*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Φεβρουαρίου

ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

28 Φεβρουαρίου

«Απίστευτη» απειλή των Τούρκων και μάλιστα δια μέσω ηλεκτρονικού Site που υποστηρίζει με φανατισμό Χουσεϊν και ΣΥΡΙΖΑ! -Προηγήθηκε «περίεργο» δημοσίευμα στην «Τόλμη»!!!

Γιάννης  Σιδηρόπουλος:
Ο Τούρκος της SEBA θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια!

*Αν τον εκπαραθυρώσουν με μη σύννομες διαδικασίες και δώσουν την ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν!

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ «ΞΕΠΕΣΑΜΕ»;
*Πτοείται η Κυβέρνηση από τέτοιες απειλές κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Δημήτρη Σταμάτη; Τόσο πολύ «ξέπεσε»η χώρα μας; Με το «ζόρι» οι Τούρκοι να θέλουν να αγοράσουν την Εθνική καπνοβιομηχανία που λέγεται ΣΕΚΑΠ;

Είναι εμφανές ότι η παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, χάλασε την «σούπα» σε πολλούς...
Και το βασικότερο, αιφνιδίασε και πανικόβαλε τους ίδιους τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ που άρχισαν μάλιστα να εκβιάζουν την Ελληνική Κυβέρνηση με... απειλές και μάλιστα από συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ!

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!
 «Απίστευτη» λοιπόν απειλή των Τούρκων επιχειρηματιών και μάλιστα δια μέσω ηλεκτρονικού Site που υποστηρίζει με φανατισμό Χουσεϊν και ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώθηκε δημόσια με κατεύθυνση φυσικά την Κυβέρνηση!
«Αν δεν μας δώσετε την ΣΕΚΑΠ θα προσφύγουμε στα... Ευρωπαϊκά δικαστήρια»! Λένε χαρακτηριστικά...
Το περίεργο είναι ότι η Τουρκική απειλή εκφράζεται δια μέσω ενός δημοσιογράφου με στενότατες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και διατυπώνεται τελείως... «άκομψα» και εκβιαστικά, που προκαλεί πραγματικά μεγάλη έκπληξη σε όλους μας, αφού εκτός των άλλων μια βδομάδα πριν, προηγήθηκε παρόμοιο δημοσίευμα και από εβδομαδιαίο έντυπο του οποίου εκδότης είναι ο... αδελφός του!!
Το μήνυμα του Τούρκου επιχειρηματία της SEBA στην Ελληνική Κυβέρνηση είναι φυσικά σαφέστατο: «Αν με εκπαραθυρώσετε με μη σύννομες διαδικασίες και δώσετε την ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη (ή οποιοδήποτε άλλο επιχειρηματία), θα προσφύγω  στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια!!!».
-Οπότε σ’ αυτή τη περίπτωση η Κυβέρνηση έχει μια ξεκάθαρη λύση. Να κηρύξει ΑΓΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ αφού υπήρχε μόνο μια δεσμευτική πρόταση και όχι φυσικά να «υποκύψει»στους εκβιασμούς των Τούρκων…!

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ «ΠΕΡIΕΡΓΟ» ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΤΟΛΜΗΣ» (20/2/2/13)
Επισημαίνεται ότι των απειλών του Τούρκου επιχειρηματία της SEBA κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης, προηγήθηκε ένα «επίσης»περίεργο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» με εκδότη τον αδελφό Σιδηρόπουλο, που στις 20 Φεβρουαρίου 2013 δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο με σαφέστατες αιχμές κατά της δικής μας Εθνικής γραμμής, «να μη (ξε)πουληθεί η Εθνική καπνοβιομηχανία Ελληνικού τσιγάρου που λέγεται ΣΕΚΑΠ», επίσης με απειλές και έντονη κινδυνολογία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «αν τελικά πουληθεί η εταιρεία (στον Σαββίδη φυσικά) ή κλείσει, τότε θα ζήσουμε στην περιοχή μας τον πλήρη... όλεθρο και... αλλοίμονό τους!!!
(Σ.Σ. Αλλοίμονό δηλαδή σε αυτούς που υποστηρίζουν την λύση του Ιβάν  Σαββίδη...).
Το δημοσίευμα της εφημερίδας του Σιδηρόπουλου και σία, έγραφε επί λέξει τα παρακάτω:
«Το Μέλλον της ΣΕΚΑΠ πλέον είναι υπόθεση σωστών χειρισμών και κρίσιμων αποφάσεων.
Κραυγάζουν από την μία κάποιοι για την συνέχισή της αλλά από την άλλη όλο βρίσκουν εμπόδια και τους «βρωμάν» οι υποψήφιοι επενδυτές που σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, θα οδηγήσουν την καπνοβιομηχανία σε λάθος δρόμο. Αλλοίμονο σε αυτούς τους λαϊκιστές που κόπτονται για την ΣΕΚΑΠ γιατί αν τελικά πουληθεί η εταιρία και κλείσει, όπως συνέβη με τα υπόλοιπα συνεταιριστικά εργοστάσια, τότε θα ζήσουμε στην περιοχή μας τον πλήρη όλεθρο. Και τότε αλλοίμονο τους.
ΤΟΛΜΗ 20-2-2013»

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ... ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ!
Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 κοντά στα παραπάνω προστέθηκε ωστόσο ένα  νέο ακόμη πιο «περίεργο» δημοσίευμα και πάλι από την ίδια κατεύθυνση (αδελφός Γιάννης Σιδηρόπουλος αυτή τη φορά) που μετέφερε τις απειλητικές διαθέσεις του Τούρκου Επενδυτή σε βάρος της χώρας
Δια χειρός δημοσιογράφου λοιπόν (Γιάννη Σιδηρόπουλου), διαβάστε το εκβιαστικό και απειλητικό μήνυμα που έστειλε ο Τούρκος επενδυτής στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σαμαρά:
«Κρίσιμες είναι οι ώρες για τη ΣΕΚΑΠ. Ότι στην υπόθεση αγοραπωλησίας έχουν υπεισέλθει «εθνικοί λόγοι» είναι προφανές και ίσως να χαρακτηρίζεται θεμιτό από κάποιους. Όμως ο κίνδυνος να διακυβεύεται το μέλλον της εταιρίας εξαιτίας αγκυλώσεων είναι ορατός και αν «στραβώσει» η δουλειά και στο τέλος εξαφανιστούν και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι, κάποιος θα πρέπει να δικαιολογηθεί στους εργαζόμενους. Από την άλλη πλευρά, εφόσον πρόκειται για μπίζνες και διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού, οι πληροφορίες λένε ότι ο Τούρκος Επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αν τον εκπαραθυρώσουν με μη σύννομες διαδικασίες. Και είναι και το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, σημαντικό».
(Xanthi Press στήλη Espresso-27/2/2013)

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ «ΞΕΠΕΣΑΜΕ» ΣΑΝ ΧΩΡΑ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;
Φυσικά δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς, από πού εκπορεύονται τα παραπάνω δημοσιεύματα αλλά και ποια «λύση» ΕΥΛΟΓΟΥΝ για την ΣΕΚΑΠ ξεχνώντας ότι «δεν πρόκειται για μια Ιδιωτική επιχείρηση ή για ένα μπακάλικο, αλλά για την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ελληνικού τσιγάρου»!!!
Ρωτάμε λοιπόν ευθέως μετά τις απειλές που διοχετεύει ο Τούρκος επιχειρηματίας της ΣΕΒΑ χωρίς ακόμη να έχει αγοράσει την ΣΕΚΑΠ!
(Σ.Σ. Που δηλαδή και να την... αγοράσει, τι «παιχνίδια»πρόκειται να παίξει στη περιοχή μας...).
-Πτοείται η Κυβέρνηση από τέτοιες απειλές κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Δημήτρη Σταμάτη; Τόσο πολύ «ξέπεσε»η χώρα μας;
-Με το «ζόρι» οι Τούρκοι να θέλουν να αγοράσουν την Εθνική καπνοβιομηχανία που λέγεται ΣΕΚΑΠ; Δεν σας λέει τίποτα αυτό;

ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Μπροστά λοιπόν σε τέτοια εκβιαστικά διλλήματα, η απάντηση είναι μια και ξεκάθαρη.
-Κύριε ειδικέ εκκαθαριστή, από την ώρα που έχετε μόνο μια ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, αυτή του ΤΟΥΡΚΟΥ και βλέπετε πόσο «νταλγκά»έχει να αγοράσει την καταχρεωμένη ΣΕΚΑΠ, αφού απειλεί με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, ΚΗΡΥΞΤΕ άγονο τον διαγωνισμό να τελειώνουμε, παρά να ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ως χώρα στους εκβιασμούς αυτούς...
-Μπορεί η Ελλάδα σε αυτή τη φάση να είναι φτωχιά, απειλές όμως η Ελληνική Κυβέρνηση και αυτός ο υπερήφανος Πρωθυπουργός, δεν δέχονται από κανέναν...

28 Φεβρουαρίου

Σεμνά& Ταπεινά

Σεμνά& Ταπεινά

28 Φεβρουαρίου


*Ακόμη κι αν δικαιούται ένας κατά φαντασία «αδύνατος» να καθυβρίζει έναν υπό δίαιτα χοντρό, δικαιούται να αδικεί τόσο τον εαυτό του, θυμίζοντας το λαϊκό ρητό, «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα;»
……..
*Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι…διότι εξαγριώνονται τελικώς μόνο με το «πνεύμα» των άλλων… Και αυνανίζονται με το δικό τους! Είναι κι αυτό μια λύση στα υπαρξιακά τους προβλήματα… Και μακάριοι και ευτυχείς απόλυτα σε όλες τις φάσεις τους.
…..
*Τελικά μήπως επίτηδες ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας έκανε τόσα αριθμητικά λάθη στις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής…
-Ώστε να δώσει άλλοθι σε όλους τους πρώην Προεδρικούς να χλευάζουν τώρα τις διαδικασίες; Μήπως…
…..
*Σωστή η ατάκα  του Σωκράτη ότι «και με μια ψήφο κάποιοι θα πάνε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ…»
-Παρέλειψε όμως να μας πει, ο ίδιος ως παντοδύναμος πρώην Υπουργός, γιατί φοβήθηκε να κατέβει και να αντιμετωπίσει στις προηγούμενες εκλογές έναν Σαλτούρο ή έναν Σγουρίδη; Και θέλει με το ζόρι να πιστέψουμε ότι υπάρχει ακόμη κόσμος που τον πιστεύει;
-Από μέσα πέφτουν τα κάστρα… και δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στον Βαγγέλη για να έχουμε μετά το δικαίωμα να τον… βρίζουμε!

28 Φεβρουαρίου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ: Με τίποτα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με Τσιακίρογλου

28 Φεβρουαρίου


Το πρώτο «βροντερό» όχι στον Τσιακίρογλου, έδωσε χθες μέσα από την εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» ο γνωστός εκδότης και μέλος του ΕΒΕ Ξάνθης Μιχάλης Σπανίδης, τονίζοντας ευθαρσώς ότι, «με τίποτα δεν πρόκειται να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Τσιακίρογλου-Αγκόρτσα…» και κρατώντας όχι απλά αποστάσεις από τον επικεφαλής της παράταξης στο Επιμελητήριο, αλλά… χάσμα!
Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα ακόμη πιο βροντερό, καθώς οι Ξανθιώτες δεν ξεχνάνε ότι «ο συγκεκριμένος κύριος, ενώ όλη τη περασμένη 4ετία έλεγα τα ίδια και πάλι», τελικά… έκανε στο τέλος τα άλλαξε, ανακοινώνοντας ότι «δεν θα κατέβει τελικά υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης (30/12/2009), διότι θα ανοίξει… κεμπάμπικο στην Αθήνα!!!
Κι ο λαός δεν ξεχνα….

28 Φεβρουαρίου

Στο εδώλιο ο Μουφτής Κομοτηνής γιατί δεν εφάρμοσε το Νόμο για τους ιεροδιδασκάλους

28 Φεβρουαρίου


Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη σύμφωνα με τον «Χρόνο» Κομοτηνής  ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή,  γιατί δεν εφάρμοσε το Νόμο για τους ιεροδιδασκάλους που θεσπίσθηκε από την ελληνική Πολιτεία το 2009, προβάλλοντας αντιρρήσεις για την σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «Χ» μαζί του στο εδώλιο φέρονται ως κατηγορούμενοι και δύο ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας που όφειλαν να παραπέμψουν σε ΕΔΕ  τον σοφολογιότατο για την παράβαση καθήκοντος, αφού είναι δημόσιος λειτουργός και μάλιστα μισθολογικά με βαθμό γενικού γραμματέα υπουργείου!!!!
-Θα τον παραπέμψουν ή στο τέλος θα τον αθωώσουν κι αυτόν και θα τον κάνουν…ήρωα στο Τουρκικό Προξενείο και τους εγκάθετους; Ιδού η απορία…

28 Φεβρουαρίου

Οι αυτοδιοικητικοί και οι τύψεις του Παπαγεωργόπουλου

28 Φεβρουαρίου


«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» δήλωσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ισόβια για υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Και η δική μας καθαρή θέση…
-Απολύτως λογικό οι αυτοδιοικητικοί που έκαναν περιουσίας και ρήμαξαν τον τόπο, να μην έχουν τύψεις και να… ευαισθητοποιούνται για τις τύψεις των άλλων!
Ωστόσο και στην Ξάνθη έχουμε τουλάχιστον δύο «μικρούς»… Παπαγεωργόπουλους! Κι  ο ένας μάλιστα προσφάτως πήρε και νέα αναβολή στο Μονομελές Κακουργιοδικείο Κομοτηνής… Ας μη το ξεχνάμε αυτό…

28 Φεβρουαρίου

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

28 Φεβρουαρίου


Είπα μια μέρα στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» απευθυνόμενος στον συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Μπάμπη Ευστρατίου για τα συλλαλητήρια των 15 ατόμων που διοργανώνουν ότι, «οι εργαζόμενοι δεν τους ακολουθούν πλέον και δεν τους πιστεύουν, γιατί δεν εμπνέουν... γιατί οι περισσότεροι από αυτούς, ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους».
Δυστυχώς τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος όπως αποκαλύψαμε και χθες, είναι ενώ το επίδομα έχει κοπεί απ’ όλες τους άλλους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης, αυτός χωρίς να δουλεύει, παίρνει επίδομα 150 Ευρώ ως χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος (γερανός), στο μηχάνημα που όφειλε να είναι οδηγός - χειριστής, διότι δεν μπορεί να δουλεύουν οι συνάδελφοί του κι αυτός λόγω... συνδικαλιστικής ιδιότητας να μην το κάνει!
-Οι συνδικαλιστές πρέπει να εμπνέουν...
Κι ο Δημήτρης Γαλανόπουλος όφειλε το επίδομα των 150 Ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα, να το δίνει στα παιδιά που δουλεύουν στο πόστο του... ακόμη και παράνομα!
Κι όχι και να το εισπράττει, αλλά και να μη δουλεύει...
(Σ.Σ. Τυχαίο ότι όλα τα άλλα ΜΜΕ της πόλης αποσιώπησαν το θέμα με την βλάβη στον γερανό; Και τα όσα συνέβησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης την Δευτέρα το πρωί...).