*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιανουαρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

09 Ιανουαρίου
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: 1. Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
2.Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή
ΘΕΜΑ: Ανάπτυξη παραεμπορίου από το μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης
Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παρευρισκόμενος στα εγκαίνια του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου, στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, μοίραζε υποσχέσεις και καλλιεργούσε προσδοκίες για μετατροπή της περιοχής σε «εμπορικό και τουριστικό παράδεισο».
Δύο χρόνια μετά από την παράδοση του έργου, οι προσδοκίες αυτές διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο.
Παρά τις υποσχέσεις που εύκολα μοίραζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η εν λόγω συνοριακή διάβαση στις Θέρμες Ξάνθης, αποτελεί πλέον μια ακόμη απόδειξη της αδιαφορίας της για την περιοχή.
Η δίοδος, ενώ σχεδιάστηκε να λειτουργήσει με κίνητρα εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης, εξελίχθηκε σε δρόμο ανεξέλεγκτης ανάπτυξης παράνομων δραστηριοτήτων, όπου το παραεμπόριο προσλαμβάνει μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Προϊόντα διακινούνται χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο με μεγάλη απώλεια εσόδων του κράτους, άτομα βουλγάρικης υπηκοότητας χωρίς να διαθέτουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος διαθέτουν προϊόντα τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί για την υγιεινή και ασφάλεια τους για τον καταναλωτή και γενικά η όλη κατάσταση λειτουργεί σαν ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό ο εμπορικός κόσμος της περιοχής.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν έτσι ώστε να μπει τάξη στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργείται από την παράνομη διακίνηση προϊόντων μέσω του μεθοριακού σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »