος του Δημήτρη Σαλτούρου να είναι ο κύριος Καραλίδης στις επόμενες Εθνικές εκλογές», απαντάει το περιβάλλον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα τελευταία μου σχόλιο…
-Το καλό είναι ότι ίδιο ακριβώς διατυπώνουν και οι κύκλοι του απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης!!! Το ίδιο ακριβώς.

…….
(μονόστηλο)
Σύλληψη 65χρονου για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος  στο Διδυμότειχο Συνελήφθη την 29-7-2014 στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, 65χρονος ημεδαπός, διότι, όπως προέκυψε είχε παρέμβει στο μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας του, προβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ.
….

Έγινε του… Δροσερού την περασμένη Δευτέρα στον οικισμό και στο Νοσοκομείο! -Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ 60 αντιμαχομένων ατόμων!
Και αστυνομικό δελτίο (με καθυστέρηση μεγάλη βέβαια) από την αστυνομία για το τρικούβερτο καυγά στο Δροσερό το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με αυτό, συνελήφθησαν την 28-7-2014 το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις (4) ημεδαποί (Ρομά), ηλικίας 24, 26, 33 και 43 ετών, διότι όπως προέκυψε είναι οι τέσσερις από τους δράστες επεισοδίου – συμπλοκής, που έλαβε χώρα, την 28-7-2014 το απόγευμα, στο Δροσερό Ξάνθης, μεταξύ 60 περίπου ατόμων, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκαν ελαφρά εννέα (9) ημεδαποί, από ρίψη γυάλινων φιαλών και πετρών. Σημειώνεται ακόμη ότι ο 24χρονος, ευρισκόμενος στο νοσοκομείο της Ξάνθης, επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό, χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια, τραυματίζοντας τον ελαφρά, ενώ παράλληλα τον εξύβρισε και τον απείλησε. Επίσης ο 43χρονος επιχείρησε να εμποδίσει τη σύλληψη του 24χρονου, εξυβρίζοντας παράλληλα τους αστυνομικούς.
…..
Μικρά
Μικρά
*Πολύ άγρια τον «καρφώνει» αυτήν την φορά ο Δημήτρης Βορίδης τον Δημήτρη Μπένη στη «Θράκη» αφού ευθέως τον κατηγορεί ότι «έχει έφεση στις έμμισθες θέσεις…».
Μάλιστα ο Δημήτρης Βορίδης δεν αποκλείει ακόμη και το να τον κάνει ο Δημαρχόπουλος, νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης!
……
*Και γιατί να το κάνει αυτό βρε Βορίδη; Επειδή την δεύτερη Κυριακή ο Μπένης στήριζε με δύο…χέρια, Χρίστο Πούλιο;
Και την Παρασκευή της δεύτερης Κυριακής έπινε το ποτό του στο ΜΑΡΙΠΟΣΑ μαζί με τον Θανάση Ξυνίδη και τον Κώστα Δέλκο προκειμένου εμπράκτως να αποδείξει την προτίμησή του;
……
*Βέβαια ο Μπένης από την ώρα που μένει άνεργος από 1 Σεπτεμβρίου, λογικό είναι θέλει κάπου να «αποκατασταθεί» μετά 4 χρόνια έμμισθης παρουσίας στον Δήμο Ξάνθης!
……

Καλάσνικοφ προς ΗΠΑ: Συγγνώμη που δεν θα μπορείτε να αγοράζετε τα όπλα μας
Η ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Καλάσνικοφ εξέφρασε τη. . .λύπη της απευθυνόμενη στους Αμερικανούς καταναλωτές που δεν θα μπορούν πια να αγοράζουν τα διάσημα όπλα της εταιρείας, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Ρωσία οι ΗΠΑ λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
Οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν πλήξει ορισμένες από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής όπλων της Ρωσίας.
Ενδέχεται να συμπεριλάβουν μια συμφωνία που υπέγραψε η Καλάσνικοφ στις αρχές του 2014 και προβλέπει ότι θα παραδίδει στις ΗΠΑ 80.000 έως 200.000 όπλα κατ' έτος για τα επόμενα 5 χρόνια.
«Η Καλάσνικοφ λυπάται που οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου Εκατερίνα Μπόνι.
«Η παρούσα κατάσταση δείχνει για μία ακόμη φορά ότι τα όπλα μας είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των Αμερικανών και η εφαρμογή κυρώσεων αντίκειται στα ίδια τους τα συμφέροντα».
….

Παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας
Για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας.
Ο κ. Κολιοκώστας θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα στις 30 Ιουνίου 2015, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.
Στο δικαστικό σώμα ο κ. Κολιοκώστας εισήλθε τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθει στον βαθμό αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2009. Ακόμη, είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών, ενώ κατά την εισαγγελική του καριέρα έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

31 Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Ιουλίου


Ας καθίσει ο κ. Μπένης να κάνει κριτική στον ίδιο του τον εαυτό, πως θα κρίνει την προηγούμενη θητεία του, κι αν δεν κάνει να μας εξηγήσει τι δεν του άρεσε και διαφοροποιήθηκε;… Ίσως τελικά τον δούμε ακόμη και πρόεδρο του νέου δημοτικού συμβουλίου, ιδιαίτερα αν δεν δεχθεί ο κ. Ταρενίδης, αφού άλλωστε ο πρόεδρος του συμβουλίου δεν χρειάζεται να είναι υποχρεωτικά από την συμπολίτευση ενώ και ο Δημήτρης (σ.σ. Μπένης) έχει μία έφεση στις έμμισθες θέσεις…!».
(Ο Δημήτρης Βορίδης σε δηλώσεις του στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Αν μας πήρε χαμπάρι κι ο Βορίδης, τότε τι τους θέλουμε τους…Δημαρχόπουλο;
……………

«…τις επίσημες ανακοινώσεις μου θα τις κάνω την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτή την στιγμή είμαι σε διακοπές, οπότε οτιδήποτε νεότερο θα ανακοινωθεί την άλλη εβδομάδα».
(Ο Άρης Γιαννακίδης σε δηλώσεις του στο «kavalapress»)
-Και 4 χρόνια που ήσουν Περιφερειάρχης, πάλι σε…διακοπές δεν ήσουν; Και γι’ αυτό δεν προχώρησε και τίποτα άλλωστε…
……………


ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Λέτε λοιπόν να το δούμε κι αυτό; Τώρα που θα είναι πλέον αντιπολίτευση, να την «κάνει» από την Περιφέρεια ο Άρης Γιαννακίδης και ν’ αφήνει μάλιστα διάδοχο τον…Φώτη Καραλίδη;
-Τελικά άπαντες για τον Γιώργο Παυλίδη «δουλεύουνε»!
…..
*Βέβαια αν συμβεί κάτι τέτοιο, χαράς ευαγγέλια βέβαια και για τους «υγιείς» δημοσιογράφους, μόνο που τώρα που ο Φώτης δεν θα έχει την άνεση να τους «φορτώνει» με απευθείας αναθέσεις και δουλειές!
-Οπότε θέλω να δω πόσο θα….διαρκέσει και η μεγάλη …αγάπη τους για τον…ηγέτη τους!
…..
*Κάποτε βέβαια αρκούσε ένα μήνυμα στο κινητό τους κι έτρεχαν όλοι μαζί να προβάλλουν τον Φώτη….
-Τώρα που δεν είναι εξουσία και δεν μπορεί πλέον να τους δώσει ούτε μια…ΠΑΡΑΝΟΜΗ (επιμένω σε αυτό…), μεταφορά δημόσιας επιχείρησης, θα απαντάνε στις κλήσεις;
‘Η δεν θα έχουν το χρόνο γιατί προηγούνται τα…mohito; Ειλικρινά έχω απορία…
……
*Γιατί εμείς στα δύσκολα και «πέτρινα» χρόνια ήμασταν στο πλευρό των «κομμένων» Γ. Παυλίδη, Γ. Τσιτιρίδη, Θ. Μίχογλου κλπ.
Δεν περιμέναμε πρώτα να γίνουν εξουσία και μετά να τους… γλείψουμε!!! Και συγκρουστήκαμε με σκληρά πολιτικά συμφέροντα εξουσίας, για να έχουν βήμα και να πουν την άποψή τους. Απλά πράγματα…όπως θάλεγε και ο Γ.Σ.
……

Τελικά κάθε εμπόδιο σε καλό Μπάμπη….
Κάθε εμπόδιο σε καλό…Απότυχε να εκλεγεί ο Μπάμπης Δαργανάκης δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Πούλιου (οι κακές γλώσσες λένε ότι ο μέντοράς του Εμμανουήλ Φανουράκης με τον Σταυρακάρα έκαψαν το «χαρτί» του κατεβάζοντάς τον υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ) αλλά τα κατάφερε…επιχειρηματικά, αφού μαζί με τον Γιώργο και τον Ντορόζ πήραν χθες τα κλειδιά από τον Παναγιώτη και είναι οι νέοι επιχειρηματίες του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ…
Κι επειδή πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, διευκρινίζω όχι μόνο γιατί μου το ζήτησαν αλλά και για να μην υπάρξει παρεξήγηση ότι «με την επιχείρηση και το ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ουδεμία σχέση έχει ο Μανώλης Φανουράκης, οπότε μάλλον αποκλείεται να δούμε εκεί τις…νοσοκόμες του Ρουβά!»
-Οπότε ο Δημαρχόπουλος αν πάει στα εγκαίνια, αδίκως θα τις…περιμένει!
….

Η γεμάτη νόημα εικόνα του Τοροσίδη για την κατάσταση στην Ελλάδα
Ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής και το πάρτι χλιδής στη Μύκονο του Βασίλη Μηλιώνη. Δείτε τι ανέβασε στο instagram ο Βασίλης Τοροσίδης.
Το μεσημέρι της Κυριακής ο Βασίλης Τοροσίδης επέλεξε να ανεβάσει μια εικόνα με νόημα στο instagram. Η συγκεκριμένη σύνθεση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο ίντερντετ συγκρίνει τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής και την καταγγελία των παιδιών της ότι η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω χρέους, με το τετραήμερο πάρτι χλιδής στη Μύκονο που οργάνωσε ο Β. Μηλιώνης, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της ENERGA.
Δείτε την εικόνα που πόσταρε ο Βασίλης Τοροσίδης:
(Σ.Σ. Αντάξιος γιος πάντα του Αείμνηστου και Μοναδικού Στάθη και σίγουρα όχι υπέρ της Τρόϊκας…).
…………………..

Ιδού η Ρόδος… Ας κατέβει ο κύριος Καραλίδης!
Δεν «τσιμπάει» αλλά και δεν «μασάει» -τουλάχιστον αυτό δείχνει- ο Δημήτρης Σαλτούρος στον κίνδυνο να έχει απέναντί του στις επόμενες (πρόωρες) Εθνικές εκλογές τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη…

31 Ιουλίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Ιουλίου


ΚΙ ΑΝ ΓΑΡΓΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΡΕ;
Τούρκος πολιτικός παρότρυνε τις γυναίκες να μη γελάνε δυνατά… δημοσίως!
Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος παρότρυνε τις γυναίκες να μην γελάνε δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο.
«Μία γυναίκα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα, δεν μπορεί να γελάει δυνατά δημοσίως», δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς.
 «Ο άνδρας πρέπει να είναι ηθικός, η γυναίκα επίσης. Αυτή πρέπει να γνωρίζει τι είναι ευπρεπές και τι δεν είναι», υποστήριξε  ο Μπουλέντ Αρίντς, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να γελάει δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο, είναι αναγκαίο να διατηρεί την ευπρέπεια της κάθε στιγμή».
 Οι δηλώσεις αυτές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσαν σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να καταγγέλλουν επέμβαση του καθεστώτος στην ιδιωτική ζωή.
(Σ.Σ. Κι αν μπρέ Μπουλέντ…γαργαλεύονται οι φουκαριάρες, ή βλέπουν κανένα Τουρκικό σήριαλ, τι θα πρέπει να κάνουν; Να το… καταπίνουν μέσα τους;).
…..

«ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ…
Μεγάλο «στοίχημα» για τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να αναβαθμίσει το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και να το προβάλει κι έξω απο τα σύνορα, ώστε να συγκεντρώνει κόσμο κι από τις γειτονικές χώρες…
Όπως είναι γνωστό και ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης αναλαμβάνοντας τον Δήμο, στο Καρναβάλι του 2001 εξέφραζε την πίστη ότι θα κατόρθωνε να κάνει Βαλκανικό το καρναβάλι μας.
Τελικά το μόνο που κατόρθωσε, ήταν να οργανωθούν καρναβάλι του ενός εκατομμυρίου και κάτι χιλιάδες και απλά να χαθεί πολύτιμος χρόνος, χωρίς να γίνει στην ουσία τίποτα…
Για να δούμε λοιπόν ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης θα «κερδίσει» το στοίχημα ή απλά θα μας προκύψει ένας… νέος Δημαρχόπουλος και ο θεσμός θα φθίνει ακόμη περισσότερο;
….

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ…
Είναι καιρός να αντιληφθούν οι Δροσερίτες ότι δεν είναι άλλο κράτος ο οικισμός του και με τα όσα κάνουν, απλά επιδεινώνουν την θέση τους στην κοινωνία και δημιουργούν ακόμη χειρότερα περιβάλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους…
Τα νέα επεισόδια και ο «καυγάς» της Δευτέρας με 60 άτομα να δέρνονται ακόμη και στο… Νοσοκομείο (καταστάσεις βέβαια που χρόνια ζούμε στη πόλη μας), κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψουν, πρώτα για τους ίδιους…
Κι επειδή όπου δεν πιάνουν τα λόγια, θα πρέπει να πέφτει η… «ράβδος», οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο Δροσερό πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να «καθαρίσει» εντελώς το τοπίο…
Δεν πάει άλλο!

31 Ιουλίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Ιουλίου


*Αυτό κι αν είναι μαγική είδηση. Παρά λοιπόν τον «βρώμικο και ύπουλο» πόλεμο, τις ρουφιανιές και τις συνεχείς ψευδείς και ανώνυμες ή κατασκευασμένες καταγγελίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια από ανταγωνιστές και πολιτικούς πάτρωνες…
-Το ΕΣΡ στη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η αίτηση και το πρόγραμμα που κατέθεσε το Xanthi channel για τα ΨΗΦΙΑΚΑ κανάλια μαζί με 5 ακόμη Περιφερειακούς σταθμούς που εκπρόθεσμα είχαν καταθέσει φακέλους!
……
*Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, λίαν συντόμως θ’ ανοίξουμε βέβαια την ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ για τον πόλεμο των ερπετοειδών σε βάρος του Xanthi channel που κατά γενική ομολογία έχει κάνει ΑΛΜΑΤΑ τον τελευταίο καιρό και ειδικά στις ειδήσεις και στις τηλεοπτικές παραγωγές και spotάκια!
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!
……
*Θέλετε λίγη γεύση; Πλαστές και ανώνυμες καταγγελίες η μία πίσω από την άλλη και κανείς σεβασμός φυσικά για τους κανόνες του παιχνιδιού… ξεπερνώντας κάθε όριο!!!
-Μέχρι και για τον νεαρό «Χρυσαυγίτη» μας κατήγγειλαν κι από τις… δυο πλευρές! Κι από την πλευρά των δήθεν αριστερών, αλλά κι από την… πλευρά του «νεαρού» (!), τον οποίο σημειωτέον σεβόμενοι την μητέρα του, ήμασταν οι μόνοι που είδαμε ανθρώπινα το πρόβλημά του…
-Ιστορίες δηλαδή γι’ αγρίους που διηγώντας τες δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάς ή να θρηνείς…
……
*Σίγουρα βέβαια από δω και πέρα το Xanthi channel έχει ακόμη μεγαλύτερο δρόμο…
-Άλλο όμως να εκπέμπεις από τον Έβρο μέχρι τις Σέρρες και έξω από την Θεσσαλονίκη με ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ και να μπαίνεις ανταγωνιστικά στις μεγάλες αγορές…
-Κι άλλο να «παλεύεις» κόντρα στα ροζ, στα στημένα μέντιουμ, στα τηλεμάρκεντιγκ και στις… απευθείας αναθέσεις, τα προγράμματα και τις…εξουσίες δημάρχων και Περιφέρειας που σε έχουν αποκλεισμένο από παντού!!!
-Να παλεύεις δηλαδή με φλόμπερ… απέναντι σε πολυβόλα!
……
*Και ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ λοιπόν θρασύδειλοι αλλά και… the game is beginning! Στο νέο Xanthi channel αλλάζουνε όλα!
-Γιατί όπως φάνηκε και σε όλη την προεκλογική περίοδο, η δημοσιογραφική δύναμη κρούσης του καναλιού «δεν παίζεται»!!!
-Γιατί υπάρχει η αγάπη των τηλεθεατών για το συγκεκριμένο κανάλι με την μεγαλύτερη ιστορία στον τόπο!!!
……
*Φίλτατοι Δημήτρη Μπένη, Λάκη Στυλιανίδη, Χατζηευαγγέλου, Σακάλογλου, Φώτη Καραλίδη και Βασίλη Τσολακίδη… είμαστε ακόμη ζωντανοί και ΟΡΘΙΟΙ!
Ή μάλλον… τώρα ξεκινάμε!
……
*Μπορεί λοιπόν για κάποιους από σας να είμαστε «τρελοί» και »αχαλίνωτοι», μάλλον όμως μπερδέψατε τους τόπους, τους χρόνους… το νόημα της ζωής… Της δικής μας τουλάχιστον ζωής.
-Δεν είμαστε ταξιδιώτες… Οι ταξιδιώτες έχουν σταθμούς και στάσεις…!
-Οι ονειροπόλοι δεν σταματάν ποτέ, γιατί τα όνειρά τους είναι ατέρμονα και απέραντα… Γιατί η ψυχή τους είναι απέθαντη.