*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Αυγούστου

..... αύριο Κυριακή θα «κοσμήσουν» με κοινή τους απόφαση και οι τρεις έτεροι νέοι Δήμαρχοι την ορκωμοσία Δημαρχόπουλου στο νέο Δημαρχείο και το βράδυ (19.30) την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου

23 Αυγούστου


«Περιοδεύων θίασος» (;) οι νέοι Δήμαρχοι, αποφάσισαν να πηγαίνουν ο ένας στην ορκωμοσία του άλλου!
 
Απίστευτα πράγματα και καταστάσεις που λίαν επιεικώς χαρακτηρίζονται από νε-έπαρση κατά την λέξη «νεοπλουτισμός» (εξουσίας…), σε σχέση με τους νέους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, που αποφάσισαν λέει ως…περιοδεύων θίασος, να «κοσμούν» ο ένας την ορκωμοσία του…άλλου!
Έτσι για παράδειγμα την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στον Δήμο Ξάνθης αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, θα «κοσμήσουν» με κοινή τους απόφαση και οι τρεις έτεροι νέοι Δήμαρχοι Αβδήρων (Γ. Τσιτιρίδης), Τοπείρου (Θωμάς Μίχογλου), Μύκης (Καπαζά Τζεμέλη) και το ίδιο θα γίνει στη συνέχεια και με τις ορκωμοσίες των υπολοίπων…συνεχίζοντας επίσης αύριο Κυριακή στις 19.30 στο Εύλαλο με την Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Τοπείρου.
Με τον τρόπο αυτό είναι εμφανές βέβαια ότι οι νέοι Δήμαρχοι θέλουν να δώσουν το χαρακτήρα…»φιέστας» στις ορκωμοσίες τους, αυτό ωστόσο δεν τους τιμά, αφού θα πρέπει να μην μιμηθούν πρακτικές και λογικές των προκατόχων τους κατά το «σεμνά και ταπεινά» και να μη ξεκινάν την καριέρα τους με συμπεριφορές που μειώνουν την νίκη και εκλογή τους.
(Σ.Σ. Κι ακόμη δεν ανέλαβαν επίσημα…Φωτογραφία αρχείου απο την επίσκεψη των 4 νέων δημάρχων στο Επιμελητήριο)
ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗ»
Το Δ.Σ. Του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης  μόλις πληροφορήθηκε  τον αιφνίδιο  θάνατο του Σπύρου Καραουλάνη, εκλεκτού μέλους και γενικού γραμματέα του ομίλου , συνήλθε εκτάκτως  σήμερα την 18/08/2014 και ομόφωνα αποφάσισε :
Την καθιέρωση ετήσιας υποτροφίας στη μνήμη του (στον /ην πρώτο/η στη βαθμολογία συμπολίτη μας υποψήφιο της σχολής Ψυχολογίας) «Υποτροφία ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ»
Για το Δ.Σ. του Ρ.Ο. Ξάνθης
Ο Πρόεδρος Ιγνάτιος Αγαθαγγέλου
«Σεισμός» για το σεισμολογικό σταθμό στην Καβάλα! Παραιτήθηκε ο Γ. Γερομάρκος από την παράταξη Γιαννακίδη-Φώτη Καραλίδη (Κοινωνική Συμμαχία)
...ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Δε θα πρέπει να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που δείχνουν διαφορετικές ταχύτητες στις Περιφερειακές ενότητες, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συντονισμός
Στην κόντρα των σεισμολόγων μπήκε και η Περιφέρεια ΑΜΘ, με αφορμή την πρόταση του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου: «Σεισμολογικός Σταθμός στην περιοχή Συμβόλου-Παγγαίου», η οποία συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης 20 Αυγούστου.
Σύμφωνα με το Videotex.gr, πρόταση έκανε το εργαστήριο του πανεπιστημίου με την εμπλοκή του σεισμολόγου Κωνσταντίνου Παπαζάχου για την εγκατάσταση και λειτουργία σεισμολογικού σταθμού σε σημείο που θα αποφασιστεί αργότερα αλλά θα βρίσκεται ανάμεσα στο Σύμβολο και το Παγγαίο όρος, με την Περιφέρεια ΑΜΘ να αναλαμβάνει τα έξοδα, ένα ποσό περίπου 24.000 ευρώ.
Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γερομάρκος, η τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας ενέταξε το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα της Καβάλας και το πέρασε προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Στη συζήτηση παρενέβη ο Εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας κ. Κώστας Κατσιμίγας, ο οποίος σημείωσε πως στην περιφέρειά μας είναι εγκατεστημένο ήδη ένα δίκτυο σεισμογράφων και επιταχυνσιογράφων που υποστηρίζει η διεύθυνση πολιτικής προστασίας συνεργαζόμενοι με το γεωδυναμικό ινστιτούτο και το αστεροσκοπείο Αθηνών, μέρος του πανελλήνιου δικτύου.
Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι δυνατόν η υπηρεσία μίας περιφερειακής ενότητας να αποφασίζει και να προτείνει την τοποθέτηση ενός σεισμογράφου αλλά κάθε τέτοιο έργο να εντάσσεται στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδιασμού.
Για αυτό και πρότεινε την απόσυρση του θέματος, τη συγκρότηση μιας επιτροπής που θα αποτελείται από τους προϊσταμένους των τεχνικών υπηρεσιών των πέντε περιφερειακών ενοτήτων υπό την προεδρεία του προϊσταμένου της επιτελικής υπηρεσίας του κ. Παράσχου προκειμένου η τοποθέτηση του οργάνου να ενταχθεί στο γενικότερο σχεδιασμό.
Εκεί φάνηκε και η υποβόσκουσα σύγκρουση των επιστημόνων, αφού ο κ. Γερομάρκος λαμβάνοντας το λόγο μίλησε για παρέμβαση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του οποίου του «κάνουμε τα χατίρια», και με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια λαμβάνει θέση υπέρ ενός ή άλλου.
Κατόπιν το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι  δε θα πρέπει να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που δείχνουν διαφορετικές ταχύτητες στις Περιφερειακές ενότητες, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συντονισμός για αυτό και τόνισε την ανάγκη απόσυρσης του θέματος και σύστασης μιας αρμόδιας επιτροπής.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο ο κ. Χρήστος Τρέλλης της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και ο κ. Τάκης Χαρίτου της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας, με τον πρώτο να δηλώνει πως δε θα πρέπει να εμπλέκεται η Περιφέρεια σε ανταγωνισμούς τρίτων, και τον δεύτερο αν τονίζει την ανάγκη να σταθμίσει η ίδια η περιφέρεια τις συνεργασίες και τις επιλογές που θα κάνει στις συνεργασίες της, σε σχέση με το χώρο και τις επιλογές.
Η κα Κατερίνα Γεροστεργίου της Οικολογίας Αλληλεγγύης μίλησε για σύγκρουση μεταξύ των επιστημόνων για το ποια απόφαση θα επικρατήσει, με την Περιφέρεια στη μέση, σημειώνοντας πως θα πρέπει να δουν το θέμα με περισσότερη προσοχή.
Τέλος ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, εκπροσωπώντας τη διοίκηση σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει ανάλυση και η όποια πρόταση και η συνεργασία με το εργαστήριο γεωφυσικής να εξεταστεί, αλλά και να εξεταστεί η συνεργασία με όλους τους άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με αυτό.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον πρωτεργάτη της δημιουργίας σεισμολογικού σταθμού στην Καβάλα αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργου Γερομάρκου να υποβάλλει την παραίτηση του από την παράταξη του την Κοινωνική Συμμαχία καθώς αισθάνεται πως δεν στηρίχθηκε όπως συμφωνήθηκε η πρωτοβουλία του!!!! 
(Σ. Σ. Μια ακόμη δικαίωση του "Μ" γιατί είχαμε προβλέψει τους τριγμούς στην παράταξη Γιαννακίδη-Φώτη Καραλίδη μετά μάλιστα την παραίτηση-λιποταξία του πρώτου και την εκλογή (;) του δεύτερου ως επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συμμαχία...)
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΣ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
‘Η προχθεσινή τελευταία, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αποτέλεσε για μένα το κλείσιμο ενός σημαντικού αυτοδιοικητικού κύκλου. 
Αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά .Στον τομέα που ο απερχόμενος Περιφερειάρχης μου ανέθεσε να υπηρετήσω, παρουσιάστηκε αξιόλογο ,σημαντικό και μετρήσιμο ,θετικό έργο σε περιφερειακό επίπεδο. Πιστεύω ακράδαντα ότι τέθηκαν οι βάσεις για μια νέα εποχή που θα καταστήσει την Περιφέρεια ΑΜΘ αυτοτελή τουριστικό προορισμό με διεθνές brand name.
Σήμερα δηλώνω ότι αποχωρώ από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ διαφωνώντας κάθετα με την στρατηγική και τις  διαφαινόμενες πρακτικές της επόμενης μέρας. Τους ακριβείς λόγους θα τους παρουσιάσω σε επόμενο ,εύλογο χρονικό διάστημα.
Παραμένω πολιτικά ενεργός υπηρετώντας αξίες και αρχές με συνέπεια όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου για την μέχρι τώρα γόνιμη και πρωτόγνωρη για μένα συνεργασία τους
Πάνω απ’όλα όμως ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους εκείνους τους συμπολίτες μου που βρέθηκαν στο πλάι μου και στήριξαν την πορεία μου .Σε αυτούς και μόνο απολογούμαι και αυτούς θεωρώ εντολείς της πορείας.


Δράμα: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε χασισοφυτεία
Ανάμεσα στα καλλωπιστικά φυτά που κοσμούσαν τον κήπο του σπιτιού του, έκρυβε και μια... χασισοφυτεία από 17 δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα δυόμισι μέτρα, ένας 48χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην κοινότητα Μυλοπόταμο της Δράμας!
Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και έκαναν έρευνα που οδήγησε στην κατάσχεση των φυτών, αλλά και δυο συσκευασιών που περιείχαν η μια ακατέργαστη κάνναβη βάρους 13,5 γραμμαρίων και η άλλη χασίς αναμεμειγμένο με καπνό βάρους 4,6 γραμμαρίων. Ο 48χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


Ο ΔΑΜΩΝ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΡΟΔΟΠΗΣ
 
Eπικεφαλής της νομαρχιακής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Δάμων Δαμιανός εδώ και λίγες μέρες.
Ο Δαμιανός ανέφερε πως ως νομαρχιακή οργάνωση θα συνεχίσουν τον ενεργό και δυναμικό αγώνα τους. Σε συνεδρίαση που έγινε τις προηγούμενες μέρες ο Δαμιανός εξελέγη με ομοφωνία γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής. Ο Δαμιανός αναλαμβάνει επικεφαλής του κόμματος του σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη και δύσκολη για το κόμμα του
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ανασκαφές-Εντυπωσιάζουν τα νέα ευρήματα
 
….το λιοντάρι, ο περίβολος και οι Σφίγγες δείχνουν πως πρόκειται για ένα οικουμενικό μνημείο! Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια
Παγκόσμιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, για την πορεία των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, με τους αρχαιολόγους να κάνουν καθημερινά σημαντικά βήματα προς το εσωτερικό του αρχαίου τάφου.
Όλα δείχνουν ότι σιγά σιγά το μυστήριο λύνεται και το κουβάρι ξετυλίγεται. Μιλώντας στο MEGA ο κ. Τασούλας δήλωσε:
 «Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της περηφάνιας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του, σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του περισσότερο από ο, τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει» σημείωσε.
Αναφερόμενος στις ανασκαφές, ανέφερε ότι προχωρούν κανονικά, ότι ενδεχομένως χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων και ότι στην αρχαιολογία μετρούν μόνο τα γεγονότα και όχι οι εικασίες ή οι «γεύσεις».
Εν τω μεταξύ με χθεσινές δηλώσεις της η κα. Περιστέρη εξέφρασε την πεποίθηση της ότι «ο τάφος στην Αμφίπολη δεν έχει συληθεί».
Η αρχαιολόγος μίλησε -για πρώτη φορά από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά-, σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε την είσοδο της ανασκαφής και ανέφερε πως το λιοντάρι, ο περίβολος και οι Σφίγγες δείχνουν πως πρόκειται για ένα οικουμενικό μνημείο.
«Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια», τόνισε. «Παλεύουμε για να γίνει σωστή δουλειά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, ίσως και ένας μήνας. Σήμερα αφαιρούμε πέτρες, συντηρούμε και σκάβουμε. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε καλοί. Είναι δικαίωση για μένα και την ομάδα μου».
Σε ερώτηση εάν έχουν βρεθεί τα κεφάλια των Σφιγγών, η αρχαιολόγος απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι «τα κεφάλια είναι ένθετα, άρα το πιθανότερο είναι να βρίσκονται πίσω».
Εν αναμονή λοιπόν της μεγάλης αποκάλυψης...
NEWSBOMB

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »