*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Σεπτεμβρίου

Σε…»παρωδία» και "μνημόσυνο" του Λάκη μετέτρεψε και την έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης ο Δημαρχόπουλος με δημόσιο ευχαριστήριο στο…..Φανουράκη και νέες αμοιβαίες φιλοφρονήσεις με τον απερχόμενο Δήμαρχο!

01 Σεπτεμβρίου


                  Σεμνά &Ταπεινά 
*Αυτοί που άλλες χρονιές "έτρεχαν" πίσω απο τον Γιαννακίδη καλώντας τον κάνει την έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης, (Στυλιανίδης, Φανουράκης, Τσέπελης, Δημαρχόπουλος...), απαξίωσαν να καλέσουν να προσφωνήσει τις γιορτές ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης!!!

*Οφείλω να υποκλιθώ εκ νέου στον νέο Δήμαρχο της πόλης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, αφού κατάφερε να μετατρέψει και την έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης 2014 σε….παρωδία, για να μην μιλήσω σε….τραγωδία!
…..
*Όλα αυτά στο ξεκίνημα των Γιορτών το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Μητρόπολης, όπου την έναρξη τελικά των Γιορτών κήρυξαν φέτος για πρώτη φορά….δύο δήμαρχοι με τον απερχόμενο μάλιστα Λάκη Στυλιανίδη επί ώρα να παραμένει….ακίνητος και σε στάση προσοχής, απολαμβάνοντας επί ώρα το…»μνημόσυνο» που του έκανε ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης  Μπάμπης Δημαρχόπουλος!!!
-Τον οποίο προηγουμένως ο ίδιος επί σκηνής να ανέβει για να…χαιρετίσει και να κάνει την έναρξη και εκείνος!!!
-Ξεχνώντας οτι κάτω στη πλατεία υπήρχε ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης με τον νέον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη...
-Όταν παλιότερα οι ίδιοι έκαναν "υποκλίσεις" στον πρώην Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη!
…..
*Για όσους «έζησαν» την προχθεσινή βραδιά –και ευτυχώς ήταν πολύ λιγότεροι από άλλες χρονιές, αφού ο καλλιτέχνης που ακολουθούσε έχει έρθει κατ’ επανάληψη στην Ξάνθη και παρ' οτι δωρεάν δεν "έλκυε" το κοινό-θα μείνει ανεξίτηλη η εικόνα…
-Με τον μεν Τσέπελη να εμποδίζει την είσοδο στην κ.Βιβή Στυλιανίδη αλλά και σε δημοσιογράφους να καθίσουν στις καρέκλες με το πρόσχημα ότι δεν…χωράνε (!) την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι κάθονταν οικογενειακώς...
.....τον δε Δημαρχόπουλο να επαναλαμβάνει και πάλι τον εαυτό του, συγχαίροντας μάλιστα τον Φανουράκη και τους λοιπούς οργανωτές, για την….άψογη διοργάνωση και νοιώθοντας λέει, «απέραντη ευγνωμοσύνη για την….εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και θα διαβεβαιώνοντάς τους πολίτες για πολλοστή φορά ότι θα φανεί….αντάξιος»!
-Ωιμέ τι θλίψη ωστόσο...αφού ξέχασε αυτήν την φορά να ευχαριστήσει την......συνδημότισσα!  
……
*Ακούγοντας το βίντεο –γιατί ήμουν από τους «τυχερούς» που δεν απόλαυσα τον Φανουράκη να εγκωμιάζει τον Στυλιανίδη, τον  Στυλιανίδη τον Δημαρχόπουλο και τον Δημαρχόπουλο όλους…μαζί! (σ.σ. δεν υπήρχε πιο θλιβερή στιγμή από αυτή που είδα, τον απερχόμενο Δήμαρχο να στέκεται επί ώρα δίπλα στον Δημαρχόπουλο περιμένοντάς τον με ευλάβεια να ολοκληρώσει τον λόγο…) και ούτω καθ’ εξής!
Κι όταν επί μήνες ο Δημαρχόπουλος δεξιά και αριστερά, παραπονιότανε οτι ο κύριος Στυλιανίδης την πρώτη Κυριακή στήριξε Μπένη και την δεύτερη Πούλιο!!! (Σ.Σ. Η υποκρισία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο για μια ακόμη φορά....)
….
*Φυσικά κανείς από τους παρόντες (Φανουράκης, Στυλιανίδης και Δημαρχόπουλος), δεν «θυμήθηκε» και δεν σεβάστηκε ότι στο ακροατήριο υπήρχε ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη ώστε να τους ζητήσουν να χαιρετήσουν τις Γιορτές….
-Που έχουν ανάγκη στήριξης και από την Περιφέρεια!
-Όταν παλιότερα άπαντες με επικεφαλής τον Τσέπελη έτρεχαν πίσω από τον…..Γιαννακίδη και τον καλούσαν από το μικρόφωνο να προσφωνήσει τις Γιορτές!!!
……
*Φυσικά δεν θα αναφερθώ και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πρεμιέρας, αφού ο Βασίλης Λέκκας έχει γίνει ….«σούπα» πλέον για την πόλη μας. Σεμνός και καλός καλλιτέχνης, αλλά κάθε χρόνο δεν θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια…επειδή το θέλουν η κυρία Αριστέας και οι λοιποί οργανωτές! Όπως και δεν θα σχολιάσω οτι την έναρξη με την χορωδία έκανε ο μαέστρος κ.Μανώλης που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στα δικαστήρια με τους....υπαλλήλους του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης!!!
Άντε και στην υγειά του επόμενου χαιρετισμού του κυρίου Δημαρχόπουλου ο οποίος μάλλον από δω και πέρα -όπως συνεχίζουν να δείχνουν τα πράγματα-, θα προσφέρει σκηνές «απείρου» κάλους στην πόλη…!
....
 *Διευκρίνιση...Αν ο ίδιος ο Δημαρχόπουλος επί 3 μήνες δεν έλεγε αυτά που έλεγε μετά τις εκλογές του Μαϊου, ουδόλως θα με απασχολούσαν οι σημερινές γραφικές συμπεριφορές του....που τείνουν πλέον να γίνουν ανέκδοτο!
.....
*Και κάτι για τις φετινές Γιορτές Π. Πόλης....Που για πολλούς συλλόγους ξεκίνησαν απο το Σάββατο. Ενώ στην αρχή ήταν "δειλά" τα πράγματα τελικά ο κόσμος κατέβηκε στα στέκια και στις εκδηλώσεις, ενώ ο καιρός βοήθησε...Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά μέχρι την επόμενη Κυριακή.
.....
*Να σημειώσω επίσης οτι, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ μετά απο 20 χρόνια περίπου, φέτος δεν συμμετέχει στις Γιορτές Π. Πόλης  και δεν θα λειτουργήσει το στέκι της στα θερινά "Ολύμπια". Άλλωστε όλα κάνουν τον κύκλο τους...
Οφείλει ωστόσο να ευχαριστήσει τον πρώην Πρόεδρό της Γιάννη Γεωργανά και γενικά την οικογένεια Γεωργανά που επί τόσα χρόνια παραχωρούσαν τον χώρο των θερινών "Ολυμπίων" όπου η ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ έγραψε την δική της ιστορία....
......
*Και κλείνω και με μια είδηση για το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Απο την ερχόμενη Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και το Xanthi channel θα εκπέμπει ΨΗΦΙΑΚΑ σε ένα ευρύ τηλεοπτικό κοινό που ξεκινάει απο τον Έβρο, την Ροδόπη, φυσικά την Ξάνθη, την Καβάλα, την Δράμα, τις Σέρρες, τη Θάσο, την Σαμοθράκη, την Λήμνο, την Μυτιλήνη, την Σάμο κλπ Ήδη απο την Κυριακή συνδεθήκαμε πλέον με την DEGIA

Κι ο καλύτερος κερδίζει...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »