*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Δεκεμβρίου

Ο βουλευτής Ν.Δ Έβρου δεν άφησε τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη να "καπηλευτεί" το θέμα...

14 Δεκεμβρίου

Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου ο Δερμεντζόπουλος απο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου


Δεν άφησε τον Γ. Παυλίδη να "καπηλευτεί" το θέμα του Έβρου όπως οι άλλοι βουλευτές....Έτσι τις πληγείσες από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών παραποτάμιες περιοχές του νομού Έβρου επισκέπτεται ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου επισκέφθηκε την περιοχή του Ορμενίου, όπου την Παρασκευή υποχώρησε το ανάχωμα που συγκρατούσε τα νερά. Στο Ορμένιο συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσιόκα, του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Κατριαδάκη και των τοπικών αρχών στην οποία αποφασίστηκαν ενέργειες για την προστασία του πληθυσμού από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε εκ νέου όλες τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές: Ορμένιο, Καστανιές, τα αναχώματα της Ορεστιάδας, το Πύθιο, του Πραγγί, το Διδυμότειχο και τα Λάβαρα.
Ο κ. Δερμεντζόπουλος συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις συντονισμού στις περιοχές της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου στις οποίες συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσιόκας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γεώργιος Παυλίδης,  ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι επικεφαλής των τοπικών στρατιωτικών αρχών και οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, και Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός.
Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ο υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε από τους αρμόδιους παράγοντες και τις τοπικές αρχές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την προστασία του πληθυσμού και του ζωικού κεφαλαίου από τις πλημμύρες.
Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις της Κυριακής - κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ! Πανικόβλητα τα "παπαγαλάκια" του Τσίπρα...
 
Σημαντική μείωση της διαφοράς μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι περισσότερες από τις δημοσκοπήσεις, που φιλοξενούνται στον κυριακάτικο Τύπο.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα ωστόσο μόνο σε μια δημοσκόπηση η διαφορά ξεπερνά το 4%.
Αναλυτικά τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων έχουν ως εξής:
   Βήμα της Κυριακής: ΣΥΡΙΖΑ 25,5% ΝΔ 22,7%
    Πρώτο Θέμα: ΣΥΡΙΖΑ 27,6% ΝΔ 24%
    Παραπολιτικά: ΣΥΡΙΖΑ 24,2% ΝΔ 21,1%
    Παρόν: ΣΥΡΙΖΑ 28,5% 21,5%
Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό σε τρεις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, με τους δύο μονομάχους να λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
   Βήμα της Κυριακής: Σαμαράς: 45,1% Τσίπρας: 33,5%
    Πρώτο Θέμα: Σαμαράς: 37% Τσίπρας: 25%
    Παραπολιτικά: Σαμαράς: 34% Τσίπρας: 20%
    Παρόν: Τσίπρας: 38% Σαμαράς: 34%
Εντός Βουλής θα βρεθούν επίσης σίγουρα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις:
    Ποτάμι (από 4,1% έως 6,8%)
    ΠΑΣΟΚ (από 4,3% έως 6,7%)
    Χρυσή Αυγή (από 4,1% έως 5,9%) και
    ΚΚΕ (από 4,1% έως 5,8%)
Αντίθετα, οριακά είναι τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που συγκεντρώνουν από 2,5% έως 2,9%.
Στο ερώτημα εάν αποτελεί θετική ή αρνητική εξέλιξη η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπησης της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" απάντησαν σε ποσοστό 59,9% ότι είναι αρνητική και σε ποσοστό 36% ότι είναι θετική.
Στο ερώτημα εκλογή Προέδρου ή εκλογές, οι πολίτες απάντησαν:
    Πρώτο Θέμα: Εκλογή Προέδρου: 54% Εκλογές: 37%
    Παραπολιτικά: Εκλογή Προέδρου: 54% Εκλογές: 40%
Στην δημοσκόπηση της εφημερίδας "Παρόν" το 39% των πολιτών ζητά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 38% εκλογές και το 16% συμφωνία πακέτο δηλαδή εκλογή Προέδρου και άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Οι πολίτες σε ποσοστό 59% εκτιμούν ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι ακόμα υπαρκτός, ενώ το 32,6% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο έχει αποφευχθεί οριστικά.
Από τη λειτουργία της γραμμής Ξάνθη-Τίρανα
Ερώτηση του Γιάννη Πασχαλίδη για τις επιπτώσεις στο μεταφορικό έργο του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Νομού Καβάλας
Ο βουλευτής Νομού Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στη γραμμή σύνδεσης Ξάνθης – Τιράνων και στις επιπτώσεις της στο μεταφορικό έργο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, αναφέρει τα εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Θέμα: Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η γραμμή σύνδεσης Ξάνθης - Τιράνων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου 1906/1990, ορίζεται ότι σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., γίνεται μόνο μεταξύ της πρωτεύουσας του κράτους μη μέλους της Ε.Ε. με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται για τις χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., είναι ωστόσο όμορες της Ελλάδας, να γίνεται σύνδεση και μεταξύ των πρωτευουσών των Νομών και Περιφερειών, που είναι όμορες με πρωτεύουσες Νομών και Περιφερειών της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της ως άνω ρύθμισης έχουν δημιουργηθεί διάφορες γραμμές σύνδεσης μεταξύ πρωτευουσών Νομών της βορείου Ελλάδος, με πρωτεύουσες όμορων χωρών. Μία εξ’ αυτών, είναι και η γραμμή μεταξύ Ξάνθης και Τιράνων.
Βάσει σχετικών εκδοθεισών αδειών σε συγκεκριμένη επιχείρηση, το πρόγραμμα δρομολογίου έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου, είναι το ακόλουθο: Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά, Κρυσταλλοπηγή, Καφτισα, Κορυτσά, Πόγκραδετς, Πρένιας, Λιμπράζντ, Ελμπασάν, Τίρανα.
Ωστόσο, μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί, καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση, κατά παράβαση του νόμου, επιβιβάζει και αποβιβάζει επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (δηλαδή η τελική επιβίβαση, ή αποβίβαση, δεν είναι τα Τίρανα) και μάλιστα χωρίς την έκδοση του νομίμου εισιτηρίου. Οι εν λόγω παραβάσεις έχουν, άλλωστε, διαπιστωθεί και από τους αρμόδιους ελεγκτές με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις παραβάσεων.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση της διοίκησης και των εργαζομένων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας, αλλά και των Υπεραστικών ΚΤΕΛ των υπολοίπων Νομών που πλήττονται από τη μη νόμιμη δραστηριότητα και πρακτική της εν λόγω εταιρίας και ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, για την αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος.
Σημειωτέων ότι, η εν λόγω εταιρία, για την κάλυψη του συγκεκριμένου δρομολογίου, δεν χρησιμοποιεί την Εγνατία Οδό, για να μην καταβάλλει το αντίτιμο των διοδίων, αλλά κινείται στους παράδρομούς της, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κρατικά έσοδα, την ασφάλεια της μετακίνησης, τη μη νόμιμη επιβίβαση και αποβίβαση των μετακινουμένων και τον πλημμελή έλεγχο τήρησης των κανόνων και των όρων της υπογεγραμμένης σύμβασης.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Σε τις ενέργειες προτίθεται να προβεί ο κ. Υπουργός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μεταφοράς επιβατών στις γραμμές σύνδεσης μεταξύ πρωτευουσών Νομών της βορείου Ελλάδας με πρωτεύουσες όμορων χωρών και δη στη γραμμή μεταξύ Ξάνθης και Τιράνων;
2. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε επανέλεγχο των όρων της σύμβασης με την εν λόγω εταιρία, ώστε να μην πλήττεται το μεταφορικό έργο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ;
Ο Πρόεδρος Απόστολος Γκλέτσος και στελέχη της Τελείας θα επισκεφτούν τη Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης στις 18 Δεκεμβρίου

Ο Πρόεδρος Απόστολος Γκλέτσος και στελέχη της Τελείας θα επισκεφτούν τη Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης στις 18 Δεκεμβρίου ξεκινώντας από τους ακριτικούς Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Ο Πρόεδρος της Τελείας θα  επισκεφτεί επίσης τις  μεγάλες πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων ολοκληρώνοντας το οδοιπορικό του στη πόλη της Δράμας στις 20 Δεκεμβρίου. 
Οι περιοχές αυτές της ακριτικής περιφέρειας αντιμετωπίζουν πολλά βασικά και ειδικά προβλήματα. Η φτώχεια των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε όλους τους Δήμους της. Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, με καίριο θέμα τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, ευαίσθητα ζητήματα της μειονότητας και τις παράνομης διέλευσης των συνόρων, μαζί με τα καθημερινά ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα του πληθυσμού και των επιχειρήσεων είναι  αυτά που απασχολούν και θα συζητηθούν με φορείς και πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το νέο πολιτικό κόμμα Τελεία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των επισκέψεων αναμένεται σύντομα να δημοσιευτεί.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »