*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Απριλίου

SEE THROUGH

29 Απριλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Μπένης ότι δεν κάνει… «χάρες»!
-Και ειλικρινά γέλασα πολύ, ειδικά για την περίπτωση του επιχειρηματία που ο Δήμος Ξάνθης του πλήρωνε για 1.5 χρόνο περίπου το ηλεκτρικό ρεύμα μαζί με το ρεύμα του Χατζημεστή…!
-Γέλασα τόσο που απλά σχολίασα με τη φράση, «οψόμεθα εις Φιλίππους…»!
-Γιατί μόνο τυχαία φυσικά ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν έγινε ξαφνικά… Μπενικός!!!
…..
*Και βέβαια όταν είδα τον Δημήτρη Σαλτούρο το βράδυ της Κυριακής να «φιλιέται»… σταυρωτά με τον Μπένη στο Μαριπόσα και θυμήθηκα και  τον father που είχε ακριβώς τον ίδιο τρόπο… ασπασμών, περιττό να σας πω πως αισθάνθηκα…!
-Όχι βέβαια γι’ αυτούς, ούτε και για το… «λερωμένο γουρούνι»!
Αλλά για την δική μου αιώνια… «μαλ…»!
-Αλλά άφες αυτοίς…
-Κάποιοι «πεθαίνουν» μια φορά και κάποιοι κάθε μέρα! Εκείνοι απλά δεν το «καταλαβαίνουν»…
……
*Και το γελοίο του πράγματος…;
-Να προσπαθεί ο Σαλτούρος (ο βουλευτής) να σε πείσει ότι δεν είναι υπέρ του… Ξυνίδη λες κι αυτό είναι το «πρόβλημα» κι όχι ο εαυτός του και η ανακολουθία του…
Κι ότι ψηφίζοντας κανείς Μπένη, δεν ψηφίζει ταυτόχρονα και… Ξυνίδη!
-Και τι ψηφίζει;
-Μήπως Δόντσο ή Σαλτούρο; Ή Βορίδη; Και δεν το ξέρουμε;
Α, ξέχασα! Λίτσα Μιχαηλίδου μάλλον ή Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!
 ….

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης σας καλεί στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει τη Τρίτη 29 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ,  Καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης.
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Μπεμπεκίδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Σπύρος Παπαχρήστου 
….

Γιώργος  Παυλίδης: Στηρίζουμε τους νέους αγρότες και τις πρωτοποριακές καλλιέργειες!
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης πέραν των άλλων συναντήσεων του στην Π.Ε Δράμας, συναντήθηκε με την ομάδα παραγωγών μύρτιλου (μπλούμπερι) και στη συνέχεια επισκέφτηκε φυτεία της πρωτοποριακής αυτής καλλιέργειας.
Βεβαίωσε τους καλλιεργητές ότι ως επομένη διοίκηση, θα στηρίξει  απεριόριστα νέες καλλιέργειες τύπου σούπερφουντ (souperfood) και αρωματικά φυτά Σχετικά δήλωσε: «Θα στηρίξουμε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού και ανανέωσης των παραγωγικών δυνατοτήτων στην γεωργία της Περιφέρειας.
Θα προχωρήσουμε σε ευρείες εδαφολογικές έρευνες. Με τη συμμετοχή δύο ακόμη σημαντικών προσώπων που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή ολοκληρώθηκε η στελέχωση του ψηφοδελτίου νίκης  της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στην Π.Ε. Καβάλας. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κλειτσιώτη και τον Σωτήρη Παπαδόπουλο.
….

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Βαλλιανάτος
Με ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου, έγινε γνωστό πως ο συνδυασμός του Γ. Βαλλιανάτου "Αθήνα Διαμαντόπετρα" αποσύρει την υποψηφιότητά της για το δήμο της Αθήνας από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις θέσεις του συνδυασμού, ενώ καταλήγει υπογραμμίζοντας πως "η Αθήνα Διαμαντόπετρα αποσύρεται από ένα σημαδεμένο προεκλογικό αγώνα με το κεφάλι ψηλά και με τη βεβαιότητα πως μετά τις δύο αυτές εκλογές κοσμογονικές αλλαγές θα σαρώσουν και το τηλεοπτικό τοπίο των τιμητών της στρογγυλής τραπέζης, και θα ξεθεμελιώσουν την επετηρίδα των δημοσιογράφων με τη νοοτροπία του χτες...
-Κρίμα…Δεν έρχονταν καλύτερα στη Ξάνθη που έχει και «μπόλικες» κρυφές… «αδελφές» να ευδοκιμήσει ο άνθρωπος;;
….

7,5 εκ. ευρώ η... λυπητερή για τις εκλογές
Φάκελοι, ψηφοδέλτια, παραβάν, δακτυλοβρεκτήρες, αλλά και κολλητικές ταινίες έχουν εκτοξεύσει το κόστος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές κοντά στα 7.500.000 ευρώ.
 Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, οι παραπάνω προμήθειες αφορούν στο υπουργείο Εσωτερικών και έγιναν με πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά και με απευθείας αναθέσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται επίκληση του επείγοντος χαρακτήρα των προμηθειών, που πρέπει να διενεργηθούν εν όψει των επερχόμενων διπλών εκλογών του επόμενου μήνα.
Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τις προμήθειες υποχρεώνονται να παραδώσουν τα υλικά μέχρι τις πρώτες ημέρες του Μαϊου, ενώ υπογραμμίζεται ότι απειλούνται με βαρύτατες κυρώσεις σε περίπτωση ασυνέπειας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το προαναφερθέν κόστος δεν αφορά στις συνολικές δαπάνες των εκλογών, αφού αναμένεται να προστεθούν κάποιες ακόμη προμήθειες της τελευταίας στιγμής, που σχετίζονται με τη στελέχωση των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια, αλλά και τις υπερωρίες διαφόρων κατηγοριών του προσωπικού.
Ακόμη, θα προστεθεί και η εκλογική επιχορήγηση που θα δοθεί στα κόμματα και τους συνδυασμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές, επιχορήγηση, ωστόσο, που αναμένεται να είναι κατά πολύ μειωμένη συγκριτικά με το παρελθόν.
….

Προς θέσπιση ο «ποινικός εισαγγελέας συνδιαλλαγής», με στόχο λιγότερες δίκες
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανάρτησε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στον οποίο έχουν μεταφερθεί καινοτομίες που ήδη εφαρμόζονται σε άλλα κράτη όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία, κ.λπ.
Οι καινοτομίες αυτές αποσκοπούν, κατά κύριο λόγο στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις.
Ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που είναι έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε υπό τον πρόεδρο της καθηγητή της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λάμπρο Μαργαρίτη, προβλέπει την καθιέρωση του θεσμού του «ποινικού εισαγγελέα συνδιαλλαγής» ο οποίος θα συνδιαλέγεται με τον κατηγορούμενο για το ύψος της ποινής πριν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο «ποινικός εισαγγελέας συνδιαλλαγής» θα έχει τη δυνατότητα να συνδιαλέγεται με τον κατηγορούμενο και να συμφωνεί για το ύψος της ποινής, χωρίς η υπόθεση να φτάνει στο ακροατήριο.

Η διαμεσολάβηση αφορά τα κακουργήματα για τα οποία προβλέπονται ποινές μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ στους κανόνες της συνδιαλλαγής δεν μπορούν να υπαχθούν αδικήματα που τιμωρούνται με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.
Εάν ο κατηγορούμενος συμφωνήσει με τον «ποινικό εισαγγελέα συνδιαλλαγής», τότε πρέπει η συμφωνηθείσα ποινή να είναι εμφανώς επιεικέστερη από αυτή που θα επιβαλλόταν από το δικαστήριο, ενώ παράλληλα και η έκτιση της ποινής θα έχει ευνοϊκότερους όρους αναφορικά με την αποφυλάκιση.
Παράλληλα, με το επίμαχο νομοσχέδιο, καταργούνται τα Πενταμελή Εφετεία Κακουργημάτων, ενώ από Πενταμελή Εφετεία θα δικάζονται τα αδικήματα που χαρακτηρίζονται σύνθετα, καθώς και αδικήματα που καταλαμβάνονται από το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »