*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη akontogiannidis@yahoo.gr

30 Ιουνίου
Από το ελληνικό αντάρτικο, με βρετανικό παράσημο, στη ζούγκλα και στο κυνήγι των οπάλιων λίθων
 
 
Ο Έλληνας ροβινσώνας της Αυστραλίας
Ο Κώστας Στίγκας ήταν ένας τολμηρός αντάρτης στην περιοχή της Ξάνθης, επι βουλγαρικής κατοχής. Γεννήθηκε το 1920 στα Κομνηνά της Ξάνθης γιός του Δημητρίου, που καταγόταν από το Αγρίνιο και της Κυριακής Παπαθεοδώρου από τη Λευκίμη Έβρου. Όταν μπήκαν οι Βούλγαροι στην Ελλάδα, τον Μάη του 1941, τον  στρατολόγησαν όπως και πολλούς άλλους από τα κατεχόμενα μέρη  ως «ντουρντουβάκια» για να δουλέψουν  σκληρά αμισθί, στα κάτεργα, κάτω από άθλιες συνθήκες, ανοίγοντας δρόμους στη Στάρα Ζαγόρα  και τη Δοβρουτσά στη Βουλγαρία.
Καθώς το  τραίνο κατευθυνόταν προς τη Βουλγαρία μέσα από τις γαλαρίες, ο Στίγκας  εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, πήδησε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε! Βγήκε αντάρτης στο βουνό, πολέμησε γενναία τον κατακτητή, και για το λόγο αυτό οι Βούλγαροι σκότωσαν πρώτα τον πατέρα του στο χωράφι και λίγο μετά εκτέλεσαν τη μητέρα του μπροστά στους συγκεντρωμένους κατοίκους, στην πλατεία των Κομνηνών Ξάνθης. 
Συνεργάστηκε  με την Βρετανική Αποστολή, βοηθώντας τους Άγγλους αξιωματικούς, δίδοντας τους πολύτιμες πληροφορίες, ενώ μετείχε και τους κατηύθυνε  στα σαμποτάζ, με τις παράτολμες ενέργειες του. Για τις υπηρεσίες του στο συμμαχικό αγώνα, το Βρετανικό κράτος τον τίμησε μεταπολεμικά με το «Βασιλικό Μετάλλιο Ανδρείας». Η τελετή έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 1949 στη Βρετανική πρεσβεία της Αθήνας, παρουσία του στρατάρχη Αλεξ. Παπάγου, του υπουργού Αμύνης Παν. Κανελλόπουλου, του βρετανού πρέσβη Νόρτον και πολλών υπο βράβευση στρατηγών, όπως οι Βεντήρης, Τσακαλώτος, Κετσέας, Μανιδάκης κ.α.
Στο  περιθώριο της απονομής των παρασήμων, ο Παπάγος πρότεινε στον Στίγκα, εκείνος δέχτηκε κι εντάχθηκε στο στράτευμα ως ανθυπολοχαγός στον Έβρο, όπου ήρθε σε προστριβές και διαφωνίες με ανωτέρους του στον τρόπο των  πολεμικών επιχειρήσεων. Παραιτήθηκε, έγραψε στον Στρατάρχη Παπάγο αίτημα του, να μεταναστεύσει στην μακρινή Αυστραλία, γιατί  μόνο εκεί μπορούσε να βρει εκείνα που τον συγκινούσαν. Κυνήγι, άγρια ζώα, δάση, περιπέτεια…
Το 1956, με τη βοήθεια των συγχωριανών του, έφυγε ατμοπλοϊκώς στην Αυστραλία. Ζήτησε  εκεί δουλειά σε εργοστάσιο και όταν τον ρώτησαν τι προσόντα έχει, εκείνος τους έδειξε το παράσημο, και προσελήφθη αμέσως στο πολεμικό εργοστάσιο Βίκερς. Δεν έμεινε πολύ εκεί, έφυγε στη ζούγκλα που τον μάγευε. Πέρασε ταραχώδη βίο, γεμάτο περιπέτειες με τα άγρια θηρία, που  τις δημοσίευε ο τοπικός Τύπος.
Μετά ήρθαν οι οπάλιοι λίθοι. Πήγε στην απομακρυσμένη  Coober – Pedy και επιδόθηκε στην εξόρυξη του πολύτιμου αυτού λίθου. Εκεί το 1980 καθώς έσκαβαν θάφτηκαν ζωντανοί και βρήκαν τραγικό θάνατο οι Έλληνες οπαλωρύχοι Γρηγόριος Διγελάτος 38 ετών,  Νικόλαος Ναθαναήλ 52 και Γιάννης Μπουσπουρής 43 ετών.
Το θέρος του 1974 στη μεγάλη κρίση με την Τουρκία,  ο Στίγκας συγκέντρωσε χρήματα και τα έστειλε στην Ελλάδα, ενώ συγκρότησε ομάδα πολεμιστών και ενημέρωσε τον πρόξενο μας ότι είναι έτοιμοι για την πρώτη γραμμή… Τον σκότωσαν μια νύχτα, τον Αύγουστο του 1986, Σλαβοσκοπιανοί  για να τον ληστέψουν, επειδή βρήκε οπάλιους λίθους, στη σπηλιά που έσκαβε.
Ο φτωχικός τάφος του βρίσκεται στο Coober - Pedy, εκεί που έζησε ως σύγχρονος ροβινσώνας τα τελευταία 30 έτη της ζωής του. Η Ποντιακή Αδελφότητα της Αδελαϊδας, με πρόεδρο και συγχωριανό του Στίγκα, Γιώτη Κερμανίδη, πήγαν στον τάφο του, τέλεσαν τρισάγιο, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, επισκέφθηκαν τη σπηλιά που ζούσε κι  έσκαβε να βρει οπάλιους λίθους. Εκεί ο Κερμανίδης βρήκε κάποια  κουζινικά  του σκεύη και πήρε ένα μπρίκι ως ενθύμιο…
Το βρετανικό παράσημο
 Το παράσημό του  ο Στίγκας, το είχε δώσει κάποτε ενέχυρο στην τοπική Εμπορική Τράπεζα για να πάρει δάνειο. Σήμερα  βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο μουσείο της Λέσχης Παλαιών Πολεμιστών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο αδελφός του Ανδρέας, έφυγε κι αυτός το 1956 στη Λατινική Αμερική και αφού περιπλανήθηκε επι μία 50ετία ως ροβινσώνας στη ζούγκλα του Αμαζονίου  και τη Βενεζουέλα, επέστρεψε με άδεια χέρια στο Κομνηνά Ξάνθης το 2006. Έτυχε της αγάπης των Κομνηνιωτών, βρήκε στέγη και θαλπωρή και πέθανε στην πλατεία του χωριού από καρδιακή προσβολή το μεσημέρι της 20ης Δεκεμβρίου 2010.

29 Ιουνίου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΝΕΑ 7ΜΕΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

29 Ιουνίου


Και επισήμως επικεφαλής του «Ποταμιού» ο Σταύρος Θεοδωράκης, επέστρεψε στη Ξάνθη ο Γιάννης Τσεγγελίδης που είναι "υπό σκέψη" ακόμη αν θα εγγραφεί επίσημα μέλος...
 
*Στην Επιτροπή Περιφερειών εκλέχθηκε ο Άρης (Αρεταίος) Σαββίδης (Ανατ. Μακεδονία και Θράκη)
Δια ανατάσεως χειρός των αντιπροσώπων του συνεδρίου, λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι από σήμερα και επίσημα ο εκλεγμένος ηγέτης του Ποταμιού, με την ολοκλήρωση του τριήμερου ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, στο Λαύριο.
Η ψηφοφορία για την ηγεσία ολοκληρώθηκε με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα στον αδιαμφισβήτητο, πλέον, «επικεφαλής»- ιδρυτή του Ποταμιού.
«To χειροκρότημά σας είναι αφιερωμένο σε όλους τους συνέδρους, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, ότι αυτή η χώρα θα αλλάξει» απάντησε εκείνος απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους οι οποίοι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν υψώσει τις κάρτες τους, εκλέγοντας τον.
Νωρίτερα το σώμα του συνεδρίου είχε εγκρίνει τα κείμενα των Θέσεων και των συμπερασμάτων του Συνεδρίου, όπως επίσης και το Καταστατικό του κόμματος, στο οποίο πλέον τα μέλη αποκαλούνται «εθελοντές» και αντί για Πρόεδρο προκρίνεται ο όρος "Επικεφαλής".
«Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου ευχαριστώντας τους εθελοντές-μέλη. «Η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε έρευνες, που δείχνουν ότι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια το Ποτάμι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους, που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη.

Το Ποτάμι: Η νέα επταμελής Συντονιστική Επιτροπή
Η Πανελλήνια Επιτροπή του Ποταμιού, αμέσως μετά την εκλογή της από το Συνέδριο πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση, με στόχο να καθορίσει τις προτεραιότητες του κινήματος για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η Πανελλήνια Επιτροπή εξέλεξε την Συντονιστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους:
Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Παύλο Ελευθεριάδη, Λεωνίδα Καστανά, Αννα Λυδάκη, Γιώργο Μαυρωτά, Θανάση Σκόκο, Χριστίνα Ταχιάου
Επίσης στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκ μέρους των περιφερειών οι:
Κυριάκος Καραγιώργης (Κρήτη)
Σπύρος Καχριμάνης (Πελοπόννησος)
Αναστασία Μήλιου (Βόρειο Αιγαίο)
Χρήστος Τριανταφυλλίδης (Κεντρική Μακεδονία)
Άρης (Αρεταίος) Σαββίδης (Ανατ. Μακεδονία και Θράκη)
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξελέγησαν οι:
Λευτέρης Αλωνιάτης, Μαρία Βιτωράκη, Δημήτρης Κοντοπίδης, Μάκης Παπούλιας, Δήμητρα Τριανταφύλλου
Οι παρουσίες ήταν πολλές και από αρκετούς πολιτικούς χώρους, σηματοδοτώντας «πολιτικά ανοίγματα», όπως του Γρηγόρη Ψαριανού και του Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά και τα εύσημα των δύο δημάρχων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μπουτάρη. Παρών επίσης στο συνέδριο και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Τσεγγελίδης που επέστρεψε ήδη και βρίσκεται απο το πρωϊ στη Σταυρούπολη καθώς παρέστη  ως παρατηρητής στο συνέδριο, και είναι ακόμη υπό σκέψη αν θα γραφεί ή όχι και επίσημα στέλεχος του νέου κόμματος...
Απο την Ξάνθη πλην του κυρίου Άρη Σαββίδη και του Γιάννη Τσεγγελίδη το συνέδριο παρακολούθησε και ο γιατρός κ.Γρηγοριάδης. 

29 Ιουνίου

Φωτογραφίες με τους συμφοιτητές του και τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη

29 Ιουνίου


Ο Λάκης Λαζόπουλος στην Κομοτηνή για τις επετειακές εκδηλώσεις του ΔΠΘ
 
Στους δρόμους της Κομοτηνής ο δημοφιλής καλλιτέχνης στα μέρη που υπήρξε φοιτητής, εκεί μάλιστα τα όσα όσα είπε για την κυβέρνηση και το χρέος συζητήθηκαν πολύ...αυτό όμως δεν τον εμπόδισε σε τίποτα να φωτογραφηθεί με τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη.
Ο Λάκης Λαζόπουλος βρέθηκε στην Κομοτηνή για τις επετειακές εκδηλώσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης του οποίου υπήρξε φοιτητής του την περασμένη Παρασκευή.
Καθώς ενημερώθηκε όμως για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Κομοτηνής της ΔΕΗ, ο οποίος περιλαμβάνεται στο πακέτο προς πώληση του σχετικού νομοσχεδίου, έδωσε και ο ίδιος το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.
"Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι μέσα από την εκποίησή της", είπε και εξέφρασε την άποψη περί...ορατής ημερομηνίας λήξης της κυβέρνησης, καταλογίζοντας σε αυτήν "ανόητες ενέργειες λίγο πριν τα παρατήσουν στη μέση του δρόμου".
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης τόνισε ακόμα πως ''οι κυβερνώντες "θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων". Παράλληλα, ο κ. Λαζόπουλος τόνισε για μια πολλοστή φορά, πως "το δημόσιο χρέος είναι φτιαχτό, είναι χρέος των τραπεζών, και οι Έλληνες δεν έχουν καμία υποχρέωση διασώσουν τις τράπεζες".
Συναντώντας βέβαια τους παλιούς συμφοιτητές του, προτίμησε να βγει μαζί τους μια αναμνηστική φωτογραφία…..

29 Ιουνίου

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, υπέκυψε στα τραύματά του

29 Ιουνίου


81χρονος σκοτώθηκε στη Νέα Χιλή Έβρου
 
Το Σάββατο 28-6-2014 το μεσημέρι, στη Νέα Χιλή Έβρου, δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε 81χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 81χρονου. 
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, υπέκυψε στα τραύματά του.        
Διδυμότειχο: Ανήλικο παιδί στα δόντια λυκόσκυλων - Στο νοσοκομείο μετά την άγρια επίθεση!

Σε οκτάχρονο αγοράκι επιτέθηκαν τα σκυλιά 44χρονου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (28-06-2014) τον 44χρονο διότι τα δυο σκυλιά του επιτέθηκαν σε ανήλικο αγόρι και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, δαγκώνοντάς το σε διάφορα σημεία του σώματος.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  
 
Συνελήφθη την Κυριακή 29-6-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 21χρονος ημεδαπός, διότι, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος αναζητείται, προκάλεσαν, με ρίψη πετρών, φθορές σε σταθμευμένο περιπολικό. Κατασχέθηκαν 2 πέτρες.             

29 Ιουνίου

Το όχημα αυτό αγοράστηκε με την ευγενική χορηγία...

29 Ιουνίου


Παρελήφθη Διασωστικό  Όχημα  στο  Σώμα  Εθελοντών Σαμαρειτών,  Διασωστών και  Ναυαγοσωστών Ξάνθης  του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού
Παρελήφθη  από  τον  Ελληνικό  Ερυθρό  Σταυρό  ΠεριφερειακόΤμήμα Ξάνθης, το τετρακίνητο διασωστικό όχημα (FORT T.TRANGER)  για την  εξυπηρέτηση των αναγκών  του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών στις υγειονομικές και διασωστικές του αποστολές. 
Το  όχημα  αυτό αγοράστηκε με  την  ευγενική  χορηγία:
1.του  Δήμο  Ξάνθης  με  το  ποσό  των  5.000  ευρώ,
2.του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ξάνθης που πρόσφερε 3.000 ευρώ,
3.από  εκδηλώσεις  του Σώματος  Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών  και   Ναυαγοσωστών   Ξάνθης,   που   η συμμετοχή  τον  συμπολιτών  μας  απέφερε  το  ποσό  τον7.000  ευρώ
4.και   από   τον  Τομέα   Σαμαρειτών,   Διασωστών   και Ναυαγοσωστών  του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού.
 Όλους  τους  παραπάνω,  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  και  το σώμα   Εθελοντών  Σαμαρειτών,   Διασωστών   και Ναυαγοσωστών  Ξάνθης  τους  Ευχαριστούν  Θερμά.
Απίστευτη, αποστομωτική απάντηση από τον Σάντος σε βραζιλιάνα δημοσιογράφο!
Ο τεχνικός της εθνικής ομάδας δίνει τώρα συνέντευξη Τύπου και απαντά σε διάφορα ερωτήματα. Πριν από λίγο τον ρώτησε και μια Βραζιλιάνα δημοσιογράφος η οποία έκανε την εξής εισαγωγή: "Την Ελλάδα την έμαθε όλος ο κόσμος το 2004 όταν πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...".
Ο Σάντος την άφησε να ολοκληρώσει και απαντώντας είπε χαρακτηριστικά: "Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ο κόσμος δεν έμαθε το 2004 την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε πολιτισμό, τη φιλοσοφία, έδωσε το πνεύμα και τη δημοκρατία που έχει σήμερα όλος ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο το 2004 έκανε μια μεγάλη αθλητική επιτυχία" είπε
Πηγή: okastoras.com

28 Ιουνίου

Καλύτερος Έλληνας αναδείχθηκε ο Γιώργος Σαμαράς που βρίσκεται στην 139η θέση της γενικής κατάταξης με 7.80 πόντου

28 Ιουνίου


Μουντιάλ 2014: Οι κορυφαίοι Έλληνες παίχτες, στην 261η θέση ο Βασίλης Τοροσίδης

Δείτε την κατάταξη των Ελλήνων παικτών όπως αύτη την ανακοίνωσε η ΦΙΦΑ μέσω του συστήματος "Castrol EDGE Index", αλλά και των κορυφαίων του Μουντιάλ σε όλες τις θέσεις.
Το συγκεκριμένο σύστημα της ΦΙΦΑ χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εντοπίσει όλα τα στατιστικά στοιχεία της απόδοσης ενός παίκτη και να υπολογίσει τον αντίκτυπο που έχουν στη συνολική απόδοση των ομάδων τους.
Καλύτερος Έλληνας αναδείχθηκε ο Γιώργος Σαμαράς που βρίσκεται στην 139η θέση της γενικής κατάταξης με 7.80 πόντους. Πολύ κοντά του ο Γιάννης Μανιάτης (141ος), ενώ την ελληνική τριάδα συμπληρώνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (150ος). Ο Βασίλης Τοροσίδης βρίσκεται στην 261η θέση.  Χειρότερος για την εθνική ομάδα στη φάση των ομίλων ο Κωστας Μήτρογλου (436ος)
Η βαθμολογία των Ελλήνων:
139. Γιώργος Σαμαράς 7.80
141. Γιάννης Μανιάτης 7.78
150. Σωκράτης Παπασταθόπουλος 7.70
165. Κώστας Μανωλάς 7.56
183. Γιώργος Καραγκούνης 7.40
229. Ανδρέας Σάμαρης 7.01
261. Βασίλης Τοροσίδης 6.74
290. Ορέστης Καρνέζης 6.50
301. Χοσέ Χολέβας 6.41
309. Παναγιώτης Κονέ 6.34
329. Κώστας Κατσουράνης 6.18
341. Φάνης Γκέκας 6.08
358. Παναγιώτης Γλύκος 5.93
368. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 5.85
406. Δημήτρης Σαλπιγγίδης 5.52
423. Γιάννης Φετφατζίδης 5.37
436. Κώστας Μήτρογλου 5.25

28 Ιουνίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28 Ιουνίου


24χρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Έβρο

Μια 24χρονη γυναίκα οδηγός έχασε τη ζωή του στην επαρχιακή οδό Ασημένιου Πυθίου.
Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα, σε στροφή έξω από το Ασημένιο Διδυμοτείχου.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο:
Στις (28-6-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Διδυμοτείχου – Σοφικού (διασταύρωση Ασημένιου), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 17χρονη ημεδαπή. 
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα η 24χρονη και ελαφρά οι άλλοι δύο ημεδαποί.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.   
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου.
…..
Δύο απογεύματα ανοιχτή αγορά προτείνει για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης
Δύο απογεύματα ανοιχτή αγορά προτείνει για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης. Αναλυτικότερα το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2014 είναι το ακόλουθο:
    Δευτέρα: 08.30-14.30
    Τρίτη: 08.30-14.00 και 18.00-21.00
    Τετάρτη: 08.30-14.30
    Πέμπτη: 08.30-14.00 και 18.00-21.00
    Παρασκευή: 08.30-14.30
    Σάββατο: 08.00-15.00
Ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης σημειώνει επίσης ότι «την Παρασκευή 15 Αυγούστου ημέρα εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την Παρασκευή 29 Αυγούστου ημέρα εορτασμού της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου της Ξάνθης, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά».
….
Εξιχνίαση κλοπής από κοσμηματοπωλείο της Χρυσούπολης με τη μέθοδο της απασχόλησης-Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Σέρβων
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, κλοπή από κοσμηματοπωλείο, που είχε διαπραχθεί, την 28-3-2014 το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας. 
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Σερβίας, ηλικίας 58, 51 (άντρες) και 39 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 25-6-2014 στους Δελφούς Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελφών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές (Σχετικό το από 27-6-2014 Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας).
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, την 28-3-2014 το πρωί, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα – χρυσαφικά, συνολικής αξίας 1.000 Ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
...
Συνεδριάζει ο δήμος Νέστου τη 1η Ιουλίου
Ενημέρωση των  Δημοτικών Συμβούλων επί των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Νέστου
Έγκριση 5ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2014.
Επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων του Ν.3801/2009 «Περί ρύθμισης ληξηπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους».
Έγκριση συμπλήρωσης της 174/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Έγκριση χορήγησης επιχορήγησης σε δημότες
Έγκριση Δελτίου Οικονομικής και Διοικητικής παρακολουθήσεως για τους μήνες Απρίλιο- Μάιο Έτους 2014 του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου
Έγκριση πρακτικής άσκησης μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν.3475 που θα απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου Τομέα
 Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών
 Έγκριση για εξέταση του αιτήματος ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Κεραμωτής
 Έγκριση για χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου.
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Δήμου Νέστου Λεκάνης Ορεινού.

28 Ιουνίου

ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης

28 Ιουνίου


Με παρέμβαση του βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού και την σύμφωνη άποψη του Μητροπολίτη Ξάνθης δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα του Ιδρύματος και την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων

*Ωστε οι γονείς να είναι σίγουροι ότι θα έχουν συνεχή περίθαλψη τα παιδιά τους!
ΚΡΑΤΙΚΟ Ίδρυμα γίνεται το ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ξάνθης, κάτι που θα μπορούσε ήδη να έχει γίνει πριν 6-7 χρόνια τουλάχιστον, αν δεν υπήρχαν κάποιες τοπικές αντιδράσεις…
Συγκεκριμένα κι ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή Ξάνθης και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού και την σύμφωνη άποψη του Μητροπολίτη Ξάνθης φαίνεται πως επιτέλους δρομολογούνται εξελίξεις και δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα του Ιδρύματος και την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων αλλά και σιγουριά στους γονείς ότι θα έχουν συνεχή περίθαλψη για τα παιδιά τους! Γεγονός που ίσως είναι και το πιο ουσιαστικό για την συγκεκριμένη υπόθεση…

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
Μιλώντας για το θέμα του ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ξάνθης ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός που όλη την εβδομάδα «έτρεχε»στα Υπουργεία για θέματα της Ξάνθης, δήλωσε τα παρακάτω:
«Έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα με το οποίο ασχολούμαστε αυτή την περίοδο με τον Μητροπολίτη και τον Δημήτρη Σαλτούρο για το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. 
Είχαμε προσπαθήσει  τότε να το λύσουμε, ήμασταν έτοιμοι να το λύσουμε, έγιναν οι ανασχηματισμοί και όλα τα υπόλοιπα και ήταν στον αέρα. Τώρα κινούμαστε με τον Μητροπολίτη μας και τον Δημήτρη Σαλτούρο και πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να προχωρήσει η ενσωμάτωση του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο του κράτους πλέον.
Να γίνει ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, μακάρι κρατικό να γίνει έτσι ώστε οι γονείς να είναι σίγουροι ότι θα έχουν συνεχή περίθαλψη τα παιδιά τους. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Με βάση τον τελευταίο νόμο όλα αυτά τα ιδρύματα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύνολο στις Περιφέρειες.

28 Ιουνίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

28 Ιουνίου


Συνάντηση με τους 4 νέους Δημάρχους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης είχαν ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΒΕ Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης.
Η συζήτησή τους περιεστράφη κυρίως σε θέμα τουρισμού και οικονομικής ανάπτυξης, ενώ διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα που συζητήθηκαν για δύο περίπου ώρες.
Η συνάντηση ωστόσο ήταν και μια πρώτη αφορμή να τα πούνε και οι 4 νέοι Δήμαρχοι αναμεταξύ τους.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Ξάνθης υποδέχθηκαν εχθές Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο του μητροπολιτικού Δήμου Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους νέους Δημάρχους των περιφερειακών Δήμων της Π.Ε Ξάνθης κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη – Δήμαρχο Αβδήρων, κ. Τζεμίλ Καπζά - Δήμαρχο Μύκης και κ. Θωμά Μίχογλου - Δήμαρχο Τοπείρου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου.
Η πρόσκληση είχε ως στόχο την ενημέρωση των νεοεκλεγέντων Δημάρχων για τις δράσεις και δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Ξάνθης, για τα προγράμματα τα οποία εκτελεί καθώς και τις μελέτες τις οποίες έχει ήδη έτοιμες, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις πώς μπορούν οι νέοι Δήμαρχοι, με την ανάληψη των καθηκόντων τους και οι Δήμοι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο να τα αξιοποιήσουν προς όφελος της κοινωνίας μας, του επιχειρηματικού κόσμου, των Δήμων και του Επιμελητηρίου.
Η σύσκεψη έγινε σε φιλικό και ουσιαστικό κλίμα, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.
Οι νέοι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός, εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος του Νομού και κατέληξαν ότι μπορούν να συμβάλλουν όλοι θετικά, με συνεχή συνεργασία και αλληλεγγύη και να κατορθώσουν το μέγιστο δυνατό καλό για την περιοχή μας. Αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό.
Μετά από αυτή, την πρώτη συνάντηση, ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Ξάνθης έθεσαν στη διάθεση των νέων Δημάρχων την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τα προγράμματα που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο αλλά και οτιδήποτε αξιολογήσουν ότι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο και μπορεί να συμβάλλει θετικά προς το γενικό συμφέρον της περιοχής μας.
Τέλος, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, δύναμη και καλή συνεργασία.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

28 Ιουνίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

28 Ιουνίου


*Μαθαίνω ότι στην Κομοτηνή και σε συνάντηση μεταξύ συμμαθητών (της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ) απουσίαζε χθες ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.
Η συνάντηση σίγουρα συγκινητική, ενώ το πρόσωπο που «έκλεψε» την παράσταση όπως μαθαίνω, ήταν αυτό του Λάκη Λαζόπουλου….
-Συμφοιτητή του Γιώργου στο Πανεπιστήμιο…
……

*Αποκλειστικό. Ροφό 11 κιλών ψάρεψαν όπως έμαθα ο Νίκος Δεληπάλας με τον φίλο του τον Σταύρο, εκπλήσσοντας τους πάντες…
Ποια ήταν όμως η συνέχεια; Διαβάστε την παρακάτω…

*Σταύρος και Νίκος μετά συζύγων και φίλων, έδωσαν τον ροφό στην «Ξανθίππη» και πήγαν να τον απολαύσουν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης…
Αλλά ατύχησαν, διότι έπεσαν επάνω μου και…αποθανάτισα την στιγμή!
…..

*Ιδού λοιπόν ο ένας εκ των ψαράδων (ο Νίκος Δεληπάλας) που πάει για…ψαροντούφεκο συνήθως με τον Σταύρο, την ώρα που ετοιμάζεται να απολαύσει την…λεία του!
…..

*Ποιοι άλλοι όμως τίμησαν με την παρουσία τους το...ψήσιμο του υπέροχου ροφού ; Μα ο Νίκος Πετράκος με την πανέμορφη σύζυγό του Γιάννα, ο Χρήστος Γεντσίδης κ.ά
Άντε και στο(ν)…επόμενο!
….

*Έχει «αράξει» για τα καλά η νεαρή τηλεπαρουσιάστρια στη Μάνδρα, ηρεμεί και ξεκουράζεται εδώ και δύο βδομάδες, όπως μαθαίνω όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα επανέρχεται στα δελτία ειδήσεων του Xanthi channel
….

*Φυσικά δεν είναι μόνη της στη Μάνδρα, αφού έχει μαζί της και τον τρομερό….Μαρτσέλο, τον οποίο βλέπετε να απολαμβάνει την θάλασσα και το τοπίο με την δική του «σκυλίσια» υπομονή και προσωπικότητα..
…..

*Νέο αμόρε για τον διευθυντή της «Α» Σταύρο Μωραϊτη έτσι για να…»πονάνε» και ορισμένες;
Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό….μάλλον μετά από καιρό, έχει…ξανα-ερωτευθεί!
…..

*Μάλλον κομμάτι δύσκολο να δούμε στο φετινό καλοκαίρι τον Νίκο Πούλιο στη παραλία του Μυρωδάτου και φυσικά είναι επόμενο να «μελαγχολεί» και ο Στάθης Παπαδόπουλος που έχασε το κολλητό του…

28 Ιουνίου

SEE THROUGH

28 Ιουνίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι νέος γυμναστής της ομάδας της για την περίοδο 2014-2015 θα είναι ο κ. Σιδερίδης Τ.
-Καλή του επιτυχία, γιατί είχε περάσει από την συγκεκριμένη θέση και στο παρελθόν κι είχε πάει πολύ καλά.
……
*Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ σε 300 φυσικά πρόσωπα φορολογουμένους μεγάλου πλούτου προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την θητεία του Χ. Θεοχάρη σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.
……
*Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων και αναφέρει πως ο κ. Θεοχάρης εκδιώχθηκε από τη θέση του μετά την έγερση αξιώσεων κατά 300 ατόμων μεγάλου πλούτου. Ουσιαστικά το δημοσίευμα συνδέει την αποχώρηση του κ. Θεοχάρη με το γεγονός ότι βεβαίωσε σε αυτά τα  300 φυσικά πρόσωπα φορολογουμένους μεγάλου πλούτου μέσο φόρο περίπου 266.000 ευρώ. Αλήθεια ή ψέματα, θα φανεί σύντομα…
…..
*Πάντως σε κάθε περίπτωση και η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου θα κληθεί σύντομα να ασχοληθεί με υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, έλεγχους εμβασμάτων και υπεράκτιων εταιρειών.
……
*Στην Θάσο για λίγες μέρες ξεκούρασης και διακοπών βρίσκεται από χθες ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος οικογενειακώς.
Ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει για 1-2 μέρες, προκειμένου να βάλει τα θέματα για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
……

Πυρκαγιά σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στη Λεύκη, καίγοντας εκτός από ξερά χόρτα και αρκετά ελαιόδεντρα. Επίσης παρόμοια φωτιά σημειώθηκε και σε ξερά χόρτα κοντά στο εργοστάσιο Γεννάδιος. Άμεση ωστόσο ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και της ΒΙΠΕ και οι φωτιές δεν επεκτάθηκαν περισσότερο καθώς τέθηκαν τάχιστα σε έλεγχο.
Πάντως τις συνθήκες κατά από τις οποίες ξέσπασαν οι πυρκαγιές ερευνά η ΠΥ Ξάνθης.
…….

Καλλιστεία “Miss Θράκη 2014″ στην Κομοτηνή με χορηγό τούρκικα αναψυκτικά!

Χθες Παρασκευή βράδυ σε καλοκαιρινό club της Κομοτηνής επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ομορφιάς “Miss Θράκη 2014“.
Όπως διαβάσαμε όμως στην επίσημα σελίδα στο Facebook του “Miss Θράκη 2014″, αλλά και στο e-Thraki.com (συνδιοργανωτή και χορηγού επικοινωνίας των καλλιστείων) μεταξύ των χορηγών του διαγωνισμού είναι και τα…αναψυκτικά Uludag.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του “Miss Θράκη 2014″: τα αναψυκτικά Uludag είναι ανθρακούχα και υπάρχουν σε πολλές γεύσεις, τα οποία φέρνει στην Ελλάδα η εταιρία ΕΤΙ ΕΛΛΑΣ (με έδρα την Κομοτηνή) και διανέμονται σε όλη την Θράκη.
Δεν μας λένε όμως από που έρχονται τα αναψυκτικά Uludag.
Τα συγκεκριμένα αναψυκτικά είναι τούρκικα και το εργοστάσιο βρίσκεται στην Προύσα. Μάλιστα, η εταιρία είναι και χορηγός της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Bursaspor.
Ωστόσο σύμφωνα με το videotext.gr οι διοργανωτές των καλλιστείων έχουν προχωρήσει ακόμα παραπέρα… Χρησιμοποιούν τις κοπέλες που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς για να φωτογραφίζονται και να διαφημίζουν τα τούρκικα αναψυκτικά, όπως και οι ίδιοι ομολογούν στο Facebook.
…..

Μέχρι 4 Ιουλίου παρατείνεται το σχολικό έτος
Την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014 υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν τη βαθμολογική διαδικασία.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση, παρατείνεται το διδακτικό έτος για το σχολικό έτος 2013-2014, στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, καθώς και στις τάξεις Λυκείου οι οποίες είναι προσαρτημένες σε Γυμνάσια, μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014, αντί στις 30 Ιουνίου που έληγε κανονικά.
Με τη σχετική Απόφαση για την παράταση του διδακτικού έτους η ισχύς των συμβάσεων εργασίας των υπηρετούντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ανωτέρω σχολικές μονάδες παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014.
……

Μουντιάλ 2014: Δεν θα ταξιδέψει στη Βραζιλία ο μικρός Τζέι
Η ΕΠΟ απηύθυνε πρόσκληση στον μικρό Τζέι να ταξιδέψει στο Ρεσίφε για να δει από κοντά τον ήρωά του Γιώργο Σαμαρά στο ματς Ελλάδα - Κόστα Ρίκα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Ο πατέρας του γλυκύτατου παιδιού, μέσω ανάρτησης στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, απάντησε στην πρόσκληση λέγοντας πως είναι δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψουν στην Βραζιλία.
Τους λόγους της άρνησης, τους εξηγεί στο κείμενο που ακολουθεί:
«Σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα μηνύματά σας. Το πρωί λάβαμε μία φανταστική προσφορά, να παρακολουθήσουμε από κοντά το Παγκόσμιο Κύπελλο και να δει ο Jay τον ήρωα του Σαμαρά. Δυστυχώς ήμασταν ήδη στο αεροδρόμιο ξεκινώντας τις οικογενειακές μας διακοπές και δεν μπορούσαμε να δεχτούμε την προσφορά, αλλά είμαστε ευγνώμονες σε όλους για αυτό που έκαναν για τον Τζέι. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη και θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τζέι μόλις είδε τις δηλώσεις του Σαμαρά ήθελε να απαντήσει… Σας ευχαριστούμε όλους».
Στο μήνυμα του μέσω βίντεο, ο Τζέι λέει στον Σαμαρά:
«Σε ευχαριστώ Σάμι. Ελπίζω να πάρεις το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα είμαι εκεί, αλλά σε αγαπώ πάρα πολύ και ελπίζω να κερδίσετε. Come on Sammy!».
……

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ LNG. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά του LNG παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Ιουλίου στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας , στην οποία θα είναι παρόντες και θα μιλήσουν για τις επιπτώσεις της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας οι παρακάτω επιστήμονες:
-Dr. Κουτράκης  Μάνος , Ιχθυολόγος, – Ερευνητής ΙΝΑΛΕ, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου , Ισμαλίδας Βιστωνίδας