*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Δεκεμβρίου

ΣΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΞΑΝΑ Ο Κοντός για τις σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο!

10 Δεκεμβρίου


ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ  ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

*Τηλεφωνική επικοινωνία χθες του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης για το καρδιολογικό τμήμα και τις... αποσπάσεις των καρδιολόγων που δεν έγιναν ποτέ!
Με δύο μόλις καρδιολόγους έχει μείνει πλέον η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης με αποτέλεσμα οι μεν γιατροί να έχουν σηκώσει τα χέρια, η δε διοίκηση του Νοσοκομείου απλά να «παρακολουθεί» ως θεατής τα γεγονότα...
Η όλη κατάσταση φυσικά προκάλεσε για μια ακόμη φορά την οργίλη αντίδραση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού που πριν λίγο καιρό στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ.Βορίδη είχε πάρει άλλες διαβεβαιώσεις, με αποτέλεσμα αυτός να έχει χθες νέα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους καρδιοπαθείς του Νομού Ξάνθης, καθώς και οι αποσπάσεις καρδιολόγου από το Νοσοκομείο Καβάλας ή Αλεξανδρούπολης δεν τελεσφόρησαν, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις διοικήσεις και τους γιατρούς-συναδέλφους του.
Ο βουλευτής Ξάνθης ζήτησε από τον Βορίδη νέο ραντεβού αλλά και επειγόντως να παρέμβει γιατί κινδυνεύει με λουκέτο η καρδιολογική κλινική, ενώ επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς έστειλε χθες και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Αναλυτικότερα στο παρακάτω δελτίο τύπου που μας έστειλε ο Δήμος Ξάνθης:  παρακάτω στο δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, υπουργό κ. Μ. Βορίδη και στον υφυπουργό κ. Λ. Γρηγοράκο, ζητά την άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υποστελέχωση, της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η λειτουργία της εν λόγω κλινικής θα πρέπει  να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να απομακρυνθεί  ο κίνδυνος αναστολής της.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Υγεία δεν είναι μόνο πολύτιμο αγαθό, αλλά και μοχλός  για την ανάπτυξη. Μόνο ένας υγιής πληθυσμός μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το οικονομικό δυναμικό του ενώ οι δαπάνες για την υγεία δεν είναι μόνον έξοδο αλλά και επένδυση.
Τέλος τόνισε, ότι εάν δεν επιλυθεί το όλο θέμα το πλήγμα θα είναι ανυπολόγιστο για την τοπική κοινωνία.

ΑΠΩΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Επισημαίνεται ότι στην αποψίλωση του Νοσοκομείου Ξάνθης, πλην του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν, συνεχίζει να είναι απών ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, φοβούμενος μην «εμπλακεί» στις εσωτερικές διαμάχες των γιατρών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, ιδίως στο θέμα των αποσπάσεων...

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ S.O.S.
ΟΡΙΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε ωστόσο χθες και η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ αναφέροντας τα παρακάτω:
Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων Υπουργών, το Νοσοκομείο Ξάνθης εξακολουθεί να λειτουργεί χάρη στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού και παρά τις εξαιρετικά σοβαρές ελλείψεις σε ειδικούς γιατρούς ΕΣΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία όπως διαμορφώνονται τον τρέχοντα μήνα, ούτε 1, ούτε 10, ούτε 20, αλλά 44 θα είναι από 01/01/2015 οι κενές οργανικές θέσεις από τις συνολικά 97 ειδικών γιατρών ΕΣΥ στο Νοσοκομείο (περιλαμβανομένων των δύο γιατρών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόσπαση -παρά την εξαγγελία του αναπληρωτή Υπουργού τον Οκτώβριο ότι θα επέστρεφαν δήθεν εντός 7 ημερών- και μιας γιατρού σε μακροχρόνια άδεια μητρότητας). Δηλαδή το Νοσοκομείο παραμένει σε λειτουργία στελεχωμένο με το 55% περίπου του ιατρικού προσωπικού που προβλέπεται από τον Οργανισμό του! Η κατάσταση στα τρία Κέντρα Υγείας του νομού είναι ακόμα χειρότερη, αφού καταγράφονται 18 κενές θέσεις ειδικών γιατρών από τις συνολικά 25 (+6 επιμελητών Γ, όλες κενές). Αν κανείς λάβει υπόψιν του και την ολοκληρωτική διάλυση του πρώην ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ, αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση στον χώρο της πρωτοβάθμιας Υγείας συνολικά, λίγο απέχει από το να μπορεί να χαρακτηριστεί εφιαλτική.

Οι φιλότιμες προσπάθειες της  διοίκησης να καλύψει προσωρινά τα 44 κενά με 12 (από τον Ιανουάριο) επικουρικούς γιατρούς, λειτουργεί πυροσβεστικά, βελτιώνει προσωρινά την κατάσταση, αλλά δεν αντιμετωπίζει τα τεράστια προβλήματα επί της ουσίας. Πόσω μάλλον που και οι μισθοί στο ΕΣΥ είναι πλέον τόσο χαμηλοί που σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό μόνο σαν αντικίνητρο λειτουργούν, αφού αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες για να έρθει να δουλέψει στο Νοσοκομείο μας γιατρός από άλλη πόλη και μάλιστα με προσωρινή σύμβαση επικουρικού. Αποτέλεσμα, η Καρδιολογική (με κενές τις 4 από τις 5 οργανικές θέσεις) να καρκινοβατεί επί σειρά ετών και να βρίσκεται προ του άμεσου κινδύνου αναστολής της λειτουργίας της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο του πληθυσμού του νομού, η Μαιευτική (με κενές τις 3 από τις 6 οργανικές θέσεις μετά την παραίτηση της διευθύντριας) να αδυνατεί να καλύψει τις εφημερίες της, το Αναισθησιολογικό (με κενές τις 4 από τις 7 θέσεις) ομοίως, η Ψυχιατρική (με κενές τις 3 από τις 4 θέσεις) να συνεχίζει να μη λειτουργεί παρά τα εγκαίνια και τις παράτες και πάει λέγοντας. Μόνη λύση είναι η άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων επιμελητών και διευθυντών, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός. Όμως στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε προχθές, το ποσό που προβλέπεται για προσλήψεις είναι 0 (ολογράφως: ΜΗΔΕΝ). Η κατάσταση είναι οριακή, βαίνει επιδεινούμενη και το μέλλον προβλέπεται ζοφερό και δυσοίωνο.
Με την ανακοίνωση αυτή απευθυνόμαστε στους βασικούς ενδιαφερόμενους και θιγόμενους πολίτες της Ξάνθης, στον καθένα χωριστά και τους καλούμε να προασπίσουν το ύψιστο αγαθό της υγείας, να υπερασπιστούν την λειτουργία του Νοσοκομείου τους, απαιτώντας άμεσα διορισμούς γιατρών πριν να είναι πάρα πολύ αργά
Ξάνθη 09/12/2014

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »