*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Νοεμβρίου

Η παράδοση δεν είναι μια κούφια λέξη στο στόμα δασκάλου. Είναι το καταστάλαγμα σοφίας αιώνων.Είναι δέντρο με βαθιές ρίζες και καθιερωμένες αξίες

23 Νοεμβρίου


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ξάνθη με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων από το Σύλλογο Εβριτών
 
 
 
 
 
Το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογός Εβριτών Ξάνθης το Σάββατο το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης.
Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης,  «Δεκατρείς Σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αντάμωσαν με τα παιδικά παραδοσιακά χορευτικά τους στην Ξάνθη. Τριακόσιοι μικροί χορευτές ήρθαν για να φωνάξουν από τα βάθη της ψυχής τους: Η παράδοση δεν είναι μια κούφια λέξη στο στόμα δασκάλου. Είναι το καταστάλαγμα σοφίας αιώνων.Είναι δέντρο με βαθιές ρίζες και καθιερωμένες αξίες
Οι Πρόεδροι των συλλόγων βρέθηκαν στη συνέχεια στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο τον οποίο ευχαρίστησαν για την στήριξη του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στη πόλη μας. Δίνοντας ραντεβού του χρόνου….
Εμπρησμός σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ)   
 
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 22-11-2014 και ώρα 02.30, στην Ξάνθη, προξένησαν πυρκαγιά σε δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) τραπεζικού υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτά. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης
Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών φαρμακείων στη Δράμα και 3 περιπτώσεις κλοπής
Συνελήφθη στη Δράμα 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, απάτες και κλοπή
 Ο δράστης αφαίρεσε ιατρικές συνταγές από γραφείο ιατρού, τις οποίες αφού παραποιούσε, τις προσκόμιζε σε φαρμακεία της Δράμας, με σκοπό την προμήθεια φαρμακευτικών δισκίων 
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, οκτώ (8) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών φαρμακείων και 3 περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 2-7-2014 έως 3-11-2014, στη Δράμα.
Συγκεκριμένα συνελήφθη την 4-11-2014 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, απάτες και κλοπή.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, την 3-11-2014 το απόγευμα, μετέβη σε φαρμακείο στη Δράμα, όπου προσκόμισε μία ιατρική συνταγή και προμηθεύτηκε τρία κουτιά  του φαρμακευτικού σκευάσματος VULBEGAL (90 δισκία).
Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, μετά από υπόνοιες περί πλαστότητας της παραπάνω ιατρικής συνταγής, κατήγγειλε το συμβάν στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.
Ακολούθως, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένες έρευνες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.  Στο πλαίσιο αυτών, προέκυψε ότι ο 36χρονος, την 2-7-2014, την 1/10 και 29/30-10-2014, αφαίρεσε από γραφείο ιατρού στο Ι.Κ.Α. Δράμας, 9 κενά έντυπα ιατρικής συνταγής, τα οποία στη συνέχεια παραποιούσε - πλαστογραφούσε, προκειμένου να τα προσκομίζει σε φαρμακεία της Δράμας και να προμηθεύεται φαρμακευτικά δισκία.  
  Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης μετέβη συνολικά οκτώ (8) φορές σε τρία (3) φαρμακεία, όπου προσκόμισε πέντε (5) παραποιημένα - πλαστογραφημένα έντυπα ιατρικής συνταγής και τρεις (3) έγχρωμα φωτοαντίγραφα αυτών και προμηθεύτηκε 900 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο τους ιδιοκτήτες των φαρμακείων.
Τα παραπάνω παραποιημένα έντυπα και τα φωτοαντίγραφα κατασχέθηκαν.
 Κατά την διάρκεια των ερευνών, την 4-11-2014, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 36χρονο, στην κατοχή του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL και  LEXOTANIL.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-83 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων  XANAX και VULBEGAL
-7 κενά κουτιά των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL, VULBEGAL και ΧΑΝΑΧ 
-1 κενή ιατρική συνταγή
-1 παραποιημένη ιατρική συνταγή 
 Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
44χρονος στη Δράμα κατήγγειλε ψευδώς στην αστυνομία ότι του έκλεψαν το ….φορτηγό ενώ το είχε πουλήσει σε μάντρα για ανακύκλωση!!!
Απίστευτο κι όμως αληθινό. 44χρονος στη Δράμα κατήγγειλε ψευδώς στην αστυνομία ότι του έκλεψαν το ….φορτηγό ενώ το είχε πουλήσει σε μάντρα αυτοκινήτων για ανακύκλωση!!!
Ειδικότερα, ο 44χρονος, την 5-11-2014, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, ότι το χρονικό διάστημα από 1 έως 3-11-2014, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από την πόλη της Δράμας, το Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με επικαθήμενο ιδιοκτησίας του, συνολικής αξίας 80.000 ευρώ.
 Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 44χρονος, κατήγγειλε ψευδώς την προαναφερόμενη κλοπή, καθώς επίσης ότι πριν δύο χρόνια περίπου, πούλησε τμηματικά το παραπάνω φορτηγό με το επικαθήμενο, σε μάντρα ανταλλακτικών και επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »