*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Απριλίου

SEE THROUGH

04 Απριλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο την Τρίτη το πρωί για τις 5 δίκες του Δημάρχου Ξάνθης  (πολλοί και για συμπαράσταση με πρώτο τον Τσέπελη..) πλην του Αντιδημάρχου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη...
-Προφανώς δεν θα ήθελε να μείνει ο Δήμος... μόνος!
.......
*Το πιο ωραίο απ’ όλα; Να βλέπεις το μισό δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης κατηγορούμενους και τον... Τσέπελη στο ακροατήριο να παρακολουθεί!
-Τώρα ο αγώνας δικαιώνεται...!
......
*Πάλι θα «κλαίει» η αγορά της Ξάνθης το Σάββατο στις 1 το μεσημέρι, αφού για κείνη την μέρα και ώρα αποφάσισε ένα ακόμη συλλαλητήριο!
Λες και αν έκαναν το συλλαλητήριο Κυριακή, θα είχε προλάβει να μας καταπλακώσει ο φασισμός και ο ρατσισμός..!
......
*Γύρω στις 15 Απριλίου αναμένεται να έρθει στη Ξάνθη για να επισκεφθεί και προσωπικά την ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης. Την συγκεκριμένη μέρα μάλιστα θα συνεδριάσει και η Διοίκηση της ΣΕΚΕ.
Και πιθανόν να παραστεί στην συνεδρίασή της.
......
*Καυτό το ερώτημα... Με μαύρο ή με... κίτρινο αετό θα υποδεχτεί ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης τον Ιβάν; 
.....

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πάοκ Γιώργος Μπατατούδης, καταδικάστηκε από το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε δέκα μήνες  φυλάκισης καθώς το διάστημα που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ, δεν κατέβαλε στην ΔΟΥ Θεσσαλονίκης το ποσό των 103.967.000 ευρώ, το οποίο είχε βεβαιωθεί και έπρεπε να πληρωθεί εφάπαξ.
Ο Γιώργος Μπατατούδης, όπως αναφέρει το thestival.gr, δικάστηκε δια πληρεξουσίου του δικηγόρου του καθώς δεν παρευρέθηκε στην δίκη, ενώ η ποινή του  του ορίστηκε εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα. 
…..

120 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους
Με το ποσό των 120.471.749 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου.
Οι δικαιούχοι του παραπάνω ποσού ανέρχονται σε περίπου 180.000 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους δήμους της χώρας.
Ο υπουργός Ευ. Στυλιανίδης υπέγραψε απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Μαρτίου, συνολικού ποσού 5.506.911,37 ευρώ. Η καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους, που είναι περισσότεροι από 14.700, θα γίνει άμεσα από τις Περιφέρειες της χώρας. 
….

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Υπέρ ή κατά της επιστροφής στη δραχμή; Όποια κι αν είναι η άποψή σας, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα χαρτονομίσματα που σχεδίασε ο Παύλος Βατικιώτης. Δείτε φωτογραφίες.
Ο γραφίστας ανέβασε στο twitter τις φωτογραφίες από τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής που σχεδίασε και έγινε χαμός από τα σχόλια, αλλά και τις προτάσεις για άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να απεικονίζονται.
Ο ίδιος επέλεξε τους Ελύτη, Καστοριάδη, Μερκούρη Παπανικολάου και Κάλλας και ενώ έχει δηλώσει ότι άρχισε να τα σχεδιάζει μεταξύ σοβαρού και αστείου. 
…..

Ορεστιάδα: Κοινή καταπολέμηση κουνουπιών δεσμεύτηκε ο Μουεζίνογλου
Την πεποίθηση ότι φέτος θα επιτευχθεί συνεργασία με την Τουρκική πλευρά στο θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών εξέφρασε ο αντιπεφεριάρχης Ροδόπης, Παύλος Δαμιανίδης,μιλώντας στην Ε.ΡΑ.. Στην διάρκεια πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στην Κομοτηνή, συζήτησε το θέμα των κουνουπιών και έγινε παραδεκτό και από τις δύο πλευρές ότι μόνο η από κοινού καταπολέμηση θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. « Ο Τούρκος υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τη νομαρχία Αδριανούπολης να υπάρξει συντονισμός προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Δαμιανίδης. Παράλληλα ο κ. Μουεζίνογλου, αναφέρθηκε και στα αιτήματα που κατέθεσε σε ομολόγους του στη διάρκεια επαφών που προηγήθηκαν στην Αθήνα και αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασίας των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Αδριανούπολης, όπως και η κατασκευή γέφυρας στην περιοχή του Διδυμοτείχου, προκειμένου να υπάρξει οδική σύνδεση.«Η πρόταση για κατασκευή γέφυρας μας έχει γνωστοποιηθεί και από τον δήμαρχο του Ουζούν Κιοπρού κατά το παρελθόν αλλά είναι ένα θέμα που αφορά την Ελληνική πολιτεία» είπε στην Ε.ΡΑ. ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, προσθέτοντας ότι σημαντικότερα ζητήματα αποτελούν η καταπολέμηση των κουνουπιών και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, με ανάπτυξη κοινών δράσεων. 
....

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Σε ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων γνωστοποίησαν τις δράσεις τους, οι οποίες είναι: Σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ.
Την Τρίτη στις 9/4 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 18:00 Την Πέμπτη 11/4 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των εργαζομένων στις 11:00 πμ έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια (Θεσ/νικη).
Την Τέταρτη 17/4 6ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ έξω από τα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας . Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για Αγώνα Διαρκείας με τους εξής στόχους: Για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία για όλους Για την υπεράσπιση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας Και για τη Μη καταβολή των δεδουλευμένων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »