*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Απριλίου

Ποσοστό 29% θεωρούν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Οικονομία δικαιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά, 21% τον Αλέξη Τσίπρα και 50% δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν.

27 Απριλίου


Πρωτιά της ΝΔ σε εθνικές εκλογές
 
Δυναμική επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, παρά το οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,5% που ανακτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές,
(ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, ΝΔ 21,8%) καταγράφει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος».
Το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα περνά μπροστά με 0,7% στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές (ΝΔ 22,2%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%), ενώ στην ίδια έρευνα, η οποία διεξήχθη το τριήμερο 23-25 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων, επιβεβαιώνεται και ενισχύεται η υπεροχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που κινούνται ανοδικά και οι δείκτες ικανοποίησης από την κυβερνητική πολιτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι αυξάνει τη συσπείρωση των οπαδών του -στο 69% από το 64% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco- και βγαίνει κερδισμένος από τον πόλεμο κατά του «Ποταμιού», αφού σχεδόν εκμηδενίζει -από το 8% στο 3%- τη διαρροή ψηφοφόρων του προς το νεοσύστατο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, παραμένει καθηλωμένος σε ποσοστά που απέχουν από την εκλογική έκρηξη που παρουσίασε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Αναλυτικά: Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου υπό το ερώτημα των εθνικών εκλογών, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 22,2%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Χρυσή Αυγή 6,7%, Ποτάμι 5,3%, Ελιά 4,9%, ΚΚΕ 4,7%, ΑΝΕΛ 3,6%, ΔΗΜΑΡ 2,5%, Επάλ (Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό) 1%, άλλο κόμμα 5,2%, λευκό 2,4%, αποχή 4,5%, αναποφάσιστοι 15,5%.
Για τις ευρωεκλογές, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, ΝΔ 21,8%, Ποτάμι 7,2%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5, Ελιά 4,8%, ΑΝΕΛ 3,4%, ΔΗΜΑΡ 2,2%, Επάλ (Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό) 1,1%, Λάος 0,5%, Οικολόγοι 0,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,9%, Εθνικό Μέτωπο 0,7%, άλλο 2,4%, λευκό 3,3%, αποχή 5,2%, αναποφάσιστοι 11,3%. Ποσοστό 41% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι κριτήριο της ψήφου τους στις ευρωεκλογές είναι η πολιτική σταθερότητα, ενώ 42% έχουν ως κριτήριο την ανατροπή της κυβέρνησης.
Εμπιστεύονται τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό με 32%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, 45% δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν. Ποσοστό 29% θεωρούν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Οικονομία δικαιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά, 21% τον Αλέξη Τσίπρα και 50% δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν.
....


Ο Γιώργος  Παυλίδης στη Δράμα: Στηρίζουμε τους νέους αγρότες και τις πρωτοποριακές καλλιέργειες
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης πέραν των άλλων συναντήσεων του στην Π.Ε Δράμας, συναντήθηκε με την ομάδα παραγωγών μύρτιλου (μπλούμπερι) και στη συνέχεια επισκέφτηκε φυτεία της πρωτοποριακής αυτής καλλιέργειας.
Βεβαίωσε τους καλλιεργητές ότι ως επομένη διοίκηση, θα στηρίξει  απεριόριστα νέες καλλιέργειες τύπου σούπερφουντ (souperfood) και αρωματικά φυτά Σχετικά δήλωσε: «Θα στηρίξουμε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού και ανανέωσης των παραγωγικών δυνατοτήτων στην γεωργία της Περιφέρειας.
Θα προχωρήσουμε σε ευρείες εδαφολογικές έρευνες. Με τη συμμετοχή δύο ακόμη σημαντικών προσώπων που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή ολοκληρώθηκε η στελέχωση του ψηφοδελτίου νίκης  της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στην Π.Ε. Καβάλας. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κλειτσιώτη και τον Σωτήρη Παπαδόπουλο.
…….
Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΔΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
... 
Ο Βουλευτής Επικρατείας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε σήμερα Σάββατο (26/04/14) την δήλωση κατάρτισης του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγείται στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην περιοχή της
ΑΜ-Θ.
Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Σήμερα ίσως έβαλα την πιο σημαντική υπογραφή της ζωής μου. Μια υπογραφή, η οποία θα με συνδέει για πάντα με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρίν λίγη ώρα κατέθεσα στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής την δήλωση κατάρτισης του Συνδυασμού μας εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
Είμαι πολύ υπερήφανος, μιλώντας εκ μέρους όλων των υποψηφίων, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων μου, που θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για την πιο ευλογημένη ακριτική γωνιά της Πατρίδας μας.
Ο Συνδυασμός μας δεν έχει καμία απολύτως εξάρτηση από τα οποιαδήποτε οικονομικά / επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από ντόπιους ή τρίτους παράγοντες και πολύ περισσότερο από το Προξενείο.
Έτσι κι αλλιώς το σύνθημα μας είναι ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠ, όπως είναι και ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟΠ, αφού σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε να παραχωρηθεί στους Σκοπιανούς και μάλιστα με ενδοτικό τρόπο, το όνομα της μιας και μοναδικής, της δικής μας Μακεδονίας.
Υπόσχομαι ότι όλοι μαζί που απαρτίζουμε τον Συνδυασμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, θα εργαστούμε με εντιμότητα και αφοσίωση για την ανάπτυξη και των πέντε νομών της ΑΜ-Θ Περιφέρειας. Θέλουμε να ξαναδούμε το χαμόγελο στα πρόσωπα της κάθε Μακεδόνισσας και του κάθε Μακεδόνα, της κάθε Θρακιώτισσας και του κάθε Θρακιώτη.
Από τις 19 Μαΐου αρχίζει το πιο ωραίο ταξίδι για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μετά από πολλά μαύρα και γκρίζα χρόνια, για τα οποία, βεβαίως, έχουν την μέγιστη ευθύνη και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες και των δύο βαθμίδων.
Τέλος, η όποια κυβέρνηση βρίσκεται στην Αθήνα, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβω Περιφερειάρχης, θα το νοιώσει βαθειά στο πετσί της, ότι η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν θα ανεχθεί άλλο την εγκατάλειψη.
Θα διεκδικήσω ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ όλα αυτά που μας ανήκουν.
Εξάλλου όλοι αυτοί οι Αθηνοκεντρικοί πολιτικοί, με ξέρουν πολύ καλά από τα  σαράντα πέντε χρόνια της δημοσιογραφικής μου διαδρομής. Αλλά εγώ τους ξέρω καλύτερα. Και δεν θα παίξουν με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που η ψήφος των κατοίκων της θα με ορίσει εκπρόσωπο της».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »