*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Απριλίου

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

04 Απριλίου


Η ταβέρνα το «ΚΤΗΜΑ», στο 4ο χλμ Ξάνθης – Πόρτο Λάγος, μας περιμένει κάθε Σάββατο να διασκεδάσουμε και να ταξιδέψουμε παρέα με τις μουσικές επιλογές του DJ Βασίλη Μπουζούρη, με πλήρες μενού και μια φιάλη κρασί ανά 4 άτομα στη μοναδική προσφορά 12 ευρώ / menu!
Για να κλείσετε τραπέζι τηλεφωνήστε στο 25410 21010.
Υπεύθυνοι καταστήματος Παναγιώτης και Τάσος Κουμουλίδης.

……………

Tα Γυμνάσια 1ο,3ο,6ο και το Γυμνάσιο Πολυσίτου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,το Λύκειο Ελληνίδων και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Ανακύκλωση: η αναγκαιότητά της στην καθημερινή ζωή του πολίτη- από την γνώση στην πράξη”, το Σάββατο 13 Απριλίου και από ώρα 10:00 πμ έως 14:30 μμ στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης –Π των καπναποθηκών. Παράλληλα με την ημερίδα θα λειτουργήσει εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6 εως 10 χρονών TRASH ART (τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά) με την βοήθεια της κ. Παρασκελίδου Αθηνάς.(τα παιδιά είναι ανάγκη να έχουν μαζί τους ένα μικρό ψαλίδι χειροτεχνίας και ένα άδειο κουτί από γάλα). Επίσης μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης που θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία από τις 12 το μεσημέρι θα μοιράζουν γλαστράκια φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ιδέα της ανακύκλωσης και την αναγκαιότητά της στην καθημερινή μας ζωή.

…………

Την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία του ερευνητή – συγγραφέα κ. Γιώργου Πασχαλίδη στην αίθουσα εκδηλώσεων  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (παλιά Νομαρχία) με θέμα «Οι τρεις τρόποι λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου» (εφαρμογή σε υγεία, εκπαίδευση, ανθρώπινες σχέσεις). Την εκδήλωση οργανώνουν η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ «ΕΝΟΡΑΣΗ».

………………..

Tη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη μελετούν και προσεγγίζουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, στο μαθητικό συνέδριο «150 χρόνια Κ.Π. Καβάφης» που θα λάβει χώρα στην  Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου  2013.  Το μαθητικό συνέδριο  διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο  και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στο συνέδριο συμμετέχουν τα σχολεία «Άξιον» Ξάνθης με θέμα «Καβάφης, Βυζάντιο και (νεο)ελληνική ταυτότητα» (παρουσιάζουν οι μαθητές: Δ. Καψάλα Ε. Κίτσου, Μ. Κουτσουρλή, X. Λαζαρίδης, Α. Λαλαζήση,  O. Λίτσα, Π. Μαζάνη, Χ. Παπανικολάου – Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Α. Δημητριάδης, Φιλόλογος, Α. Δημητριάδου, Φιλόλογος). Το συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας: www.livemedia.gr

……………………

Σάββατο 18 (16:00-21:00) και Κυριακή 19 Μαΐου 2013 (11:00-16:00)
Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοθεραπείας Gestalt με τίτλο: «Επιλογή, ευθύνη, αποδοχή: Ελευθερία».
Συντονίστριες: Σεχλίδου Σταυρούλα, ψυχολόγος (Παν/μιο Κρήτης), ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κατσικίδου Μαρίνα, ψυχολόγος (Α.Π.Θ), ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.
Κόστος συμμετοχής για το διήμερο ανέρχεται στα 60 €, τιμή συμμετοχής για φοιτητές, ανέργους και μαθητές του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης: 50 €.
Πληροφορίες, συμμετοχές: 6947605065, ssechlidou@gmail.com, Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και στα τηλέφωνα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 25410-26635, 25410-29282.

………………

Για δεύτερη χρονιά η Ξάνθη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής !
3 Μέρες μουσικές για όλους!
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη ετοιμάζεται να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους.
Το κάλεσμα μας απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, υποστηρίζοντας την μουσική τους ταυτότητα. Η Γιορτή που ενώνει καταξιωμένους επαγγελματίες, φιλόδοξους ερασιτέχνες και κοινό σε μια μεγάλη και μοναδική μουσική στιγμή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν προτάσεις τους ως εξής:
Δείγμα της Μουσικής σας (mp3), Βιογραφικό και Φωτογραφίες στην διεύθυνση:
MusicDayXanthi@gmail.com

…………….

Η Alpha Bank, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», διάλεξη με θέμα: «ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΘΡΑΚΗ»
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη και περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος, ενώ στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζονται τα αρχαία νομίσματα της σημερινής Θράκης.
Σε ειδική προθήκη θα εκτίθενται αρχαία νομίσματα από τη Συλλογή της Τραπέζης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »