*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

SEE THROUGH

31 Μαρτίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Διαδίδουν οι κύκλοι του Τσέπελη από τώρα ότι, «εφόσον ο Δημαρχόπουλος εκλεγεί Δήμαρχος Ξάνθης, έκλεισε για 5ετία να συνεχίσει Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ή να είναι αυτός ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης…».
-Αλήθεια ή ψέματα φίλτατε Χαράλαμπε και ουχί Μπάμπη; Περιμένουμε να μας πεις…
……
*Γιατί κι ο Μπένης κάτι παρόμοιο «μας» έλεγε στα γραφεία του «Μ» την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010 και μάλιστα ενώπιον και εσού Δημαρχόπουλε και αποδείχτηκε λίαν επιεικώς, παντελώς αναξιόπιστος… Περιμένουμε λοιπόν όλοι μας με αγωνία…!
……
*Όπως περιμένω φυσικά με αγωνία και το ψηφοδέλτιο Τσέπελη στο Δροσερό και με ακόμη μεγαλύτερη αγωνία φαντάζομαι περιμένει το ίδιο και ο φίλος μου… Θωμάς Ξανθόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού Δημήτρη Μπένη!
……
*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι του Πούλιου διαμαρτύρονται που δεν έβαλα τα «ρεπορτάζ-δελτία τύπου» του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ στον «Μαχητή», όταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει τόσο «πολυτελή» προνομιακή υποστήριξη από τον Σιδηρόπουλο, τον Καρυπίδη κι όλους τους υπόλοιπους φανατικούς υποστηριχτές του Τσέπελη επί τόσους μήνες!
…..
*Φαντάζεστε ωστόσο τι «πλάκα» θα πάθει ο Χρίστος, αν ο συνδυασμός του (που εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος…), δεν πάει την δεύτερη Κυριακή; Λέμε… 
…..

Πριν ξεκινήσει την εκπομπή του, εγκατέλειψε χθες το στούντιο του Life 921 fm την ώρα της «Ανοιχτής γραμμής» ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, διαμηνύοντας στους Σταύρο Μωραϊτη και Κυριάκο Κεσίσογλου να πάρουν μια άλλη ώρα στις ζώνες του σταθμού (στις 11 το πρωί) και να λένε τα δικά τους, αφήνοντας τον ίδιο να παρουσιάσει την εκπομπή…
Είναι η τρίτη φορά που ο Πάνος Παπαδόπουλος ασκώντας σκληρή κριτική κυρίως απέναντι στα «σημειώματα» Κεσίσογλου, εγκαταλείπει το στούντιο της εκπομπής. 
….

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Με ανακοίνωση καταγγελία, το Σωματείο Υπαλλήλων ΕΑΣ Ξάνθης και Περιφέρειας καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης μετά από 27 χρόνια εργασίας επειδή δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας
Η καταγγελία του Σωματείου αναφέρει τα παρακάτω:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την ενέργεια της Διοίκησης της ΕΑΣ Ξάνθης να προβεί στην απόλυση εργαζόμενης μετά από 27 χρόνια εργασίας, επειδή δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μειωμένες αποδοχές κάτω από το κατώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος γι’ αυτήν. Η ενέργεια αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς πιέσεων που ασκούνται από τη Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Ξάνθης εδώ και τρία σχεδόν χρόνια προκειμένου να εξαναγκαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της  ΕΑΣ Ξάνθης να υπογράψουν νέες μειωμένες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα τόσο την συγκεκριμένη εργαζόμενη όσο και όποιον άλλο εργαζόμενο υποστεί διώξεις.
Για το Σωματείο εργαζομένων
Ο Πρόεδρος
Τσόγκας Αθανάσιος
Ο Γενικός γραμματέας
Αλεξιάδης Καλλικράτης
……

Πρωτιά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO.
Η ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, συγκεντρώνει 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 8,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,8%, το ΚΚΕ 7,8%, το Ποτάμι 9,4%, άλλο κόμμα 5,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 13,6%.
Μετά δε τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και την προαναγγελία για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού, Αντών Σαμαρά, εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένο.
Παράλλήλα, μειωμένη καταγράφεται η αποδοχή της κοινής γνώμης στο πρόσωπο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
…..

ΠΑΝΤΩΣ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ Ο ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Επί βδομάδες και μήνες έγραφαν και διέδιδαν τα «φερέφωνα» του συνδυασμού Πούλιου ότι «ο Τσιακίρογλου δεν θα φτάσει στο Πρωτοδικείο…» κι έλεγαν διάφορα…
Όπως φάνηκε ωστόσο από την «κλειστή» συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής στο Elisso Hotel, ο συνδυασμός Τσιακίρογλου μάζεψε περίπου 250 άτομα (υποψηφίους και φίλους ), ήταν άψογα οργανωμένος με φακέλους και έτοιμο το πρόγραμμά του (ο Αντώνης Καρανδεινός έκανε άριστη δουλειά) και δεν θα είναι μόνο στο Πρωτοδικείο, αλλά μπορεί και να πάει πολύ καλύτερα απ’ ότι ήλπιζαν ορισμένοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και να κατεβάσει ψηφοδέλτιο με 100 περίπου υποψηφίους.
Παράλληλα πληροφορίες μου λένε ότι το ψηφοδέλτιο στηρίζει και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, οπότε κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη… 
…….

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Κακλαμάνης - «Όχι» Παπανδρέου στη ρύθμιση για τράπεζες
«Παρών» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Ο κ. Κακλαμάνης διεγράφη αμέσως από την ΚΟ του κόμματος, όπως γνωστοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής.

31 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Μαρτίου


Στο ξεκίνημα μάλιστα, ο Θανάσης Ξυνίδης, είχε ένα πεντάλεπτο κρεσέντο,  «πιέζοντας ψηλά» τον Πρόεδρο, με εμφανή διάθεση να τον αγριέψει και να επιβάλει το ρυθμό του (ποδοσφαιρικά), τον βραχυκύκλωσε και μετά έκατσε ήσυχα να απολαμβάνει τη συνεδρίαση αφού το γήπεδο ήταν ανοιχτό για τον επικεφαλής Χρήστο Πούλιο. Έχει την πλάκα του πλέον ο Δήμος Ξάνθης. Η εικόνα αλλαγής που εδραιώνεται, αλλάζει και τις αντιδράσεις αφού και η συμπολίτευση φαίνεται παντελώς αδύναμη για να αντιδράσει και απλώς παρακολουθεί με ηττοπάθεια…
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στο ηλεκτρονικό του Μέσον)
-Με απλά λόγια, όταν μιλάει ο Ξυνίδης στο δημοτικό συμβούλιο όλοι κάθονται… σούζα με πρώτους τους Μπένη και Δημαρχόπουλο!!! Και τον Λάκη φυσικά…

…………

Οι δύο άνθρωποι που είναι γνωστό πως ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Λάκη Στυλιανίδη (Φίλιππος Φιλίππου και Μανώλης Φανουράκης), εντάχθηκαν –όλως τυχαίως- ο μεν πρώτος στον συνδυασμό του Μπένη και ο δεύτερος στον συνδυασμό του… Πούλιου! Και μη μου πει κανείς ότι δεν συζήτησαν με τον Λάκη Στυλιανίδη πριν πάρουν την απόφαση, γιατί δεν θα το πιστέψω… Όλο αυτό λοιπόν καταδεικνύει ότι το κατεστημένο στο Δήμο Ξάνθης δεν βρίσκει συνέχεια στον συνδυασμό του Δημαρχόπουλου, αλλά μάλλον στους συνδυασμούς Μπένη –Πούλιου! Ρωτήστε και τον Θανάση Ξυνίδη αν δεν με πιστεύετε!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Ρωτήστε και τον… Αλέκο Κοντό ή τον Δήμαρχο, αν δεν πιστεύετε τον Τένη…
………………

ΣΕΜΝΑ &
ΤΑΠΕΙΝΑ
*Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση του «Μ» και την δική μου φυσικά…
-Κανείς εκ των υπαρχόντων υποψηφίων Δημάρχων (και ιδίως, των στενών συνεργατών τους), δεν μας εμπνέει, δεν μας εκπροσωπεί, δεν μας εκφράζει…
Και πρωτίστως φυσικά αυτοί που όταν μιλάει ο Ξυνίδης ή εισηγείται ο Τσέπελης κάνουν τις… «κότες»!
……
*Ούτως ή άλλως, άλλωστε, και ο Πούλιος να εκλεγεί Δήμαρχος όσο και να το επιθυμεί διακαώς ο ίδιος, χειρότερο κακό από αυτό που μας έκανε ο… «αδελφός» Μπένης, δεν γίνεται! Οπότε… καλή είναι και η αντίπερα όχθη της αντιπολίτευσης.
-«Ταιριάζει» άλλωστε και στην ελεύθερη ψυχή μας…
……
*Κι όσο για τον Χαράλαμπο (και ουχί Μπάμπη…) Δημαρχόπουλο, είμαστε οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ που θα αποδεχτούμε να εκλεγεί ένας νέος Δήμαρχος με τον… Τσέπελη και πάλι… γενικό δερβέναγα, δηλαδή… αντ’ αυτού Δήμαρχο! Τελεία και παύλα.
-Με την πόλη μας και το μέλλον της, κανείς δεν θα παίξει!!! Και ιδίως αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν τον ηγέτη και αρχηγό!!!
……
*Άλλωστε αν ο δεν εκλεγεί Δήμαρχος ο Μπάμπης (και ουχί Χαράλαμπος όπως θέλει ο ίδιος…), ο ΠΡΩΤΟΣ που θα ανεξαρτοποιηθεί και θα τα βρεί (μετά τον Φανουράκη) με την παράταξη Πούλιου ή Μπένη θα είναι ο ίδιος ο… Τσέπελης!
……………

ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!
Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… «ΤΑΡΑΞΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ!
Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής μεταξύ του Δημάρχου και της αντιπολίτευσης, για τα πρόστιμα και τις κυρώσεις σε τρεις μικροπωλητές της Λαϊκής αγοράς που είχαν επιτεθεί τον Φλεβάρη σε συνεργείο εφοριακών όταν επιχείρησε να τους κάνει έλεγχο.
Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης, για το ποινικό σκέλος της, ενώ το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τις διοικητικές κυρώσεις, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη να εισηγείται να μην τους … επιβληθεί πρόστιμο (!), ενώ η πρόταση του Προεδρείου ήταν το πρόστιμο να κυμανθεί στα 300 ευρώ! 
Ωστόσο από την πλευρά την πλευρά της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους Πούλιου - Ξυνίδη που μίλησαν για «χάϊδεμα» των ταραξιών και παρανομούντων,  υπήρξαν αντεγκλήσεις  με τον Δήμαρχο Ξάνθη να προτείνει τελικά την επιβολή 500 ευρώ και την ανάκληση αδείας για έναν μήνα, πρόταση που τελικά πέρασε και από το δημοτικό συμβούλιο.
(σ.σ. Μια ζωή Τσέπελης…).
…..

Στα εκτός θέματα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, τέθηκε το θέμα της ποιότητας του νερού κυρίους για την περιοχή της Σταυρούπολης μετά από καταγγελίες Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ότι το νερό που πίνουμε… βοθρολύματα!...
Μάλιστα ο κύριος Τσέπελης ισχυρίστηκε ότι οι έλεγχοι είναι καθημερινοί ενώ τόνισε πως και η διεύθυνση υγείας κάνει δικούς της ελέγχους δειγματοληπτικά αλλά πλην του Δημάρχου Ξάνθης (και του Δημαρχόπουλου) ελάχιστους έπεισε!!!
…..

ΔΕΝ «ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ» ΠΑΛΙ Η ΠΑΤΣΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ!
Φραστικό επεισόδιο ωστόσο σημειώθηκε στην συνεδρίαση της Παρασκευής μεταξύ της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Πούλιου κυρίας Πατσίδου και της διαδικασίας εκκαθάρισης πρώην ΔΗΚΕΞ. Η κυρία Πατσίδου μίλησε για σκοτεινή διαχείριση, για να πάρει το λόγο ο Μανώλης  Φανουράκης και να εκφράσει την έντονη αντίδρασή του στα όσα είπε η γνωστή δικηγόρος, ζητώντας μάλιστα να…ανακαλέσει, παίρνοντας ωστόσο την απάντηση ότι «ο Τύπος έγραψε πολύ χειρότερα πράγματα από την ίδια και δεν ανακαλεί τίποτα…»
Σημειώνουμε ότι ο κύριος Φανουράκης θα κατέβει υποψήφιος με το συνδυασμό του κυρίου Πούλιου, την ίδια ώρα που στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης, αφήνουν σοβαρά υπονοούμενα σε βάρος του.
-Τα δε στελέχη της ΔΗΜΑΡ τον καταγγέλλουν πλέον ανοιχτά και για…τυχοδιωκτική πολιτική!!! 
……….

Μπάμπη Δαργανάκη, βγάλτε ξανά το Προεδρικό διάταγμα του 1996
Μετά την σκληρή ανακοίνωση-δελτίο τύπου που έβγαλε χθες ο Σύλλογος  Κατοίκων Π. Πόλης (Ένθετο 2) περιγράφοντας ωμά τις θέσεις του από τους υποψηφίους Δημάρχους για την «αναρχία»

31 Μαρτίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Μαρτίου


Δημαρχόπουλε, τι «συμφωνία» έκανες με τον Τσέπελη; Να βγεις και να την πεις από τώρα στους Ξανθιώτες…
Ένα καθαρό ερώτημα προς τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο σχετικά με τον Τσέπελη που εξακολουθεί βέβαια κι αυτός με τον τρόπο του να… «ενισχύει» με χιλιάδες Ευρώ τους επικοινωνιακούς «φίλους» του κυρίου Πούλιου και παράλληλα να επαναλαμβάνει τα ίδια «παλιά» του παλαιοκομματικά παιχνίδια!
-Τελικά ποιος είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης; Ο Δημαρχόπουλος ή ο Τσέπελης που καταρτίζει μάλιστα και τα τοπικά συμβούλια του Δροσερού, των Κιμμερίων, της Χρύσας και του Ευμοίρου για τον συνδυασμό;
Και φυσικά οφείλει να μας το πει από τώρα ο Δημαρχόπουλος, αλλά και να μας αποκαλύψει ΚΑΙ την «συμφωνία» που έκανε με τον Τσέπελη προκειμένου να πάει μαζί του!!!
-Σκέφτεται να τον αφήσει άλλα 5 χρόνια Πρόεδρο στην ΔΕΥΑΞ αν εκλεγεί Δήμαρχος ή να τον κάνει επί 5ετία αντ΄ αντιδήμαρχο Ξάνθης; Γιατί για να τον αφήσει στη «περιθώριο»… κομμάτι δύσκολο μας φαίνεται!
…….

«ΞΕΝΟ» ΣΩΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΟΥΛΙΟΥ!
Μπορεί να επιχειρεί με κάθε τρόπο ο Χρίστος Πούλιος να «αυτοδιαψεύδει» εαυτόν και να επιχειρεί να «περάσει» τον Μανώλη Φανουράκη στους δικούς του, ωστόσο οι περισσότεροι υποψήφιοι θεωρούν τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού κλπ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ στο συνδυασμό…
Και θεωρούν ότι κακό θα κάνει κι όχι καλό στο ψηφοδέλτιο!
Κι όσο για τον Φανουράκη; Που μέχρι χθες ισχυρίζονταν ότι δήθεν δεν μπορεί να πάει κόντρα στον Παναγιώτη Σταυρακάρα διότι δήθεν θα κατέβαινε υποψήφιος με το συνδυασμού Πούλιου…
Προφάσεις εν αμαρτίαις, για να δικαιολογηθεί απέναντι στον Μπένη και τον Τσεγγελίδη, διότι άλλα τους έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή!
…..

«ΧΥΔΑΙΑ» Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, ή «ΧΥΔΑΙΟΣ» Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ;
Τελικά ακόμη δεν καταλάβαμε, ποιο ήταν το «χυδαίο»….Η ανακοίνωση του Γιώργου Παυλίδη που ευθέως μίλησε για «δημοσκόπηση» καρικατούρα του πανικόβλητου Γιαννακίδη που παρουσίασε το Κανάλι 6 ή «χυδαίος» ο αποκλεισμός του επί τόσα χρόνια εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο; Και φυσικά η ίδια η δημοσκόπηση, που εμφάνιζε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με αναγνωσιμότητα στη Ξάνθη 31% των επί 12 χρόνια Νομάρχη των έργων Γιώργο Παυλίδη;

31 Μαρτίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Μαρτίου


*Μπορεί να ήταν ο ίδιος απών βέβαια από το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο το «σχόλιο» για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής το έκανε και για όσους ξέρουν να διαβάζουν, ήταν περισσότερο απλό απ’ ότι φαίνεται..
……
*Ο λόγος λοιπόν για τον γνωστό Γιάννη Σιδηρόπουλο, εκπρόσωπο… «τύπου» στην ουσία του συνδυασμού Ξυνίδη - Πούλιου (ο αριθμός των ονομάτων δεν είναι τυχαίος…) που σχολίασε χθες τα παρακάτω για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής:
«Στο ξεκίνημα μάλιστα, ο Θανάσης Ξυνίδης, είχε ένα πεντάλεπτο κρεσέντο, «πιέζοντας ψηλά» τον Πρόεδρο, με εμφανή διάθεση να τον αγριέψει και να επιβάλει το ρυθμό του (ποδοσφαιρικά), τον βραχυκύκλωσε και μετά έκατσε ήσυχα να απολαμβάνει τη συνεδρίαση αφού το γήπεδο ήταν ανοιχτό για τον επικεφαλής Χρήστο Πούλιο. Έχει την πλάκα του πλέον ο Δήμος Ξάνθης».
……
*Για όσους παριστάνουν λοιπόν ότι δεν αντιλαμβάνονται το παραπάνω σχόλιο:
1. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (για τον Δήμαρχο που ήταν δίπλα, μούγκα στη στρούγκα…), εμφανίζεται ως… «κότα» απέναντι στον Θανάση Ξυνίδη που αποτελεί κατά το κοινό νου, τον… «μπαμπούλα» της παράταξης του Δημάρχου.
2. Ο Ξυνίδης λοιπόν αφού «βραχυκύκλωσε» τον ατυχή Χαράλαμπο (και ουχί Μπάμπη…) με εμφανή διάθεση να τον… αγριέψει (!) και να επιβάλει τον ρυθμό της παράταξης Πούλιου, στη συνέχεια έκατσε ήσυχα… δίνοντας γήπεδο στον Χρίστο Πούλιο!
3. Κάπως έτσι λειτουργούσε αν «θυμάμαι» καλά το ΠΑΣΟΚ και επί Αειμνήστου Γ. Παπανδρέου και επιλοχία τον Κουτσόγιωργα!
4. Με απλά λόγια, ο Δημαρχόπουλος αν εκλεγεί Δήμαρχος, θα είναι ένα είδος… Λάκη Στυλιανίδη Νο 2 καθότι θα υπάρχει ο Ξυνίδης που θα «πιέζει» ψηλά! Δεν είναι δηλαδή ηγέτης - Δήμαρχος και δεν μπορεί να γίνει…
……
*Τα σχόλιά μου για τα παραπάνω σχόλια του Σιδηρόπουλου;
-Ουδέν σχόλιο!
-Καθότι αν δεν μπορείς να εμπνέεις και να γίνεις ηγέτης ΜΟΝΟΣ σου, τότε άστο καλύτερα μη το παιδεύεις…
……
*Φυσικά θα παρατηρήσατε ότι στο σχόλιο του Σιδηρόπουλου, παραλείπονται όχι τυχαία δύο ονόματα…
Του Δημήτρη Μπένη που ούτως ή άλλως….
-Ανέκαθεν απέναντι στους Ξυνίδης είχε τουλάχιστον την ευφυΐα είτε να σιωπά, είτε να μην αντιλέγει… Καθώς το ιστορικό παρελθόν, δεν διαγράφεται εύκολα!
……
*Το δεύτερο όνομα που παραλείπεται από το σχόλιο είναι αυτό του Τσέπελη και φυσικά κι αυτό δεν ήταν τυχαίο…
-Διότι μπορεί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ να κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με Δημαρχόπουλο, αλλά αυτός πρώτος και καλύτερος ΕΝΙΣΧΥΕΙ τους «επικοινωνιακούς» του Πούλιου!
……
*Έτσι για παράδειγμα αν «χάσει» ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο  Τσέπελης θα βγει και θα λέει σε όλους…
-Είδατε που σας τά ‘λεγα!!! Ο Κοντός φταίει που δεν προώθησε εμένα…
Τραβάει και μια παραίτηση από το συνδυασμό, ανεξαρτοποιείται και τέλος καλό, όλα καλά!
……
*Ενώ αν κερδίσει ο Δημαρχόπουλος θα βγει και θα πει και πάλι ο ίδιος ο Τσέπελης….
-Είδατε, καλά που ήρθα εγώ στο συνδυασμό, σας βρήκα υποψήφιους για τα Τοπικά ψηφοδέλτια και σας οργάνωσα, οπότε… χάρις σε μένα πήρατε και τον Δήμο!
-Οπότε το ελάχιστο θέλω να συνεχίσω μια 5ετία στην ΔΕΥΑΞ ή αντ’ αυτού αντι(Δήμαρχος) Ξάνθης!!!
-Χάσει δηλαδή κερδίσει ο Δημαρχόπουλος… κερδίζει σίγουρα ο Τσέπελης!



31 Μαρτίου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!

31 Μαρτίου


Το μοντέλο της ΟΡΦΕΩΣ, θα καταστρέψει την Π. Πόλη!


*Κύριε Πούλιο, βάλε τον Μπάμπη Δαργανάκη με τον Σιδηρόπουλο, τον Φανουράκη  αλλά και τον Τσέπελη να συντάξουν την απάντηση στους κατοίκους!

Παλιά Πόλη τραπεζοκαθισμάτων στο μοντέλο της οδού Ορφέως που εξυπηρετεί επιχειρηματίες το κέρδος και δημοτικούς συμβούλους τύπου Μπάμπη Δαργανάκη, Φανουράκη (Συνδυασμός Πούλιου) και Τσέπελη (Δημαρχόπουλος) ή οικισμό που μένουν κάτοικοι όλων των ηλικιών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το άναρχο και το ρυπαρό; Η Π. Πόλη ανήκει στο... κέρδος, και στα άνευ ορίων... ξενύχτια μέχρι πρωϊας με τα σπασμένα μπουκάλια, θλιβερό ντεκόρ της παρακμής που ζούμε; Ο Σύλλογος Π. Πόλης με ανοιχτή επιστολή του στους υποψηφίους Δημάρχους, ζητάει την δημόσια τοποθέτησή τους! Θα απαντήσουν καθαρά, διπλωματικά ή δεν θα απαντήσουμε καθόλου αφού πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία «υποβόσκουν» και τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα; Θα φανεί στη συνέχεια…
Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Χρίστος Πούλιος ήταν ο πρώτος που τάχθηκε υπέρ των επιχειρηματιών της Π. Πόλης ρωτώντας μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο «γιατί καθυστερεί η πεζοδρόμηση της Ορφέως από την δημοτική αρχή Στυλιανίδη», ενώ οι Μπάμπης Δαργανάκης (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Πούλιου, τα τραπέζια του οποίου καλύπτουν και τον έξω χώρο του… Φιλοζωϊκού Σώζω όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που τραβήχτηκε ΧΘΕΣ!) αλλά και ο Μανώλης Τσέπελης (παράταξη Δημαρχόπουλου) που έχουν κατηγορηθεί για «άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων» στην πλατεία  Αντίκα και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στη περιοχή, ακόμη κι αν πρόκειται για…ασθενοφόρα που θα χρειαστεί επειγόντως να παρέμβουνε σε μια έκτακτη περίπτωση! .
Και γι’ αυτό το λόγο εμείς καλούμε τον κύριο Πούλιο να βάλει τους Δαργανάκη, Ντορόζ, Φανουράκης αλλά και ….Τσέπελη να εκφράσουν την άποψη του συνδυασμού του για το συγκεκριμένο θέμα!!! (Κι ο νοών νοείτω…)

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Π. ΠΟΛΗΣ
Ο Σύλλογος για την Προστασία και την Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης, έστειλε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους υποψηφίους Δημάρχους που ζητούν την ψήφο των Ξανθιωτών στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, επιστολή με την οποία τους καλεί να καταθέσουν τις απόψεις τους για σειρά ζητημάτων τα οποία απασχολούν τους κατοίκους του οικισμού και κατ’ επέκταση όλους τους κατοίκους της Ξάνθης.
Στο κείμενο της επιστολής ο Σύλλογος κάνει αναφορά σε μερικά φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Παλιά Ξάνθη, τα οποία σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής είναι:
1) Η διαρκώς ογκούμενη όχληση που υφίσταται ο οικισμός από τη μεταφορά της νυχτερινής ζωής της πόλης κατά κύριο λόγο πλέον στην Παλιά Ξάνθη. Η γειτονία μας είναι τόπος όπου διαμένουν κάτοικοι κάθε ηλικίας οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν με το μοντέλο διασκέδασης που επιχειρείται να επικρατήσει. Εμείς θεωρούμε πως το μοντέλο της Ορφέως θα καταστρέψει τη γειτονιά. Στην Παλιά Ξάνθη μόνο ήπιας μορφής διασκέδαση (π.χ. παραδοσιακά καφενεία) και επαγγελματική δραστηριότητα (π.χ. εργαστήρια, ατελιέ ή εμπορικά καταστήματα) μπορεί να υπάρξει. Όποιος επιθυμεί να λειτουργήσει κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, οφείλει να αιτηθεί την κατάλληλη γι’ αυτό άδεια λειτουργίας και να τηρεί τα νόμιμα. Οτιδήποτε διαφορετικό στερείται ηθικής βάσης, αποτελεί εμπαιγμό και είναι παράνομο.
2) Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται από τη μετατροπή του κέντρου της Παλιάς Ξάνθης (πλατεία Μητροπόλεως και πέριξ δρόμοι) σε ένα χώρο στάθμευσης άναρχο και ρυπαρό, πρόβλημα που δημιούργησε κυρίως η αδιαφορία όλων. Εμείς ζητούμε την άμεση σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για την κίνηση των οχημάτων στον παραδοσιακό οικισμό και προκρίνουμε την ολοκληρωτική και αυστηρή απαγόρευση της στάθμευσης  στους πάντες στο χώρο της Μητρόπολης, ενώ στους πέριξ αυτής δρόμους να επιτρέπεται αποκλειστικά η στάθμευση στα αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως ειδικά στον πυρήνα του παραδοσιακού οικισμού δεν υφίσταται κυκλοφοριακό πρόβλημα (με την έννοια του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας) αλλά δημιουργούνται προβλήματα από την ανεξέλεγκτη και παράνομη στάθμευση.
3) το τρίτο ζήτημα που θεωρούμε σημαντικό είναι η αργή, συνεχής και αδιάλειπτη, αισθητική αλλοίωση του οικισμού από τις άναρχες επεμβάσεις στα κτήρια, οι οποίες στρεβλώνουν την παραδοσιακή εικόνα της Παλιάς Ξάνθης. Αναφερόμαστε στα πλαστικά και αλουμινένια κουφώματα (λευκά πολύ συχνά), στη δόμηση αυλών, στην εξαφάνιση σκαλοπατιών, και σε μια σειρά από τέτοιες, βολικές για τους κατοίκους παρεμβάσεις, που όμως πνίγουν μέρα τη μέρα τον οικισμό. Οι ευθύνες εδώ προφανώς είναι μοιρασμένες μεταξύ όσων κατοίκων δεν είναι ευαισθητοποιημένοι, της πολεοδομίας που δεν ξέρουμε αν δε θέλει, αν δεν προλαβαίνει ή αν δεν μπορεί και του Δήμου που αρκείται στο υμνολόγιο της Παλιάς Πόλης αλλά επί της ουσίας απουσιάζει. Επίσης το υπερβολικά αυστηρό και περιοριστικό πλαίσιο που διέπει τις παρεμβάσεις και τις ανακαινίσεις των κτηρίων Α’ και Β’ κατηγορίας, έχει ως αποτέλεσμα αυτά να αφήνονται από τους ιδιοκτήτες τους στο έλεος και τη φθορά του χρόνου. Κανείς δεν εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει την πολυέξοδη, χρονοβόρα και αμφιβόλου αποτελέσματος προσπάθεια ανακαίνισής τους. Έτσι καθημερινά τα αρχιτεκτονικά αυτά κοσμήματα καταρρέουν, αποτελούν συχνά εστίες μόλυνσης και επικινδυνότητας. Σε λίγα χρόνια πολλά από αυτά θα αποτελούν παρελθόν. Γενικώς το ισχύον πλαίσιο είναι μη λειτουργικό. Αφενός θέτει σωρεία τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων σε οποιοδήποτε κάτοικο επιχειρεί να ανακαινίσει μια τέτοια χαρακτηρισμένη κατοικία και αφετέρου, όπως βλέπουμε στην πράξη, δεν προστατεύει την Παλιά Ξάνθη από την αισθητική αλλοίωση. Απαιτείται λοιπόν συντονισμένη ανάληψη δράσης από όλους τους φορείς στην κατεύθυνση ουσιαστικής αλλαγής του καθεστώτος προστασίας, ώστε αυτό να γίνει απλούστερο, πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό. Το συντονισμό αυτών των προσπαθειών οφείλει να αναλάβει ο Δήμος Ξάνθης. Φυσικά, αν και η συγκυρία μπορεί να μην φαντάζει ευνοϊκή, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λείπει ένα εργαλείο χρηματοδοτικής υποστήριξης των ιδιοκτητών που επιθυμούν να ανακαινίσουν τα σπίτια τους και είναι διατεθειμένοι να επωμισθούν το υψηλό κόστος. 
4) Ένα τέταρτο θέμα μου θα θέλαμε να εισάγουμε στη συζήτηση είναι και η πρόταση για τη δημιουργία (με ευθύνη του Δήμου Ξάνθης) ενός Φορέα διαχείρισης και προστασίας της Παλιάς Ξάνθης, ο οποίος με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες, θα αναλάβει το έργο του συντονισμού και της ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκομένων (υπηρεσιών, κατοίκων, επιχειρηματιών, επισκεπτών) στην κατεύθυνση προστασίας και διατήρησης αυτού του μαγευτικού συνόλου που ονομάζεται Παλιά Ξάνθη.
Ο Σύλλογος ζητά τα σχόλια και τις απόψεις των υποψηφίων δημάρχων έως τις 15 Απριλίου, ώστε να τις κοινοποιήσει στους κατοίκους του παραδοσιακού οικισμού. Στις προθέσεις του Συλλόγου είναι όλες οι απαντήσεις να συμμετάσχουν σ’ ένα  δημόσιο διάλογο κατά τη διάρκεια της περιόδου έως τις εκλογές, προκειμένου ο προεκλογικός λόγος στην πόλη να γίνει περισσότερο ουσιαστικός και χρήσιμος.
ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 (Την επιστολή του Συλλόγου υπογράφουν ο πρόεδρος Αντώνης Πασχάλης και η γενική γραμματέας Δέσποινα Γεωργατζή.
Επικοινωνία : email, paliaxanthi1992@gmail.com
Αντώνης Πασχάλης 6944394025.
Δέσποινα Γεωργατζή 6937163546 & 2541070736.)

31 Μαρτίου

"ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ"!!! ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΑΛΙΔΗ-ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ!!!

31 Μαρτίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΙΑΖΗΦ ΟΓΛΟΥ ΝΙΑΖΗΦ: Διαψεύδει Σιδηρόπουλο και Φώτη Καραλίδη! Δεν κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο Γιαννακίδη-ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές εκλογές!!!!
 *Γιατί κύριε Καραλίδη και κύριε Γιαννακίδη δεν κατεβάζετε με το ψηφοδέλτιό σας στην Ξάνθη τον κύριο Γ. Σιδηρόπουλο για να "συμπληρώσετε";

Μετά την περιβόητη δημοσκόπηση του Κανάλι 6 που ουδείς γνωρίζει πόσο στοίχησε και τελικώς ποιός...πλήρωσε (!!!) καθώς το σύστημα "βαθύ" ΠΑΣΟΚ "καταρρέει" πλέον στην Περιφέρεια, έρχονται οι διαψεύσεις των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων που δήθεν κατεβαίνουν με το συνδυασμό Καραλίδη-Γιαννακίδη-ΠΑΣΟΚ!!! Αλλά τελικά δεν κατεβαίνουν...!
Συγκεκριμένα ο Γ. Σιδηρόπουλος που ήδη "αυτοδιαψεύστηκε" ΟΙΚΤΡΑ με τον Κώστα Δαλάτση τον οποίο εμφάνιζαν ο ίδιος και το Κανάλι 6 επί μέρες να έχει και έτοιμο δημοτικό...συνδυασμό για τον Δήμο Τοπείρου αλλά τελικά κατεβαίνει στην Περιφέρεια, αντί να ζητήσει δημόσια συγνώμη απο τους τηλεθεατές, συνεχίζει την ίδια παραπληροφόρηση...
Μια νέα λοιπόν διάψευση της δημοσιογραφίας Σιδηρόπουλου, αποκαλύπτουμε σήμερα!!! Πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο Τοπείρου επί Χατζηευαγγέλου ΝΙΑΖΗΦ ΟΓΛΟΥ ΝΙΑΖΗΦ για τον οποίο ο Γ. Σιδηρόπουλος έγραψε σήμερα οτι δήθεν κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Γιαννακίδη-Φώτη Καραλίδη!
Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, ο ΝΙΑΖΗΦ ΟΓΛΟΥ ΝΙΑΖΗΦ όχι μόνο διαψεύδει οτι θα κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά την Τρίτη στις 11 το πρωϊ θα μιλήσει και στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια στο ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, διαψεύδοντας τον Γ. Σιδηρόπουλο και φυσικά τον ίδιο τον Καραλίδη που εμφανώς έδωσε και την...αποκλειστική είδηση στον δημοσιογράφο-εργολάβο!!! 
Με ακόμη πιο απλά λόγια, την ώρα που οι Γιαννακίδης-Καραλίδης δεν μπορούν να βρουν καν υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους, η "δημοσκόπηση" του Κανάλι 6 τους εμφανίζει να...προηγούνται κι απο πάνω!!! 
Πρώτα ας βρουν λοιπόν υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους και μετά...το συζητάμε!
Κι όσο για τον Γ. Σιδηρόπουλο, ας ακούσει αύριο την εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια...για να διαπιστώσει ακόμη μια φορά οτι "αυτού του είδους η δημοσιογραφία", όχι μόνο είναι ξεπερασμένη στην εποχή μας, αλλά καταρρέει πριν αλέκτωρ λαλήσει...
(Σ.Σ. Αλήθεια, αφού ο κύριος Φώτης Καραλίδης δεν μπορεί να βρει υποψηφίους, γιατί δεν κατεβάζει με το συνδυασμό του τον κύριο Γ. Σιδηρόπουλο με την...υψηλή δημοτικότητα, να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του κυρίου Γιαννακίδη στην Ξάνθη;)

31 Μαρτίου

Επαναβεβαίωσε την πρόθεση του συνδυασμού του να ανατρέψει το φθαρμένο και παλιό της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της αδιαφορίας, με ένα νέο άμεμπτο και κατ’ εξοχήν ανθρωποκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης

31 Μαρτίου


Σωτήρης Τσιακίρογλου: Δρομολογήθηκε η ανατροπή για την ανατροπή του διεφθαρμένου! 
 
 
 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία των στελεχών και των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων αλλά και φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού, ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Σωτήρης Τσιακίρογλου δρομολόγησε τον αγώνα για αλλαγή του κατεστημένου στα δημοτικά πράγματα.
 Επαναβεβαίωσε την πρόθεση του συνδυασμού του να ανατρέψει το φθαρμένο και παλιό της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της αδιαφορίας, με ένα νέο άμεμπτο και κατ’ εξοχήν ανθρωποκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης, με έμφαση στην πρόνοια, την καθημερινότητα και τον πολιτισμό.
 «Αναλαμβάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, αλλά και ο καθ’ ένας μας ξεχωριστά, την πρωτοβουλία για να αλλάξουμε όλα αυτά που μας καθηλώνουν στην ένδεια και στην απραξία. Αφήνουμε πίσω μας το παλιό. Ανοίγουμε μαζί το δρόμο για το αύριο. Ο δήμος χρειάζεται νέους ανθρώπους, νέες δράσεις, νέες ιδέες. Ήρθε η ώρα μιας νέας γενιάς να ‘ρθει στα δημοτικά πράγματα της Ξάνθης, είναι πια αίτημα των δημοτών.», επεσήμανε από το βήμα ο Σωτήρης Τσιακίρογλου.
 Επαναδιατύπωσε επίσης το όραμά του για μια πόλη πρότυπο, με περισσότερες ευαισθησίες και πιο ανθρώπινο πρόσωπο που θα διευκολύνει τους δημότες και δε θα τους ταλαιπωρεί.
 «Είμαστε διεκδικητικοί και μαχητικοί. Γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε όπως έχουμε κάνει ήδη στη ζωή μας. Είμαστε δυναμικοί αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο.
Όσο για τις φιλοδοξίες μου η ζωή μου τα λέει όλα. Ποτέ δεν έγινα επαγγελματίας πολιτικός. Ποτέ δεν διορίστηκα σε έμμισθη πολιτική θέση.
 Εάν θέλετε να μάθετε πάντως πια είναι η φιλοδοξία μου διεκδικώντας την δημοτική αρχή, είναι μία σε τελική ανάλυση. Να κάνουμε το δήμο μας πρώτο δήμο στη χώρα όπως παλιότερα. Να σας κάνουμε να νιώθετε περήφανοι για το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, να σας κάνουμε να νιώσετε ασφαλείς απέναντι σε προθέσεις προσβολής και απαξίωσης της προσωπικότητας σας. Να μην σας υποτιμούν, να μη σας θίγουν το φιλότιμο.», συμπλήρωσε ο Σωτήρης Τσιακίρογλου και κατέληξε μέσα σε ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους λέγοντας.
 «Αγαπητοί φίλοι και φίλες συνοδοιπόροι αυτού του όμορφου και συνάμα δύσκολου αγώνα, να θυμάστε πάντα ότι είμαστε όλοι μαζί και η προσπάθεια είναι κοινή. Τα βλέματα των Ξανθιωτών είναι στραμμένα σε εσάς, σε εμάς. Γιατί κανένας δεν είναι επαγγελματίας δημοτικός ςύμβουλος. Γιατί είστε ικανοί, γιατί έχετε όραμα και γιατί είστε πολίτες με ήθος και αρχές. Οι δημότες της Ξάνθης, της Σταυρούπολης και των οικισμών έχουν εναποθέσει σε μας όλες τις ελπίδες τους. Γιατί μπορούμε, γιατί έχουμε τη θέληση, γιατί είμαστε οι καλύτεροι.»
 Στη συνάντηση τέλος συζητήθηκαν οι στρατηγικές και ελήφθησαν οι αποφάσεις για τις κατευθύνσεις του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία.

31 Μαρτίου

Με την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, στη ρύθμιση για τις τράπεζες και τη διαγραφή Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

Με την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, στη ρύθμιση για τις τράπεζες και τη διαγραφή Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

31 Μαρτίου
Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Picture 0 for Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
Εγκρίθηκε, μετά από μία επεισοδιακή συζήτηση, από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα και το οποίο αποτελούσε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 10 δισ. ευρώ.
Τα δύο «καυτά» άρθρα 1 και 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορούν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τις ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 2. «Παρών» δήλωσε στο συγκεκριμένο άρθρο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.
«Παρών» δήλωσε στο άρθρο 1 ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος διεγράφη αμέσως από την ΚΟ του κόμματος, με απόφαση του πρωθυπουργού, Α.Σαμαρά.
Πάντως τα άρθρα 1 και 2 του πολυνομοσχεδίου εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής και ειδικότερα: Το άρθρο 1 ψηφίσθηκε με 152 υπέρ, 135 όχι και 1 παρών, ενώ το άρθρο 2 με 151 υπέρ, όχι 136 παρών 1.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Γρ. Ψαριανός και Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ. Απουσίασαν ακόμη οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), που έστειλαν επιστολές ότι θα ψήφιζαν υπέρ, αλλά αυτές δεν προσμετρούνται.

30 Μαρτίου

"ΠΑΝΙΚΟΣ" ΣΤΗ "ΠΑΡΕΑ" ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΑΙΜΟΥ" ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΥΠΕΡ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ!

30 Μαρτίου


Τους "ξεδόντιασε" ο Γιώργος Παυλίδης, τρέχουν και δεν φτάνουν, αναπάντητο το ερώτημα ποιοί τελικά και πόσο "πλήρωσαν" την δημοσκόπησή υπέρ Γιαννακίδη;

"Πανικόβλητη" η δημοσιογραφία των απευθείας αναθέσεων απο την πράσινη Περιφέρεια μετά το "ξεδόντιασμα" που τους έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, τρέχουν και δεν φτάνουν πλέον μετά την δημόσια κατακραυγή τους οι άνθρωποι του Κανάλι 6, ενώ την ίδια ώρα, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα ποιοί τελικά και πόσο "πλήρωσαν" την δημοσκόπησή υπέρ Γιαννακίδη!

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Παυλίδης με σκληρή ανακοίνωση, κατήγγειλε την "μαϊμού" δημοσκόπηση που παρουσίασε το Κανάλι 6 το βράδυ της Παρασκευής, αναφέροντας τα παρακάτω:

"Δημοσκόπηση καρικατούρα του πανικόβλητου Γιαννακίδη παρουσίασε το Κανάλι 6. Αυτό που, επί χρόνια, μας εξαφανίζει και από τις ειδήσεις, ούτε το όνομά μας δεν αναφέρει!
Το ψεύτικο αποτέλεσμα το προεξοφλούσαν σε «εκμυστηρεύσεις» πριν ακόμη την δημοσκόπηση. Αυτές οι κινήσεις ήταν προσχεδιασμένες και γνωστές σε μας από καιρό, όπως δημόσια δηλώσαμε. Δεν τούς σώζουν τα επικοινωνιακά κόλπα. Ας κάνουν πρώτα συνδυασμό και μετά βλέπουμε!
Το γνωρίζουν ότι δεν έρχεται απλή ήττα τους.
Τις αντικειμενικές δημοσκοπήσεις  τις αποδεχόμαστε, τις θέλουμε!
Όχι όμως τις καρικατούρες-Γιαννακίδη!
«ΧΥΔΑΙΑ» Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, ή «ΧΥΔΑΙΑ» Η «ΦΙΜΩΣΗ» Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ, ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ ΚΑΙ Ι. ΚΑΜΑΡΙΔΗ κύριε ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΕ;

Απο την άλλη ο δημοσιογράφος-εργολάβος Γ. Σιδηρόπουλος, χαρακτήρισε..."χυδαία" την ανακοίνωση του Γιώργου Παυλίδη, αναφέροντας επί λέξη:
"Με μια ανακοίνωση που δεν αρμόζει σε πολιτική διαδικασία και έχει προκαλέσει αρκετά δυσμενή σχόλια στον πολιτικό κόσμο, η πλευρά Παυλίδη αντέδρασε στην δημοσίευση της δημοσκόπησης της εταιρίας To the Point που φέρνει τον ίδιο  9,4 μονάδες πίσω από την παράταξη Γιαννακίδη.

Στην ανακοίνωση που μεταχειρίζεται «καφενειακή» γλώσσα και εκφράσεις και φέρει την εικόνα μιας Μαϊμούς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αρνείται να σχολιάσει τα δεδομένα της δημοσκόπησης αλλα επιτίθεται στο Κανάλι 6 από όπου μεταδόθηκε και στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη ενώ προχωρά σε μια σειρά από υποθέσεις και ισχυρισμούς.

Τη δημοσκόπηση παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Κατσαντώνης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία To the Point είναι από τις πιο γνωστές ελληνικές εταιρίες δημοσκοπήσεων με εμπειρία σε πανελλαδικές και τοπικές έρευνες, τις οποίες δημοσιεύουν όλα τα πανελλαδικά ΜΜΕ, ενώ παλαιότερα συνεργαζόταν με την ΕΡΤ"
ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ
1.Όποιος διαβάσει ωστόσο την απάντηση του Γ. Σιδηρόπουλου θα διαπιστώσει εύκολα οτι δεν αναφέρει σε αυτήν λέξη για την...ταμπακιέρα! Δηλαδή σε μια εποχή κρίσης, πως βρέθηκαν τόσα λεφτά και πληρώθηκε απο συγκεκριμένα Μέσα (Κανάλι 6, Xanthi Press, XanthiNews, Tόλμη), που κατά "σύμπτωση" ανήκουν στην ίδια παρέα και είναι ευννοούμενα μάλιστα απο την Περιφέρεια του κ.Γιαννακίδη...
2.Πως είναι δυνατόν να επιχειρεί το Κανάλι 6 να "πείσει" για την...δημοσκόπησή του, όταν είναι γνωστό τοις πάση οτι "δεν αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους ούτε καν το όνομα του Γιώργου Παυλίδη και λειτουργούν απέναντί του με εμφανή εμπάθεια, αποκλεισμούς και σκοπιμότητα...;;;"
3.Πόσο κόστισαν οι δύο δημοσκοπήσεις και μάλιστα απο την ίδια εταιρεία; 
4.Το ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παλαιότερα συνεργάζονταν με την ΕΡΤ (ΠΑΣΟΚ δηλαδή..;;.), πως είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως...τεκμήριο αντικειμενικότητας! Όταν "εφευρίσκει" αναγνωρισιμότητα για τον Γ. Παυλίδη στο περίπου ....30%, ενώ ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης και στις εκλογές του 2010 με μεγάλο μάλιστα ποσοστό;
5.Πως είναι δυνατόν όταν ακόμη κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, ή η ΔΗΜΑΡ δεν είχαν καν ανακοινώσει την κάθοδό τους στις Περιφερειακές εκλογές, να γίνονται...δημοσκοπήσεις που στην ουσία, εξυπηρετούν μόνο τον κύριο Γιαννακίδη; 
6.Πως είναι δυνατόν όταν Πανελλήνια δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει το 5-6% να εμφανίζεται ο υποψήφιός του στην Περιφέρειά μας -που δεν μπορεί να συμπληρώσει ούτε καν...ψηφοδέλτια στους 5 Νομούς!!! (και ειδικά εδώ στη Ξάνθη), να προηγείται;;;
7.Που θα "κρύβονται" οι κύριοι της συγκεκριμένης εταιρείας και οι εδώ "μεταφορείς" της δημοσκόπησης, όταν τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι ευθέως...αντίστροφα στις εκλογές της 18 Μαϊου 2014;;; 
8.Και σε τελική ανάλυση, "χυδαία" είναι η ανακοίνωση του Γιώργου Παυλίδη, ή οι "φασιστοειδούς" "φιμώσεις" και "αποκλεισμοί" του Υποψηφίου Περιφερειάρχη και επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης, του υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων Γιάννη Τσιτιρίδη, του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Ιπποκράτη Καμαρίδη, του υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, του Θανάση Λουκμακιά και τόσων άλλων;;
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ, ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ!!!
 ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΖΗΣΗΣ · Ακολουθείτε · Ιδιοκτητης στην εταιρεία Tehnodent
ΟΙ ΦΤΩΧΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕΣ ΓΥΝΑΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ!!!!!!!!!!. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!! ΑΞΙΟI, ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΙΑΖΕΤΕ . ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ (ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗς ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ) ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ. (ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΤΣΙ;) Τι βλέπω εχει 2,6 χιλ LIKE; KAI ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!! Ποιά είναι η εταιρία ειπαμε; ας την κρατήσουμε και αυτή.
…….
Ioannis Ikoniadis · Κορυφαίος σχολιαστής · UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" din IAŞI
    ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Marios Papadopoylos · Κορυφαίος σχολιαστής · Εργάζεται στην εταιρεία EIDIKES DYNAMEIS-ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΛΗΞΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ....ΑΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΓΑΛΑΝΕ... ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ...ΤΑ 1110 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ή ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ;;;;ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΤΑ 1110 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΛ...Η ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ;;;;
 Ανέστης Βαφειάδης · Κορυφαίος σχολιαστής · Ιδιοκτητης στην εταιρεία ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "Τ'ΑΔΕΛΦΙΑ"
    λογικη δημοσκπηση πανω κατω ετσι ειναι.....δε χρειαζεται να σαι δημοσκοπος ,,απαξ και περασει στο 2ο γυρο ο γιαννακιδης θα βγει σιγουρα....ειναι λογικο γιατι στο διπολο γιαννακιδη - παυλιδη οι ψηφοφοροι του συριζα θα ψηφισουν γιαννακιδη οπωσ και στο διπολο γιαννακιδη -μιρφιδη οι ψηφοφοροι της ΝΔ θα ψηφισουν γιαννακιδη.....τωρα αν στο απιθανο σεναριο παυλιδη-μορφιδη κει δυσκολο το αποτελσμα ντερμπι θα ειναι
  Dimitra Papadopoulou · Εργάζεται στην εταιρεία Make-up artist
Γελάνε και οι πέτρες Σιδηρόπουλε. Τόσο χάλια είναι η κατάσταση και βγάζετε στημένες δημοσκοπήσεις;

29 Μαρτίου

Διέγραψαν σε μια νύχτα όλους τους υπόλοιπους διαχειριστές του, επί 5 χρόνια, μπλογκ του Κινήματος Δεν Πληρώνω (kinimadenplirono.gr).

29 Μαρτίου


Μια μικρή κλίκα 5 ανθρώπων έχουν κάνει πραξικόπημα στο Κίνημα Δεν Πληρώνω.!
 
Διέγραψαν σε μια νύχτα όλους τους υπόλοιπους διαχειριστές του, επί 5 χρόνια, μπλογκ του Κινήματος Δεν Πληρώνω (kinimadenplirono.gr).
Διέγραψαν επίσης τους συνδιαχειριστές που δεν ήταν της κλίκας τους,  από τις σελίδες και τις ομάδες του facebook και άλλαξαν τις κλειδαριές στα γραφεία του Κινήματος, αποκλείοντας με απειλές και όχι μόνο, την πρόσβαση στα γραφεία των μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω που δεν ήταν της αρεσκείας τους.
Μεταξύ άλλων έχουν το θράσος να κατηγορούν το Κίνημα μας για ...σταλινισμό!!
Η κλίκα αυτή μάλιστα πλαστογραφεί και οικοιοποιείται τις δράσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω και τις εμφανίζει σαν δικές τις!
Έτσι ενώ ήταν πανταχού απόντες από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 22 Μαρτίου 2014, όχι μόνο το αναρτούν στο ιστολόγιο που έχουν κάνει κατάληψη, αλλά εμφανίζουν την δράση του Κινήματος  σαν δράση της κλίκας τους.
Μάλιστα συνεχίζοντας το όργιο της σταλινικής διαστρέβλωσης εμφανίζουν μια φωτογραφία από την αντιφασιστική πορεία στην Καλλιθέα  που έγινε χρόνια  πριν την 1/12/12 !
Σαν να μην έφτανε αυτό σβήνουν από την φωτό τον πρόεδρο του Κινήματος Βασίλη Παπαδόπουλο και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Αποστόλη Ντακούλα!
Σας θυμίζει τίποτα αυτή η μέθοδος;
Έρχονται ξανά, με περίσσιο θράσος, να εμφανίζουν φωτογραφία και ρεπορτάζ από την σημερινή (29/3/14) πορεία ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού, με την συμμετοχή και του Κινήματος Δεν Πληρώνω και να την αναφέρουν σαν δική τους με ένα ρεπορτάζ σαν να ήταν...παρόντες.
Πάλι αναρτούν την φωτογραφία που τράβηξε και ανήρτησε στο μπλογκ μας www.kinimadenplirono.eu η συναγωνίστρια Έλενα Τηνιακού, μέλος της ΠΓ, και διαγραμένης από την κλίκα από την διαχείριση του παλιότερου μπλογκ του Κινήματος καθώς και από τις ομάδες και σελίδες του Κινήματος στο facebook.
Θα ήταν προτιμότερο αντί να οικοιοποιούνται τις δράσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω  να ήταν παρόντες στους δρόμους!
Όμως όταν  εξαντλούνται στις μηχανορραφίες , στις  "δράσεις" δημοσίων σχέσεων σε πάρτυ και  εγκαίνια των εκλογικών κέντρων του Σύριζα, παρέα με την κυρία Δούρου,  δεν μένει χρόνος για πραγματικούς αγώνες στο δρόμο.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu
epitropes2010@gmail.com
τηλ. 211 0192839