*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Αυγούστου

Κ. ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ: Τεράστια η φετινή ζημιά, στο βαμβάκι!

20 Αυγούστου
Επιστολή του Προέδρου της ΕΑΣ Ξάνθης προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ στις βαμβακοφυτείες του Ν. Ξάνθης *Υπάρχει κίνδυνος της μη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης, εφόσον οι βαμβακοπαραγωγοί εκτιμούν ότι δεν παραδοθεί η απαιτούμενη ποσότητα ανά στρέμμα βαμβακοκαλλιέργειας.

Σε απόγνωση οι βαμβακοπαραγωγοί και στο Νομό μας, εξ΄αιτίας του πράσινου σκουληκιού που κατέστρεψε τις καλλιέργειές τους.
Το πρόβλημα μάλιστα είναι τόσο μεγάλο που ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης σε επιστολή του στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μπατζελή της επισημαίνει με έμφαση τα παρακάτω: «Υπάρχει κίνδυνος της μη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης, εφόσον οι βαμβακοπαραγωγοί εκτιμούν ότι δεν παραδοθεί η απαιτούμενη ποσότητα ανά στρέμμα βαμβακοκαλλιέργειας».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Συγκεκριμένα η επιστολή που απέστειλε χθες ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης αναφέρει τα παρακάτω:
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΙΜΟΥ 2 – 67100 ΞΑΝΘΗ
ΤΗΛ: 25410-22464 -22924 – 23252 – 27022
FAX: 25410-28960
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 439
ΞΑΝΘΗ 18/8/2010
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΗΝΑ
ΘΕΜΑ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ στις ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»
Σχετικά με την καλλιέργεια βαμβακιού σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάζεται σε μεγάλη έκσταση έξαρση της προσβολής βαμβακοφυτειών από το πράσινο σκουλήκι (Heliothis armigera). Η ζημιά διαπιστώθηκε μετά από επιτόπιους ελέγχους στο σύνολο του νομού των γεωπόνων της ΕΑΣ Ξάνθης. Η προσβολή έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και αναμένεται νε έχει αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα του παραγωγού λόγω της ποσοτικής μείωσης και ποιοτικής υποβάθμισης της παραγωγής βάμβακος. Οι καλλιεργητές βάμβακος ανησυχούν ότι εκτός από τη μείωση της εμπορικής αξίας του βαμβακιού που θα παραδοθεί υπάρχει κίνδυνος της μη συνδεδεμένης ενίσχυσης εφόσον εκτιμούν ότι δεν θα παραδοθεί η απαιτούμενη ποσότητα ανά στρέμμα βαμβακοκαλλιέργειας. Η συνολική έκταση βαμβακοφυτειών στο νομό Ξάνθης για τη φετινή χρονιά είναι 30.000 στρέμματα.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΚΟΙΝ/ΤΑΙ
1.ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
2.ΕΛΓΑ ΘΡΑΚΗΣ

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »