*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

Ο Μπάμπης και ουχί Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, το ύφος των χιλίων καρδιναλίων και η πρώτη «απρέπειά» του με τους υπαλλήλους του Δήμου! Που πρωτίστως "εκθέτει" τους μέντορές του...

29 Αυγούστου

...ο  έχων ώτα,  ακούειν ακουέτω...σεμνότης, ταπεινότης, απλότης! Αυτά "ψηλώνουν" τον άνθρωπο και ιδίως έναν πολιτικό!
 
*Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί –ούτω κι εγώ προσωπικά και το ομολογώ- το τι τηλεφωνήματα παίρνω πριν καν αναλάβει επισήμως, για τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη και ουχί Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο!
….
*Μάλιστα τα τηλέφωνα αυτά επικεντρώνονται και σε δύο ακόμη πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα στους «μέντορες» του νέου Δημάρχου Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό και Παναγιώτη Ταρενίδη…ασχέτως αν ο κύριος Δημαρχόπουλος ανακάλυψε μετά τις εκλογές και αφού επί 3 μήνες ισχυρίζονταν οτι "ο κ.Στυλιανίδης στήριζε την πρώτη Κυριακή Μπένη και την δεύτερη Πούλιο", την...συνδημότισσα του απερχόμενου δημάρχου!!!
….
*Δεν μπορείς να φανταστείς λοιπόν με τι «ύφος» χιλίων καρδιναλίων μπαίνει στο Δήμο Ξάνθης ο νέος Δήμαρχος κύριος Δημαρχόπουλος, μου είπαν δημοτικοί υπάλληλοι με τους οποίους μάλιστα ελάχιστη σχέση είχα και έχω…
-Δηλαδή τι ακριβώς θέλετε να πείτε; Τους ρώτησα ξαφνιασμένος…
-Εσύ προεκλογικά μας μιλούσε για «σεμνότης, ταπεινότης, απλότης» κλπ –μου είπαν αιχμηρά- ενώ ο νέος Δήμαρχος είναι ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα πριν επισήμως αναλάβει τον Δήμο...!
Μπαίνει στο δημαρχείο και στις υπηρεσίες και οι υπάλληλοι που θεωρεί οτι δεν τον στήριξαν στους εκλογές (έστω κι αν οι περισσότεροι την δεύτερη τουλάχιστον Κυριακή αυτόν στηρίξαμε…), αντιμετωπίζονται ως…εχθρικά όντα!
-Όχι μόνο δεν τους χαιρετάει καν, αλλά τους έχει κόψει ακόμη και την «καλημέρα» του Θεού….Μα πως θα συνεργαστεί μαζί μας κι εμείς μαζί του; κατέληξαν
…..
*Μήπως είστε «υπερβολικοί»; επέμενα….Διότι εδώ ο κύριος Δημαρχόπουλος έγινε «οικείος» με τον κύριο Σάββα Μελισσόπουλο και παραπονιέται ο ίδιος ότι….απαξιούν να του μιλήσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί του, κάποιοι απο τους οποίους ούτε τηλέφωνο τον παίρνουν....! (Σ.Σ. Μου είπε και συγκεκριμένα ονόματα…)
Αλλά αυτοί ήταν τόσο επίμονοι, που ομολογώ ότι ήρθα κι εγώ σε δύσκολη θέση….οπότε τους παρέπεμψα στον «μέντορά» του Αλέξανδρο Κοντό, που το μεγαλύτερο ίσως πολιτικό του προσόν -πλην της εργασιομανίας του  ήταν και είναι αυτό ακριβός….
Το ότι παρέμεινε ακόμη κι όταν ήταν Υπουργός, «ο Αλέκος που ξέραμε», ξεχώριζε και ξεχωρίζει την απλότητά του …
…..
*Πέραν όμως τούτου, θα συγχωρούσε κανείς ακόμη κι αυτό στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης μετά από την επιτυχία του Μαϊου….
-Δηλαδή την αλαζονεία και το σημερινό του ύφος που φαίνεται άλλωστε  χαρακτηριστικά και στις φωτογραφικές του πόζες!! 
...αν ο κύριος Δημαρχόπουλος ήταν αυτόφωτος ή ξεχώριζε η εμβέλεια και φωτεινότητα ενός νέου ηγέτη, αν δεν «ξεχνούσε» ότι ως υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος Ξάνθης είχε «εκλεγεί»…πρώτος αναπληρωματικός, ή είχε δώσει δείγματα δουλειάς και γραφής που τον καταξίωναν όχι μόνο στους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και στην τοπική κοινωνία..
.....πλην βεβαίως της…»συνδημότισσας-θρύλος» που 6-7 μήνες ΠΡΙΝ, όταν δηλαδή ακόμη δεν είχε καταρτίσει καν συνδυασμό (!)….είχε «πεισθεί» από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ.Στυλιανίδη ότι «αυτός που έρχεται είναι... ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από μένα!!!»
-Δεν νοείται λοιπόν πριν καν επισήμως αναλάβει δήμαρχος ο κύριος Δημαρχόπουλος, να λειτουργεί με τέτοιες συμπεριφορές! Γιατί τους ανθρώπους τους "ψηλώνουν" πρώτα το ήθος της πρακτικής και σεμνότητάς τους και μετά το πως θα διαχειριστούν την εξουσία τους...
......
*Και για να το κλείνω αυτό το κομμάτι, -γιατί ήδη ο κύριος Μπάμπης  όπως λειτουργεί και με τέτοια έπαρση, τους πρώτους που προσβάλει και εκθέτει είναι τους «μέντορές» του, που παραμένουν σεμνοί και ταπεινοί…
....θα συστήσω στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης, και πάλι «σεμνότης, ταπεινότης, απλότης»…πριν χάσει εντελώς την μπάλα!
-Και κυρίως, πριν αρχίσει το «πανηγύρι», γιατί δυστυχώς με τους δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει ο συνδυασμός του, η λέξη «φαιδρότης» μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα σε ελάχιστους μήνες, που θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι!!!
έχων ώτα,  ακούειν ακουέτω
-Με την ξεκάθαρη διευκρίνσει οτι πρωτίστως, δεν απευθύνομαι στον κύριο Μπάμπη Δημαρχόπουλο, ο κύριος αυτός ουδόλως με απασχολεί και ειδικά σε αυτήν την φάση, που δεν φάνηκε ευαίσθητος, ούτε καν για τα παιδιά του Ειδικού σχολείου που θέλει να εκπαιδεύονται σε...κοντέϊνερ!!! .
Αλλά στους «μέντορές» του Αλέξανδρο Κοντό και Παναγιώτη Ταρενίδη! Αυτοί επαναλαμβάνω εκτίθενται από τώρα περισσότερο από όλους τους άλλους και μετά εγώ και οι υπόλοιποι που δώσαμε την ψυχή μας να εκλεγεί νέος Δήμαρχος Ξάνθης, ο κύριος Δημαρχόπουλος...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »