*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Απριλίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

04 Απριλίου

Θανατηφόρο Τροχαίο στο Σούνιο Ξάνθης –Σκοτώθηκε 45χρονος
Σήμερα (4-4-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Σούνιο Ξάνθης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.    
Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
 Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για οφειλές 133.748,6 ευρώ προς το Δημόσιο
Συνελήφθη χθες (3-4-2013) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 50χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 50χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 133.748,6 ευρώ. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες της Καβάλας, της Ροδόπης και της Δράμας 
Εξιχνιάστηκαν 83 περιπτώσεις διαρρήξεων
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις σπιτιών, στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Δράμας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά (7) ημεδαπών, ηλικίας από 22 έως  και 34 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι επτά δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο 2011 έως το Δεκέμβριο του 2012, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες.
Προέκυψε επίσης ότι κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, με διαφορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας γρήγορα αυτοκίνητα και ενεργώντας πάντοτε απογευματινές ώρες, διέπραξαν 83 διαρρήξεις σπιτιών,   κατά τις οποίες αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά και χρυσαφικά - κοσμήματα. 
Η συνολική λεία της ομάδας από τις διαρρήξεις ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 21.000 Ευρώ και σε χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 290.000 ευρώ περίπου.
Σημειώνεται, ότι όλοι οι δράστες πλην του 22χρονου, έχουν απασχολήσει, κατά το παρελθόν, τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »