*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ -Πότε θα… ξανάρθεις; -Εις το επανιδείν…

31 Οκτωβρίου


Για πρώτη φορά Δήμαρχος Ξάνθης από την εποχή του Γ. Καρασακαλίδη, άνοιξε τις πόρτες του πρώην Δημαρχείου Σταυρούπολης, στους ακρίτες Δημότες της περιοχής
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ:
Κάθε μήνα θα κάνω μια μέρα Δημαρχείο στη Σταυρούπολη, με συγκινήσατε πολύ με την θερμή υποδοχή σας… 
*Ανεργία, Μακεδονικός Τάφος, Τράπεζα Πειραιώς, στρατόπεδο… επενδύσεις να μείνουν οι λίγοι νέοι που απόμειναν στην περιοχή!
Για πρώτη φορά Δήμαρχος Ξάνθης, ανοίγει τις πόρτες του πρώην Δημαρχείου Σταυρούπολης στους ακρίτες Δημότες της περιοχής, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να τονώσει και το φρόνημα και ηθικό των κατοίκων, αλλά και να τους δώσει το μήνυμα ότι «μπορεί η πολιτεία να είναι απούσα δυστυχώς, ο ΔΗΜΟΣ Ξάνθης όμως είναι εδώ… συμμετέχει και διαισθάνεται τις αγωνίες σας, σας στηρίζει από καρδιάς»!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Γ. ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗ…
Αρκετά χρόνια λοιπόν μετά την περίφημη εκείνη «ιδέα» του πρώην Δημάρχου Σταυρούπολης Γιώργου Καρασακαλίδη να «φορτώσει» τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης και τον νυν Δήμο Ξάνθης με χιλιάδες Ευρώ, προκειμένου να μην ισχύσει ο Καλλικράτης για τον ακριτικό Δήμο, ικανοποιώντας το… καπρίτσιο του, (Σ.Σ. Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας που απορρίφθηκε φυσικά πανηγυρικά και απλά χρεώθηκε χιλιάδες ο Δήμος…), ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αποφάσισε να κάνει μια φορά τον μήνα Δημαρχείο στη Σταυρούπολη προκειμένου να «ενώσει» τους δημότες και να δείξει στην πράξη στους Σταυρουπολίτες την μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλει για την επίλυση των προβλημάτων τους, στα πλαίσια των δυνατοτήτων φυσικά του Δήμου…

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΙΤΕΣ
Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα των Σταυρουπολιτών που επισκέφθηκαν τον Δήμαρχό τους χθες στο πρώην Δημαρχείο;
-Πότε θα… ξαναρθείς;
Και στο πρόσωπό τους φαίνονταν έκδηλη η ικανοποίησή τους αλλά και η συγκίνησή τους…
Ποια θέματα του έθεσαν οι δημότες Σταυρούπολης κατά προτεραιότητα;
1. Ανεργία (δουλειές για να μείνουν οι νέοι που έχουν απομείνει ήδη λίγοι…).
2. Μακεδονικός Τάφος (που ανοίγει όταν «θυμάται» η ΛΑ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Δήμαρχος θα ζητήσει ν’ ανοίγει συχνότερα και να ‘ρθουν κι άλλοι υπάλληλοι στο κτήριο που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος).
3. Τράπεζα Πειραιώς (ν’ ανοίγει περισσότερες μέρες την εβδομάδα, θέμα που θα το δει με τον βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό επισκεπτόμενος τον Υποδιοικητή της Τράπεζας που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για την Θράκη)
4. Στρατόπεδο - κέντρο νεοσυλλέκτων (που κάποτε έδινε οξυγόνο και πνοή στα μαγαζιά της Σταυρούπολης και γενικά στη περιοχή και δεν λειτουργεί στα πλαίσια της λιτότητας που έπληξε τη χώρα) και 5. κάποιες… επενδύσεις ώστε να απασχοληθούν και να μείνουν εκεί οι λίγοι νέοι που απόμειναν.
Παράλληλα έγινε η καταγραφή από το επιτελείο υπαλλήλων που συνόδευε τον Δήμαρχο κάποιων προβλημάτων που θα επιλυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται από τον Δήμο και προσωπικά θέματα δημοτών που οι ίδιοι κατ’ ιδίαν εμπιστεύτηκαν στον κ. Δημαρχόπουλο.

ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ…
Φεύγοντας αργά το απόγευμα ο Δήμαρχος Ξάνθης από το Δημαρχείο Σταυρούπολης, δεσμεύτηκε και πάλι στους Σταυρουπολίτες αλλά και στους στενούς του συνεργάτες και τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Κυριάκο Παπαδόπουλο:

«Κάθε μήνα θα κάνω μια μέρα Δημαρχείο στη Σταυρούπολη, με συγκινήσατε πολύ με την θερμή υποδοχή που επιφυλάξατε αλλά και τον ειλικρινή και ανθρώπινο διάλογο που είχαμε σήμερα…Εις το επανιδείν…».
-Νέο, ραντεβού λοιπόν με τους Σταυρουπολίτες τέλη Νοεμβρίου…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »