*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Σεπτεμβρίου

SEE THROUGH

19 Σεπτεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Στην κεντρική πλατεία είδα χθες στις 12 το μεσημέρι τον Μητροπολίτη Ξάνθης μαζί με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παπασταματίου να συζητάνε για το τελετουργικό υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου.
*Στο πλευρό του Δημάρχου και ο νέος Αντ’ αυτού αντιδήμαρχος που όπως λένε οι πληροφορίες μου, πριν λίγες μέρες ζητούσε «ρουσφέτι» από τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη για να πάρει την απάντησή του….
-Δεν έχω πλέον δικαίωμα υπογραφής!
-Έχει όμως δικαίωμα ακόμη και ΤΩΡΑ να κυκλοφορεί με το πολυτελές αυτοκίνητο της καταχρεωμένης εταιρείας (PASSAT μαύρο 2000 κυβικά!), καταναλώνοντας παρακαλώ 80 λίτρα βενζίνης εβδομαδιαίως, καθότι ακόμη και…στους γάμους στη Θεσσαλονίκη με αυτό πήγαινε!
-Φυσικά με την πλήρη ανοχή τόσο του μακροβιότερου πρώην δήμαρχου, όσο και του νυν Μπάμπη Δημαρχόπουλου….
*Ο οποίος Δημαρχόπουλος με το αυτοκίνητό του μαθαίνω ότι πήγε στη Σαλονίκη, αλλά τώρα ως νέος Πρόεδρος (από την Τρίτη), φαντάζομαι ότι θα περιέλθει στη δικαιοδοσία του και το πολυτελές PASSAT! Άντε καλορίζικο…
*Και το ερώτημα των αφελών ντόπιων Ιθαγενών…Και τώρα με τι αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί ο υπερ-αντιδήμαρχος; Με το άσπρο Toyota, το τζιπ ή το….αυτοκίνητο του δημάρχου ως…υπερ-αντιδήμαρχος; Το γκαράζ στη Χρύσα περιμένει…(Σ.Σ. Δεν θα κοιμηθώ όλο το 3ήμερο από την αγωνία!)
……

Το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για παράβαση καθήκοντος, το γνωρίζει ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος; Ο οποίος όπως μαθαίνω από πρώτο χέρι, «γκάζωσε» λέει τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής αστυνομίας Απόστολο Αγκόρτσα γιατί έβγαλε τους αρμόδιους υπαλλήλους προκειμένου να επιβάλουν πρόστιμα στους παρανομούντες καταστηματάρχες της πλατείας Αντίκα που έχουν κυριολεκτικά «καταλάβει» το μισό δρόμο και βρήκε τον μπελά του;  Δηλαδή πήγε να επιβάλει τον Νόμο και μάλιστα με εντολή Εισαγγελέα κι ο Δήμαρχος τον επέπληξε, διότι μπήκε πρόστιμο και στον… «υπαρχηγό» του;
………….

Απόπειρα αυτοκτονίας 35χρονου λόγω οικονομικών προβλημάτων στην Αλεξανδρούπολη
Αίσιο τέλος είχε η απόπειρα αυτοκτονίας ενός ενήλικα (35 - 40 χρονών) Αλεξανδρουπολίτη, κοντά στη διασταύρωση των οδών Αίνου και Ελ. Φιλιππίδη, στην Αλεξανδρούπολη.
Αφού πέταξε στο δρόμο χαρτονομίσματα 400 - 500 € περίπου, απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, φωνάζοντας με απόγνωση για την οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκεται.
Ο άνδρας με μια "ακροβατική" κίνηση βρέθηκε στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, όπου με την παρέμβαση αντρών της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης και της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν να τον τραβήξουν εντός του μπαλκονιού και να αποσοβήσουν το μοιραίο.
Ο άντρας μεταφέρεται αυτή την ώρα με το ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν.Ε

……..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και Καθαριότητος για την ενεργό συμμετοχή τους στην προετοιμασία των εκδηλώσεων υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ως δε και διά την παραχώρηση του Δημοτικού Αμφιθεάτρου «Κων. Μπένης» όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Τη Μάνα μου την λένε Θράκη, Πόντο, Μ. Ασία», χορηγοί της οποίας είναι ο Δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
………..

Λύση στο θέμα των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των παιδιών ωφελουμένων οικογενειών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ, από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., βάσει της προκήρυξης 1551, της 2/7/2014, διαπιστώθηκε ότι από τους πόρους που είχαν διατεθεί μετά τη σύσκεψη της 12/08/2014, παραμένει αδιάθετο από τους Εθνικούς πόρους το ποσό των 23 εκ. € περίπου, εκ του συνολικού ποσού των 200 εκ. €.
Έτσι, σε συνεννόηση μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γιώργου Ντόλιου, και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ενημερώθηκε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ότι θα διατεθεί το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. €, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας, για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.
Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις, βάσει της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των Εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκ. €. 
………..

180 Χρόνια Αρμενικής Εκκλησίας Κομοτηνής -Επίσκεψη από Οικουμενικό Πατριάρχη
Την ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Κομοτηνής θα επισκεφθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος με αφορμή και τα 180 χρόνια Αρμενικής Εκκλησίας Κομοτηνής. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:
Το διοικητικό συμβούλιο της εφορείας του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή ανακοινώνει τα παρακάτω:
Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 5 μ.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος κι ο προκαθήμενος του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Καθολικός και Πατριάρχης κ.κ. Αράμ Α΄ θα τελέσουν επίσημη επίσκεψη στην Αρμενική εκκλησία Κομοτηνής όπου και θα λάβουν χώρα σύντομη δοξολογία και χαιρετισμοί.
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική εκδήλωση των εορτασμών της 180ης επετείου από την ανέγερση της Αρμενικής εκκλησίας  στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με την παρουσία της πολυμελούς αρμενικής χορωδίας 'Βαρτανάντς' της Κωνσταντινούπολης.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 10 π.μ. θα τελεστεί Επισκοπική Θεία Λειτουργία και Πατριαρχικό κήρυγμα από τον προκαθήμενο του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, πατριάρχη κ.κ. Αράμ Α΄. Στις 1:30 μ.μ. θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη κ.κ. Αράμ Α΄ στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »