*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

Έκτακτη συνεδρίαση (σήμερα) στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού-Ποιοι καλιτέχνες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ακριβότερος όλων ο Σταρόβας!

31 Ιανουαρίου

Αναζητείται επειγόντως… «Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2014»!
-Ακούγεται το όνομα της Ευαγγελίας Αραβανή του Dancing With The Stars!

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου τα μέλη να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τα έξι θέματα ημερήσιας διάταξης. Όλα περάσανε ομόφωνα.
Παρόντα μέλη: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μανώλης Φανουράκης, ο Δημήτρης Μπένης, ο Ηλίας Βασιλούδης, ο Νίκος Ανταμπούφης, ο Κρυωνάς Σεργκενλίδης και ο Αλέκος Κυριακίδης. Κατά την συνεδρίαση, ο περισσότερος χρόνος αφιερώθηκε στην ενημέρωση των μελών σχετικά με το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014.
…..
Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 14.2 ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ…
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του φετινού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί 14 Φεβρουαρίου (γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου) και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου με την Καθαρά Δευτέρα στον ορεινό όγκο της Σταυρούπολης. Έχει ήδη ετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους, αλλά ταυτόχρονα πολλές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και συναυλίες από τον Δήμο Ξάνθης με αφετηρία την παράσταση «Διαβατήριο στα Τέμπη» με τον Δημήτρη Σταρόβα και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014. Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & monie Conniente την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 θα παρουσιάσουν ένα είδος stand up comedy , την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η μεγάλη Ξανθιώτικη επιθεώρηση της Θρακικής Σκηνής με τίτλο, «Το ψηλό μας το ρολόϊ, θέλει…βάψιμο ξανά» και ο Ησαϊας Ματιάμπας με τον Μύρωνα Στρατή που θα απογειώσουν τη νεολαία στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 1 Μαρτίου,
Η ΡΑΝΙΑ ΚΩΣΤΑΚΗ D.J ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Τέλος σε ρόλο Dj στην βραδινή παρέλαση του Σαββάτου και στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής, θα είναι η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Ράνια Κωστάκη μαζί φυσικά με τον Μπάμπη Δαργανάκη. Μεγάλη καινοτομία στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2014 η παιδική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στις 23 Φεβρουαρίου με αφετηρία την παλιά αστυνομία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου θα γίνει ένα μεγάλο πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους. ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 12 δημοτικά σχολεία και αναμένονται και άλλες συμμετοχές, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν και γονείς μικρότερων παιδιών, γύρω στα 4-5, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στην παιδική παρέλαση. Το αίτημα τους γίνεται αποδεκτό και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μαζί με τους συνοδούς τους θα προπορεύονται των δημοτικών σχολείων. Ο κ. Φανουράκης ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την καινοτομία αυτή δεν δίστασε να απευθυνθεί και στη νέα διοίκηση που θα έρθει στο δήμο, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αφού πρόκειται για το «μέλλον του Ξανθιώτικου καρναβαλιού», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος μία άλλη καινοτομία είναι ο κανονισμός λειτουργίας της καρναβαλικής παρέλασης που πέρασε και εγκρίθηκε από το Δ. Σ. Πρόκειται για μία καινοτομία που πρωτο-εφαρμόστηκε πέρυσι πιλοτικά προκειμένου να γνωρίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι ποιες είναι υποχρεώσεις τους και τι κυρώσεις θα δεχτούν αν δεν είναι συνεπείς στους κανονισμούς. Ο κ. Φανουράκης υπενθύμισε σε όλα τα μέλη ότι πέρυσι ένας πολιτιστικός σύλλογος είχε δηλώσει 400 συμμετοχές, οι οποίες τελικά ήταν πολλές παραπάνω με αποτέλεσμα αυτός ο σύλλογος φέτος να είναι τελευταίος στη σειρά.
….
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2014, ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 130.000-150.000 ΕΥΡΩ!
Τα μέλη του Δ. Σ. θέλησαν να ενημερωθούν και για τον προϋπολογισμό του φετινού καρναβαλιού, αν και ο συνολικός ακόμη είναι νωρίς να οριστεί, παρόλα αυτά ο κ. Φανουράκης ανέφερε το ποσό των 38.000 ευρώ μόνο για τις εκδηλώσεις καθώς και 50.000 ευρώ για τον ήχο. Με έναν γρήγορο υπολογισμό το Κέντρο Πολιτισμού υπολογίζει συνολικά ένα ποσό 130.000- 150.000 ευρώ.
Ο κ. Βασιλούδης τόνισε τη σημαντικότητα να προτιμώνται ντόπιοι καλλιτέχνες και να αμείβονται και όχι μόνο εκτός πόλεως και διάσημοι που να αμείβονται ακριβά, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε η παράσταση του κ. Σταρόβα έχει και το μεγαλύτερο κόστος. Ο κ. Φανουράκης επεσήμανε ότι έρχονται καλλιτέχνες και από την τοπική αγορά στη λαογραφία και στη μουσική, οι οποίοι και αμείβονται, ενώ όσον αφορά τον Σταρόβα τόνισε πως πρόκειται για μία παράσταση 16 ατόμων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Βασιλούδης εξέφρασε την άποψη ότι θα προτιμούσε να γίνεται συζήτηση του ύφους και του χαρακτήρα του καρναβαλιού μεταξύ των μελών του Δ.Σ. πριν παρθούν αποφάσεις και απλώς ανακοινωθούν. Κάτι τέτοιο συζητήθηκε σε πολύ ήρεμο κλίμα και βρήκε σύμφωνο και τον Δημήτρη Μπένη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη. Ο κ. Φανουράκης τόνισε πως οι πόρτες του Κέντρου Πολιτισμού είναι πάντα ανοιχτές είτε για τα μέλη του Δ.Σ. είτε για τους απλούς πολίτες. όσον αφορά το ύφος που αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, ο κ. Φανουράκης τόνισε πως είναι θέμα ευρέος ενδιαφέροντος και αφορά όλους τους φορείς του Νομού Ξάνθης. Από την άλλη και πέρυσι αλλά και φέτος είχε κατατεθεί μία πρόταση από τον κ. Βασιλούδη για το αν μπορούν οι σύλλογοι δεσμευτικά να βάλουν ένα 0, 30 ευρώ στις στολές τους, το οποίο θα μπει σε ένα κοινωνικό ταμείο και θα αποδοθεί είτε σε κάποιους ανθρώπους είτε σε ιδρύματα είτε οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και το αποφασίσει ο Δήμος.
Ένα επιπρόσθετο θέμα το οποίο ήδη έχει τεθεί στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά ακούστηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού είναι το ανταποδοτικό τέλος που πρέπει να δίνουν όλες οι επιχειρήσεις, οι οποίες κερδίζουν από αυτό που λέγεται Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Πρέπει να βγει ένα πολιτιστικό τέλος για όλους αυτούς για να μπορέσουν αν δίνουν ένα μέρος από τα χρήματα να το δίνουν στον Δήμο ώστε αυτός να είναι πιο ευέλικτος. Αυτό βρήκε σύμφωνο και τον κ. Ανταμπούδη αλλά και τα υπόλοιπα μέλη. Ο κ. Φανουράκης πάνω σε αυτό το θέμα δήλωσε πως πρόκειται για μία πολιτική απόφαση που υποστηρίζει όσο κι αν υπάρχει πολιτικό κόστος.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2014
Το θέμα της Βασίλισσας Καρναβαλιού 2014 δεν απασχόλησε ιδιαίτερα και πολύ περισσότερο τον κ. Ανταμπούφη, αλλά ο κ. Φανουράκης ανέφερε το όνομα της Ρίας Αντωνίου, η οποία έχει υποχρεώσεις το διήμερο του καρναβαλιού ενώ έκανε λόγο για μία Ξανθιώτισσα που υπάρχει σαν σκέψη, αλλά ο κ. Φανουράκης επιμένει πως τη θέση της Βασίλισσας πρέπει να την πάρει μία γνωστή κοπέλα ώστε έτσι να προωθηθεί πολύ περισσότερο το Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Ωστόσο αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ότι ήδη ο Μανώλης Φανουράκης έχει κάνει πρόταση να ντυθεί φέτος Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2014 στην Ευαγγελίας Αραβανή του Dancing With The Stars και περιμένει απλά την απάντησή της αλλά και τι ζητάει ως χρηματική αμοιβή.
Η συνεδρίαση εκτυλίχθηκε και ολοκληρώθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ των μελών και με τους Δημήτρη Μπένη και Ηλία Βασιλούδη μάλλον να έχουν ξεχάσει πολύ…γρήγορα την τελευταία εκρηκτική αντιπαράθεσή τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

31 Ιανουαρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ο Μάκης Τσιλιγγίρης νέος αναπληρωτής Δήμαρχος Τοπείρου με ομοφωνία της παράταξης Χατζηευαγγέλου

31 Ιανουαρίου
Τελικά ένας υποψήφιος εκ των τριών αντιδημάρχων Τοπείρου, έθεσε υποψηφιότητα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι αυτός ήταν ο ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ που φυσικά εκλέχθηκε με τις ψήφους και των 15 συμβούλων της παράταξης Χατζηευαγγέλου
Η διαδικασία κράτησε μόλις λίγα λεφτά, ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη του  Θωμά Μίχογλου.
Ο νέος αναπληρωτής Δήμαρχος Τοπείρου αναλαμβάνει απο σήμερα τα καθήκοντά του στη θέση του πρώην αναπληρωτή Φώτη Πυροστιάνη που έχει τεθεί σε αργία ενός μήνα απο τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ.Καρούτζο και η θητεία του λήγει στις 27 Φεβρουαρίου 2014. 
Υπενθυμίζεται οτι ο Μάκης Τσιλιγγίρης είναι απο το Εράσμιο και ήδη έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να κατέβει και ως επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου της παράταξης Χατζηευαγγέλου.

31 Ιανουαρίου

ΟΡΓΙΛΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΞΥΝΙΔΗ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΜΠΕΝΗ, ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΕΠΕΛΗ

31 Ιανουαρίου
 Οργίλη ήταν η αντίδραση και διάψευση του Θανάση Ξυνίδη για το δημοσίευμά μας, σχετικά με τις φήμες που μιλούσαν για συνάντηση στο γραφείο του με τους Δημήτρη Μπένη, Τσέπελη και Φανουράκη το βράδυ της Πέμπτης, με αντικείμενο συζήτησης τις εκλογές την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.
Χαρακτήρισε το δημοσίευμα συκοφαντικό και ψευδές, τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι, "τέτοια συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του".

31 Ιανουαρίου

ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΧΡΙΣΤΟ; 3.5 χρόνια πανταχού απόντες, γιατί δεν επισκεφθήκατε έστω μια γειτονιά;

31 Ιανουαρίου


Πανικός στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ! Βροντερό «ΟΧΙ» από Μαζαράκη και Μπέτυ Πατσίδου, αδύναμες οι νέες υποψηφιότητες που «διέρρευσε» ο Πούλιος δια του… Γ. Σιδηρόπουλου, αμείλικτα τα ερωτήματα της κοινωνίας
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΜΕ!
*Κατανοούμε όλοι ότι το «σκεφτόσουν» αν θα ξανακατεβείς υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, δεν όφειλες όμως απέναντι στους Ξανθιώτες ψηφοφόρους που σου έδωσαν τόσο υψηλό ποσοστό να κατέβεις έστω μια φορά στις γειτονιές και να δεις τα προβλήματα της καθημερινότητας; 
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ;
Κι ενώ παραμονές εκλογών του 2010 ήσουν καταγγελτικός κι ο Σάββας Μελισσόπουλος διοχέτευε στα ΜΜΕ ότι «ο Τσέπελης θα τεθεί σε αργία από την πράσινη Περιφερειάρχη κ. Κόκλα», ξαφνικά γίνατε «ένα» μια… «καλή παρέα» με τον Δήμαρχο και τα «βαρίδιά» του;
……
Πανικός και έντονος πλέον προβληματισμός στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ μετά το βροντερό «ΟΧΙ» από Μαζαράκη και Μπέτυ Πατσίδου!!! Στελεχών που και οι δύο μαζί συγκέντρωσαν 1293 ψήφους στις εκλογές του 2010!
Κι ενώ μπροστά στην επερχόμενη συντριβή του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αισιοδοξία αποτελούν μόνο οι…δηλώσεις Ανταμπούφη (!), αφού ο δημοτικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία έχει «παραδώσει» τα όπλα, ακόμη μεγαλύτερο  προβληματισμό προκάλεσαν στους εναπομείναντες φίλους του συνδυασμού τα δήθεν… ισχυρά νέα ονόματα, που ωστόσο ήταν κατώτερα των περιστάσεων και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τα κενά των στελεχών που αποχώρησαν από το ψηφοδέλτια…
(Σ.Σ. Αναλυτικότερα στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα», στην τελευταία σελίδα)

ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΧΡΙΣΤΟ;
Ακόμη όμως πιο αμείλικτο είναι το ερώτημα της τοπικής κοινωνίας για τον συνδυασμό Ξυνίδη-Πούλιου που ενώ στις εκλογές του 2010 ο λαός τίμησε και με το παραπάνω, στη συνέχεια σαν αξιωματική αντιπολίτευση, επί 3.5 χρόνια η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» ήταν….πανταχού απόντες, καθώς όχι μόνο δεν επισκέφθηκαν έστω μια γειτονιά, αλλά ουκ ολίγες φορές ενέπαιξαν και τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων τους με κινήσεις…πυροτέχνημα!
Για παράδειγμα,  αφού πρώτα διεκδίκησαν «γραφεία» από τον Δήμο Ξάνθης για να στεγάσουν τον συνδυασμό τους (στον πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας) και μάλιστα μετέφερε εκεί και τα γραφεία της παράταξης ο κύριος Βορίδης με Δροσερίτες εργάτες, οι επικεφαλής της παράταξης στη συνέχεια, απαξίωσαν ακόμη και να…τα λειτουργήσουν, ώστε να τους βρίσκουν οι οπαδοί τους και αυτοί που τους ψήφισαν επικοινωνώντας μαζί τους για τα προβλήματά τους!!!
-Και φυσικά οι Ξυνίδης-Πούλιος, που υποτίθεται να φέρουν και μια διαφορετική διοίκηση στον Δήμο Ξάνθης, απαξίωσαν και δεν επισκέφθηκαν έστω για τα μάτια του κόσμου επί 3.5 χρόνια μια γειτονιά της Ξάνθης και της Σταυρούπολης, για ν’ ακούσουν τα προβλήματα του πολίτη που τους εμπιστεύτηκε!!!
-Βεβαίως μέχρι ένα σημείο, κατανοούμε όλοι ότι ο κύριος Πούλιος το «σκεφτόταν» αν θα ξανακατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, προτάσσοντας προφανώς τα προσωπικά του θέματα ως πρώτη προτεραιότητα…
-Οι δημότες ωστόσο ρωτάνε με αφέλεια:

31 Ιανουαρίου

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Από το 2009 του χρωστάει το κράτος 7.750.000 ευρώ!

31 Ιανουαρίου


Eργοδοτώ 600 περίπου άτομα 5 συναπτά ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60-70 %, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος!!! Εάν απολύονταν ή απολυθούν αύριο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου!!!
*Ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι!!)
*Που είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στην χώρα;;;
*Υπέρ Πηλαδάκη ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ σε αντίθεση με τους εδώ πανηγυρίζοντες, επειδή ήθελαν να γίνουν οι ίδιοι… καζινάρχες! Τα λένε έξω από τα δόντια…
Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Πηλαδάκης για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών ύψους 543.000 ευρώ και οφειλές προς το δημόσιο ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ από το 2009 το κράτος του οφείλει 7.750.000 ευρώ!!!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Μ", ο Κώστας Πηλαδάκης που υπήρξε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας ενώ διατηρεί επιχειρήσεις καζίνο σε Ξάνθη, Κέρκυρα και Ρίο οδηγήθηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας, ενώ τον τελευταίο καιρό περίμενε το πράσινο φως των αρμοδίων Υπουργείων, για να μεταφέρει το ΚΑΖΙΝΟ από την Ξάνθη στην Αλεξανδρούπολη, καθώς κάθε μήνα αφού η επιχείρηση έμπαινε μέσα 400.000 Ευρώ τον μήνα και στην προ μηνών συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Life 921 fm είχε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου…
Σημειώνουμε πάντως ότι ο επιχειρηματίας επιχείρησε τον τελευταίο καιρό να κάνει ρυθμίσεις, ωστόσο όταν πήγε στην Εφορία του ζητούσαν προκαταβολή …500.000 Ευρώ για να τον εντάξουν σε ρύθμιση, ενώ ο ίδιος ζητούσε συμψηφισμό με τα οφειλόμενα (περίπου 7.750.000 ευρώ), σκοντάφτοντας στην ελληνική γραφειοκρατία!!! Πάντως αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες οι δυο εταιρείες να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό από αυτά που οφείλουν και να γίνουν ρυθμίσεις των χρεών, ενώ ο Κώστας Πηλαδάκης από το μεσημέρι είναι ελεύθερος, θέτοντας σκληρά ερωτηματικά…
-Με το καυτό ερώτημα. Που είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στην χώρα;;;

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ
Πέρασα όπως προβλέπει ο νόμος την επίπονη αυτόφωρη διαδικασία για ρυθμισμένες όμως –τονίζω- υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο.
Η μοναδική αιτία αυτών των υποχρεώσεων είναι ότι εργοδοτώ 600 περίπου άτομα 5 συναπτά ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60-70 %, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος!!!
Εάν απολύονταν ή απολυθούν αύριο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου!!!
Και όλα αυτά στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία!!
Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000 !!!! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν!!!!
Που είναι το κράτος δικαίου;

31 Ιανουαρίου

Ερώτηση δυο βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για τις απολύσεις στα Πλαστικά Θράκης!

31 Ιανουαρίου


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου με θέμα «τις απολύσεις εργαζομένων στα Πλαστικά Θράκης», ζητώντας την ανάκλησή τους.
Η ερώτηση των δύο βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρει τα παρακάτω:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: απολύσεις εργαζόμενων στα «Πλαστικά Θράκης Α.Ε.»
Η εταιρεία «Πλαστικά Θράκης Α.Ε.», που βρισκεται στην Π.Ε. Ξάνθης, στο βωμό της διασφάλισης και της αύξησης της κερδοφορίας της και με πρόσχημα τη μείωση των παραγγελιών σε συγκεκριμένο τμήμα του εργοστασίου της, στο Μαγικό της Π.Ε. Ξάνθης, προχώρησε σε 15 απολύσεις παλαιών εργαζομένων. Βάφτισε τις απολύσεις «εθελούσιες αποχωρήσεις» με το τρομοκρατικό δίλημμα πως, αν δεν υπογράψουν, θα απολυθούν αργότερα χωρίς το μπόνους που τους δίνει τώρα και το αναφέρει ως κίνητρο.
Να σημειωθεί πως η εταιρεία διατηρεί 14 εταιρείες σε 4 Ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Ασία), έχει τεράστια κερδοφορία, ενώ μάλιστα το προηγούμενο διάστημα βραβεύτηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

31 Ιανουαρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Ιανουαρίου


*Κυκλοφόρησε ήδη στο Face book, πιστεύω ότι θα σας αρέσει και ιδού η αφίσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2014 με το έντονο το…Μουντιαλικό και βραζιλιάνικο ύφος!
Απολαύστε το !
….

*Είδηση. Με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει λοιπόν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης ο γνωστός γυμναστής και συνέταιρος του Ανέστη Καλλιγά στο DYNAMIC CLUB Γιάννης Παπουτσόγλου….
Προσωπικά του εύχομαι καλή επιτυχία….αλλά θα τον ψηφίσει ακόμη κι ο Ανέστης;
….

*Υπενθυμίζω ότι ο Ανέστης Καλλιγάς στις εκλογές του 2010 είχε δώσει υποψηφιότητα Περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη που όπως είναι γνωστό, υποστηρίζονταν από την Νέα Δημοκρατία…
-Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα;
…..

*Ποιος το περίμενε ότι ξαφνικά θα ξαναγίνονταν όπως παλιά…κολλητοί; Πάντως μετά από πολύ καιρό (για να μην πω μήνες…), άκουσα ξανά στον Life 921 fm Μπάμπη Κυρκούση και Μάκη Μακρίδη μαζί!!!
(Σ.Σ. Να τους ξαναένωσε το ραδιόφωνο ή κάποια…γυναίκα;)
….

*Το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ θα λειτουργήσει πριν το Καρναβάλι και θα επανέλθει δριμύτερο, γιατί δεν πεθαίνει ποτέ!
Τάδε έφη Μανώλης Φανουράκης που έδωσε και την είδηση…
Πριν το Καρναβάλι φυσικά σημαίνει…μέσα στον Φλεβάρη! Οπότε είμαστε όλοι στην αναμονή…
…..

*Αποκλειστικό. Νέα γραφεία για το κατάστημα της FORTNET στη Ξάνθη. Όπως λοιπόν μου αποκάλυψε ο Ανέστης Αντωνιάδης, σύντομα το κατάστημα μετακομίζει από την 40 Εκκλησιών στον πεζόδρομο της Βόγδου, απέναντι από τα δικαστήρια, στο πρώην κατάστημα ΑΜΠΕΡΙΑΔΗ!
Σίγουρα από τη νέα του θέση, θα σκίσει και θα αγαπηθεί ακόμη περισσότερο..
….
*Και μια ακόμη αποκλειστικότητα. Λίαν συντόμως παντρεύεται ο αδελφός του Ανέστη Αντωνιάδη ο Χρήστος την αγαπημένη του Αλεξάνδρα
Και μάλιστα με πολιτικό γάμο, στο Δημαρχείο της Γενισέας Δήμου Αβδήρων.
…..

*Με συγκίνηση καθημερινά λαμβάνουμε τα μηνύματα και τηλεφωνήματα των φίλων που μας ρωτάνε για το πώς πάει η πορεία του Κώστα Γαλάτη, μοναχογιού του Ιπποκράτη και της Χρύσας…
-Δυστυχώς το μόνο που έχουμε να σας ενημερώσουμε είναι ένα.

31 Ιανουαρίου

SEE THROUGH

31 Ιανουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Το να λιβανίζει κάθε μέρα τον συνδυασμό Ξυνίδη - Πούλιου ο Γ. Σιδηρόπουλος, δεν είναι αρνητικό, αφού υπάρχουν πολλοί και γνωστοί λόγοι που το κάνει αυτό, οπότε και τον κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες και οι αναγνώστες του…
-Το να καθυβρίζεις όμως ή να επιχειρείς να μειώσεις όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους γιατί έτσι νομίζεις ότι θα στηρίξεις τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που κατορθώνεις είναι να κάνεις ζημιά στον ίδιο τον… Πούλιο!
……
*Όπως επίσης αποτελεί το γελοίο της υπόθεσης να γράφεις εσύ ειδικά νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό ανεβάζεις τον….Πούλιο, «Άνευρη, άγευστη και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφους η δήλωση υποψηφιότητας του Χ. Δημαρχόπουλου για το Δήμο Ξάνθης και ενδεχομένως θα έπρεπε να είναι πιο λιτή για να μην δώσει λαβές για τέτοια σχόλια».
-Δηλαδή εσύ βρε Σιδηρόπουλε που δεν έχεις τις μισές γνώσεις του Δημαρχόπουλου, θα του κάνεις και υποδείξεις πως θα γράφει; Και στο κάτω κάτω τι κόπτεσαι κι άσε τους δημότες να κρίνουν…
-Αφού είναι…άνευρος ο Δημαρχόπουλος, τι πιο καλύτερο για τους δικούς σου Ξυνίδη και Πούλιο, να πείσουν ακόμη περισσότερο τους δημότες για την δική τους… πολιτική οντότητα;
……
*Κι όσο για τα περί δημοσιογράφων που έκριναν την επιστολή Δημαρχόπουλου, φαντάζομαι ότι θα εννοείς μόνο την κυρία Κώστογλου, διότι κάποιοι άλλοι τριγύρω σου είναι παντελώς αγράμματοι, σε σημείο που να μη ξέρουν να γράψουν σωστά ούτε το όνομά τους! Ασχέτως αν υπογράφουν κατά καιρούς περισπούδαστα άρθρα…Κι ο νοών νοείτω! 
……

Θα πολιτευτεί στο πλευρό του Βασίλη Τσολακίδη εκ νέου στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Γιώργος Παρασταστίδης; Ο άνθρωπος άλλωστε που αν δεν τον στήριζε, ο Τσολακίδης θα είχε μείνει από κοινοτάρχης Πηγαδίων… δάσκαλος και δεν θα έβγαινε ποτέ Δήμαρχος Βιστωνίδας αλλά και Αβδήρων; Αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα που θα παίξουν σοβαρό ρόλο στις εκλογές για τον Δήμο Αβδήρων. Χώρια που εκτός του Παραστατίδη κι άλλοι συνεργάτες του Δημάρχου τον εγκαταλείπουν όπως λένε οι πληροφορίες μου…
….

ΚΑΝΑΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ;
ΤΟΥΣ  ΤΑ «ΕΧΩΣΕ» ΚΑΛΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Για τους γνωρίζοντες, «μήνυμα» προς τους Κανάτα, Σιδηρόπουλο και τα άλλα καλά… «παιδιά» που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Σωτήρη Τσιακίρογλου, έστειλε με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του στον «Μ» ο Παναγιώτης Θεοχάρους…
Καθότι ως Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων δεν θα πρέπει να ξεχνάνε παράλληλα ότι, όταν σε κάποια φάση «έβριζαν» και τον Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη (όλοι μαζί…), αυτός μεσολάβησε για να τους βοηθήσει και να τα «ξαναβρούνε»!!!
-Ξέρουν άλλωστε ότι ο Παναγιώτης Θεοχάρους δεν είναι από αυτούς που «μασάν» τα λόγια τους και ξέρει πολύ καλά και το πώς «λειτουργούν» οι συγκεκριμένοι κύριοι….
(Σ.Σ. Αλήθεια Κανάτα, πότε θα πας στον Θεοχάρους την…αίτηση του Τσιακίρογλου στον ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά και ποιος ήταν ο λόγος που κάποτε όλοι μαζί, καθυβρίζατε τον Τσολακίδη μέχρι να τα…ξαναβρείτε μαζί του;)
……

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ELISSO HOTEL
Την Κυριακή θα κόψουν οι Πρόσκοποι την βασιλόπιτά τους, στο ξενοδοχείο Elisso Hotel. Αναλυτικά η πρόσκλησή τους, αναφέρει τα παρακάτω:
Η Εφορεία Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και
η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν όπως μας τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2002, ώρα 12:00 στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου Elisso.
O  Έφορος Περιοχής
Δημήτριος Καβούκης
Ο Περιφερειακός Έφορος  Προσκόπων Ξάνθης
Σωτήριος Στόικος
…..

Επεκτείνονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ μέχρι τη Φτελιά και το Ορμένιο Έβρου

Επιλύεται με θετικό τρόπο η επέκταση του δρομολογίου της επιβατικής αμαξοστοιχίας που φτάνει μέχρι τα Δίκαια έως την Φτελιά και το Ορμένιο. Την διαβεβαίωση αυτή πήρε από την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Βουλευτής Γεώργιος Ντόλιος μετά από συνεργασία που είχε μαζί της.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επέκτασης του δρομολογίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας Λιμάνι Πειραιά – Αθήνα – Θεσσαλονίκη μέχρι την Ορεστιάδα σε τακτική εβδομαδιαία βάση. Είναι ένα αίτημα φορέων και επιχειρήσεων του Έβρου εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο κ. Ντόλιος σε δηλώσεις του τόνισε πως “από τις επαφές που είχαμε με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένες επιχειρήσεις του Έβρου διαπιστώνουμε ότι το δρομολόγιο είναι βιώσιμο οικονομικά και ευελπιστούμε ότι θα καθιερωθεί οριστικά τους προσεχείς μήνες. Με δεδομένη την πολύ μεγάλη επιβάρυνση όλων των προϊόντων του Έβρου που απευθύνονται στην αγορά του λεκανοπεδίου, θεωρούμε ότι η καθιέρωση του συγκεκριμένου δρομολογίου, αποτελεί ουσιαστική στήριξη σε πλειάδα προϊόντων που παράγονται στο Νομό».
….

Νέο αναπληρωτή Δημάρχου εκλέγει σήμερα (14.00) το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου, φαβορί ο Χρυσόστομος Κοτόπουλος!
Νέο αναπληρωτή Δημάρχου εκλέγει σήμερα στις 2 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου μετά την απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης να τεθεί υπό αργία μέχρι 27 Φεβρουαρίου και ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Φώτης Πυροστιάννης. Σημειώνεται ότι η εκλογή του νέου Προέδρου θα γίνει μεταξύ των τριών αντιδημάρχων, με επικρατέστερο πλέον τον Αντιδήμαρχο Χρυστόστομο Κοτόπουλο, αφού ο Μάκης Τσιλιγγίρης εξέφρασε την φιλοδοξία να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος. Αναλυτικότερα παρακάτω:

31 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Ιανουαρίου


Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000 !!!! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν!!!!
(Από την δήλωση του Κώστα Πηλαδάκη μετά την σύλληψή του)
-Μη μιλάς…Μη γελάς…Κινδυνεύει η…Ελλάς!
…..

Με τον κ. Κ. Πηλαδάκη έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι και έχουμε συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές για δυσμενείς αποφάσεις που έλαβε εις βάρος των εργαζομένων στο παρελθόν. Έχει κι αυτός τις δικές του ευθύνες. Ίσως τις περισσότερες! Δεν είναι ώρα όμως για τέτοιες συζητήσεις.
Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε στρατευτεί όλοι σε μια κοινή προσπάθεια για να διασώσουμε επιχείρηση και θέσεις εργασίας. Και είναι γεγονός ότι αυτό το διάστημα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μια απόλυση!
(Από την ανακοίνωση συμπαράστασης του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο ΡΙΟ)
-Απλά αφιερωμένο στους συνδικαλιστές του Σωματείο Καζίνο Ξάνθης…
…….

ΣΕΜΝΑ &  ΤΑΠΕΙΝΑ
*Η «φίλη» μου (;) κυρία Ούτση που κάποτε έπαιρνε και με ευχαριστούσε η ίδια για την στήριξη των ΑΝΕΛ στα τα περί…»σαλιγγαρίνας» γράφονταν σε βάρος της κι είχα το…θράσος να την στηρίξω…
Αλήθεια, είναι δυνατόν να πιστεύει ότι μπορεί να με πτοήσει με τις απειλές της;
Και μάλιστα μέσω….Κεσίσογλου και του γνωστού Πομάκου πολιτευτή των 253 ψήφων με τα…τσιφτετέλια στα ελληνάδικα και τις τραγουδιάρες πρώτο τραπέζι;
…..
*Ή μήπως πρέπει να τις θυμίσω ότι μέχρι πρότινος με έπαιρνε στο κινητό μου ακόμη και στις…12 παρά (τα μεσάνυχτα) και μάλλον την ανοχή μου να της απαντάω, την θεώρησε…αδυναμία;
…..
*Και σε τελική ανάλυση, επακριβώς τι θέλετε κυρία Ούτση; Αναλύστε τελείως, διότι δεν είναι δυνατόν να ζητάτε και τα ρέστα σαν ΑΝΕΛ Ξάνθης….
-Όταν δια μέσω εμού σας…ψάχνει ακόμη και ο Νίκος Προφέτης!
-Ποιο είναι το πρόβλημά σας; Κι αν δεν συντάσσετε εσείς τις ανυπόγραφες ανακοινώσεις της νέας Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Ξάνθης, ποιος είναι ο…ποιητής;
….
*Και στο φινάλε…Γιατί δίνετε τα κινητά των τριών μόνο μελών της Συντονιστικής για τους ενδιαφερόμενους να κατέβουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κι όχι και των πέντε μελών; Περιμένω μια καθαρή απάντηση….
….

Ο…τρίτος πόλος που λέγεται Τσέπελης και ανήκει μόνο στη φαντασία των φιλικών προς τον Πούλιο ΜΜΕ!
Έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε για τον…τρίτο πόλο της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης, δηλαδή τον αφανή εταίρο κ.Τσέπελη, αλλά πλην του ιδίου και των γνωστών «βολεμένων» (σε έμμισθες θέσεις ανθρώπων του στη ΔΕΥΑΞ), να μην βλέπουμε κανέναν άλλον….
Στην αρχή αυτός ο ίδιος εμφάνισε να κατεβαίνουν μαζί του οι Χρυσούλα Δημούδη και Μάκης Αδαμίδης (ο γιατρός) μέχρι που οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να τον διαψεύσουν, ανακοινώνοντας ότι κατεβαίνουν με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του γιατρού Ιπποκράτη Καμαρίδη!
Στην συνέχεια για να γίνει πιο «ελκυστικός» στην πλευρά Δημαρχόπουλου, ο Τσέπελης εμφάνισε και από τα φιλικά ΜΜΕ του Πούλιου ότι δήθεν, «έκλεισε με τον Μπένη…», αναγκάζοντας τον τελευταίο να ξεκαθαρίζει ότι, «του πρότεινε να κατεβάσει την κόρη του, είπε όμως ΌΧΙ στον ίδιο», δηλαδή τον πρότεινε να οδεύσει επιτέλους προς απόσυρση!!!
Και χθες και πάλι από τα φιλικά ΜΜΕ του Πούλιου, τα ίδια και τα ίδια!!! Ισχυριζόμενος ότι διαθέτει αυτόνομη ομάδα με αρχηγό τον ίδιο και μέλη τους νυν συμβούλους Φανουράκη, Δρεμσίζη και τους έμμισθους της ΔΕΥΑΞ Ηλιάδη, &Μπεκτές!
-Για να τον αδειάσει αυτή τη φορά ο Φανουράκης επαναλαμβάνοντας ότι «για τον Φανουράκη θα μιλάει μόνο ο…Φανουράκης και κανείς άλλος»!
-Καλά ακόμη ο πρώην οδηγός λεωφορείου της Φωνής της Αμερικής δεν αντιλήφθηκε ότι κανείς δεν αναλαμβάνει πλέον το ρίσκο να τον….βάλει στο ψηφοδέλτιό του;

………………..

Γιατί ο Πούλιος, δεν παίρνει σύσσωμο τον…τρίτο πόλο που ακούει στο όνομα Τσέπελης;
Προς επικοινωνιολόγο Πούλιου, κ. Γιάννη Σιδηρόπουλο ενταύθα
Κατανοητά τα λιβανιστήρια σου προς  τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη αφού ο άνθρωπος σας «βοήθησε» και με το παραπάνω εσένα και τον αδελφό σου στις προμήθειες της Intermonosis και όχι μόνο…
Και κατανοητή όλη η προσπάθειά σας και να τον προβάλετε, αφού κάποιος πρέπει να αναλάβει και το «ρίσκο» να τον πάρει στο ψηφοδέλτιό του…
Ωστόσο έχω και τις ενστάσεις μου! Μιας και πρόκειται για τόσο κορυφαία πολιτική…οντότητα και είναι ο τρίτος πόλος (ο κύριος Τσέπελης), γιατί δεν τους «παίρνει» ο κύριος Πούλιος πακέτο όλους μαζί; Τον αρχηγό και τα μέλη της ομάδας του, Φανουράκη, Μπεκτές, Ηλιάδη, Δρεμσίζη κλπ
-Και να βγει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με 50+1% και τον Βορίδη επίσης υπαρχηγό…
(Σ.Σ. Να μια καλή πρόταση, φυσικά για το καλό της Ξάνθης μας…).
….

Καραμανλής σε Μαξίμου: «Μαζέψτε τον Βενιζέλο»
Έξαλλος σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, έγινε και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής αφού το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, που είχε εκτός των άλλων και την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού.

31 Ιανουαρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ

31 Ιανουαρίου


ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΥΑΞ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΑΣ ΕΚΟΨΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ…ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ «ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ» ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕΡΡΑΙΟ;
Όπως έχουμε ήδη αναγγείλει, ήδη αναθέσαμε στην νομική μας σύμβουλο και θα κινηθούμε δικαστικά κατά της ΔΕΥΑΞ για τον αποκλεισμό μας από τις διακηρύξεις, ανακοινώσεις της δημοτικής εταιρείας λόγω εντολής του Τσέπελη, εδώ και 3-4 χρόνια.
Αυτό ωστόσο είναι ένα δεύτερο ζήτημα, αφού υπάρχει κάτι άλλο πιο σημαντικό που λέγεται ενημέρωση.
Έτσι για παράδειγμα ενώ η ΔΕΥΑΞ έδωσε σχεδόν σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει το κοινό για τις διακοπές νερού σήμερα, «απέκλεισε» αντιδημοκρατικά τον «Μαχητή», όπως και το Xanthi channel.
Φυσικά για να μην μείνουμε ανημέρωτοι οι αναγνώστες μας, εμείς δημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση, ρωτάμε όμως τον Δήμαρχο Ξάνθης, αν μας «τιμωρεί» η ΔΕΥΑΞ του κυρίου Τσέπελη, επειδή πήγαμε στα δικαστήρια και υπερασπιστήκαμε την τιμή και υπόληψη του πρώην αντιπροέδρου Στράτου Σερραίου, στις τότες συκοφαντίες του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ! Αυτός είναι ο λόγος κύριε Δήμαρχε; Γι’ αυτό «κόψατε» την ενημέρωση των αναγνωστών μας και δ δημοτών;
Και η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ
Διακοπές νερού σήμερα σε περιοχές της Ξάνθης
Η ΔΕΥΑΞ σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 από τις 9:00 – 12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και Αθαναδίου Διάκου από το ύψος της Π.Π. Γερμανού μέχρι το τέρμα και στην οδό Καραϊσκάκη λόγω προγραμματισμένων εργασιών.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Με εκτίμηση
Η γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ξάνθης
Λυκίδου Μαρία
-Αλλά για το συγκεκριμένο θέμα, θα επανέρθουμε…
….

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ, ΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΞ!
Ρωτάμε και ξαναρωτάμε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη, να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που έχουν πάρει από την καταχρεωμένη Δημοτική εταιρεία τα τοπικά ΜΜΕ ή οι… «συγγενείς» εργολαβικές εταιρείες κάποιων εξ’ αυτών (Σ. Σ. όπως τόλμησε κάποτε κι έκανε ο Σάββας Μελισσόπουλος ως εκπρόσωπος τότε της αντιπολίτευσης και δέχτηκε τις απειλές κάποιων δημοσιογράφων…!).
-Δυστυχώς όμως, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…
Οπότε αναγκαστικά, καταφεύγουμε στους εκπροσώπους που ευαγγελίζονται πλέον την… κάθαρση στον Δήμο, την ΚΑΘΑΡΣΗ δηλαδή που δεν επέφεραν στα 20 χρόνια της θητείας τους ως δημοτικοί σύμβουλο και τους ρωτάμε ευθέως!
-Κύριε Ξυνίδη, γιατί δεν ζητάτε και δεν δημοσιοποιείται στην κοινή γνώμη όπως έκανε κάποτε ο Μελισσόπουλος, «ποια φιλικά (σας) ΜΜΕ επί Τσέπελη ευνοούνται και τυγχάνουν της ιδιαίτερης μεταχείρισής του; Ή τι προμήθειες κλπ έκανε η ΔΕΥΑΞ από την εργολαβική εταιρεία των αδελφών Σιδηρόπουλου;
-Θα είναι μια καλή ευκαιρία άλλωστε, να μάθουνε και οι δημότες, ποια είναι εν τέλει τα… παράσιτα που επωφελούνταν από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΞ επί Στυλιανίδη - Τσέπελη όλη την τελευταία 14ετία!!! Περιμένουμε…

31 Ιανουαρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Ιανουαρίου


*Άνθρακας ο θησαυρός τελικά για τον δήθεν... ισχυρό συνδυασμό Πούλιου! Τα νέα ονόματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Χρίστος Πούλιος δια του «εκπροσώπου τύπου» 9;)  Γ. Σιδηρόπουλου, προκάλεσαν αναμφισβήτητα μεγάλη απογοήτευση στον ίδιο τον συνδυασμό και στους εναπομείναντες οπαδούς (κυρίως οπαδούς του λεγόμενου βαθύ ΠΑΣΟΚ…), ενώ υπάρχουν τα ΗΧΗΡΑ "ΟΧΙ" των Μαζαράκη και Πατσίδου που παρά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών, "αποχαιρέτισαν" τους "Πολίτες για την Αλλαγή", μια για πάντα…
Παράλληλα με τον συνδυασμό δεν κατεβαίνει οριστικά και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης!
….
*Σημειώνω ότι στις εκλογές του 2010 η Μπέτυ Πατσίδου πήρε 727 σταυρούς και ο Σπύρος Μαζαράκης 566, ενώ ο Ανέστης Αντωνιάδης πήρε 374 σταυρούς. Κάντε απλά μια απλή πρόσθεση….
…..
*Σημειώνω επίσης ότι οι δύο πρώτοι (Πατσίδου-Μαζαράκης), δέχτηκαν μάλιστα ουκ ολίγες φορές, τις προσωπικές επιθέσεις εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου από  τον Θανάση Ξυνίδη, γιατί διαχώρισαν τις θέσεις τους σε πολλά κρίσιμα θέματα με την επίσημη «γραμμή» του συνδυασμού…
Και ιδίως στα θέματα που προέκυψαν με την Επιτροπή Προστίμων (Οκτώβριος 2012) όπου είχε για πρώτη φορά είχε διαφοροποιηθεί με τον Θανάση και ο ίδιος ο Πούλιος, την ΕΑΠΑΞ, τα καρναβάλια του Φανουράκη κλπ
…..
*Από τα νέα ονόματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα δια μέσω πάντα Γ.Σ από τον Πούλιο, ξεχωρίζουν αυτά του γνωστού επιχειρηματία Σωτήρη Καβασακάλη (από τα καλύτερα παιδιά με μια επίσης πολύ αξιόλογη σύζυγο, την οδοντίατρο κ.Νικολαϊδου) και του δικηγόρου και πρώην Προέδρου της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά. Αντίθετα αδύναμη θεωρείται η υποψηφιότητα του Ουζούν Ιρφάν (η δύναμή του κυρίως στο βουνό αφού κατάγεται από τον Κένταυρο και τον τελευταίο καιρό προσπαθεί δίπλα στον Μετέ να αποκτήσει κάποια οντότητα…), και χωρίς κάτι τρανταχτό οι διαφημιζόμενες νέες υποψηφιότητες
….
*Και πάμε στην Σταυρούπολη, όπου το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (Ξυνίδης-Πούλιος), κατεβαίνει με το δίδυμο Γρηγόρη Παναγιωτίδη – Απόστολου Ελευθεριάδη (άνθρωπος του Τσέπελη και μέλος στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΞ), τον πρώην Πρόεδρο της Πασχαλιάς Παναγιώτη Τολμίδη που θα αντιμετωπίσει τον ξάδερφό του, επίσης Παναγιώτη Τολμίδη που κατεβαίνει με το συνδυασμό Δημαρχόπουλου κι είναι ισχυρότερος και τον Κ. Κεβεντζίδη στο Τοπικό των Κομνηνών όπου εμφανέστατα πλεονεκτεί ο Γιάννης Τσεγγελίδης που κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο Μπένη και διαθέτει ισχυρή πρόσβαση λόγω Παναγιώτη Ταρενίδη, Κυριάκου Παπαδόπουλου και Σπυριδόπουλου ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος.
…..
*Στο πλευρό του Πούλιου επίσης θα συνεχίσει ο νυν Πρόεδρος του Καρυοφύτου Διαμαντής Σερεφιάς (αστυνομικός στη Σταυρούπολη), που πρόσκειται στο στενό περιβάλλον του Σωκράτη Ξυνίδη, θεωρείται ωστόσο απίθανο με τις υπάρχουσες συνθήκες να πάει τόσο καλά όσο στις εκλογές του 2010 που ήταν Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!
….
*Χωρίς κάτι ιδιαίτερο τα ονόματα των Γιάννη Παπουτσόγλου (γυμναστής και άριστο παιδί) αφού είναι αμφίβολο αν θα τον στηρίξει ακόμη κι ο Ανέστης Καλλιγάς του Dynamic club (άνθρωπος του Αλέκου Κοντού και Νεοδημοκράτης), Γιώργου Μυλωνά (η δύναμη στην οικογένεια είναι ο Μάριος Μυλωνάς των αλουμινίων ), ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή στο συνδυασμό του Προέδρου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Κώστα Μαλικόπολου (από την Θεσσαλονίκη η καταγωγή του) που εμφανίζονταν μέχρι τώρα ως… αντιμνημονιακός και κατεβαίνει τελικά με το ψηφοδέλτιο του… ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη!