*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Προβλήματα υδροδότησης στη ΣΤΑΥΡΟΥΟΠΛΗ επί 17 ημέρες!

31 Ιουλίου
Συνεχή προβλήματα με την υδροδότηση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής της Σταυρούπολης Ξάνθης. Καθημερινά σημειώνονται διαρκείς διακοπές νερού που έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής και στους τουρίστες.
Εδώ και δεκαεπτά ημέρες το νερό κόβεται καθημερινά για δέκα με δώδεκα ώρες, εν μέσω καύσωνα και συνήθως τις ώρες αιχμής. Όπως καταγγέλλουν στο Thrakitoday οι κάτοικοι της περιοχής.
Οι διακοπές στην υδροδότηση οφείλονται σε μια… πομόνα η οποία τροφοδοτεί με νερό την περιοχή και η οποία τη μια μέρα «φτιάχνεται» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και την άλλη «βρίσκεται» πάλι χαλασμένη, με αποτέλεσμα να παραμένει στο έλεος του καύσωνα μια ολόκληρη περιοχή, κάνοντας τους κατοίκους να αισθάνονται πολίτες ενώ κατώτερου… Καλλικράτη.
Οι καταστηματάρχες έχουν σηκώσει τα χέρια ψιλά, βλέποντας την κίνηση να επιβραδύνεται καθημερινά, ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες παρουσιάζουν μια αδικαιολόγητη ολιγωρία, που θυμίζει αυτοδιοικητικές υπηρεσίες άλλων εποχών, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να πλυθούν ή να πιούν νερό όπως κάθε κάτοικος μιας σύγχρονης και ανεπτυγμένης περιοχής.
Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, «από αύριο θα μας στείλουν τον λογαριασμό του νερού και θα μας ζητούν να πληρώσουμε το πάγιο. Για ποια υπηρεσία όμως; Για την ξηρασία διαρκείας που μας προσφέρουν;». Το πλήγμα για την τουριστική κίνηση της περιοχής μεγάλο και μάλλον ανεπανόρθωτο, καθώς οι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στη γραφική περιοχή της Σταυρούπολης εγκαταλείπουν όπως, όπως την περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές τους τουριστικές επιλογές.
Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στη Σταυρούπολη όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχει λυθεί, καθώς οι υπηρεσίες του δήμου ολιγωρούν, με τους κατοίκους να αποδίδουν την ολιγωρία στην εγκατάλειψη που επέφερε στη Σταυρούπολη ο Καλλικράτης, καθώς όπως υπογραμμίζουν «εάν ο δήμος ήταν ακόμη εδώ δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα. Με τι μούτρα θα κυκλοφορούσαν οι πολιτικοί στην περιοχή;»...

31 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Εξιχνιάστηκε κλοπή μοτοσικλέτας στην Καβάλα

31 Ιουλίου

Εξιχνιάστηκε, την 29-7-2011, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχε διαπραχθεί, την 12-7-2011 στην Καβάλα.

Ειδικότερα, χθες (29-7-2011) το απόγευμα, στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 34 και 46 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και τους σταμάτησαν. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί, την 12-7-2011 από συνοικιακή οδό της Καβάλας.

Δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι δράστες της κλοπής δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

31 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Σύλληψη δύο ημεδαπών για απάτη στο Διδυμότειχο

31 Ιουλίου
Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, δύο (2) ημεδαποί για απάτη.
Ειδικότερα, το βράδυ ώρες της Παρασκευής (29-7-2001), στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, εντόπισαν δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 58 και 63 ετών, να παριστάνουν ψευδώς εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Απόρων Ελλάδος. Συγκεκριμένα, πωλούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες φυλλάδια-ημερολόγια, της παραπάνω Πανελλήνιας Ένωσης, δίνοντας τους αθεώρητες από την εφορία αποδείξεις.
Στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Έντεκα (11) φυλλάδια-ημερολόγια
• Ένα (01) μπλόκ αποδείξεων
• Το χρηματικό ποσό των ογδόντα οκτώ (88) ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

31 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου περί Όπλων στη Κομοτηνή

31 Ιουλίου
Κατασχέθηκαν δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης και οκτώ (8) συσκευασίες με σπόρους κάνναβης Την Παρασκευή (29-7-2011) το πρωί, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν κατ΄ οίκων έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 33χρονου δράστη, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 53 και 43 cm
• Οκτώ (8) συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, βάρους 32,2 γραμμαρίων
• Πέντε (5) γλαστράκια, με ειδικό φυλλόχωμα και σπόρους κάνναβης σε διαδικασία ανάπτυξης
• Ένα (1) γυάλινο πιατάκι, με σπόρους κάνναβης και βαμβάκι.
• Τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 14,9 γραμμαρίων
• Πέντε (5) συσκευασίες με κλώνους κάνναβης, βάρους 18,9 γραμμαρίων
• Ένας μεταλλικός θρυμματιστής
• Μία (1) μεταλλική συσκευή εισπνοής κάνναβης
• Μία (1) γυάλινη συσκευή εισπνοής κάνναβης
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
• Μία (1) νάιλον συσκευασία με ειδικό φυλλόχωμα για καλλιέργεια φυτών
• Εννέα (9) χρησιμοποιημένα τσιγάρα με κάνναβη και καπνό

Τα δύο (2) δενδρύλλια, οι ναρκωτικές ουσίες και οι σπόροι κάνναβης θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

31 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή στη Δράμα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή στη Δράμα

31 Ιουλίου
Συνελήφθησαν την 29-07-2011, στην Εξοχή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί για κλοπή.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (29-07-2011), μία 28χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μετέβη σε κατάστημα του Κάτω Νευροκοπίου. Εκεί προσποιούμενη την πελάτισσα, αφαίρεσε από τσαντάκι, που βρισκόταν δίπλα στην ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των 4,445 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονος υπήκοος Βουλγαρίας (συνεργός) και τράπηκαν σε φυγή. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος (42χρονος ημεδαπός), μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή, προσπάθησε να ακινητοποιήσει την 28χρονη, χωρίς αποτέλεσμα και ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο δράστες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, την στιγμή που προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα.

Η 28χρονη αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τον 42χρονο, ενώ στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4,445 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΝΕΟ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΊΑ ΘΡΑΚΗΣ DIANA

30 Ιουλίου
Για το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου ανανέωσαν το «ραντεβού» τους στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) της Ξάνθης, οι συνδικαλιστές του τοπικού Εργατικού Κέντρου και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας «Χαρτοποιία Θράκης - Diana AE», ώστε να επανεξετάσουν την κατάσταση στη χαρτοβιομηχανία.
Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα, με το γενικό διευθυντή της Diana κ. Στ. Χαραλαμπόγλου να μοιράζει διαβεβαιώσεις ότι στις προθέσεις της ιδιοκτησίας είναι να διατηρήσει με κάθε τρόπο σε λειτουργία το εργοστάσιο. «Μας ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ρευστό για να αγοραστεί πρώτη ύλη, ώστε η μονάδα που σήμερα είναι κλειστή, να ξαναρχίσει να δουλεύει», δήλωσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης και πρόσθεσε πως υπήρξαν, ακόμη, αναφορές πως ο ιδιοκτήτης της Diana, κ. Πάνος Ζερίτης έχει προχωρημένες επαφές για την εξασφάλιση ρευστού. Τονίστηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα πως η διεύθυνση κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την ομαλότητα στο σκέλος της συνεργασίας της με τα 120 άτομα του προσωπικού, εκπρόσωποι των οποίων παραδέχθηκαν πως έως τώρα πληρώνονται κανονικά, παρά τα προβλήματα της επιχείρησης.
«Εμείς, πάντως, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και για αυτό ζητήσαμε και έγινε δεκτό να ξανασυναντηθούμε 5-10 ημέρες πριν το τέλος του Αυγούστου και να συζητήσουμε εκ νέου την κατάσταση στη βιομηχανία» επισημαίνει ο κ. Μπεμπεκίδης, υπογραμμίζοντας πως κύριο μέλημα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, αλλά και των εργαζομένων στη χαρτοβιομηχανία είναι να διατηρηθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο.
Θυμίζουμε πως η Diana εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας έχει αυτή την περίοδο σταματήσει τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής χαρτιού που διαθέτει στη Ξάνθη, ενώ εκτός από τη χορήγηση θερινής άδειας σε ένα μέρος του προσωπικού, ζήτησε από 28 εργαζόμενους να υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για το διάστημα 21 Ιουλίου – 31 Αυγούστου, με την ελπίδα ότι θα έχουν βρεθεί, έως τότε, χρήματα για να αγοραστεί χαρτόμαζα, ώστε να ξαναλειτουργήσει η μονάδα.
Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι ενώ η χαρτοβιομηχανία δεν έχει να αγοράσει πρώτη ύλη, την ίδια στιγμή της χρωστούν 8,5 εκ. ευρώ πελάτες – ιδιώτες, καθώς και 1,3 εκ. ευρώ το δημόσιο από μη καταβολή ποσού από το ποσοστό 12% επιδότησης εργασίας, που ισχύει για τη Θράκη, για το διάστημα από το δεύτερο εξάμηνο του 2008 έως και σήμερα, γεγονός όμως που πλήττει κι άλλες βιομηχανίες της Περιοχής.

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΩΦΗΣ Κλείνει το Περιβαλλοντικό Κέντρο Βιστωνίδας

30 Ιουλίου
*Ερώτηση καταθέτει ο Αλέκος Κοντός και για το συγκεκριμένο θέμα στην Βουλή των Ελλήνων.
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 10 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας, ανάμεσά τους και αυτό της Ξάνθης κλείνουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Αντίθετα λόγω Πεταλωτή, την «γλιτώνει» το Περιβαλλοντικό Κέντρο Μαρώνειας Κομοτηνής!!!!!
Συγκεκριμένα με έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Φώφης Γεννηματά, που απεστάλλη στις 22 Ιουλίου, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας «λόγω οργανωτικών αδυναμιών», όπως αναφέρεται για τα ΚΠΕ Βιστωνίδας Ξάνθης, Ποροϊων Σερρών, Βάμου Χανίων, Πεταλουδών Ρόδου, Σικυωνιών Κορινθίας, Βαθέως Σάμου, Ιθάκης Κεφαλληνίας, Σφακιωτών Λευκάδος, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Φιλιπιάδος Πρεβέζης ενώ Το ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου παύει να είναι Συντονιστικό και συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ Αττικής.
Όπως δήλωσε στον «Μ» ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός το βράδυ της Παρασκευής, θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και για το θέμα αυτό. Πάντως στις προθέσεις του Δημάρχου Βιστωνίδας Βασίλη Τσολακίδη είναι να λειτουργήσει ο Δήμος το Κέντρο στη χειρότερη περίπτωση με δικές του δαπάνες που δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλες...

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:O Πάπα Βάιγκο της ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ στην Ξάνθη;

30 Ιουλίου
Για την πραγματοποίηση μιας σπουδαίας μεταγραφής κινείται η SKODA Ξάνθη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «firenzeviola.it». Οι Ξανθιώτες φέρονται να ενδιαφέρονται για τον Πάπα Βάιγκο, ο οποίος ανήκει στη Φιορεντίνα.
Ο 27χρονος επιθετικός έχει περάσει με τη μορφή δανεισμού από Λέτσε, Σαουθάμπτον και Γκροσέτο και ενδιαφέρον για τον Σενεγαλέζο έχουν δείξει αρκετές ιταλικές ομάδες, γεγονός που από μόνο του καθιστά την προσπάθεια της SKODA Ξάνθης -εφόσον αυτή υφίσταται- δύσκολη. Ωστόσο οι επαφές συνεχίζονται....

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΚΕ! Mονάδα Ηλεκτροπαραγωγής με υπολείμματα καλαμποκιού αλλά και..... αγριοαγκινάρα.

30 Ιουλίου
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από ένα 6μηνο περίπου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είχε κατατεθεί από τη ΣΕΚΕ και αφορά την Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμη ύλη βιομάζα που προτίθεται να λειτουργήσει μέσα στο 2011 η ΣΕΚΕ.
Με βάση τη σχετική μελέτη που κατέθεσε η κορυφαία Συνεταιριστική Εταιρεία Καπνοπαραγωγών Ελλάδας, η μονάδα θα είναι ισχύος 999 KW και αναμένεται να είναι το πρώτο βήμα παροχής ενέργειας από την ΣΕΚΕ που πήρε αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου ν’ αυξήσει τα έσοδά της πουλώντας ενέργεια στην ΔΕΗ. Η μονάδα θα τροφοδοτείται με υπολείμματα καλαμποκιού(φύλλα και κορμούς μετά την αρχική επεξεργασία) αλλά και με αγριοαγκινάρα.
Σε δηλώσεις που μας έκανε την Παρασκευή το βράδυ ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιούνται τα αγροτικά υποπροϊόντα αλλά και προϊόντα (όπως η αγριοαγκινάρα) για την παραγωγή ρεύματος που θα αποτελεί μια ακόμη πηγή εσόδων για την εταιρεία που τον τρόπο αυτό θέλει να καλύψει και ενδεχόμενες νέες μειώσεις στην καπνοκαλλιέργεια στην Ελλάδα ή την γενικότερη κρίση στον καπνό. Η μονάδα θα καλύπτει σημαντικό μέρος των αναγκών της ΣΕΚΕ σε ηλεκτρική ενέργεια μειώνοντας αισθητά τα έξοδά της και μάλιστα με ενέργεια φιλική στο περιβάλλον.
Η διοίκηση της ΣΕΚΕ εκτός από την καλλιέργεια εδώ και καιρό έχει επεκτείνει τους στόχους τους και στην μείωση των εξόδων της με την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα αλλά και άλλες δραστηριότητες.

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΣΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

30 Ιουλίου
Στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Σαρακατσάνων στο Λειβαδίτη, προτίθεται να βρεθεί σήμερα το βράδυ ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Σαρακατσάνων Νομού Ξάνθης.
Ο πρώην Υπουργός είχε επαφές το πρωϊ με απλό κόσμο όπως συχνά κάνει τα Σαββατοκύριακα, ενώ το βράδυ, ενώ αργά το βράδυ πρόκειται να βρεθεί στη περιοχή του Δαφνώνα και της Σταυρούπολης.

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Έκανε έφεση ο Ολυμπιακός Βόλου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Έκανε έφεση ο Ολυμπιακός Βόλου

30 Ιουλίου
Τις όποιες πιθανότητες έχει να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, θα διεκδικήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως ενημερώνει μέσω ανακοίνωσής της.
«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, θεωρώντας την άδικη και νομικά αστήρικτη», τονίζει, αναφερόμενη στην απόφαση υποβιβασμού στην Football League ως συνέπεια της εμπλοκής της στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.
Κατά πάσα πιθανότητα η υπόθεση θα εκδικαστεί την προσεχή Τετάρτη από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:«Μάχη» μεταξύ Πελαγίας Βώβου και Γεωργίας Ανδρέου για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ν. Ξάνθης.

30 Ιουλίου
«Μάχη» γίνεται στα εσωτερικά του κόμματος της Ν.Δ. για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης, ανάμεσα στην Πελαγία Βώβου και στην Γεωργία Ανδρέου. Η τελευταία που στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία του κόμματος, είχε διαψεύσει έντονα ότι στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Εμπρός» επιχειρεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πελαγίας Βώβου που όχι μόνο στήριξε τον σημερινό Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ αλλά ήταν αυτή που παραχώρησε τη «θέση»της στην κυρία Ανδρέου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εκλογές της 4 Οκτωβρίου 2009.
Θέση διεκδικεί πάντως στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Ξάνθη και ο κ.Σταμάτης Σταματιάδης κόντρα στον κύριο Φίλιππα Τσαλίδη με το σκεπτικό ότι «θυσιάστηκε» για το κόμμα στο να κατεβεί υποψήφιος την τελευταία στιγμή με το ψηφοδέλτιό του.

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

30 Ιουλίου
O Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των παραγόντων απονομής Δικαιοσύνης καθώς και με τους εκπροσώπους των νομικών επαγγελμάτων και την ιατροδικαστική υπηρεσία με θέμα τους τρόπους για την ταχύτερη και την πιο ποιοτική απονομή δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, αλλά και την βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος.Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι οποίες θα εξεταστούν στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης.
«Η κατεύθυνση στην οποία εργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η "αποδικαστηριοποίηση" πολλών υποθέσεων για την ελάφρυνση των δικαστηρίων, η επανεξέταση των ποινών, ενώ ήδη βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας νέου Νόμου περί Ναρκωτικών και Νέου Σωφρονιστικού Κώδικα δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας, μέσα από διαφορετική προσέγγιση, με γενναίες αποφάσεις θα έχουμε τομές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη , ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες. Όπου μπορούμε να κάνουμε τομές είμαστε αποφασισμένοι να τις κάνουμε».

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ  ΣΤΟ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΔΡΑΜΑΣ

30 Ιουλίου
Συνελήφθησαν την 29-07-2011, στην Εξοχή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί για κλοπή.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (29-07-2011), μία 28χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μετέβη σε κατάστημα του Κάτω Νευροκοπίου. Εκεί προσποιούμενη την πελάτισσα, αφαίρεσε από τσαντάκι, που βρισκόταν δίπλα στην ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των 4,445 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονος υπήκοος Βουλγαρίας (συνεργός) και τράπηκαν σε φυγή. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος (42χρονος ημεδαπός), μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή, προσπάθησε να ακινητοποιήσει την 28χρονη, χωρίς αποτέλεσμα και ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο δράστες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, την στιγμή που προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα.
Η 28χρονη αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τον 42χρονο, ενώ στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4,445 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΔΕΔΥ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

30 Ιουλίου
Με ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.
Αντί αυτού ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!
Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Ο Υπουργός Οικονομικών ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αποσύρει σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, επανήλθε σήμερα αιφνιδιαστικά δημιουργώντας τετελεσμένα ενόψει νέου μισθολογίου και ναρκοθετώντας κάθε απόπειρα διαλόγου.
Μετά από όλα αυτά οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

30 Ιουλίου

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ Στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων!

30 Ιουλίου
Το πρωτοσέλιδο του «Μ» ευαισθητοποίησε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Ξάνθη, επιστολή του στον Πρόεδρο ΟΠΑΔ*Ο συνωστισμός πλήθος ασθενών στο διάδρομο της υπηρεσίας όπου εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων.ΖΗΤΑΝΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
*Άνευ λόγου ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την μη έγκυρη χρονικά θεώρηση των ιατρικών συνταγών ώστε να υπάρξει η σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ΤΟ πρωτοσέλιδο της Πέμπτης με την αφάνταστη ταλαιπωρία δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων που στήνονται κάθε μέρα στην ουρά στα γραφεία του ΟΠΑΔ στην Μιχ. Καραολή, είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Νομαρχιαμού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθη που έστειλε προς τον Πρόεδρο ΟΠΑΔ και το Διοικητικό Συμβούλιο την παρακάτω επιστολή:
Αρ. πρωτ.: 08
Ξάνθη 29 Ιουλίου 2011
ΠΡΟΣ : Κυριάκο Σουλιώτη Πρόεδρο ΟΠΑΔ
Κοιν. : Διοικητικό Συμβούλιο ΟΠΑΔ.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα οι ασφαλισμένοι που συναλλάσσονται με την υπηρεσία ΟΠΑΔ-ΥΠΑΔ Ξάνθης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την μη σωστή στελέχωσή της με ιατρικό προσωπικό (ελεγκτές ιατρούς).
Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε λόγω λήξης της σύμβασης των ελεγκτών ιατρών, που δυστυχώς ακόμη δεν έχει ανανεωθεί.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αλλά και τις ενέργειες της Διευθύντριας του ΟΠΑΔ-ΥΠΑΔ Ξάνθης η οποία σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Ξάνθης το οποίο προς διευκόλυνση του προβλήματος διαθέτει ιατρικό προσωπικό για δύο (2) φορές την εβδομάδα, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.
Το γεγονός όμως ότι τις υπόλοιπες μέρες δεν υπάρχει ελεγκτής ιατρός στην υπηρεσία, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται απίστευτες ουρές, οι οποίες εξευτελίζουν τους ασφαλισμένους και προκαλούν εντάσεις. Από την μεριά τους οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ-ΥΠΑΔ Ξάνθης παρότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση, γίνονται δυστυχώς εκ των πραγμάτων αποδεκτές της οργής των πολιτών .
Όπως είναι φυσικό τις δυο μέρες που υπάρχει ελεγκτής ιατρός ο πολύς κόσμος που συνωστίζεται στην υπηρεσία είναι παραπάνω από το κανονικό, έτσι ως επακόλουθα δημιουργούνται:
Α) Ο συνωστισμός πλήθος ασθενών στο διάδρομο της υπηρεσίας όπου εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων.
Β) Συνταξιούχοι με πολλά προβλήματα υγείας να ταλαιπωρούνται από
το συνωστισμό και την ζέστη όρθιοι, για να μην χάσουν την σειρά
προτεραιότητας τους.
Γ) Εν ενεργεία υπάλληλοι να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο στην αναμονή
από την εργασία τους.
Οι παραπάνω λόγοι έχουν ως αποτέλεσμα την άνευ λόγου ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την μη έγκυρη χρονικά θεώρηση των ιατρικών συνταγών ώστε να υπάρξει η σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Πιστεύουμε ότι η σωστή υγειονομική περίθαλψη και πρόληψη είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μπορεί να έχει ο άνθρωπος.
Ζητάμε λοιπόν από εσάς να παρέμβετε ώστε να λυθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να μπορέσει η υπηρεσία να βρει τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της, επισπεύδοντας τις ενέργειες για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού (ελεγκτών ιατρών) το οποίο θα μπορέσει να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι άρρωστοι και μεγάλη σε ηλικία άνθρωποι.
Είμαστε βέβαιοι και πεπεισμένοι ότι το παραπάνω πρόβλημα θα έχει λυθεί σε λίγες μέρες, γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα υγείας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΞΑΝΘΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΡΙΑΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
6942434142 6976759415
Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ
Νομού Ξάνθης
Αναξάρχου 4 Ξάνθη - 67100
e-mail: adedy.xanthi@gmail.com

30 Ιουλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποδοθούν ευθύνες στην διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης;

30 Ιουλίου
Μετά την ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού, ερώτηση και από τον βουλευτή Μανώλη Κριτσωτάκη*Ο Υπουργός Υγείας θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης ΙατρώνΜετά την ερώτηση Κοντού για το ίδιο ακριβώς θέμα, στη Βουλή φέρνει το θέμα της ακαταλληλότητας και της κακής ποιότητας των clips ομφαλίου λώρου για τα νεογνά και ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Μανώλης Κριτσωτάκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει μάλιστα αν «Θα αποδοθούν οι ευθύνες στη Διοίκηση για το περιστατικό που λίγο έλλειψε να κοστίσει τη ζωή σε ένα νεογέννητο λόγω χρήσης ακατάλληλου υλικού και για την κακή ποιότητα του οποίου είχε εγκαίρως και αναλυτικά ενημερωθεί;»
Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας και αναφέρει τα παρακάτω:
Από τον Μάρτιο του 2011 η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Ξάνθης είχε προειδοποιήσει εγγράφως για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη ζωή των νεογέννητων λόγω της ακαταλληλότητας και της κακής ποιότητας των clips ομφαλίου λώρου που είχαν στη διάθεση τους για να χρησιμοποιούν. Επίσης στο ίδιο, με αρ.πρωτ. 8/10-3-2011, έγγραφο ενημέρωναν τη Διοίκηση αλλά και το Επιστημονικό Συμβούλιο, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τους Τομεάρχες Παθολογικού & Χειρουργικού τομέα καθώς και την Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του Γ.Ν.Ξάνθης και για άλλα «ακατάλληλα υγειονομικά υλικά» απαράδεκτα για χρήση και επικίνδυνα για την υγεία των ασθενών (όπως ουροσυλλέκτες που στάζουν, γάντια που σκίζονται, φλεβοκαθετήρες κ.α). Όμως η αντίδραση της Διοίκησης στο έγγραφο αυτό ήταν να χαρακτηρίσει την ανακοίνωση ψευδή και συκοφαντική και να απειλήσει τους γιατρούς με διώξεις.
Ωστόσο, στις 25 και 26.06.11 σημειώθηκαν 3 περιστατικά αιμορραγίας νεογνών από τον ομφάλιο λώρο λόγω της χρήσης ελαττωματικών clips και μάλιστα στο ένα νεογνό παρ’ολίγο να του κοστίσει τη ζωή, όπως οι γιατροί του Γ.Ν.Ξάνθης είχαν προειδοποιήσει στο έγγραφο που είχαν κοινοποιήσει προς τη Διοίκηση από τον Μάρτιο!
Επειδή η διοίκηση του νοσοκομείου αντί να αναγνωρίσει τις βαρύτατες ευθύνες της προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης Επειδή είναι αδιανόητο η έρευνα για την παρ’ολίγο απώλεια ζωής του νεογνού να στρέφεται ενάντια σε εκείνους που ευσυνείδητα έκαναν το καθήκον τους και με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει για τα δυνητικά προβλήματα και την επικινδυνότητα της χρήσης των ακατάλληλων υλικών Επειδή από το Υπουργείο προτιμάται η χρήση του «φθηνού» και ακατάλληλου υλικού με μοναδικό γνώμονα τις περικοπές και την εξοικονόμηση δαπανών και εις βάρος της υγείας
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Έχει ενημερωθεί για το έγγραφο σχετικά με το «Ακατάλληλο Υγειονομικό Υλικό» και σε ποιες ενέργειες προέβη τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η Διοίκηση του Γ.Ν. Ξάνθης για τον έλεγχο και την απόσυρση των συγκεκριμένων υλικών;
2. Θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών;
3. Θα αποδοθούν οι ευθύνες στη Διοίκηση για το περιστατικό που λίγο έλλειψε να κοστίσει τη ζωή σε ένα νεογέννητο λόγω
χρήσης ακατάλληλου υλικού και για την κακή ποιότητα του οποίου είχε εγκαίρως και αναλυτικά ενημερωθεί;
4. Επειδή παρόμοια περιστατικά και φαινόμενα παρατηρούνταισε πολλές μονάδες υγείας της χώρας, σε ποιες ακριβώς ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κακής ποιότητας υλικών αλλά και το πρόβλημα των ελλείψεων;"
Ο ερωτών βουλευτής
Μανώλης Κριτσωτάκης

30 Ιουλίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Ιουλίου
*Στην γνωστή «παραλία» της πόλης μαζί με την Σταυρούλα θεάθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα χαλαρά ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, να χαιρετάει τον κόσμο και να κουβεντιάζει με όλους…
Ενώ στη συνέχεια με τα πόδια κατευθύνθηκε γύρω στις 11 η ώρα για το αυτοκίνητό του προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του.
Την επαφή του με τον κόσμο δεν την χάνει με τίποτα…κι ας χαρακτηρίζουν αυτή τη πολιτική ορισμένοι ως «παλιάς κοπής»!
-Οι πολιτικοί της νέας…κοπής, που «κρύβονται»; Θάθελα νάξερα…
…….

*Τι ζήλεια και καούρα βρε παιδιά αυτή η «τσούχτρα» γιατί όλοι οι άλλοι πάνε διακοπές κι αυτή μένει στη…Ξάνθη!
Μήπως κι η ίδια όμως δεν διακοπάζεται όταν κάθε βράδυ μετακινείται από μπαράκι σε μπαράκι;
…..

*Και αυτό το καλοκαίρι, στο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ δουλεύει όπως μαθαίνω η δημοφιλής Λένα Φερσιάδου αντί να βρίσκεται στη Κύπρο με τον αγαπημένο της….Τι τρέχει;
……..

*Τι συμβαίνει με τον νεαρό και δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Καρυπίδη τον τελευταίο καιρό; Αληθεύει ότι έβγαλε…κόκκινη κάρτα σε ξανθιά χορεύτρια θαυμάστριά του, λέγοντάς της πως ο μοναδικός του έρωτας είναι το…τραγούδι;
Έλεος…..Δηλαδή αν μεγαλώσει τι θα λέει;
……

*Πολύ ανεβασμένο βλέπω τον τελευταίο καιρό τον Τάσο Σιαμίδη του ΜΠΛΕ, προφανώς γιατί ετοιμάζεται να παντρευτεί με…πολιτικό γάμο!
Αυτό που δεν μας είπε….
Κουμπάρος θα είναι ή δεν θα είναι ο Βαγγέλης Γεωργανάς;


*Φοβερή η χορεύτρια που ανεβάζει στα beach party της η ΠΥΞΙΔΑ στο GOA bar των Μαγγάνων….
Την είδαμε και την θαυμάσαμε στο μαγαζί, την θαυμάσαμε και στην παραλία…
…..

*Και μια αποκλειστική φωτογραφία του Προέδρου του Σωματείου ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ της πόλης Ανδρέα Ιντζέ…με μαγιό!
Όπως δεν τον είδατε ποτέ….μαζί με το fun club της Πυξίδας!
…..

*Στο GOA bar των Μαγγάνων είδα και τον δημοφιλή Άρη Γιαπουτζή να απολαμβάνει τα μπάνια του μαζί με την…μπλέ πετσέτα του! Και να ετοιμάζεται για θερινές διακοπές σε νησί του Αιγαίου πελάγους…
-Τον «Τσίπουρα» που θα τον αφήσει;
……

*Λιτές διακοπές για την Βιργινία του Μαριπόσα που όπως έμαθα, έφυγε για 3-4 μέρες από την ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ με άγνωστο νέο αμόρε σε…άγνωστη κατεύθυνση!
(Οι διακοπές είναι μόνο για δύο…εκτός κι αν βρεθεί και τρίτος για ποικιλία!)
……

*Μπορεί Παρασκευές και Σάββατα να βρίσκεται Θεσσαλονίκη η Ελένη Αλεξίου, τις καθημερινές όπως πάντα βρίσκει χρόνο και πετάγεται μέχρι τη Ξάνθη, γιατί εδώ βρίσκεται το αμόρε…
Και μάτια που δεν βλέπονται! Δεν είναι να τ αφήνεις μόνα τους!
……

*Θα το κάνει ή δεν θα το κάνει το Live του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ αυτή τη Τρίτη ο Μανώλης Φανουράκης;
Οι πληροφορίες μου πάντως λένε ότι το συγκρότημα κλείστηκε….και απλά χθες το βράδυ αναμένονταν η τελική συμφωνία!

30 Ιουλίου

30 Ιουλίου
Τα μαγιό ή το…σμόκιν σας, σκούρα γιαλιά και….σπεύσατε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5 Αυγούστου για…βουτιές!
…..

«Σκίζει» και σαν αφεντικό με το ΚΑΦΕ-ΚΑΦΕ του,
ο δαιμόνιος Θέμης Ζουμπουλίδης…
………

Κουρκούλης. Τζελέπη και Κώστας Μαρτάκης στο ΦΙΞ
(Την Τετάρτη ο τελευταίος τραγουδάει live στο My)
……

Ηχολήπτης με στυλ….και καπέλο!
(Το My φέτος τα έχει όλα…)
………

Η μπάντα του Γιώργου Παπαδόπουλου ήταν όλα τα λεφτά!
(Καλύτερη κι από τον ίδιο…)
…..

Με το που ο Μάκης εμφανίζεται στο My club όλο
χαμόγελα είναι ο κουμπάρος Αντώνης Τσίτσιος…

30 Ιουλίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

30 Ιουλίου
*Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Κεραμωτής το Σαββατοκύριακο και μάλιστα με πολύ μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών. Σήμερα 30/07/2011: Αλχημιστές, Βασίλης Καρράς και μετά πάρτυ με The Rook & Alkmini.
Κυριακή 31/07/2011: Cabaret Balkan, Στέλιος Ρόκκος & son και μετά πάρτι με Skinny.

Όλοι σήμερα Σάββατο 30/07 στην Ξάνθη AMMOS Μυρωδάτου, και Κυριακή 31/07 στους αμμόλοφους RIVA Καβαλα για ....Beachtennis. Κι αν δεν ξέρετε τένις, μια ευκαιρία τώρα ν΄ αρχίσετε τα μαθήματα...! (Σ. Σ. Οι πληροφορίες μου λένε πάντως πως ετοιμάζεται να ιδρυθεί στη Ξάνθη σύλλογος Τένις. Λέτε;

Άφθονα κερασμένα σφηνάκια και πολύ μουσική σας περιμένουν και σήμερα Σαββάτο στης 9.00 το βράδυ στην ΠΥΞΊΔΑ cafe nar(2ος-3ος όροφος ΕΠΆΝΩ)
Μετά απο τα άλλα 2 προηγούμενα πολύ δυνατά πάρτι ερχόμαστε ξανά με δυο απο τους καλύτερους dj's (DJ Alex vs DJ Hill) σε συνεργασία με την Smirnoff να σας ξεσηκώσουμε! Να είστε όλοι εκεί!!
Reserve : 6981995650

Παρτυ με ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τον Ανανία, διοργανώνεται την Πέμπτη, 11 Αυγούστου • 8:00 μ.μ. στην πλατεία Πλατεία Σταυρούπολης Ξάνθης
Το διοργανώνει ο δραστήριος ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ που ετοιμάζει κι άλλες εκδηλώσεις για την περιοχή του.

Έναν από τους πλέον δημοφιλείς τραγουδιστές και με πολλές σούπερ επιτυχίες, τον Κώστα Μαρτάκη φέρνει το My club την ερχόμενη Τετάρτη 3 Αυγούστου για μια μοναδική βραδιά. Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις για τον Κώστα Μαρτάκη στέλνοντας email στο μπλόκ του «Μαχητή».

Έως και σήμερα Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 θα βρείτε στο MAKRO Ξάνθης (3ο χλμ. Ξάνθης - Πετεινού) τις ακόλουθες σούπερ προσφορές
Πατάτες χαλκίδας 50+ Σάκος 10kg: 0,38€ το κιλό
Λεμόνια Αργεντινής 125/138 & 100/110 Χαρτοκιβώτια: 0,87€ το κιλό
Χοιρινό φιλέτο κατεψυγμένο Κιβώτιο περίπου 5-10kg: 6,49€ το κιλό
Φρέσκια Τσιπούρα 300/400 Ιχθυοτροφείου Ελλάδος: 5,95€ το κιλό. Τρέξτεεεεε!

30 Ιουλίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΩΡΑ 21.30 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΆΒΔΗΡΑ

30 Ιουλίου
Ο Δήμος Αβδήρων και η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ.
Είσοδος ελεύθερη
Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν κάθε βράδυ στις 22.00 στο Ξενοδοχείο Πέτρινος Λόφος - Περιοχή Ιαματικών Πηγών Ποταμιάς Ξάνθης - Τηλ: 25410 96 930

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Δευτέρα 1 Αυγούστου και ώρα 22.00
Προβολή των ταινιών μικρού μήκους:
CASUS BELI σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΗΣ – 11΄
13 ½ σκηνοθεσία ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ – 21΄
DOUBLE FAULT σκηνοθεσία ΦΕΣΣΑ ΕΛΙΝΑ – 17΄
O EDIPUS σκηνοθεσία ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ – 23΄

Τρίτη 2 Αυγούστου και ώρα 22.00
Προβολή των ταινιών μικρού μήκους:
ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ; σκηνοθεσία ΠΑΣΣΑΡΗ ΜΑΡΙΤΙΝΑ 21΄
PETER'S ROOM σκηνοθεσία ΚΟΛΟΒΟΣ ΝΙΚΟΣ – 3΄
Ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ σκηνοθεσία ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – 23΄
ΤΟ ΧΩΡΙΟ σκηνοθεσία ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – 14΄

Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 22.00
Προβολή των ταινιών digi2010
ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ σκηνοθεσία ΛΕΓΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – 37΄
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ σκηνοθεσία ΔΕΜΙΡΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ – 34΄

Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 22.00
Προβολή των ταινιών digi2010
Ο ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ σκηνοθεσία ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – 27΄
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΕΡΜΑ σκηνοθεσία ΚΙΝ/ΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 2009 – 16΄

30 Ιουλίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Ιουλίου
*Με μια πρόσκληση ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου.....ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ στο ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ.
*ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΧΩΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Κ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ. ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΝΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ.

*ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ .ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΝΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

*Στο κέντρο των Νεστοχωρίων, στην έδρα του άλλοτε Δήμου Σταυρούπολης, δημιουργήθηκε και δρα εδώ και αρκετά χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης Ξάνθης. Τα μέλη του συμμετέχουν ενεργά σε πολλές πολιτισμικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη, αλλά και ενεργά στις πολλές και διάφορες τοπικές δράσεις που γίνονται όλο τον χρόνο στην Σταυρούπολη. Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Περιττό να τονίσω ότι η εφημερίδα μας είναι ανοιχτή και θα φιλοξενήσει όλες τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού συλλόγου Σταυρούπολης.

*Εκπτώσεις στις...εκπτώσεις και η Sprider Stores τρελάθηκε, αφού έβαλε εκπτώσεις για λίγες μέρες έως 80% στα είδη της....Σπεύσατε σήμερα στο Flamingo park γιατί πράγματι οι εκπτώσεις σε παιδικά, γυναικεία και ανδρικά ρούχα είναι φοβερές!

*Καλοκαιρινό σοκ για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραστικά, λόγω της περικοπής επιδομάτων και μάλιστα αναδρομικά.
Από 1η ιουλίου 2011, μειώνεται από 10% έως 50% από 1 Ιουλίου 2011 το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα.

*Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση" από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

*Διοργανώνεται και φέτος το 2ο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Αλεξανδρούπολη υπό την αιγίδα του Συλλόγου των Εμπόρων Αυτοκινήτων Αλεξανδρούπολης.
Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης αυτοκινήτων, φέρνουμε και φέτος κοντά σας ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με πάνω από 90 εκθέματα από 25 μάρκες.
Το σαλόνι άνοιξε χθες τις πύλες του, στο χώρο του Parking Εγνατία, με ελεύθερη είσοδο και θα παραμείνει ανοικτό για το Σάββατο & την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 13:00 και από 20:00 έως τις 23:00.