*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Αυγούστου

Κάποιοι από το περιβάλλον Γιαννακίδη προσπαθούσαν να διευθύνουν τα πράγματα όπως ήθελαν!

26 Αυγούστου
ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Γιώργος Γερομάρκος : Αν συνεχίσει αυτές τις πρακτικές ο Καραλίδης η “Κοινωνική Συμμαχία” θα διαλυθεί!-Δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον κ. Καραλίδη!
 
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, μια ακόμη δικαίωση του "Μαχητή" για την εικόνα "διάλυσης" που εμφανίζει ο Περιφερειακός συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ μετά την "πολιτική λιποταξία" του Άρη Γιαννακίδη που παραιτήθηκε και αποχώρησε απο το Περιφερειακό συμβούλιο και τον θεσμικό του ρόλο και τέθηκε επικεφαλής της "Κοινωνικής Συμμαχίας" ο Φώτης Καραλίδης...
Διαβάστε το παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του KavalaPress που τεχνηέντως "αποσιωποιήθηκε" απο το τοπικό Press (Ξάνθης) που μέχρι χθες, λειτουργούσε ως γραφείο τύπου του απερχόμενου Φώτη Καραλίδη!
 ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΣ VS Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ
Ακόμη πιο αποκαλυπτικός εμφανίζεται με δηλώσεις του στο AlphaRadio 88.6 o απερχόμενος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ Γιώργος Γερομάρκος για τους λόγους της παραίτησής του,  5 ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο ούτως ή άλλως δεν θα συμμετάσχει. Η απόφαση του ελήφθη για λόγους τιμής και αξιοπρέπειας, όπως δηλώνει .  Η “ωμή” παρέμβαση του κ. Καραλίδη να σταματήσει την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης της ΠΑΜΘ με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την εγκατάσταση Σεισμολογικού Σταθμού στο Παγγαίο,  παρά το γεγονός ότι το θέμα είχε ψηφιστεί τον περασμένο Ιούνιο,  χωρίς κανείς να φέρει αντίρρηση, που “συνέπεσε” μετά από συνομιλία που είχε υπηρεσιακός παράγοντας της περιφέρειας με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, υποχρέωσε τον ίδιο να παραιτηθεί από την παράταξη “Κοινωνική Συμμαχία”, διαβλέποντας, μάλιστα, ότι με τις πρακτικές Καραλίδη, η παράταξη θα διαλυθεί.
“Κάποιοι από το περιβάλλον Γιαννακίδη προσπαθούσαν  να διευθύνουν τα πράγματα όπως ήθελαν”
“Με ενδιέφερε να διαφυλάξω τα συμφέροντα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ακούστηκαν πολλά κατά το παρελθόν,  ίσως και να υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις ότι κάποιοι, όχι ο κ. Γιαννακίδης, αλλά από το περιβάλλον του, προσπαθούσαν να επιβάλλουν να διευθύνουν τα πράγματα όπως επιθυμούσαν. Ποτέ όμως δεν είχαμε τέτοια ωμή παρέμβαση, παρά μόνον αποχρώσες ενδείξεις, ώστε κάτι που είχε αποφασιστεί, το είχε κερδίσει  η Καβάλα, να σταματήσει με αυτόν τον τρόπο. Αυτό έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε υπάρξει και επίσημα αλλαγή στην ηγεσία της Κοινωνικής Συμμαχίας με τον κ. Καραλίδη να αναλαμβάνει την ηγεσία της παράταξης, ενώ είχαμε επισημάνει ότι όσα κάναμε πρέπει να έχουν συνέχεια, αλλά και  να τα βελτιώσουμε και να τα κάνουμε πιο ποιοτικά, ώστε να σταματήσουν αυτές οι φωνές που έλεγαν ότι υπάρχει η αυτονομία της έδρας, η παρεμβατικότητα και η προσπάθεια να ελέγχει και να εξουσιάζει τα πάντα”.
Το παρασκήνιο από τις 18 Ιουνίου και μετά
“Στις 18 Ιουνίου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, έχοντας επιστημονική και τεκμηριωμένη άποψη,  είχε προτείνει να εγκατασταθεί ένας Σεισμολογικός Σταθμός στο Σύμβολο του Παγγαίου, η πρόταση έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο υπάλληλο που είναι γεωφυσικός.  Τότε δεν έφερε κανείς αντίρρηση, έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για να βρεθεί το ποσό που απαιτούνταν, 24.000 ευρώ, και να υπογραφεί η σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εμείς επιλέξαμε να γίνει μέσω Αριστοτελείου που έχει εργαστήρι Γεωφυσικής. Όλοι είχαν ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα που όριζε τη χωροθέτηση. Υπάρχει και ένας χάρτης, όπου φαίνεται  πού έχει το Αριστοτέλειο δίκτυο.
Στις 19 Αυγούστου δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Εκτελεστικό Γραμματέα, γιατί θα απουσίαζε ο κ. Γρανάς και εισηγητής θα ήμουν εγώ στο Π.Σ. Το τηλεφώνημα ήταν περίεργο,  μου είπε γιατί να προχωρήσει αυτή η διαδικασία;  Ήρθε ένα e-mail στα χέρια μου που είχε μια αναφορά ότι υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας είχε κάνει μια συζήτηση με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και έλεγε ότι βάσει όλων είχαν συζητηθεί το ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο ανέφερε ότι  έπρεπε να συνεδριάσει για να δώσει την άδειά του ώστε να δημιουργηθεί  στην συγκεκριμένη περιοχή Σεισμολογικός Σταθμός. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η Επιτροπή διαθέτει 8 μέλη, 2 από κάθε Σεισμολογικό Δίκτυο και συνεδριάζει για να εκδίδει ανακοινώσεις μετά από κάθε σεισμό.
Αυτή η αιτίαση ήταν δικαιολογία. Οι  επιταχυνσιογράφοι είναι εγκατεστημένοι σε πολλά σημεία της ΠΑΜΘ, αλλά δεν κάνουν την ίδια δουλειά με έναν Σεισμολογικό Σταθμό,  είναι εγκατεστημένοι σε δομημένο περιβάλλον και έχουν να κάνουν με την αντισεισμική προστασία, είναι διαφορετικός ο ρόλος τους από τον Σεισμολογικό Σταθμό. Η επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη βελτίωση του Σεισμολογικού Δικτύου.  Δεν πρόλαβα  καν να κάνω την εισήγηση,  γιατί έγινε παρέμβαση του Εκτελεστικού Γραμματέα, ο οποίος, την επόμενη, πριν συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς να την κοινοποιήσει σε μένα,  απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Π.Σ. με την οποία ζητούσε να αποσυρθεί το θέμα.
Γιατί, όταν  είχε γίνει η εισήγηση δεν εξέφρασε τότε καμία αντίρρηση  και είπε τις ενστάσεις του όταν θα υπογράφαμε με το Αριστοτέλειο;  Επικαλούμενος κάποιες παραλείψεις  που δεν υπήρχαν,  θυμήθηκε τότε την ενδοπεριφερειακή συνείδηση!   Ο κ. Μαρκόπουλος,  που τον ενημερώσαμε,  τάχθηκε υπέρ του να γίνει αυτός ο Σταθμός, ενώ ο κ. Παυλίδης παίρνοντας το λόγο είπε να γίνει η Επιτροπή της Περιφέρειας για να αποφασίσει σε ποιο σημείο πρέπει να γίνει ο Σεισμολογικός Σταθμός”.
Δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον κ. Καραλίδη!
“Εγώ δεν περίμενα πολλά πράγματα από την αντιπολίτευση, αλλά περίμενα από τον επικεφαλής της παράταξης μας, ο οποίος μετά την παραίτηση του κ. Γιαννακίδη λειτουργεί στο περιφερειακό συμβούλιο σαν περιφερειάρχης που γνωρίζει όλα τα θέματα, να είχε τουλάχιστον την ευθιξία να με ενημερώσει και έμεινα εμβρόντητος όταν ζητήθηκε  να αποσυρθεί το θέμα και  να ακολουθηθεί η διαδικασία του κ.  Κατσιμίχα και του κ. Παυλίδη,  “κόβοντας” το θέμα.  Πρόκειται για “άδειασμα” κανονικό. Εγώ δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον νέο επικεφαλής της παράταξης, τον κ. Καραλίδη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι είχαμε παρέμβαση από την Αθήνα, όπου κάποιοι έχουν προσβάσεις στην περιφέρεια”
“Ο Γιαννακίδης κρατούσε τις ισορροπίες”
“Το είπα,  ότι ο Άρης Γιαννακίδης είχε κρατήσει καλά τις ισορροπίες και ποτέ μα ποτέ δεν είχε συμβεί αυτό. Θεωρώ ότι ενώ  είχε ψηφιστεί ένα θέμα της Καβάλας,  με παρέμβαση του νέου επικεφαλής, σταμάτησε. Είναι ζήτημα αρχής και αξιοπρέπειας για μένα, δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον νέο  επικεφαλής μας. Εγώ συμμετείχα στον συνδυασμό από το 2010, δεν το κρύβω ότι υπήρξαν αναταράξεις, ο συνδυασμός του 2014 δεν είχε καμία σχέση με του 2010. Αν ο επικεφαλής συνεχίσει με αυτές τις πρακτικές, πολύ φοβάμαι ότι θα διαλυθεί η Κοινωνική Συμμαχία”.
KAVALAPRESS

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »