*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Σεπτεμβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

28 Σεπτεμβρίου


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων από την Ξάνθη για κλοπή και εμπρησμό οχήματος
-Εξιχνιάστηκαν μια περίπτωση εμπρησμού και δύο κλοπές οχημάτων 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μια περίπτωση εμπρησμού Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλαπεί την 22/23-9-2012 από την Ξάνθη, καθώς επίσης και μια κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας.   
Συγκεκριμένα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 17, 16 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και κλοπή. 
Ειδικότερα, οι δράστες, την 22/23-9-2012, αφού αφαίρεσαν, από την Ξάνθη, το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο 37χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, στη συνέχεια μετέβησαν σε αγροτική περιοχή, όπου το έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. 
Από τη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι δύο από τους δράστες (ο 17χρονος και 14χρονος), είχαν αφαιρέσει, την 22/24-9-2012, επίσης από την πόλη της Ξάνθης, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ σημειώνεται ότι έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σύλληψη 7 ημεδαπών στην Αλεξανδρούπολη για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων από Τουρκία
-Κατασχέθηκαν 290 λίτρα φυτοφάρμακο
Συνελήφθησαν στις 26-9-2012 το απόγευμα και στις 27-09-2012 το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας 35, 36,45, 65, 52, 56 (άνδρες) και 33 (γυναίκα), κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων από την Τουρκία.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, χθες (26-9-2012) το απόγευμα, τους δύο δράστες ηλικίας 36 και 45 ετών, διότι μετέφεραν λαθραία, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την Τουρκία στο εσωτερικό της Χώρας, 58 δοχεία φυτοφαρμάκων.
Μετά από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δράστες, ηλικίας 65, 35, 52, 56 και 33 ετών, είχαν μεταβεί σε προγενέστερο χρόνο στην Τουρκία, όπου προμηθεύτηκαν τις παραπάνω ποσότητες φυτοφαρμάκων, την μεταφορά των οποίων από την Τουρκία στην Ελλάδα, ανέλαβαν οι δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 45 ετών που αρχικά συνελήφθησαν.
Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς, κατά την οποία, χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, συνελήφθησαν οι άλλοι πέντε (5) δράστες, τη στιγμή που παραλάμβαναν τις λαθραίες ποσότητες φυτοφαρμάκων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-58 δοχεία που περιείχαν συνολικά 290 λίτρα φυτοφάρμακο
-Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-Το χρηματικό ποσό των 5.605 ευρώ και 260 λιρών Τουρκίας 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Άλλοι 102 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους
Ακόμα εκατόν δύο (102) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (26.09.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν ενενήντα έξι (96) πολίτες Πακιστάν, ένας (1) πολίτης Αφγανιστάν, ένας (1) πολίτης Δομινικανής Δημοκρατίας, δύο (2) πολίτες Μαρόκου, ένας (1) πολίτης Ουκρανίας και ένας (1) πολίτης Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις, πλην των υπηκόων Πακιστάν, η επιστροφή των οποίων πραγματοποιήθηκε με ειδική πτήση Charter από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Λαχόρ, την Καμπούλ, το Σάντο Ντομίνικο, την Καζαμπλάνκα, το Κίεβο, το Βουκουρέστι και το Ισλαμαμπάντ.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »