*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Σεπτεμβρίου

SEE THROUGH

28 Σεπτεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Ποσώς με ενδιαφέρει αν είναι παράνομη ή νόμιμη η ΤΕΞ!
-Πρόβλημα των αρχών γιατί το ίδιο συμβαίνει και με τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης, αλλά κι ο Σινίκογλου που είναι ο νόμιμος, χειρότερος είναι...
Αυτό που δεν επιτρέπω όμως στον κάθε Καρά Χασάν της ΤΕΞ είναι να εμφανίζεται προβοκάτορες στις σχέσεις Χριστιανών και μουσουλμάνων και να προσπαθεί με στείρους Εθνικισμούς να διχάσει τον λαό της Θράκης.
-Αυτό δεν πρόκειται να του το επιτρέψουμε...
......
*Κι όσο για τις μηνύσεις του, ιδού είπαμε η Ρόδος, γιατί στο τέλος θα αναγκάσει εμάς να τον μηνύσουμε για τα μηνύματα διχασμού και την όλη παράνομη δράση του...
Κι είναι και δικηγόρος, ενώ δεν λειτουργεί σύμφωνα με την νομιμότητα.
......
*Μια φωτογραφία λοιπόν «πειραγμένη» με χρώμα κι έναν πίνακα ζωγραφικής που παρουσιάζει την Ξάνθη σαν... τζαμούπολη, έδωσε στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης ο πρώην Πρόεδρος της ΤΕΞ.
-Πίνακας ζωγραφικής που απεικονίζει την Ξάνθη του 1968 κι όχι του σήμερα...
-Το γιατί, μπορεί να το καταλάβει ο καθείς... εκτός από τον ίδιο που με κουτοπονηριά βάζει μπροστά και την... ελληνοτουρκική φιλία! Ποιος; Ο Καρά που είναι... Πομάκος! Όπως κι ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ βέβαια...
......
*Ήταν κι άλλοι, κραυγάζει στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ και μας καλεί να βγάλουμε και τα άλλα ονόματα των πολιτευτών που ήταν στην ΤΕΞ στην εκδήλωση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης...
Μάλλον οι άνθρωποι ή δεν διαβάζουν, ή αναζητούν τρόπο να ξεφύγουν, αφού γράψαμε όλα τα ονόματα των παρόντων στην ΤΕΞ! Αλλά μάλλον πάθανε σκόπιμη αμνησία…
 .........


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στις     18/9/2012 η άδικη επίθεση που έγινε εναντίον του συναδέλφου μας Μηλιαζήμ Τζεμαλή  εκ μέρους κάποιων φασιστικών ατόμων, κρίνεται απαράδεκτη.
Εμείς ως σύλλογος δασκάλων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Ν. Ξάνθης καταδικάζουμε αυτή την επίθεση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα επαναληφτεί στο μέλλον.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Αλή ΑΧΜΕΤ ΧΟΤΖΑ
Ο Γ. Γραμματέας
Ταχήρ ΟΜΕΡ
.......

Η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Θράκης αναφέρεται στην προφυλάκιση της τέως Διευθύντριας του Φαρμακείου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο», καθώς κατηγορούνταν για χρηματισμό από φαρμακευτικές εταιρείες. «Δε νομίζουμε πως θα βρεθεί έντιμος άνθρωπος να ισχυριστεί πως δεν έπραξαν σωστά οι δικαστικές αρχές. Εξάλλου η ΟΕΝΓΕ είχε πιέσει αφόρητα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να θεσμοθετηθεί το πόθεν έσχες για τους γιατρούς ΕΣΥ και όλους τους εμπλεκόμενους σε προμήθειες Νοσοκομείων, πράγμα που εντέλει έγινε.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Υπάρχει όμως μία πτυχή που φοβούμαστε πως θα μείνει σκοτεινή.
Πρόκειται για το δεύτερο χέρι, αυτό που έδινε τα χρήματα και στην προκειμένη περίπτωση είναι οι πολυεθνικές και εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες. Θα περιμέναμε λοιπόν μαζί με τη φαρμακοποιό να βρίσκονται κατηγορούμενοι και οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες στην περίπτωση των αντικαρκινικών φαρμάκων είναι γνωστοί πολυεθνικοί κολοσσοί.» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο υπουργός Υγείας θα βγει σήμερα στις τηλεοπτικές οθόνες να πανηγυρίσει. Τον προειδοποιούμε πως αν η υπόθεση μείνει μόνο στη φαρμακοποιό τότε θα έχουμε επανάληψη του σκανδάλου Siemens σε μικρογραφία. Πρέπεινα δοθούν ΤΩΡΑ τα ονόματα φαρμακευτικών εταιρειών που επιδίδονταν στη διαφθορά και να κινηθεί άμεσα η ποινική και αστική διαδικασία εναντίον τους.»
......

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 32
Στην κοινή απόφαση να στείλουν επιστολές τόσο προς το ΣΔΟΕ, όσο και προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με τις οποίες θα ζητούν να σταλούν στην Βουλή όσες περιπτώσεις εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών από το 1974 μέχρι σήμερα κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τρεις και πλέον ώρες συνεδρίασης, τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου για το πόθεν έσχες.
Στοιχεία για υποθέσεις πολιτικών προσώπων από το 1974 ζητούν τα κόμματα
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ΚΚΕ ζήτησε την άμεση παράδοση στην Επιτροπή όλων των ονομάτων που βρίσκονται στη λίστα του ΣΔΟΕ.
Ωστόσο η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής αντέτεινε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα και μετά να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
.....

Οι μισές επιχειρήσεις στην Ξάνθη… “χρωστάνε της Μιχαλούς
Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε στο ThrakiToday ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κος Ευθύμης Μίλκογλου, τις τραγικές συνέπειες της κρίσης που ταλανίζουν καθημερινά την τοπική αγορά της Ξάνθης.
«Περίπου το 40-50% των επιχειρήσεων της Ξάνθης χρωστάνε της Μιχαλούς και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, ενώ οι υπόλοιπες τα βγάζουν μεν πέρα αλλά πολύ δύσκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μίλκογλου, εξηγώντας πως η οικονομική δυσπραγία του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας στις τσέπες των καταναλωτών έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο πολλούς επιχειρηματίες της Ξάνθης.
Παράλληλα, χαρακτηριστικό της δεινής εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η τοπική αγορά, η οποία στενάζει ζητώντας απεγνωσμένα της στήριξη της τοπικής κοινωνίας, είναι και το γεγονός πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, για κάθε τέσσερεις επιχειρήσεις αναλογεί ένα λουκέτο, καθημερινότητα που έχει μετατρέψει τις τελευταίες ρανίδες αισιοδοξίας των τοπικών επιχειρήσεων για ένα καλύτερο αύριο σε σταγόνες απελπισίας που σε καθημερινή βάση πνίγουν τους επιχειρηματίες.
.....

Αύξηση Τούρκων τουριστών
Κατά 46% αυξήθηκε το φετινό καλοκαίρι η έλευση Τούρκων τουριστών στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Παπακοσμά. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε στον κ. Παπακοσμά από το Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μείωση της τιμής της βίζας αλλά και στο ότι η πρόσβαση στην περιοχή μας λόγω της Εγνατίας Οδού είναι εύκολη και άμεση.
Ο κ. Παπακοσμάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το όλο γεγονός, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες τους θα ενταθούν προς την κατεύθυνση της περαιτέρω αύξησης της έλευσης Τούρκων τουριστών στην περιοχή μας. Σημειωτέον ότι την καλοκαιρινή περίοδο οι Τούρκοι τουρίστες στην Θάσο αυξήθηκαν σε ποσοστό 40% σε σχέση με πέρυσι.
......

Τουρκο-γιορτή... καλαμποκιού στον Κύρνο
Στο χωριό Κύρνος του δήμου Τοπείρου στην πεδιάδα της Ξάνθης οργανώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 το ¨1ο Φεστιβάλ Καλαμποκιού¨. Στο πρώτο αυτό φεστιβάλ Καλαμποκιού, μοιράστηκαν στους μετέχοντες καλαμπόκια βραστά σε νερό ή ψημένα σε μαγκάλι.
Πριν από το φεστιβάλ η ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης έδωσε φιλικό ματς με την μικτή ομάδα της πεδιάδας της Ξάνθης. Στο τέλος του αγώνα νίκησε η φιλία και το ματς έληξε με 1-1.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, άρχισε με επίδειξη από την ομάδα παραδοσιακών χορών της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Αργότερα τον κόσμο γλέντησαν με το παραπάνω τα συγκροτήματα Grup dies και Grup Türkü με τα υπέροχα τραγούδια που ερμήνευσαν
Ανάμεσα στους μετέχοντες ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο επικεφαλής του DEB Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου καθώς και άλλοι πρόεδροι και διοικούντες συλλόγων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »