*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Αυγούστου

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και στις 19.30 το βράδυ στο Εύλαλο, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου

23 Αυγούστου


    Σεμνά&Ταπεινά
*Την εγγονή τους, κόρη του γιου τους Στράτου, βάπτισαν το απόγευμα Αλέξανδρος και Σταυρούλα Κοντού.
Η βάπτιση έγινε στο Λυκοδρόμι και η πανέμορφη μικρούλα θα πάρει το όνομα της γιαγιά της…Δηλαδή Σταυρούλα. Να τους ζήσει και με το όνομα πλέον...
…..
*Το πρώτο στο οποίο λέει «συμφώνησαν» οι «4» νέοι Δήμαρχοι, είναι να παρευρεθούν όλοι σύσσωμοι στις ορκωμοσίες…
Την Τρίτη στην ορκωμοσία Δημαρχόπουλοι σύσσωμοι οι άλλοι τρεις (Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης) και στη συνέχεια και πάλι στις ορκωμοσίες των υπολοίπων..
Η πρεμιέρα πάντως του "περιοδεύοντος" (;) θιάσου, όπως σχολίασαν πολλοί δηκτικά, θα ξεκινήσει την περιοδεία του απο το Δημαρχείο Ξάνθης (Κυριακή στις 12 το πρωϊ) και θα συνεχίσει το απόγευμα απο το Εύλαλοστις 19.30 στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Θωμά Μίχογλου..!
……
*Χρήσιμο κουιζ. Μετά δηλαδή το «Κίνημα της Ανατροπής» των Δημάρχων, έχουμε στη Ξάνθη και το…κίνημα των τεσσάρων νέων δημάρχων με το σύνθημα των τριών σωματοφυλάκων που ήταν όπως είναι γνωστό…τέσσερις;
-Όλοι για έναν και εμείς για τον εαυτό μας;
….
*Στο μεταξύ όπως διεμήνυσε το γραφείο τύπου του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ.Γιαννακίδη, η ορκωμοσία του νέου (κυρίου Γιώργου Παυλίδη) θα γίνει….άνευ της αποστολής προσκλήσεων!
Επομένως οι βουλευτές της Περιφέρειας (και φυσικά και οι υφυπουργοί…) που…»αγωνιούν» και δεν κοιμούνται την νύχτα περιμένοντας τις προσκλήσεις τους, ας το χωνέψουν από τώρα…
-Ιδιαίτερη πρόσκληση ΓΙΟΚ!
-Απο την αρχή τους "σπάζει" τον "τσαμπουκά" ο νέος Περιφερειάρχης, όστις έχει πλέον Πέτροβιτς δίπλα του, οπότε..."σκίζει" η ομάδα! 
…..
*Θυμηθείτε προεκλογικά πως φέρονταν οι «νέοι» (Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι), δείτε προεκλογικά πως τάχιστα άλλαξαν…χαρακτήρα (!) κι έγιναν οι περισσότεροι ακριβοθώρητοι και απλά μειδιάστε…
Η ιστορία επαναλαμβάνεται!
....
*Άλλωστε τυχαίο ή όχι, πληθαίνουν συνεχώς οι παραπονούμενοι που λένε οτι τον τελευταίο καιρό όταν παίρνουν στο κινητό τον Γ. Παυλίδη μονίμως είναι...απασχολούμενος είτε γιατί πρέπει να βάλει...βενζίνη, είτε γιατί είναι σε σύσκεψη, είτε γιατί γενικώς....τρέχει και δεν φτάνει!
Και θα πρέπει επιτέλους να γίνει άμεσα κατανοητό σε όλους εμάς τους Ιθαγενείς οτι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο της Ξάνθης, αλλά είναι και της Καβάλας και της Δράμας, και του Πέτροβιτς και της Ροδόπης και της Χρυσούπολης και του face book και του Παυλικιάνου...
-Αδιόρθωτοι, βάλτε επιτέλους μυαλό!
…..
*Στη Ξάνθη βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες, ο δραστήριος υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Βασιλειάδης από την Διομήδεια Ξάνθης (ζει μόνιμα στην Γερμανία), που πιστός στην προεκλογική του δέσμευση, με την πρώτη ευκαιρία ξαναβρέθηκε στον τόπο που γεννήθηκε και αγαπάει με πάθος!
Το βράδυ της Παρασκευής τον χαρήκαμε σεμνό και ταπεινό να πίνει με τον εκδότη της «Φωνής» Σταύρο Βλαχόπουλο στην κεντρική πλατεία, τον ρυθμό της πόλης κι όπως μου είπε, εδώ θα μείνει για λίγες μέρες ακόμη, για να μη νομίζουν οι Ξανθιώτες ότι θυμάται την Ξάνθη (και την Διομήδεια), μόνο στις εκλογές.
…..
*Με γερό τσιμπούσι μετά φίλων το βράδυ της Παρασκευής στα Κιμμέρια, γιόρτασε την εκλογή του ως 24ος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με το συνδυασμό Δημαρχόπουλου, ο Μιχάλης Λομβαρδέας.
Την ήθελε πολύ αυτήν την εκλογή ο Μιχάλης (τελευταία φορά είχε θητεύσει δημοτικός σύμβουλος με τον Λάκη Στυλιανίδη Δήμαρχο, 2002-2006) και έστω δια μέσω Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής και μιας ψήφου διαφοράς από την Ειρήνη Πυρνάρη, τα κατάφερε…
Άγνωστο αν η τελευταία κάνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
…..
*Ο Καβαλιώτης Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γ. Γερομάρκος παραιτήθηκε από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ (Κοινωνική Συμμαχία) και οι «τριγμοί» στην παράταξη Φώτη Καραλίδη, ξεκίνησαν από τώρα, όπως ακριβώς το είχα προβλέψει…
Κι ακόμη δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο Δαμιανίδης που απείχε από την εκλογή του Φώτη…
….
*Κι ενώ το μπάχαλο στην Περιφερειακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται μετά την «παραίτηση-λιποταξία» του Άρη Γιαννακίδη, ο Φώτης Καραλίδης από την αρχή -παρά την σθεναρά στήριξη των εγχώριων «φίλων» του στα τοπικά ΜΜΕ-αντιμετωπίζει ως «αρχηγός» τα πρώτα ρήγματα στη παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι είναι ακόμη η αρχή…
…..
*Χαμός σήμερα στο παζάρι (πουλάει εκεί την παραγωγή του) με τον Τάσο Τσάκαλο που δικαιώθηκε πανηγυρικά από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής (12 ψήφοι παραπάνω από τον πρώτο επιλαχόντα) και θα ορκιστεί 16ος δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου με την παράταξη Μίχογλου στην αυριανή ορκωμοσία του νέου δημάρχου και των νέων δημοτικών συμβούλων. ( Σ. Σ. Κυριακή ώρα 19.30 στο Εύλαλο).


Καβάλα: Χειροπέδες στον ασυνείδητο που κλείδωσε σε διαμέρισμα χωρίς τροφή και νερό 6 σκυλιά
Για κακοποίηση των έξι σκυλιών του συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Καβάλα 58χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ζώων συντροφιάς. Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα, αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελία, εντόπισαν στο διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε ο 58χρονος, έξι σκυλιά σε κατάσταση υποσιτισμού και αφυδάτωσης.
Από τη διερεύνηση του περιστατικού, προέκυψε ότι ο δράστης είχε εγκαταλείψει τα σκυλιά, κλειδωμένα στο διαμέρισμα, τουλάχιστον προ 15νθημέρου, χωρίς τροφή και νερό, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Τα έξι σκυλιά παρελήφθησαν από το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας προκειμένου να τους παρασχεθεί κτηνιατρική περίθαλψη και φιλοξενία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας.

Διαγράφονται 153.000 «αιώνιοι» φοιτητές
Σε τουλάχιστον 178.458 ανέρχονται οι «αιώνιοι» φοιτητές στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, εκ των οποίων οι 153 χιλιάδες διαγράφονται οριστικά από τα μητρώα των ιδρυμάτων στις 31 Αυγούστου. Δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο ακόμη εξεταστικές έχουν συνολικά 23.526 φοιτητές, εκ των οποίων οι 10.167 σε ΑΕΙ και οι 13.359 σε ΤΕΙ.
Τα αναλυτικά στοιχεία για τους λιμνάζοντες φοιτητές και αυτούς που υπάγονται στη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τη δυνατότητα δύο ακόμη εξεταστικών, δημοσιοποίησαν χθες τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Σύμφωνα με αυτά, το ποσοστό των φοιτητών από το σύνολο των «αιωνίων» που διαγράφεται στα ΑΕΙ είναι τεράστιο, αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις το 90%.
Συγκεκριμένα, πρωταθλητής στις οριστικές διαγραφές από τα μητρώα του έως τις 31 Αυγούστου αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς, από τους 7.346 λιμνάζοντες φοιτητές, διαγράφονται οι 7.154, ποσοστό 97,3%. Ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Πειραιά με 96,5% και το ΕΜΠ με 96%.
Στοιχεία
Σε απόλυτους αριθμούς, ο μεγαλύτερος όγκος φοιτητών που διαγράφεται οριστικά εμφανίζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το σύνολο των 53.866 «αιωνίων», οι 49.583 (ποσοστό 92%) δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Πολύ υψηλός είναι ο αντίστοιχος αριθμός και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς διαγράφονται οριστικά 25.861 φοιτητές, ποσοστό 94,5%.
Στο σύνολο των 139.175 «αιωνίων» φοιτητών που εμφανίζονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, δεν έχουν υπολογιστεί οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Ιόνιου Πανεπιστημίου, καθώς οι αρχές των ιδρυμάτων δεν έστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας έστειλε στοιχεία μόνο για το σύνολο των «αιωνίων» και όχι και γι' αυτούς που θα διαγραφούν.
Οσον αφορά τα ΤΕΙ, τα ποσοστά είναι ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα των ΑΕΙ. Στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας διαγράφεται το 86% των «αιωνίων» σπουδαστών, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 84% και στο ΤΕΙ Πειραιά το 82,8%.


«Τσέπωσαν» 2.000 ευρώ από ηλικιωμένο λέγοντας ότι χρωστάει στην Εφορία.
 Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου Δράμας, μια περίπτωση απάτης, που διαπράχθηκε την Πέμπτη (21-8-2014) το μεσημέρι, σε βάρος 85χρονου ημεδαπού, στο Καλαμπάκι Δράμας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 29 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στην οικία του 85χρονου, όπου προσποιούμενοι τους λογιστές συγγενικού του προσώπου και
προφασιζόμενοι οφειλές του προς την εφορία, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 85χρονο και να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »