*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

SEE THROUGH

22 Μαρτίου


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοικτό το παράθυρο για βελτιώσεις στη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα παίξουμε τη σωτηρία της χώρας για το θέμα».
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το «θέμα θα το χειριστούμε, αν χρειαστεί θα κάνουμε βελτιώσεις θα τις κάνουμε». Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν θα παίξουμε τη σωτηρία της χώρας για το θέμα, το γάλα είναι σοβαρό ζήτημα, κανείς δεν θέλει να καταστρέψει την κτηνοτροφία της χώρας».
Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, υπογραμμίζοντας πως  «το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με την τροπολογία είναι κωμικό, ο Μπαλτάκος είναι παλιό πρόβλημα, ο μεταναστευτικός κώδικας θα έλθει σύντομα στη Βουλή».
……
Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στην ψηφοφορία για το γάλα άφησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση.
……
«Κάποιος που διαβάζει την ανακοίνωσή μου, δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι μπορεί να ψηφίσω τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό “Βήμα” ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.
……
Το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή του γάλακτος και όχι η διάρκειά του δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης. Ο κ. Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος και υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν.

……………………..

Την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας.
-Στις 10.30 θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου.
-Στις 11.00 θα καταθέσει στεφάνι στο ηρώο της πόλης.
-Στις 11.30 θα παρακολουθήσει την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο.

……………..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΙΝΟΥ
Για ακόμη μια φορά ζωές ανθρώπων εκτίθενται σε κίνδυνο, λόγω του γνωστού προβλήματος με την έλλειψη οδηγού βάρδιας ή έλλειψης ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας  Εχίνου.
Αυτή τη φορά – και δεν είναι η μοναδική – κινδύνευσε μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο  ατύχημα, αναγκάστηκε να περιμένει να έρθει ασθενοφόρο από την Ξανθή. Μετά το ατύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 16:45 η γυναίκα, καθώς αντιμετώπισε ακατάσχετη αιμορραγία στο κεφάλι, έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στη Χειρουργική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Το ασθενοφόρο προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στην Ξάνθη έφτασε με μία ώρα καθυστέρηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της.
Απαιτούμε την άμεση επέμβαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για την επίλυση ενός μείζονος θέματος – ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ – που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας στην Ορεινή Περιοχή της Ξάνθης.
ΙΡΦΑΝ ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 
……………………

ΔΡΑΜΑ: Παρίστανε τον πρέσβη και εξαπατούσε ταξιτζήδες
Παρίστανε τον... πρέσβη και εξαπάτησε δύο ταξιτζήδες στη Δράμα, λαμβάνοντας χρήματα με την υπόσχεση ότι θα τους απασχολεί αποκλειστικά για ένα τρίμηνο.
Πρόκειται για 57χρονο, σε βάρος του οποίου η ασφάλεια Δράμας σχημάτισε δικογραφία για απάτη, που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σε δύο 43χρονους αυτοκινητιστές και υποστήριξε ότι είναι πρέσβης που το επόμενο τρίμηνο θα έκανε περιοδεία στην περιοχή τους, γι’ αυτό χρειαζόταν να τους απασχολεί διαρκώς, τάζοντάς τους υψηλές αμοιβές. Οι ταξιτζήδες πείστηκαν, σε σημείο που κατέθεσαν σε λογαριασμό του το ποσό των 1.800 ευρώ, το οποίο ζήτησε ο 57χρονος ως εγγύηση για τη συγκεκριμένη συνεργασία τους.
Στη συνέχεια όμως αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για απατεώνα, ο οποίος μάλιστα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές άλλων πόλεων για υποθέσεις απάτης.

………………………..


Συνεδριάζει την Τετάρτη 26 Μαρτίου (ώρα 19:00) το ΕΒΕ Ξάνθης
Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω 9 θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 2
2. Α΄ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014
3. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ 3% ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013
4. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
5. «ΞΑΝΘΗ: ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ»
6. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΑΤΖΙΔΑΚΕΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
7. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
8. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
9. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

………………..

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΑ
Η αυθαίρετη τοποθέτηση αγγελτηρίων τελετών σε διάφορους χώρους είναι όχι μόνο παράνομη, αλλά φυσικά και αντιαισθητική. Συνέβαινε όμως πολύ συχνά στην Κομοτηνή και έτσι στην κολώνα της ΔΕΗ δίπλα από το χαρτί με το μνημόσυνο του «αγαπημένου μας πατέρα, συζύγου και παππού»
βλέπαμε τα οπίσθια μίας καλλίγραμμης χορεύτριας να συνοδεύει την αφίσα κάποιου φοιτητικού πάρτι. Η Υπηρεσία Καθαριότητας σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις, προέβαινε στην άμεση αφαίρεση οιαδήποτε αγγελτηρίου είχε τοποθετηθεί σε δημοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, εντός των διευρυμένων διοικητικών ορίων του Καλλικρατικού Δήμου όπως αυτός προέκυψε, που δεν έχουν καθοριστεί για αυτό, μόλις αυτό γινόταν αντιληπτό, αλλά μόλις το έπραττε, σε λίγη ώρα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους κηδειόχαρτα και όχι μόνο. Πλέον οι υπεύθυνοι των οίκων τελετών της πόλης μας καλούνται να συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα και να τοποθετούν τα αγγελτήρια τους στις πινακίδες, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης ειδικά για το σκοπό αυτό.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »