*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιουλίου

Οικογενειακά δράματα συγκλόνισαν & συγκλονίζουν την Ξάνθη, μαύρος Ιούλης…

09 Ιουλίου


Μια μητροκτονία, δύο αυτοκτονίες και μια απόπειρα αυτοκτονίας σε λίγα 24ωρα έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της Ξάνθης. Τα τελευταία περιστατικά άφησαν πίσω τους αναπάντητα ερωτήματα στους Ξανθιώτες που μέσα σε λίγες ημέρες έζησαν και ζουν οικογενειακά δράματα που βάζουν ακόμη περισσότερο «σκούρο» στην ζωή μας…

ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ Ο ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΤΩΝ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ
Το πρωί του Σαββάτου ο 42χρόνς Στέλιος Παπαλάς που πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη σχεδόν εξ’ επαφής τη μητέρα του στο πατρικό του σπίτι στα Κιμμέρια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ξάνθης, ενώ την νομική του εκπροσώπηση έχει αναλάβει η δικηγόρος Σοφία Σαρηπανίδου.
Έξω από τον χώρο του δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του 42χρόνου για να του συμπαρασταθούν, με τον ίδιο να παρουσιάζεται μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Μαχητής», ο δράστης τον τελευταίο καιρό τύγχανε σοβαρής ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Μάλιστα κατά την παράδοσή τους στους αστυνομικούς ο 42χρόνος ζητούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να τον σκοτώσουν μη μπορώντας να διανοηθεί την αποτρόπαια πράξη του.
Χθες το πρωϊ εξ’ άλλου ο μητροκτόνος παρουσιάστηκε στον ανακριτή προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικά θα οδηγηθεί στη φυλακή ή στο Ψυχιατρείο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, ο 42χρονος δολοφόνος συνελήφθη την Πέμπτη (5-7-2013) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.
Ειδικότερα, ο δράστης, αφού μετέβη στην πατρική του οικία, σε χωριό της Ξάνθης, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα την 69χρονη μητέρα του, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.
Η 69χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Κατασχέθηκαν τρία (3) κυνηγητικά όπλα, τα οποία κατείχε νόμιμα ο 42χρονος, δύο (2) κυνηγητικά φυσίγγια και δύο (2) κάλυκες.
Ο συλληφθείς, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως, οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Κηδεύτηκε η 32χρονη μητέρα από τη Χρύσα
Το απόγευμα του Σαββάτου επίσης σε κλίμα πένθους κηδεύτηκε η 32χρονη αυτόχειρας, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών και υπάλληλος του Τελωνείου Ξάνθης που έβαλε τέλος στη ζωή της έξω από το σπίτι της στη Χρύσα της Ξάνθης. Όπως έγινε γνωστό η 32χρονη έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη, καθώς λίγο μετά το Πάσχα είχε φέρει στη ζωή το δεύτερο παιδί της, αλλά παρόμοια συμπτώματα είχε εμφανίσει και στο παρελθόν.
Η είδηση της αυτοχειρίας της νεαρής μητέρας, λίγες ώρες μετά την οικογενειακή τραγωδία στα Κιμμέρια προκάλεσε πάντως πραγματικό σοκ στην πόλη της Ξάνθης, που είδε τρία τραγικά συμβάντα, συμπεριλαμβανομένου και του χαμού του 16χρόνου Π. Γ., να λαμβάνουν χώρα μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
Ο Ιούλιος του 2014 θα είναι για την Ξάνθη δυστυχώς ένας από τους πλέον «μαύρους» μήνες στην ιστορία της.

Άνεργη 44χρονη πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει στην Ξάνθη!
Νέο σοκ επίσης στην τοπική κοινωνία,  προκαλεί η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας μιας 44χρόνης, άγαμης και άνεργης στην πόλη της Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής.
Η 44χρόνη πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών με στόχο να αυτοκτονήσει, ενώ τα αίτια της πράξης της αποδίδονται στο γεγονός πως η ίδια ήταν άνεργη κάτι που την είχε επηρεάσει ψυχολογικά, αφού είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι φίλος της 44χρόνης ο οποίος συνομιλούσε μαζί της στο Facebook τη στιγμή που η ίδια λάμβανε την ποσότητα των χαπιών ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, η οποία και κατέφτασε στο σημείο αποτρέποντας το μοιραίο. Η έγκαιρη επέμβαση των Αστυνομικών λειτούργησε σωτήρια για την 44χρόνη η οποία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά δυσάρεστο περιστατικό που σημειώνεται τον Ιούλιο στην Ξάνθη, μετά τις δύο αυτοκτονίες και τη μια δολοφονία που έλαβαν χώρα την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »