*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

25 Ιουλίου


Η κυρία που επιχείρησε να περάσει δεν είδε ότι μπροστά της υπήρχε πινακίδα απαγόρευσης κυκλοφορίας με εξαίρεση για τους μόνιμους κατοίκους . Όμως ακόμη και αν είναι μόνιμη κάτοικος συγκεκριμένων οδών, στο ΙΧ της δεν έφερε το ειδικό σήμα και άρα κακώς διαμαρτυρήθηκε γιατί, με το γράμμα του νόμου,  πέρασε παράνομα…
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος για μόνιμη κάτοικο της Π. Πόλης που κάλεσε την αστυνομία αφού όλοι οι δρόμοι ήταν κατακλεισμένοι με παράνομα τραπεζοκαθίσματα…).
-Θα βρει και τον μπελά της δηλαδή, γιατί ζήτησε να τηρηθεί η νομιμότητα!
…..

…οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και ιδιαίτερα οι ομογενείς που έχουν έρθει από τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης  βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση! Από τον Ιούνιο του 2014 εκτιμώ ότι μπορεί να επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ανασφάλιστου υπερήλικα ομογενή
(Ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός σε ερώτησή του στη Βουλή για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση).
-Δώστε τους την πενιχρή σύνταξη που τους κόψατε, πριν πεθάνουν οι άνθρωποι από πείνα και φτώχια.

…..

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ωραίος τελικά ο Γ. Σιδηρόπουλος… Δεν φταίνε οι μαγαζάτορες που έχουν κλείσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ όλους τους δρόμους για την Π. Πόλη, αλλά οι… κάτοικοι που έχουν το θράσος να θέλουν να πάνε στα σπίτια τους…
……
*Εδώ και τώρα όλοι οι δρόμοι να γίνουν… πεζόδρομοι για να «οικονομάνε» παραπάνω Ντορόζ και Μπάμπης Δαργανάκης όπως και οι παραπάνω…
-Οι οποίοι σημειωτέων, δεν έχουν καν άδεια τραπεζοκαθισμάτων! Απίστευτο κι όμως αληθινό..
……
*Και με πιο απλά λόγια, ο διαχειριστής του Xanthi Press για λόγους που λίγο πολύ όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, εμφανίζεται εν ψυχρώ να επιπλήττει και να λοιδορεί κι από πάνω, τόσο την αστυνομία όσο και την κάτοικο που είχε το θάρρος να καταγγείλει την παρανομία των καταστημάτων!!!
-Αλήθεια ο Σύλλογος Προστασίας Π. Πόλης τι λέει για όλα αυτά; Όπως φυσικά και η Εισαγγελική αρχή, διότι έχει παραγίνει και φέτος εκεί η…κατάσταση, την οποία κάποια χαρακτηρίζουν βεβαίως και… «παράνοια», διότι δεν τους έφτανε που έκλεισαν τα πεζοδρόμια, τώρα θέλουν να κλείσουν και τους δρόμους!
……
*Κι επειδή σήμερα στις 11 το πρωί συνεδριάζει και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δεν θα πρέπει ο Δήμαρχος Ξάνθης (όπως και τα μέλη Α. Κυριακίδης, Φανουράκης κλπ), να στηλιτεύσουν το μπάχαλο και την παρανομία της παρανομίας που κυριαρχεί στην Ορφέας και στην Πλατεία Αντίκα;
-Εκτός αν τους αρέσει, οπότε δεν έχουν παρά να… ανταλλάξουν τα σπίτια τους με τα σπίτια των μονίμων κατοίκων για να καταλάβουν και την «γλύκα»…
…….

Επίσκεψη και στον Βρούτση για τις συντάξεις στους υπερήλικες Ομογενείς Έλληνες Πόντιους!
Δεν αρκείται μόνο στην ερώτηση που κατέθεσε ήδη για τον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, αλλά θα τον επισκεφθεί και θα τον συναντήσει στο Υπουργείο, επιμένοντας στο αίτημά του να δοθούν στους υπερήλικες Ομογενείς Έλληνες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικές Ένωσης, διότι η κατάσταση είναι απελπιστική….
Μάλιστα με βάση και την προεκλογική εισήγηση του Διοικητή του ΟΓΑ κ.Βεργίνη να χορηγηθεί η σύνταξη στους ηλικιωμένους ομογενείς Ελληνοπόντιους ο Αλέκος Κοντός θεωρεί ότι «δεν είναι δυνατόν προεκλογικά να υπόσχονται κάτι και μετά να το ξεχνάνε..» εκτιμώντας ακράδαντα ότι «Από τον Ιούνιο του 2014 μπορεί να επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ανασφάλιστου υπερήλικα ομογενή»
-Η συνέχεια αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον… γιατί ειδικά το συγκεκριμένο θέμα ΚΑΕΙ πολλές οικογένειες ελληνοποντίων, τα περισσότερα μέλη των οποίων είναι άνεργα και 72χρονες πουλάνε λαθραία τσιγάρα για να βγάλουν ένα μεροκάματο πείνας των 10 ευρώ και…»συλλαμβάνονται» από την αστυνομία!

Ασημίνα εξέθεσε Δ. Σαλτούρο, μιλώντας για Οικολογική καταστροφή της λίμνης Βιστωνίδας
Εξετέθη χωρίς λόγο και πάλι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος στη προσπάθειά του να «στηρίξει» τους συντρόφους του στο Συνεταιρισμό Βιστωνίδας αλλά και στον Φορέα, αφήνοντας «κακίες» κατά του Γ. Παυλίδη για τις δηλώσεις του…
Γιατί το γράφω αυτό; Μα γιατί πριν αλέκτωρ λαλήσει και η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη με την ερώτηση που κατέθεσε στους δύο αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, στην ουσία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη αφού μιλάει περί οικολογικής καταστροφής της Λίμνης Βιστωνίδας ρωτώντας τους αρμόδιους ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για να αντιμετωπιστεί το εν λόγω φαινόμενο αλλά και για να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν και αυτό!
-Λέτε να δούμε νέα… δήλωση του πατήρ; Διότι δεν είναι φυσικά δυνατόν ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΙΕΙ κανείς για όλα όσα συνέβησαν… παρά μόνο… η φύσις!
…….

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση, αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός του θανάτου της 56χρονης στη Κρήτη:
«Πόσες ακόμα ανθρώπινες τραγωδίες πρέπει να καταγράψουν τα μνημόνια και τα χαράτσια; Ζητάμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης».
……………

Στη Θάσο και πάλι ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος…
Στην Θάσο βρίσκεται και πάλι από την περασμένη Πέμπτη ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος προκειμένου να συνεχίσει την ξεκούρασή του και παράλληλα να οργανώσει με ηρεμία το πρόγραμμα και τις σκέψεις του, τόσο για τους συνεργάτες που θα χρησιμοποιήσει σε βασικές θέσεις στο Δήμο, αλλά και τις εκκρεμότητες που ήδη τον περιμένουνε και δεν είναι λίγες.

Σημειώνω πάντως ότι ο νέος Δήμαρχος το Σαββατοκύριακο επιστρέφει, αφού την ερχόμενη Δευτέρα θα προεδρεύσει σε δύο συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και τα τελευταία, πριν τον ετήσιο απολογισμό του απερχόμενου Δημάρχου Ξάνθης στο Επιμελητήριο μέσα στον Αύγουστο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »