*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Οκτωβρίου

Με ηρεμία η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, απουσίαζε ο ΤΟΠ ΙΣΜΕΤ της παράταξης Πούλιου

01 Οκτωβρίου


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ!! ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΗΧΟ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ 2.800 ΕΥΡΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ!

ΔΕΝ πέρασε η πρόταση Θανάση Ξυνίδη για μείωση των δημοτικών τελών 5% λόγω της κρίσης για το 2015, με παρέμβαση....Δημαρχόπουλου!  
 
 
Με ηρεμία και χωρίς κόντρες διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου που ξεκίνησε στις 13.00  και ολοκληρώθηκε στις 15.00 
Από την συνεδρίαση απουσίαζε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πούλιου Τοπ Ισμέτ, ενώ Θανάσης Ξυνίδης και Μπαντάκ Σιαμπάν μειοψήφησαν στα περισσότερα θέματα, χωρίς ωστόσο να "κοντράρουν" τον νέο δήμαρχο ακόμη και στις αντιλαϊκές θέσεις που εξέφρασε.
Παρόντες στη συνεδρίαση οι: δημοτικοί σύμβουλοι.
1Αγκόρτζας Απόστολος, 2.Γκιρτζίκη Αλεξία, 3.Ξυνίδη Αθανάσιο 4.Κίρατζη Ερκάν 5.Τριανταφυλλίδης Κων/νος και 6.Μπαντάκ Σιαμπάν
Εκτός ημερήσιας διάταξης η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Μανά έφερε δύο θέματα που αφορούσαν δημοτικά έργα και που πέρασαν το πρώτο ομόφωνα και το δεύτερο κατά πλειοψηφία αφού μειοψήφησαν οι Θανάσης Ξυνίδης και Μπαντάκ Σιαμπάν θεωρώντας ότι δεν ήταν ένα έργο επείγον για να έρθει εκτός ημερήσιας διάταξης.(Σ. Σ.Η κυρία Μανά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με αυτό επί Στυλιανίδη).
Κατά την συνεδρίαση, ομόφωνα εξελέγη νέος Αντιπρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής ο Θανάσης Ξυνίδης.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν δέχτηκαν την πρόταση του Θανάση Ξυνίδη λόγω της οικονομικής κρίσης να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 5%  για το 2015 διότι οι δημότες δεν αντέχουν και αποφάσισαν να παραμείνουν αυτά ως είχαν και το 2014 με παρέμβαση Δημαρχόπουλου που προφανώς λόγω της υψηλής του περιουσίας, δεν γνωρίζει πόσο υποφέρει η κοινωνία..
Τα θέματα αυτά αφορούσαν τα τέλη καθαριότητας, τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων του Δήμου Ξάνθης, τον συντελεστή τέλους Ακίνητης Περιουσίας, τα τέλη δημοτικού κοιμητηρίου, τα τέλη τέλεσης πολιτικών γάμων, τα τέλη διαφήμισης, τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων, το τέλος χρήσης των αποχετευτικών δικτύων στη δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, το τέλος αρδευτικών δικτύων στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης, το τέλος επιβολής δικαιώματος ύδρευσης στη δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και τα τέλη δικαιώματος ύδρευσης ζώων επίσης στη δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.Όλα παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο με το 2014.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν επίσης την αντικατάσταση από μέλος στην Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών της δημοτικής υπαλλήλου κυρίας Λάππα που βγαίνει στη σύνταξη με την δημοτική υπάλληλο Αθανασία Πανταζόγλου μετά από κλήρωση μεταξύ των υπαλλήλων.
Ομόφωνα πέρασαν όλα τα υπόλοιπα θέματα που ήταν υπηρεσιακά, πλην του τελευταίου θέματος που αφορούσε το γνωστό θέμα με την έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων στο οποίο μειοψήφησαν οι Θανάσης Ξυνίδης και Μπαντάκ Σιαμπάν διαφωνώντας με τις πολλές σε αριθμό μετακινήσεις υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας που δικαιούνται έξοδα αποζημίωσης ακόμη κι όταν κινούνται εντός των ορίων του Δήμου Ξάνθης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »