*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη

Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη

30 Ιουνίου


Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.
Αναλυτική πρόγνωση Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

30 Ιουνίου

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΕ ΤΕΛΙΚΑ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ....ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ! ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ;;;

30 Ιουνίου
            ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ποιοί μας διοικούν τελικά στον Δήμο Ξάνθης. Και δεν αναφέρομαι βέβαια μόνο σ' αυτούς της συμπολίτευσης, αλλά και σε αυτούς της αντιπολίτευσης...Δημήτρη Βορίδη, Ανταμπούφη κλπ
....
*Για παράδειγμα ο Βορίδης. παραίτηθηκε απο την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ μετά την θεαματική του αποχώρηση απο το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα δια....επιστολής! Πλην όμως ακόμη δεν παραιτήθηκε ολοσχερώς και τώρα το...σκέπτεται!
-Διότι "πέσανε" απο πάνω του Πούλιος, Στρατηγός και δεν ξέρω ποιοί άλλοι και είναι ακόμη υπό....σκέψη!
....
*Όταν λοιπόν σύσσωμη συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν πέσει επάνω στον Βορίδη να τον "πείσουν" να μην παραιτηθεί....φανταστείτε τι "ξηραήλα" συμβούλων υπάρχει γενικώς. 
Το ωραίο είναι οτι αν ο Βορίδης παραιτηθεί ολοκληρωτικά, τότε κανείς δεν δέχεται να πάει στη θέση του απο την αξιωματική αντιπολίτευση. 
Ο Θανάσης Ξυνίδης γιατί παραιτήθηκε για να μην...επανέλθει, ο Σπύρος Μαζαράκης για τον ίδιο λόογ αλλά και γιατί είναι ....δημόσιος υπάλληλος και φοβάται, η δικηγόρος κ.Πατσίδου παρομοίως για τον ίδιο λόγο...και πάει λέγοντας.
-Αφού στην συγκεκριμένη επιτροπή η όλη κατάσταση "μυρίζει" γενικώς....",μπαρούτι" και δικαστήρια, ειδικά μετά τις καταγγελίες Τσεγγελίδη στο δημοτικό συμβούλιο την περίοδο που ήταν δημοτικός αστυνόμος της πόλης και τα έλεγε μάλιστα και στα ραδιόφωνα!
....
*Έτσι λοιπόν, όλοι περιμένουνε τι θα πει ο Βορίδης! Ακόμη κι ο Δήμαρχος που ήταν και αυτός που τον έβαλε οριστικά στη "θέση" του για τα αυθαίρετα και τις παρανομίες που είχε μέσα στο ίδιο του το σπίτι....και ουδείς γνωρίζει τελικώς τι απόγινε.
.....
*Άλλο παράδειγμα ο Ανταμπούφης που στην προσπάθειά του να ξαναπάρει χρίσμα απο τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, πέφτει απο τη μια "γκάφα στην άλλη", όπως συνέβη και με το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στην Π. Πόλη, καθώς ναι μεν είχε διαφωνίες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά την μαγική λέξη "καταψηφίζω" δεν την είπε ποτέ!!!
....
*Κι αυτός είναι δημόσιος υπάλληλος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να καθυβρίζει τον Δήμαρχο και όχι μόνο, αναγκάζοντας ακόμη και τον Θανάση Ξυνίδη να τον επαναφέρει στην τάξη ξεκαθαρίζοντας για την "αμφισβητούμενη" απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οτι "ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ...". Γεγονός που έπραξε και ο Ηλίας Βασιλούδης.
.....
*Όπως και δεν είναι καθόλου τυχαία η ατάκα του Αλέκου Κυριακίδη στον Ανταπούφη οτι "δεν είναι δυνατόν οι 8 να λένε οτι η απόφαση ήταν ομόφωνη κι εσύ μόνο να φωνάζεις και να λές τώρα οτι δεν ψήφισες...!"
Κι ο Αλέκος ακόμη, τον έβαλε στη 'θέση" του. 
....
*Ο κύριος Ανταμπούφης, όπως και ο κύριος Χρίστος Πούλιος βέβαια, γνωρίζει οτι αν δεν είναι επικεφαλής σε έναν δημοτικό συνδυασμό, με σταυρό δεν έχει καμιά ελπίδα επανεκλογής δημοτικού συμβούλου...
Και γι' αυτό προσπαθεί να πείσει τις σημερινές κομματικές οργανώσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ (Καλιαμπάκας) όσο και της ΔΗΜΑΡ (Δέλκος), οτι εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή...
....
*Τι ήταν αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο το Σαββατοκύριακο; Η αποκάλυψη της "Αδέσμευτης" οτι, "ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος προτείνει μια ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ λύση για τον Δήμο Ξάνθης και γι' αυτό πέταξε σοτ "τραπέζι" των συζητήσεων και το όνομα Παναγιώτης Σγουρίδης! Προκαλώντας γενική αναστάτωση και ιδίως στους Θανάση Ξυνίδη-Χρίστο Πούλιο....
Διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τα σενάρια "αλλάζουν" και είναι αμφίβολο αν θα μπορέει να σχηματίσει ψηφοδέλτιο το σημερινό "δίδυμο" του ψηφοδελτίου "Πολίτες για την Αλλαγή"...
....
*Απο την πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης τι έκανε όλες αυτές τις μέρες; Τίποτα παρά μόνο...επισκέψεις και δημόσιες σχέσεις! Σε μαγαζιά, σε φίλους, σε στέκια...,κι αυτό, "πανικόβαλε" περισσότερο. Το να μη διαψεύδεις, να μη μιλάς και απλά να...χαιρετάς με χαμόγελο το κόσμο, κάτι που δεν κάνουν οι υπόλοιποι.
Άλλωστε οι Τσιακίρογλου-Απόστολος Αγκόρτσας στην περίπτωση αυτοί, είναι φυσικά απο τους πρώτους που θα (τον) ακολουθούσαν, χώρια που ο Λάκης Στυλιανίδης θα αναγκάζονταν να πάρει ακόμη πιο ουδέτερη θέση...κι ο Δημήτρης Μπένης που ήταν εκτός Ξάνθης όλο το 3ήμερο, θα έβαζε ακόμη περισσότερους "πονοκεφάλους" στο κεφάλι του...
.....
*Και μια και μιλάω για τον Δήμαρχο Ξάνθης, δικαιολογημένα αυτήν την περίοδο δεν ασχολείται με..."τρίχες" παρά μόνο με τον γάμο της μοναχοκόρης του...
Μάλιστα ήδη έστειλε τα προσκλητήρια στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του (ο γάμος θα γίνει στη Σάββατο 6 Ιουλίου στις 20.15 το βράδυ στην εκκλησία Ακαθίστου Ύμνου στο Καβάκι στη Π. Πόλη σε κλειστό μάλιστα οικογενειακό περιβάλλον) και δικαιολογημένα ο νους του βρίσκεται μόνο εκεί.
....
*Υπενθυμίζω οτι στο γάμο της Νικολέτας με τον ο ταγματάρχη του Μηχανικού Εμμανουήλ Χριστοφορίδη (οι γονείς του Χαράλαμπος και Μάρθα Ποντιάρες απο την Προσοτσάνη Δράμας), κουμπάροι είναι ο Αλέξανδρος και η Σταυρούλα Κοντού. Ενώ η δεξίωση θα γίνει στις 9.30 το ίδιο βράδυ στον ειδυλλιακό και όμορφο χώρο του ξενοδοχείου του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης.
....


*Το σταθερό προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συνηγορούν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνει με σημερινή της δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». η εταιρείας Alco.
....
*Αναλυτικά, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει την υποστήριξη του 20,9% των ψηφοφόρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατατάσσεται δεύτερος με ποσοστό 19,4%.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 10,8%, ακολουθούμενη από το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και την ΔΗΜΑΡ, στο όριο εισόδου στο κοινοβούλιο, με 3%!
.....
*Κι ένα τελευταίο για τον Στάμο Τριμίτζιο. Με ρωτάν αν θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και η απάντησή μου, αποτυπώνει απλά πως έχει "ιστορία"...
Ο Στάμος πρώτα γίνεται πρωτοσέλιδο ως Υποψήφιος κάπου (Δήμαρχος, βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κλπ) και μετά ξανά πρωτοσέλιδο, οτι τελικώς....ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ! Οπότε...τα λόγια είναι περιττά!  
......

Του Παν. Β. Πεντζουρίδη

Δημοσιογράφου
Την… «κάνουν» σιγά-σιγά τα «ποντίκια» από το ΠΑΣΟΚ!

 
Άρχισαν να φεύγουν τα «ποντίκια» από το ΠΑΣΟΚ, μιας και τώρα το «πάρτυ» τελείωσε!

Ναι, το πάρτυ στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα άλλα κόμματα τελείωσε και έτσι δεν υπάρχει «τυρί» για τα «ποντίκια», που τώρα ψάχνουν άλλη πολιτική φωλιά, για να δουν εκεί αν υπάρξει αύριο «τυρί» για να φάνε…
Γιατί έμαθαν μόνο να τρώνε, μόνο να καταβροχθίζουν στο όνομα του… Σοσιαλισμού, της Δημοκρατίας και των άλλων διακηρύξεων του Α. Παπανδρέου!
Και τους έπιασε και «κάψιμο» για την ιστορία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που τον ξέχασαν από το 1996 και δεν ήθελαν ούτε το όνομά του να λένε, όταν το είχε αποκηρύξει ο Σημίτης και ο ΓΑΠ.
Και όλοι αυτοί, οι «ποντικοί» της πολιτικής, βρήκαν τώρα «καταφύγιο» κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ και άλλοι κάνανε κόμματα και κομματάκια, μπας και έχουν μερίδιο στη νέα τάξη πραγμάτων!
Ολοι Σοσιαλιστές ή Σοσιαληστές, που κρύφτηκαν όταν τα ποσοστά του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκαν από το ψέμα του «λεφτά υπάρχουν» και την τελική λεηλασία με το πρώτο μνημόνιο του ΓΑ-ΠΑΣΟΚ!
Κανείς τους δεν είχε σπλάχνα να καθίσει και να απολογηθεί στο λαό, να ζητήσει συγνώμη και να σταθεί όρθιος μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί τα πολιτικά κόμματα, μετεξελίσσονται και ακολουθούν τις επιταγές των καιρών, χωρίς βεβαίως να αποκλίνουν από τις αρχές διακήρυξής τους.
Γιατί τα πολιτικά κόμματα, όταν το απαιτούν οι εξελίξεις και οι εθνικές επιταγές και συνεργάζονται και συμμετέχουν σε κινήσεις για το καλό της χώρας!
Συνεπώς τα «ποντίκια», που υποθετικά τους έπιασε «κόψιμο» για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ας πουν την αλήθεια: ότι περίμενα «τιμάρια» από την συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. και επειδή δεν τα πήραν, την … «έκαναν» με ελαφρά πηδηματάκια, όπως έκαναν και το 1989 αλλά και το 2004..!
Γνωστό το κόλπο… και μετά θα ξαναγυρίσουν ως οι «άσωτοι υιοί»  ή συνεργαζόμενες δημοκρατικές δυνάμεις!
Αυτοί όλοι κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ!
Αυτοί υποστείλανε τη σημαία του Σοσιαλισμού, όταν Δημοκρατία ονομάζανε τα «πράσινα στρατόπεδα» δημοσίων υπαλλήλων για τις στρατιές των όμηρων ψηφοφόρων, όταν ονόμαζαν Σοσιαλισμό τα αμαρτωλά συνεταιριστικά, τις «πόρνες» ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, τα «πλυντήρια χρήματος» τις Μ.Κ.Ο. …
Αυτοί καταλήστεψαν και μαζί με τους εκπαιδευόμενους λάτρεις του «σοσιαλισμού» νεοδημοκράτες, τα ταμεία του ελληνικού μόχθου, τα αμυντικά εξοπλιστικά, τα ομόλογα, τον ελληνικό πλούτο.
Αυτά τα χορτασμένα «ποντίκια», τώρα το παίζουν κριτές του ΠΑΣΟΚ και φεύγουν…
Καλύτερα!
Το ΠΑΣΟΚ καθαρίζει και θα συνεχίσει να το κάνει και στις αμέσως επόμενες εξελίξεις.
Με τις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές εκλογές και ίσως τις εθνικές.
Καλύτερα ακόμη και εκτός Βουλής αν χρειαστεί για να ξεσκαρτάρει η κατάσταση, παρά με όλα τα «τρωκτικά» που ποτέ δεν άφησαν το ΠΑΣΟΚ ήσυχο και τη χώρα ήρεμη!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, έδειξε το δρόμο για πολλά, για τα οποία η ιστορία των έχει κατατάξει ως αναγεννητή και ηγέτη της Ελλάδας.
Αλλά κάποιοι μπέρδεψαν το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία» και το μετέτρεψαν «τα τρωκτικά στην εθνική ληστεία»!
-Στο καλό λοιπόν «ποντίκια» και να μας γράφετε!
-Και να σας χαίρονται όλοι όσοι σας δεχθούν στα κόμματά τους ή σας ξαναψηφίσουν όπου και αν βρεθείτε!

30 Ιουνίου

ΣΤΟΠΕΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ! ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

30 Ιουνίου


Πήρε Γκοχούρι από Μακάμπι Τελ Αβίβ η SKODA Ξάνθη
Με τον Ιβοριανό αμυντικό Στιβ Γκοχούρι ενισχύθηκε η Skoda Ξάνθη.
Μεταγραφική έκπληξη από τη Skoda Ξάνθη. Οι Ακρίτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Στιβ Γκοχούρι. Ο 32χρονος Ιβοριανός με γαλλικό διαβατήριο αγωνίζεται σαν στόπερ και την περασμένη περίοδο έπαιζε στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας 11 συμμετοχές και 1 γκολ.
Ο Γκοχούρι γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά στα πέντε του μετακόμισε στη Γαλλία και αναδείχθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν. Στη συνέχεια έπαιξε σε Μπνέι Γεχούντα, Ιβερντόν, Μπολόνια, Βαντούς, Γιουνγκ Μπόις, Γκλάντμπαχ και τη διετία 2010-2012 φόρεσε τη φανέλα της Γουίγκαν έχοντας 4 συμμετοχές και 1 γκολ. Παράλληλα είναι 13 φορές διεθνής έχοντας σκοράρει και τρεις φορές.
Με μία λιτή ανακοίνωση που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, η ΠΑΕ Ξάνθη, ανακοίνωσε την απόκτηση του Στιβ Ούρλιχ Λοχορέ Γκοχούρι.
Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή STEVEN ULRICH LOHORE GOHOURI.
....
Ο ΓΚΟΧΟΥΡΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Λίγο πριν την πρώτη... ανάσα για τους ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ με το ρεπό της Κυριακής, η τελευταία - μέχρι την επόμενη - δύσκολη μέρα ήταν αυτή του Σαββάτου. Δύο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα στα γήπεδα των Πηγαδίων για τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου που έδωσαν έμφαση στο αερόβιο τρέξιμο το πρωί αλλά και στις ασκήσεις με μπάλα το απόγευμα. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ξανθιώτικης ομάδας Στίβεν Γκουχουρί συμμετείχε με τους συμπαίκτες του στην προπόνηση.
Από την Δευτέρα η SKODA ΞΑΝΘΗ θα διαμείνει στο Le Chalet για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας του.

29 Ιουνίου

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΓΚΑΛΟΠ) ΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΓΚΑΛΟΠ) ΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

29 Ιουνίου
Κατόπιν της καταγραφής των τάσεων της αγοράς (Γκάλοπ) που διενήργησε το Επιμελητήριο Ξάνθης σήμερα από τις 08:00  έως 15:00, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1. Επιθυμείτε να λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα, με προσωπικό ασφαλείας, για την εξυπηρέτηση του κοινού;

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ
250


ΑΚΥΡΑ
10


ΕΓΚΥΡΑ
240




ΠΟΣΟΣΤΑ

ΝΑΙ
110
45,8

ΌΧΙ
125
52,1

ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
5
2,1
ΜΕΛΗ
1.   Συμφωνείτε να ανοίγουν τις Κυριακές όποια από τα μικρά καταστήματα το επιθυμούν;

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ
57


ΑΚΥΡΑ
0


ΕΓΚΥΡΑ
57




ΠΟΣΟΣΤΑ

ΝΑΙ
32
56,1

ΌΧΙ
25
43,9

ΔΕΝ ΞΕΡΩ /ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
0

ΜΗ ΜΕΛΗ
1.   Συμφωνείτε να ανοίγουν τις Κυριακές όποια από τα μικρά καταστήματα το επιθυμούν;

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ
207


ΑΚΥΡΑ
5


ΕΓΚΥΡΑ
202




ΠΟΣΟΣΤΑ

ΝΑΙ
72
36,6

ΌΧΙ
130
64,4

ΔΕΝ ΞΕΡΩ /ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
0

29 Ιουνίου

«Πόλεμος» στα ΚΕΚ με αιχμή του δόρατος τον «Πρωταγόρα»

29 Ιουνίου


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Έντονη αντίδραση Μαζαράκη που δήλωσε… «άγνοια» των καταγγελιών, ενώ «σιωπά» η Δημούδη και οι καταγγελίες πάνε «σύννεφο»! -Σκληρό κείμενο Πεντζουρίδη στο Face book για το ίδιο θέμα
ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ή ΟΧΙ;
*Παρανομίες, μαύρη και αδήλωτη εργασία είχαν καταγγείλει τέσσερα ΚΕΚ της Ξάνθης στις 6 Ιουνίου, αλλά ο ΟΑΕΔ επισήμως» σιωπά»!
 «ΠΟΛΕΜΟΣ» στα ΚΕΚ Ξάνθης με αιχμή του δόρατος (προφανώς γιατί έχει περισσότερη δουλειά από τους υπόλοιπους…) το ΚΕΚ Πρωταγόρας που ανήκει στην εφημερίδα «Εμπρός» και στην εκδότρια Ελένη Διαφωνίδου. .
Όπως είναι γνωστό, με σκληρή καταγγελία που έδωσαν στη δημοσιότητα στις 5 Ιουνίου 2013 τέσσερα ΚΕΚ του Νομού Ξάνθης, είχαν καταγγείλει φωτογραφίζοντάς το, το ΚΕΚ Πρωταγόρας για «καραμπινάτες παρανομίες», ενώ παράλληλα μιλούσαν για μαύρη και αδήλωτη εργασία!!
Το περίεργο της υπόθεσης; Ενώ στο συγκεκριμένο θέμα είχε αναφερθεί με πρωτοσέλιδό του ο «Μ» στις 6 Ιουνίου 2013, φαίνεται να μην έχει ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ κανείς μέχρι σήμερα, ενώ μιλώντας χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ.Σπύρος Μαζαράκης, δήλωσε «πλήρη άγνοια των καταγγελιών…», ισχυριζόμενος ωστόσο ότι «καμία σχέση δεν έχει το γραφείο του ΟΑΕΔ Ξάνθης με τα όσα καταγγέλλονται, κάτι που του πιστοποίησαν και βεβαίωσαν σε τηλεφωνική του επικοινωνία «και οι εκπρόσωποι δύο άλλων ΚΕΚ το ένα μάλιστα αυτό του ΙΝΕ Ξάνθης, δια της εκπροσώπους του και δημοσιογράφου του Κανάλι 6 Μαρίας Κώστογλου! «

29 Ιουνίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

29 Ιουνίου



*Γενέθλια είχε η όμορφη Σοφία την περασμένη Πέμπτη στο VOX cafe bar και την τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι και φίλες…
Οι πληροφορίες μου λένε λοιπόν ότι όλα ήταν πολύ όμορφα και ακόμη ομορφότερη η… τούρτα με το ένα κεράκι που την καταβρόχθισαν άπαντες οι προσκεκλημένοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα..
…..

*«Καψούρα» όμως ρε παιδιά με την υπέροχη Βίκυ την νοσηλεύτρια από την Κεραμωτή ο γνωστός «παπαράτσι» Κυριάκος Κεσίσογλου…
Καρποστάλ την έκανε την φωτογραφία που βλέπετε στο face book κι όχι μόνο…
……

*Φωτογραφία για καρποστάλ όμως αναμφισβήτητα είναι η φωτό με τις δύο υπέροχες ξαδέρφες, την πανέμορφη Βάνα και την υπέροχη Λίτσα που διασκέδαζαν ως συνήθως στο ΚΥΤΤΑΡΟ ελληνάδικο…
Ξανθιές από άλλο πλανήτη…
…..

*Η αποκλειστικότητά μου; Πάλι με χρόνια και καιρούς, στο ΚΥΤΤΑΡΟ Ελληνάδικο εμφανίστηκε η πρώην κεντρική bar woman του μαγαζιού η Γεωργία και μάλιστα με νέα «κολλητή» και άνευ του νέου της αγαπημένου…
Έτοιμες και οι δύο για νέα αισθηματικά ταξίδια..
……

*Στο my club ωστόσο διασκέδαζαν πριν λίγες μέρες δύο άλλες εντυπωσιακές ξανθιές υπάρξεις που έκαψαν καρδιές και φλέβες…
Και αναφέρομαι φυσικά στην Γιώτα και στην Νούλα.
……

*Σημειώνω ότι στην Ελληνική βραδιά της περασμένης Τετάρτης, το My club επετέθη αυτή τη φορά όχι με live και τραγουδιστές, αλλά με show και καυτές χορεύτριες…

29 Ιουνίου

SEE THROUGH

29 Ιουνίου


Άκουσον!
Άκουσον
!
*Ο υπερτυχερός του τζόκερ συνέτριψε τους νόμους των πιθανοτήτων και έγινε πλούσιος - Όχι μόνο μάντεψε σωστά τους μαγικούς αριθμούς αλλά ήταν και ο μοναδικός νικητής στην πρώτη κατηγορία. 7 εκατομμύρια Ευρώ!
......
*Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νικητής έπαιζε για χρόνια 4 στήλες με τους ίδιους αριθμούς. Σε μία από αυτές συμπλήρωνε τους αριθμούς 5, 19, 26, 30, 34 και τζόκερ το 2.
......
*Αυτοί ήταν και οι μαγικοί αριθμοί που βγήκαν από την κληρωτίδα. Η διαλογή έδειξε ότι ήταν ο μοναδικός που μάντεψε σωστά και κέρδισε το ποσό των 7εκ.€. Από την πρώτη στιγμή, στο επίκεντρο βρέθηκε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, που ακόμη δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.
......
*Στην 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκε ένα τυχερό δελτίο, από τη Θεσσαλονίκη, που κερδίζει το ποσό των 346.223 ευρώ. Το ποσό που θα μοιρασθούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της Κυριακής 30-06-2013 είναι 600.000 ευρώ τουλάχιστον. «Ψίχουλα» βέβαια μπροστά στα 7 εκατ. Ευρώ του σούπερ «τυχερού»!
....

Άγριος καυγάς, που ξεπέρασε που ξεπέρασε τα όρια ανάμεσα σε Ανταμπούφη και Δήμαρχο Ξάνθης  για δήθεν παραποιημένα  πρακτικά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία μετέχει και ο πρώτος ως μέλος.
Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Ανταμπούφης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης θέματος που αφορούσε τον κανονισμό ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην Π. Πόλη, θέμα που απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, υπήρξε λάθος στην σχετική εισήγηση καθώς φαινόταν να είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση επί του θέματος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αυτός ισχυρίζονταν ότι μειοψήφησε.
-Ωστόσο τον Ανταμπούφη «άδειασαν» ακόμη και οι Ξυνίδης-Βασιλούδης, αφού ναι μεν ο κ.Ανταμπούφης κατέθεσε τις προτάσεις του, δεν είπε όμως ποτέ καταψηφίζω!
......

ΜΑΤ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ
Το ένα τραινάκι του Δήμου Ξάνθης, στον Δήμο Αβδήρων...!
Στον Δήμο Αβδήρων παραχωρήθηκε το ένα από τα δύο τραινάκια του Δήμου Ξάνθης από το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης (μειοψήφισε μόνο η κυρία Πατσίδου) στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.
Η παραχώρηση έγινε για δύο μήνες, προκειμένου στον Δήμο Αβδήρων (και πολύ σωστά το σκέφτηκε ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης) να το χρησιμοποιήσουν για τις ξεναγήσεις του κόσμου αλλά και των μικρών παιδιών στα λιμάνια του Δήμου και τους τουριστικούς χώρους και αξιοθέατα της περιοχής τους.
«Δεν έχουμε οδηγό που να έχει 4ης κατηγορίας δίπλωμα. Στην προκήρυξη που στείλαμε για τους πέντε οδηγούς καθαριότητας προβλέπουμε ο ένας να έχει τέτοιο δίπλωμα, για τον σκοπό αυτό. Το ότι το ζητά ο Δήμος Αβδήρων δεν σημαίνει κάτι καθώς ουσιαστικά και τα έσοδα θα τα έχουμε εμείς και πάλι τους Ξανθιώτες θα εξυπηρετεί, δεν πάει σε άλλη περιοχή. Αντί να κάθεται σε αδράνεια το τρενάκι ας το δώσουμε στον δήμο Αβδήρων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ξάνθης...
(Σ.Σ. Το σχόλιο της στήλης; Ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης κάνει ΜΑΤ και με το συγκεκριμένο τραινάκι, θα ανεβάσει πολύ την δημοτικότητα του Δήμου Αβδήρων εντός και εκτός Ξάνθης...).
......

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας προγραμματίζει την δημιουργία ομάδας γονέων που έχουν παιδιά ηλικίας 10-14 ετών. Η ομάδα γονέων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, θα ολοκληρωθεί σε 4-5 εβδομαδιαίες συναντήσεις (1 δίωρο ανά εβδομάδα) και η θεματολογία θα αφορά:
1.την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο,
2.την εφηβεία: αναπτυξιακό στάδιο
3.την πρόληψη εξαρτήσεων και προβληματικών συμπεριφορών
4.πειθαρχία και όρια
Όσοι γονείς θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στις εν λόγω συναντήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης 2541074444 εώς 4 Ιουλίου.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ
ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ "ΕΚΦΡΑΣΗ"
Τσιμισκή 28 67100 Ξάνθη τηλέφωνο 2541074444
.......

Καναδοί, Χιλιανοί, Σέρβοι κι Έλληνες γεωλόγοι μελετούν πετρώματα της Θράκης
Στα σκαριά το Μουσείο πετρωμάτων με δωρεά ιδιωτικής συλλογής στο Δήμο Μαρώνειας –Σαπών.  Η περιοχή έχει  το ορυκτό μολυβδούχος τετραεδρίτη, όπως το ρήνιο που είναι το τρίτο πιο σπάνιο στοιχείο στην φύση και το βρίσκουμε στις υψηλότερες περιεκτικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο στον μολυβδαινίτη από το Μάλτεπε της Μαρώνειας
«...Έχουμε πλουτωνικά και η ηφαιστειακά πετρώματα από μάγματα που ανέβηκαν πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια. Έχουμε ρήγματα που έχουν μετακινήσει όλους αυτούς τους σχηματισμούς. Είχαμε υποβύθιση λιθοσφαιρικής πλάκας πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή μια συνεχή διαδικασία η οποία εξελίσσεται και δε σταματάει με το χρόνο και πρόκειται να αλλάξει και πάρα πολύ στο μέλλον…», λέει ο καθηγητής γεωλογίας Βασίλης Μέλφος του ΑΠΘ.
....

Στην Καβάλα ο υπερτυχερός του Τζόκερ! Βροχή εκατομμυρίων
Στην Καβάλα παίχτηκε το τυχερό δελτίο που κερδίζει το ποσό των 7 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2013 στο ΤΖΟΚΕΡ (JOKER).

29 Ιουνίου

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

29 Ιουνίου


Η θεατρική παράσταση «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ» του J. M. Barrie
θα βρίσκεται στην Ξάνθη για μία μοναδική παράσταση  την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ.  στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Βιβλιοπωλείο Τζελέπη 28ης Οκτωβρίου 42, 2541023386.
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρνόκουρος, Δήμητρα Βήττα, Βαγγέλης Δαλλές, Χρήστος Κατίδης, Ελευθερία Τσιακούρη, Κωνσταντίνα Τσιάπου
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Άνεργοι, πολύτεκνοι: 8€
....

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ Σ' ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!! ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 8 ΕΥΡΩ!! ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ:6941648441 ΚΑΙ 6947186990.ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:21:00. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!
....

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πάρτι της σαιζόν …!!!
Τετάρτη 3 Ιουλίου = Φευγάτο …Salsa Party!!!
Καλοκαιρινός Ρυθμός, Ξύλο, Ήχος, Ανεμιστήρας & Latin Χαμός !!!
YOU KNOW WHERE THE PARTY IS !!!!
EEEESSSOOOOOOOOOOO!!!
χορεύουμε, Salsa – Bachata – cha-cha – timba – merengue – salsaton – tango - Kizomba !!!
τρελαινόμαστε με τους «ANIMATION» …Ομαδικούς χορούς!
Το Απόλυτο SALSA PARTY… στο Απόλυτο καφέ-bar της πόλης @ ΠΥΞΙΔΑ…
…in the center of Xanthi – «Paralia»

....

Το Κ.ΑΠ.Η. του Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιήσει τετραήμερη εκδρομή στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης από 9/07/2013 μέχρι 12/07/2013.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

29 Ιουνίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

29 Ιουνίου


*Συνεχίζει η υπέροχη ταβέρνα της Π. Πόλης ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ και χωρίς ζωντανή μουσική αλλά με ακόμη πιο προσιτές τιμές και καλοκαιρινή διάθεση… όλες τις μέρες της εβδομάδας (μεσημέρι και βράδυ) για όσους θέλουν να περάσουν πραγματικά υπέροχα…
-Εγγύηση φυσικά και η υπέροχη κουζίνα της παραδοσιακής ταβέρνας με το καλοκαιρινό περιβάλλον...ειδικά τώρα που ανέβηκαν και οι θερμοκρασίες.
Πυγμ. Χριστίδη 7 στην Παλιά Πόλη. ΡΕΖΕΡΒΕ: 25410 72720.
.......
Με τα τίποτα δεν πρέπει να το ξεχάσετε... Το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 λοιπόν ο εκπληκτικός Πάνος Κιάμος LIVE στο Romeo Pluss Ξάνθης για μια και μοναδική βραδιά... Τηλ κρατήσεων :6947366733.
Κλείστε από τώρα ρεζερβέ
.......
*Σήμερα Σάββατο 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ MY CLUB ο μοναδικός Γιώργος Σαμπάνης.
Ο Έλληνας συνθέτης και τραγουδιστής, μας υπόσχεται ένα εκπληκτικό LIVE σε ένα special party που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί.
Λοιπόν Γιώργο Σαμπάνη, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΕΛΑ ΣΤΟ MY CLUB KAI MEINE!!!
Σάββατο 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ MY CLUB.
Τηλ. RZV: 25410-73536
My Club - 3o χλμ. Ξάνθης - Καβάλας
......
*Η Ξανθιώτικη παραδοσιακή ρετσίνα ΦΙΛΟΤΙΜΟ, αυξάνει συνεχώς τους φίλους της, γιατί έχει ποιότητα, ανεβάζει την διάθεση και το βασικότερο... Είναι η ρετσίνα της καλής παρέας! Μην το ξεχάσω... Πίνεται μόνο ΠΑΓΩΜΕΝΗ... απαιτήστε την από την ταβέρνα που πάτε να φάτε να σας φέρει μόνο ΦΙΛΟΤΙΜΟ!
......
*Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πλέον στους 36 και 38 βαθμούς και μια ευχάριστη πρόταση... Ξεκίνησε ήδη η λειτουργία του pool bar και της πισίνας στο ξενοδοχείο Le Chalet, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια.
Η είσοδος για την πισίνα είναι 4 ευρώ, ενώ μπορείτε να ωφεληθείτε της προσφοράς με ατομικό μηνιαίο εισιτήριο στην τιμή των 40 ευρώ και οικογενειακό μηνιαίο στην τιμή των 60 ευρώ.
Απολαύστε τον καφέ, το ποτό ή το cocktail σας στο υπέροχο pool bar του Le Chalet!
Τηλ. 25410 68511 έως 15.

29 Ιουνίου

-Ψήφιζε και μη… ερεύνα!

29 Ιουνίου


Η «πρεμούρα» λοιπόν του Επιμελητηρίου Ξάνθης για την εξυπηρέτηση, όχι των μελών του, αλλά των καταναλωτών, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το θεσμικό του ρόλο! Όσο δε για το «γκάλοπ» το οποίο θα διενεργηθεί στην κεντρική πλατεία (έλεγαν ότι θα στήσουν κάλπες, τώρα αναφέρονται σε γκάλοπ με ερωτήσεις λες και είναι δημοσκοπική εταιρεία) δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μία ΠΑΡΩΔΙΑ που θα μείνει στην ιστορία…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)

29 Ιουνίου

-Πρόσεχε μόνο με την… ολοκληρώσεις στο ξεκίνημα! Αν άκουσες χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» τον Σπύρο Μαζαράκη…

29 Ιουνίου


Επειδή δέχθηκα εχθές μια επώνυμη καταγγελία και οφείλω να την ψάξω, ρωτώ ευθέως σήμερα του αρμόδιους του ΟΑΕΔ Ξάνθης, αν αληθεύει πως δίνονται κατευθύνσεις σε ανέργους που διαθέτουν Voucher (επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης), να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο ΚΕΚ. Επειδή το θέμα έχει να κάνει με άμεση σχέση με την υποστήριξη του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και επειδή θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να σταματήσει άμεσα, περιμένω σύντομα απαντήσεις, πριν προχωρήσουμε στην έρευνα που ήδη ξεκινήσαμε.
(Ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»)