*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Άσχετοι Όσοι διαφωνούν με μας!

30 Ιουνίου
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ!
Άσχετοι Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης (Τσιακίρογλου), Χρίστος Πούλιος, Δημοτική παράταξη «Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης» (Μαλκότς), Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Καμπάς, χιλιάδες απλοί πολίτες!

ΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 1994 ΤΟ «ΕΡΓΟ»!
*Με κυκλοφοριακή μελέτη του 1994 γίνεται το έργο - ΤΕΡΑΣ ενοποίησης των πλατειών, ενώ χθες ο Δήμαρχος έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την ψήφιση νέας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ μελέτης για μετά την… ενοποίηση!
«Δεν πάνε να λένε οι άσχετοι ότι με την πλατεία θα έχουμε πρόβλημα στην πόλη μας. Προφανώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή δεν έχουν πάει στο εξωτερικό, ή δεν κυκλοφορούν ούτε μέσα στην πόλη μας. Το μεγαλύτερο πρόσφατο παράδειγμα εκτός από τον πεζόδρομο της Εθνικής είναι ο πεζόδρομος της Δαγκλή. Από την μέρα που έκλεισε ο δρόμος και δημιουργήθηκε από τον Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη αυτή η όαση για τους πεζούς, οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους και τα μουστάκια τους.
Ο πεζόδρομος έφερε εκατοντάδες κόσμου στο σημείο που θα πιούν τον καφέ τους, θα αγοράσουν την εφημερίδα τους, θα χαζέψουν τις βιτρίνες θα αγοράσουν μια τυρόπιτα και γενικά θα απολαύσουν την βόλτα τους για πολύ ώρα».
Με το περί ΑΣΧΕΤΩΝ πρώτο θέμα, κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο το έντυπο XanthiNews του εκ Χρύσας πρώην ηλεκτρολόγου της ΣΕΒΑΘ Σταύρου Καρυπίδη, προκειμένου να «στηρίξει» (;) τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη στο έργο-ΤΕΡΑΣ ενοποίησης των πλατειών, που καθημερινά καταγγέλλεται και από περισσότερους πολίτες!!!
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ!
Άσχετοι δηλαδή, εμείς ως «1 τοις χιλίοις», Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης (Τσιακίρογλου), Χρίστος Πούλιος (Πολίτες για την Αλλαγή), Μαλκότσ-Μπαντάκ (Δημοτική παράταξη «Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης», Παναγιώτης Μιχαηλίδης (πολιτικός μηχανικός), Μιχάλης Καμπάς (συνταξιούχος-δημοσιογράφος) και χιλιάδες απλοί πολίτες!
Όσοι δηλαδή «διαφωνούν με μας», είναι… ΑΣΧΕΤΟΙ και δεν ξέρουν, είναι η λογική του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη όπως τουλάχιστον εκπορεύτηκε από το συγκεκριμένο «φιλικό» του έντυπο, που άλλοτε τον εμφανίζει… κουρασμένο απέναντι στον «φρέσκο» Πούλιο κι άλλοτε… οραματιστή! (Σ.Σ. Ανάλογα με το πόσες ακόμη χαριστικές πράξεις θα τύχει από τη ΔΕΥΑΞ του γνωστού Τσέπελη ο εν λόγω εκδότης…)
ΚΙ όλα αυτά, ταυτόχρονα με την ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ότι, «το έργο ενοποίησης πλατειών κατασκευάζεται με… Κυκλοφοριακή μελέτη του 1994!!! Επί Αειμνήστου Αμοιρίδη δηλαδή, την εποχή των μεγάλων έργων που δίνονταν με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ!!!
Κι ενώ πριν δύο εβδομάδες ο Δήμαρχος Ξάνθης άλλα έλεγε στην «Ανοιχτή Γραμμή», μιλώντας για... πρόσφατη κυκλοφοριακή μελέτη του 2004 και μετά!
Η απάντησή μας στα περί ΑΣΧΕΤΩΝ!
Μήπως τελικά κύριε Δήμαρχε, όλα αυτά τα έργα και οι νέοι «στόχοι» που δρομολογούνται πλέον στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης, πλην των… σχετικών που τα «ευλογών», τελικά όταν υλοποιηθούν θα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ και πάλι συγκεκριμένους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις; Π.χ Elisso Hotel, Κυβερνείο, «Παραλία» κλπ;;; Μήπως;
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στην χθεσινομεσημβρινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης από την οποία απόν και πάλι ήταν ο γνωστός Τσέπελης, προφανώς γιατί θα υλοποιεί τα νέα «μεγαλόπνοα» σχέδιά του Δήμου Ξάνθης και του δημάρχου μας…
Έτσι με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση και με δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα πέρασε όλα τα τακτικά υπηρεσιακά θέματα.
Στο πρώτο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος, αναφέρθηκε στις θέσεις και προσλήψεις στην ΔΕΥΑΞκαι αφορούσε τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί για την ΔΕΥΑΞ. Ο Δήμαρχος είπε ότι θα τους ενημερώσει η Περιφέρεια,.
Το δεύτερο θέμα, το έφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, κος Χρίστος Πούλιος και αφορούσε το παλιό κτίριο Πασχαλίδη, που βρίσκεται αμέσως μετά της γραμμές προς την Κομοτηνή κι έγινε ήδη χώρος περιθωριακών τύπων και λαθρομεταναστών.
Στο θέμα αυτό απάντησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεολόγος Καλαϊτζής, λέγοντας πως, οι αστυνομικές αρχές είναι ήδη ενήμερες και προφανώς θα επιληφθούν.
Στην ημερήσια διάταξή του, το δημοτικό συμβούλιο είχε προς συζήτηση 22 θέματα, υπηρεσιακού ενδιαφέροντος τα περισσότερα, τα οποία στην πλειοψηφία τους, πέρασαν ομόφωνα.
Τέλος, ως προς την ψήφιση – παραλαβή της μελέτης σύνταξης νέας κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Ξάνθης, ο κος Πούλιος ζήτησε να διευκρινιστεί το γιατί δεν έγινε αυτή πριν την ενοποίηση των πλατειών και αν τυχόν η κυκλοφοριακή αυτή μελέτη φέρει αλλαγές, τι θα γίνει με τα έργα τα οποία ήδη γίνονται. Ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε πως η ενοποίηση των πλατειών στηρίχτηκε πάνω σε κυκλοφοριακή μελέτη του 1994, η οποία έχει ισχύ 10 χρόνια. Η νέα κυκλοφοριακή μελέτη θα στηριχτεί επάνω στο έργο της ενοποίησης των πλατειών και θα γίνει για όλη την πόλη, τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης, χωρίς η συζήτηση να λάβει άλλη διάσταση… και με τον κύριο Χρίστο Πούλιο να μη θέλει όπως πάντα, να «συνεχίσει» το διάλογο στο παραπάνω θέμα για το οποίο συνεχίζει να κατηγορείται για ανοχή στην δημοτική αρχή…

30 Ιουνίου

Ο ΠΑΤΗΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΤΗΣ ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ… ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΣΤΟ «ΕΡΓΟ» ΤΟΥ!

30 Ιουνίου
ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΕΑΕΑ)
Κατήγγειλε την «ανταλλαγή» του πατέρα Βενιζέλου με το «φιλέτο»
της Παν. Τσαλδάρη και τον… αποκλεισμό των «γραφείων» της! Ο πατήρ Βενιζέλος τελικά πήρε το «φιλέτο» ακίνητο της Παναγή Τσαλδάρη παρά τα όσα έλεγε δημόσια ο γιος του Βαγγέλης Βενιζέλος και την «δέσμευσή» του να το επιστρέψει στο δημόσιο! Το γεγονός όπως είναι γνωστό αποκάλυψε μόνο ο «Μαχητής», ενώ παρά τις προσπάθειες της κυρίας Σοφιαννίδου, δυστυχώς έκανε «γαργάρα» και η ΖΟΥΓΚΛΑ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου!
ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
ΕΝΩ λοιπόν «σιωπούν» στην Ξάνθη για την υπόθεση «Βενιζελο-παίδι» με την προκλητική ανταλλαγή του ακινήτου του πατρός στην περιοχή του Πούρναλικ με το φιλέτο της οδού Παναγή Τσαλδάρη Νομάρχης, βουλευτές, κόμματα και φορείς, η ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΕΑΕΑ), ήταν αυτή που είχε τελικά την τόλμη και το θάρρος να καταγγείλει αυτά που συμβαίνουν εν μέσω «πέπλου» σιωπής με αναφορά-καταγγελία που αναφέρει τα παρακάτω:
Προς
1)Τον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Ξάνθης
2)Τον κο Νομάρχη Ξάνθης
3)Τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης
4)Τον Υπουργό των Οικονομικών
5)Την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Μαυροματαίων -12-) Αθήνα τ.κ. 10682
6)Προς τα ΜΜΕ

Αναφορά – Διαμαρτυρία
Του στην Ξάνθη (οδός Παναγή Τσαλδάρη αριθμός 109) Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ).
Ξάνθη 15-06-2009

Εδώ και είκοσι χρόνια με εντολή του τότε Νομάρχη Ξάνθης, το στην Ξάνθη Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, στεγάζεται σε ισόγειο κατάστημα πολυόροφης οικοδομής, που βρίσκεται στην Ξάνθη και έχει προσόψεις στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και στην Πλατεία Ζωαγοράς. Το γραφείο του παραρτήματος, έχει πρόσοψη στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και σ’ αυτό φυλάσσονται τα αρχεία του Παραρτήματος δηλαδή καταστάσεις των μελών από την έναρξη της Εθνικής Αντίστασης στον Νομό της Ξάνθης, πολύτιμα έγγραφα – ντοκουμέντα που αποδείχνουν την δραστηριότητα της Εθνικής Αντίστασης στον Νομό Ξάνθης από την σύστασή της μέχρι σήμερα.
Η πολυόροφη οικοδομή στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το παράρτημα, ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και την διαχείρισή της έχει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ΚΕΔ, η οποία όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ και την Όλγα Σοφιανίδου, μισθώτρια άλλου καταστήματος του ιδίου ακινήτου, που έχει πρόσοψη στην Πλατεία Ζωαγοράς, με ανταλλαγή μεταβίβασε την όλη οικοδομή στους Βασίλειο Βενιζέλο, πατέρα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης και στην Σοφία Νικολαΐδου, επίσης δικηγόρο Θεσσαλονίκης, κατοίκους Θεσσαλονίκης.
Με την παρούσα μας Σας καταγγέλλουμε ότι παρά την διαταχθείσα από το Ελληνικό Δημόσιο έρευνα για την νομιμότητα της ανταλλαγής και της ζημίας που επήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο από την ανταλλαγή αυτή μετά από καταγγελία της Όλγας Σοφιανίδου παρά την μέγιστη ανάγκη προς το σκοπό της έρευνας, για την ύπαρξη του κτιρίου, οι νέοι ιδιοκτήτες αν και γνωρίζουν ότι στο ισόγειο της οδού Παναγή Τσαλδάρη στεγάζεται ο σύλλογός μας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων χωρίς καν να μας ενημερώσουν με μία απλή επιστολή, μας απέκλεισαν από το κτίριο τοποθετώντας γύρω από το κτίριο ικριώματα και άρχισαν τις εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου, αγνοώντας την στέγαση του παραρτήματος μας και του συλλόγου Πολυτέκνων σ’ αυτό και της ζημίας που θα υποστούμε. Αποτέλεσμα αυτών είναι να μην μπορούμε να εισέλθουμε στα γραφεία του παραρτήματος και να κινδυνεύει άμεσα να καταστραφεί το αρχείο μας. Ακόμη με την παρούσα μας Διαμαρτυρόμαστε για την περιφρόνησή μας και δηλώνουμε ότι δε περίπτωση καταστροφής του αρχείου μας και της υπάρχουσας το γραφείο μας οικοσκευής θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας κατά των παραπάνω ιδιοκτητών, του Ελληνικού Δημοσίου και της ΚΕΔ.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές Σας και για την έγγραφη ενημέρωσή μας.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του στην Ξάνθη (οδός Παναγή Τσαλδάρη αριθμός 109)
Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ).
Τσούλος Γιώργος

30 Ιουνίου

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ… ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ!

30 Ιουνίου
Με υδροχλωρικό οξύ και τρεις μπουκάλες από τις
οποίες η μία μόνο εξερράγη, οι «αναρχικοί» χτύπησαν
τον 1ο όροφο της Μιχ. Βόγδου 18
Φαίνεται πως οι αναρχικοί στοχοποίησαν την Ξάνθη και συνεχίζουν τις τρομοκρατικές τους ενέργειες στη πόλη μας, έστω κι αν οι ενέργειές τους (αλλά και οι μολότοφ που ετοιμάζουν), χαρακτηρίζονται πολύ… ερασιτεχνικές από τους αρμόδιους αστυνομικούς!
Αυτή τη φορά «χτύπησαν» (το βράδυ της Κυριακής), τον πρώτο όροφο της οδού Μιχ. Βόγδου 18 (στον δεύτερο στεγάζονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ) με τρεις μολότοφ από τις οποίες μόνον η μία όμως εξερράγη χωρίς να προκαλέσει σοβαρές ζημίες, πλην του έντονου θορύβου που ακούστηκε σε όλη τη περιοχή.
Για το συμβάν έβγαλε και αστυνομικό δελτίο η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, τονίζοντας τα παρακάτω για το συμβάν:
ΕΚΡΗΞΗ ΕΥΦΛΕΚΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Την 28-06-2009 και ώρα 22.40 στην Ξάνθη και επί της οδού Μ. Βόγλου 18, στον διάδρομο πρώτου ορόφου τετραώροφης πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται γραφεία δικηγόρων, ενώ στο δεύτερο όροφο στεγάζονται γραφεία του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε έκρηξη πλαστικού μπουκαλιού νερού το οποίο περιείχε εύφλεκτο υλικό, πιθανόν υδροχλωρικό οξύ, χωρίς να προκληθεί πυρκαγιά και χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές ή κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Στο σημείο ανευρέθησαν άθικτα άλλα δύο (02) πλαστικά μπουκάλια περιέχοντα υδροχλωρικό οξύ, μάρκας REX.
Εκλήθη παρ’ ημίν συνεργείο Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση – φωτογράφηση χώρου. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

30 Ιουνίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

30 Ιουνίου
*Πρώτη είδηση –δικαιωματικά για σήμερα- τα γενέθλια του μοναδικού Γιώργου Ταρπίδη-Καρυπίδη!Ο ζεν πρεμιέ γιος της Νούλας Ταρπίδου είχε γενέθλια τη Κυριακή και προς τιμή του οι συνάδελφοί του στον Life 92.1 fm (διότι μαθητεύει στο ραδιόφωνο τώρα που έχει διακοπές…), έσβησε 15 κεράκια και πηγαίνει πλέον στα 16… Κι έχει καρδιές!
……
*Φυσικά δεν μπορούσε να μην τον τιμήσει στα γενέθλιά του η ξεχωριστή θεία του Μαρία Παπαδοπούλου που του ευχήθηκε όπως όλοι μας φυσικά, του χρόνου να γιορτάσει τα γενέθλιά του με… Άντζελα Δημητρίου!!!
……
*Κι όμως η αποτυχία δεν τον πτόησε καθόλου… Και ο Αμερικάνος ράπερ Young Hot Rod με τον φίλο του GEKKO G, μετά το «κάζο»της περασμένης Πέμπτης στο «Φ. Αμοιρίδης», συνέχισαν στη Ξάνθη διασκεδάζοντας και φλερτάροντας με υπέροχες υπάρξεις στην ΠΥΞΙΔΑ…
Δείτε φώτο και θα καταλάβετε τι εννοώ…
……
*Αισθητή βέβαια από τις δύο συνεχόμενες βραδιές στη Ξάνθη (Πέμπτη και Παρασκευή), των Αμερικανών ράπερ η απουσία του γιατρού Γιώργου Ζεμπεκάκη που απουσίαζε ώστε να τους κάνει στη συνέχεια τον… οδηγό!
Κρίμα… Γιατί όπως έμαθα, τελικά οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πάρουν ταξί και να πάνε να κοιμηθούν στην Λευκόπετρα…
……
*Ποιους άλλους συνάντησα στη ΠΥΞΙΔΑ όμως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής;
Την υπέροχη Ράνια με τον αγαπημένο της Νίκο… έτοιμοι να φορέσουν… βέρες και να χορέψουν τον χορό του Ησαϊα!
Έχω άδικο;
……
*Πολύς κόσμος παρά τον βροχερό καιρό, το βράδυ του Σαββάτου στο My club. Αψήφισε κεραυνούς, αστραπές και βροντές και έσπευσε να διασκεδάσει, κόντρα στις άσχημες καιρικές συνθήκες!
Δείτε και θα καταλάβετε…
……
*«Τυχεροί» πάντως όλοι εμείς οι αντιΙλιτσιδικοί αφού ο Φώτης έπαιζε και το περασμένο Σάββατο μουσική στο MY club οπότε την «γλιτώσαμε»… Αύριο;
……
*Και μια και αναφέρομαι στο MY club, σας δίνω και μια αποκλειστικότητα.
Μια ξεχωριστή Ελληνική Βραδιά διοργανώνει το My Club την μεθεπόμενη Τετάρτη (κι όχι αύριο), παρέα με τις Mystique να μας ερμηνεύουν τις γνωστές επιτυχίες τους που σίγουρα θα σας διασκεδάσουν.
Οι Mystique σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με τους NEVMA στο τραγούδι «Μην κάνεις πως δεν θυμάσαι».
-Θυμηθείτε λοιπόν… Την μεθεπόμενη Τετάρτη κι όχι αύριο!
……
*Φοβερή ατμόσφαιρα επιικρατούσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο BLUE bar του Βασίλη Μπουζούρη και του Βαγγέλη στην παραλία του Μυρωδάτου όπως μαθαίνω… Μάλιστα εκεί θεάθηκαν να πίνουν το ποτό τους μετά από… χρόνια παρέα, ο Γιώργος Δερές με την αγαπημένη του Δέσποινα Παπαδοπούλου και ο Πάνος Παπαδόπουλος με την Μαρία τη Βραζιλιάνα… Κι όσο για τον Βασίλη, ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση μουσική για να τους ταξιδέψει στο φεγγάρι…
……
*Η ειδησάρα; Η Δέσποινα Παπαδοπούλου, παλιά σταρ των μαζορετών Ξάνθης που διατηρεί όμως πάντα με την απαράμιλλη ομορφιάς της και την γοητεία εκείνων των χρόνων, νοστάλγησε και θέλει να κάνει… ραδιόφωνο! Μετά από καμιά 18αριά χρόνια αν δεν κάνω λάθος… αφού την εποχή εκείνη κρατούσε τη πρωϊνή ζώνη του ράδιο LIFE και του ράδιο FANTASIA με τα αστέρια Ρούλα Βουγιουκλή, Έφη Αμπατζή και Κατερίνα Μαυρομάτη…
……
*Αλλάζω θέμα. Πολύ ανανεωμένο είδα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη στην γιορτή «Κολιός 2009» που οργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων στο λιμάνι των Αβδήρων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου… Όχι δεν πήγε βέβαια να «αλιεύσει» ψάρια, αλλά… ψήφους! Στην φωτογραφία με τον δραστήριο Πρόεδρο των Ψαράδων Σήφη Μεϊμαρίδη!!! -Καλοκαιρινός και Σγουρίδης…
……
*Κι αύριο ακόμη πιο αποκαλυπτικός…

30 Ιουνίου

Συγνώμη κ. Δήμαρχε… Είμαι άσχετος!

Συγνώμη κ. Δήμαρχε… Είμαι άσχετος!

30 Ιουνίου
Μάλλον το βατερλό του Κοντού στις Ευρωεκλογές 2009, δεν συνέτισε κανένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ. και ιδίως τον φίλο μου τον Δήμαρχο, του οποίου μάλλον θα πρέπει να ζητήσω την «παύση» μου ως ΟΠΑΔΟΥ, αφού το Σάββατο μέσα από φιλικό του έντυπο, χαρακτήρισε όλους εμάς που εναντιωνόμαστε το έργο-ΤΕΡΑΣ της πλατείας των 31 στρεμμάτων, ως… ΑΣΧΕΤΟΥΣ!
Βέβαια οι άσχετοι είναι μόλις το ένα τοις χιλίοις κατά τον Δήμαρχο Ξάνθης με μια διαφορά…
Αυξανόμαστε πλέον με τόσο «δραματικούς» ρυθμούς, τα μηνύματα στο blog του «Μ» λαμβάνουν τραγική διάσταση (και λόγω του περιεχομένου τους αλλά και της πυκνότητάς τους) και προβλέπω πλήρη αντιστροφή των ποσοστών…
Ωστόσο!
Και μετά και από την ομολογία του Δημάρχου Ξάνθης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι το έργο κατασκευάζεται με κυκλοφοριακή μελέτη του… 1994, οφείλω να του ζητήσω δημόσια συγνώμη!!!!
Συγνώμη κύριε Δήμαρχε! Είμαι πράγματι άσχετος, διότι πίστευα ότι τέτοια έργα, γίνονται με σύγχρονες μελέτες κι όχι με αυτές που έγιναν πριν…15 χρόνια!!!

30 Ιουνίου

ΧΑΣΑΝ ΜΑΛΚΟΤΣ: Και η Μειονοτική Παράταξη ΙΣΟΤΗΤΑ, λέει βροντερό «ΟΧΙ» στο έργο ενοποίησης πλατειών…!

30 Ιουνίου

«Ο Δήμαρχος Ξάνθης θα λογοδοτήσει στους φτωχούς, στους αγράμματους, στους ανοργάνωτους και ανήμπορους συμπολίτες μας», καταγγέλλει ανοιχτά η μειονοτική δημοτική παράταξη στο Δήμο Ξάνθης παίρνοντας θέση ΚΑΤΑ για το έργο-«τέρας» ενοποίησης των πλατειών με επιστολή που έστειλε στον «Μαχητή» ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος Χασάν Μαλκότς. Στην επιστολή του ο Μαλκότς που προφανώς ανήκει επίσης σ το…ένα τοις χιλίοις (!) όπως τους χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος, αναφέρει τα παρακάτω:
«Κύριε Διευθυντά
Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο γίνεται λόγος για το έργο της ενοποίησης των πλατειών.
Πολλοί αντιδρούν και άλλοι είναι απλώς αμήχανοι. Κάποια σχόλια αγγίζουν και την παράταξη μας. Κάποιοι μας θεωρούν συνύπευθους λες και συναποφασίσαμε όλες οι παρατάξεις μαζί.
Οι απόφαση για το συγκεκριμένο έργο έχει παρθεί πριν δεκαπέντε χρόνια. Παρόλα αυτά όταν το εντάξανε στο τεχνικό πρόγραμμα εμείς αντιδράσαμε και η θέση μας ήταν και είναι πάγια:
«ΟΧΙ σε έργα βιτρίνας στο κέντρο της πόλης όταν κάποιοι περιφερειακοί οικισμοί στερούνται βασικών υποδομών».
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να λογοδοτήσει στους φτωχούς, στους αγράμματους, στους ανοργάνωτους και ανήμπορους να αντιδράσουν συμπολίτες μας. Γιατί πολλοί απ’ αυτούς πληρώνουν δημοτικά τέλη άδικα.
Για την Δημοτική Παράταξη
ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Χασάν Μαλκότς»
-Κύριε Μαλκότς, είστε….ΑΣΧΕΤΟΣ!!! Όπως κι εμείς όλοι….Απλά και μόνο σας το λέω, για να προλάβω τον Δήμαρχό μας…

30 Ιουνίου

Τα νέα μεγαλόπνοα οράματα του Τσέπελη

30 Ιουνίου

Απόν από το προ-προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, απόν και από το χθεσινό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης.
Κι αυτό διότι μετά τις «άδειες» και ολοκλήρωση του Elisso, προφανώς θα «τρέχει» για τα νέα μεγαλόπνοα έργα του Δημάρχου Ξάνθης… όπως για παράδειγμα το νέο Φωτοβολταϊκό πάρκο που όπως λένε οι πληροφορίες μου, θέλει να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο που είχε αγοράσει πριν καμιά 10-12 χρόνια τα περίφημα για το ΦΥΣΙΣ!
Στο όνομά του και στο όνομα (τότε…),της περίφημης ΔΕΑΞ, χωρίς καν να αναφέρεται φυσικά αυτό στο… καταστατικό της δημοτικής εταιρείας!!!
-Τώρα που πήρε και το «λευκό»του Πούλιου για τα «παιχνίδια» του στον κοινόχρηστο χώρο του Elisso Hotel πώς να μη «πετάει» ο άνθρωπος που ΠΛΟΥΤΙΣΕ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση… σε νέα «επιχειρηματικά» ταξίδια;

30 Ιουνίου

ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η Ν.Δ.!!!! Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Γ. ΠΑΥΛΑΚΑΚΗ, «ΔΙΕΓΡΑΨΕ» ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΙΔΗ, ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ!

30 Ιουνίου

Δικαιωθήκαμε έστω και με καθυστέρηση 2-3 χρόνων!!!! Τελικά ο επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου Γιώργος Παυλακάκης, πριν «κι άλλοι γαλάζιοι δημοτικοί σύμβουλοι Τοπείρου ακολουθήσουν», ΔΙΕΓΡΑΨΕ χθες (έθεσε εκτός παράταξης), τον γνωστό έμπορο αλλά και…συνεταιριστή ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΙΔΗ, άνθρωπο του Κοντού και μάλιστα ιδιαίτερα ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ από τον πρώην Υπουργό και την παράταξη της Ν.Δ.!!!
Αφού παρά το «αμαρτωλό» του παρελθόν στα συνεταιριστικά εργοστάσια και θέσεις πήρε αλλά και έτυχε μιας «σκανδαλώδους» μεταχείρισης από την Διοίκηση της ΕΑΣ Ξάνθης (Χατζηελευθεριάδης) και της ΣΕΚΑΠ Ξάνθης (Παππάς και Ράπτης)!!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μου, με την απόφαση Παυλακάκη διαφώνησε μόνο ο γνωστός συνδικαλιστής της ΣΕΚΑΠ και κουμπάρος του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργος Κίτσος, ενώ πιθανόν να «διαγραφεί» και ο Πραφτσιώτης που επίσης μπήκε στην νέα δημοτική Α.Ε. (θα διαχειρίζεται τα δημοτικά ακίνητα κλπ και θα μπορεί να «ξοδεύει» χρήμα χωρίς να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο κλπ) χωρίς να έχει την έγκριση της πλειοψηφίας της παράταξης.
-Πληροφορίες λένε ότι η νέα Α.Ε. έγινε από τον Χατζηευαγγέλου επειδή η περιβόητη ΔΕΤΑ πολύ πιθανόν να διαλυθεί!
Λόγω της προχωρημένης ώρας (20.00) που συνεδρίαζε χθες το Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου και ο κύριος Παυλακάκης γνωστοποίησε την διαγραφή Μακρίδη, περισσότερες λεπτομέρειες αύριο…

30 Ιουνίου

ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΔΑΓΚΛΗ!!!

30 Ιουνίου
Πράγματι έχουν μεγάλη πλάκα οι αυτόκλητοι «συνήγοροι» του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη. Οι οποίοι του προκαλούν του Δημάρχου κι ας μην το έχει ακόμη αντιληφθεί…
-Δικαιώθηκε λοιπόν ο Δήμαρχος, διότι ο πεζόδρομος της Δαγκλή ανέβασε κατακόρυφα λέει τη δουλειά σε όλη τα μαγαζιά!!!
-Καλά δουλευόμαστε φίλε Δήμαρχε; Όλοι ήμασταν υπέρ της πεζοδρόμησης της Δαγκλή και μπορεί πράγματι να ανέβηκε κάπως η κίνηση (θα κάνουμε έρευνα στο θέμα αυτό), άλλο όμως είναι η ενοποίηση των πλατειών!
-Ας λειτουργήσει πρώτα και μετά τα… ξαναλέμε για την… Δαγκλή! Η οποία θα είναι και ο πρώτος δρόμος που θα πληγεί…

30 Ιουνίου

ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕ

30 Ιουνίου

Εμείς θα του το ξαναπούμε του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη ότι του κάνουν «κακό» τα «παπαγαλάκια» με αυτά που του γράφουνε (με «παραγγελία» του;…) και επαναλαμβάνουμε ότι το έργο-ΤΕΡΑΣ ενοποίησης των πλατειών ενδέχεται πολιτικά να τον «βλάψει»όσο ίσως δεν το περιμένει ούτε ο ίδιος…
-Πρόσεχε Λάκη μη πάθεις ότι έπαθε κι ο Κοντός στις Ευρωεκλογές… διότι τα «παπαγαλάκια» σου κάνουν κακό!...
Βγες λίγο στο πολίτη να δεις τι πραγματικά συμβαίνει…

30 Ιουνίου

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ!

30 Ιουνίου
Όχι μόνο κριτική στο Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, αλλά και ΜΠΡΑΒΟ για τα φανάρια που τοποθέτησε και λειτουργούν από την περασμένη Πέμπτη στη διασταύρωση του θανάτου, στον κόμβο δηλαδή προς Άβδηρα, Μυρωδάτο, Νέα Κεσσάνη, Άβατο και θα σώσουν σίγουρα ζωές από δω και πέρα!
Ήταν απαιτούμενα τα φανάρια, η κίνηση είναι πολύ μεγάλη στη συγκεκριμένη διαδρομή και τα φανάρια αυτά θα προφυλάξουν πολλούς οδηγούς…
Αρκεί να μην τα «παραβιάζουν» οι ξύπνιοι ελέγχοντας το δρόμο, διότι τα πρόστιμα είναι ΜΕΓΑΛΑ σε αυτή τη περίπτωση και δεν πρέπει να το ξεχνάνε.

30 Ιουνίου

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΝΔΡΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ

30 Ιουνίου
Υπογραφές και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Μάνδρας για την κτηνοτροφική μονάδα του Νίκου Βουλγαρίδη. Μάζεψαν 200 υπογραφές κι ήρθαν στην εφημερίδα μας, την ίδια ώρα που και ο συνήγορος του Πολίτη είναι ιδιαίτερα καταγγελτικός για την όλη κατάσταση.
Σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί λύση.
Και οι κάτοικοι της Μάνδρας να έχουν καλύτερη και χωρίς μυρωδιές ποιότητα ζωής, αλλά και η κτηνοτροφική μονάδα να ζήσει και να αν αναπτυχτεί.
(Σ.Σ. Η Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη καλό είναι να συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Σαλτούρο στο συγκεκριμένο θέμα. Το οποίο την ίδια βλάπτει άλλωστε πολιτικά…).

30 Ιουνίου

30 Ιουνίου
*Ποιόν είχαν τελικά «στόχο» οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ και «χτύπησαν» ανεπιτυχώς το βράδυ της Κυριακής;
Τα γραφεία της ΝΟΔΕ που ήταν ένας όροφος πιο πάνω, ή κάποιο δικαστικό επιμελητή ή δικηγόρο από τους κάτω;
……
*Πάντως δεν υπήρχαν γκαζάκια αυτή τη φορά, αλλά τρία μπουκάλια με Υδροχλωρικό Οξύ από τα οποία όμως έσκασε μόνο το ένα και γι’ αυτό και «περιορίστηκε» η ζημιά και ο θόρυβος…! Άλλως θα γίνονταν μεγάλο πανηγύρι όπως λένε οι «γνωρίζοντες»…
……
*Με το που έγινε πάντως γνωστό τι συνέβη, στα γραφεία της ΝΟΔΕ κατέφτασε πρώτος ο Πρόεδρος Στέλιος Μωραϊτης και σχεδόν ταυτόχρονα οι Παναγιώτης Ταρενίδης και Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Τον Σταυράκη και τον Τσάβα τους ενημέρωσαν;
……
*Πάντως οι ανακρίσεις για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται ενώ ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική που χαρακτήρισε τους δράστες… ερασιτέχνες!
-Ποιος θα το περίμενε πάντως ότι η Ξάνθη θα στοχοποιηθεί τόσο πολύ από τους αναρχικούς…
…..
*Αλλάζω θέμα. Στην αρχή έγραψε λοιδόρησε την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση του Μιχάλη Αμοιρίδη. Με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το αντίθετο βέβαια αποτέλεσμα… Το περασμένο Σάββατο «μπέρδεψε» τον πεζόδρομο της Δαγκλή… με το έργο –ΤΕΡΑΣ ενοποίησης των πλατειών! Ο λόγος για τον γνωστό «εκδότη» που παράλληλα χαρακτήρισε ως… ασχέτους πολιτικούς μηχανικούς, επιστήμονες, Φορείς και απλούς πολίτες που βλέπουν ότι «το συγκεκριμένο έργο προβλήματα θα δημιουργήσει και ταλαιπωρίες και το μόνο που δεν θα αναβαθμίσει, θα είναι το κέντρο της πόλης!
-Άσχετοι όλοι αυτοί, σχετικός μόνο ο ίδιος ως πρώην ηλεκτρολόγος της ΣΕΒΑΘ προφανώς και ο Δήμαρχος στον οποίο νομίζει ότι με τέτοια σχόλια κάνει «καλό»…
……
*Εγώ απλά θα συστήσω στον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη την προσοχή του σε όλα τα παραπάνω που συσπειρώνουν συνεχώς και περισσότερο κόσμο εναντίον του και θα του επισημάνω σεμνά και ταπεινά…
-Πιστεύεις φίλτατε Λάκη ότι τα εν λόγω «παπαγαλάκια» σου κάνουν καλό βρίζοντας όλο τον κόσμο που αντιτίθεται στα μεγαλόπνοα… «σχέδιά» σου;
-Λάκη πιστεύεις ότι αυτού του είδους η υπεροψία και αλαζονεία θα σε βοηθήσει να κερδίσεις τις εκλογές τον Νοέμβρη του 2010;
-Με το χέρι στη καρδιά γιατί στο blog του «Μαχητή» όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο «χοντρά» σου τα σέρνουν πλέον…
……
*Και η απορία ενός ΑΣΧΕΤΟΥ Ιθαγενή. Τι δουλειά έχουν κύριε Δήμαρχε οι πεζόδρομοι της Δαγκλή και της Γ. Σταύρου που προϋπήρχαν με το έργο ενοποίησης των πλατειών όπου κανείς πολίτης δεν θα μπορεί να καθίσει ούτε για λίγα λεπτά πλέον στους κεντρικούς δρόμους; Και συστηματικά πλέον ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ οι πολίτες - οδηγοί των ΙΧ;
Οι οποίοι του χρόνου τέτοιο καιρό δηλαδή, θα παρκάρουν στο Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης» για να έρχονται να ψωνίζουν… από την αγορά της Ξάνθης!
……
*Το πιο ωραίο από όλα ειπώθηκε πάντως στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Θα γίνει ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ μελέτη (τώρα ξύπνησαν…), για το έργο ενοποίησης των πλατειών!
-Ποιοι μας δουλεύουν και εμπαίζουν την νοημοσύνη (ημών των ΑΣΧΕΤΩΝ) τελικά κύριε Δήμαρχε;
……
*Πρώτα δηλαδή κατασκευάζεται το έργο και μετά… θα γίνει… η κυκλοφοριακή μελέτη;
……
-Κι επειδή μπορεί οι κύριοι Πούλιος, Τσιακίρογλου, Μαλκότς, Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Καμπάς κλπ μπορεί να δέχονται το ΑΣΧΕΤΟΣ κύριε Δήμαρχε…
-Εγώ όμως θα θέλω να δω όλοι εσείς οι ΣΧΕΤΙΚΟΙ, που θα «κρύβεστε» όταν με το μεγαλόπνοο «έργο» σου θα εισπράττεις…κατάρες από δεκάδες μαγαζάκια που θα κλείσουν και στην Βόγδου και στην Δαγκλή, και στην Ηρώων, αλλά και στην 28ης Οκτωβρίου… Αυτά προς το παρόν.

27 Ιουνίου

Μπήκαν φανάρια! Στην «διασταύρωση» του θανάτου

27 Ιουνίου
Είχαν γίνει πολλά σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ήταν απαίτηση εκατοντάδων Ξανθιωτών, δικαιώθηκε η έντονη αρθογραφία του «Μ»

*Δόθηκε σε λειτουργία την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009, μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, το έργο της τοποθέτησης των φαναριών στον ισόπεδο κόμβο της διασταύρωσης της Επ. οδού Ξάνθης-παραλίας Αβδήρων με την Επ. οδό Ν. Κεσσάνης - Αβάτου

Ήταν ένα θέμα που αναδείξαμε πολλές φορές (ιδίως τον τελευταίο καιρό…), από τις στήλες τις εφημερίδες μας, μετά από καταγγελίες δεκάδων πολιτών.
Ο λόγος για την «διασταύρωση» του θανάτου προς τη παραλία των Αβδήρων (μετά τον οικισμό) και αριστερά προς Νέα Κεσσάνη και δεξιά προς Μυρωδάτο-Άβατο.
Ο Νομάρχης είχε δεσμευτεί από πέρσι ότι, «θα τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο κόμβο φανάρια».
Τελικά από την περασμένη Πέμπτη και τοποθετήθηκαν αλλά και λειτουργούν.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
«Παράδοση του έργου της τοποθέτησης φαναριών στον κόμβο των Αβδήρων»
Δόθηκε σε λειτουργία την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009, μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, το έργο της τοποθέτησης των φαναριών στον ισόπεδο κόμβο της διασταύρωσης της Επ. οδού Ξάνθης-παραλίας Αβδήρων με την Επ. οδό Ν. Κεσσάνης-Αβάτου.
Στόχος του έργου, που ολοκληρώθηκε σε περίπου 2 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, είναι η μεγιστοποίηση της ασφαλούς διέλευσης όλων των οχημάτων από την συγκεκριμένη διασταύρωση, με την μείωση των κινδύνων, που οφείλονταν κυρίως στην μη τήρηση της προϋπάρχουσας σήμανσης από τους οδηγούς, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

27 Ιουνίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ: Να συνεργαστούμε, για να εξαλείψουμε το πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση στη Μάνδρα!

27 Ιουνίου

Νέα δήλωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων, μετά το χθεσινό μας ρεπορτάζ


*Καταπέλτης ο συνήγορος του Πολίτη για το θέμα που δημιουργήθηκε, 200 υπογραφές Μανδρινών!

ΜΠΗΧΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ
*Αισθάνεται ήσυχη επειδή τη μείωση της απόστασης την ψήφισε και η τότε δήθεν αντιπολίτευση;
Με νέες μπηχτές κατά της Δημάρχου Αβδήρων Ευας Τσακίρη αλλά και του τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Δημήτρη Βουρβουκέλη, επανήρθε με χθεσινή απάντηση-δήλωση στο ρεπορτάζ του «Μαχητή» ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ.
«Αισθάνεται η Δήμαρχος Αβδήρων ήσυχη επειδή τη μείωση της απόστασης την ψήφισε και η τότε δήθεν αντιπολίτευση;» ρωτάει ο Παναγιώτης Σαλτούρος με νόημα και επανέρχεται στα περί συνεργασίας, «προκειμένου να εξαληφθεί το πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση στη Μάνδρᨻ
……

Η ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΤΟΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ.
Πράγματι κι εγώ διαπίστωσα ότι η δήμαρχος Αβδήρων ήταν απούσα κατά τη συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου 2004, όταν ψηφίστηκε η συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου στη μείωση της απόστασης κατασκευής οχλουσών υποδομών από τον οικισμό Μάνδρας στα 300 μέτρα, αντί εκείνων που ίσχυαν, δηλαδή των 700 μέτρων, που πράγματι υπέγραψε ο Νομάρχης;
Πράγματι ήταν απούσα, αλλά ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοί της, ο πρόεδρος της και ο εισηγητής δημοτικός της σύμβουλος κ. Ιάκωβος Ψωμαδόπουλος.
Και ερωτάται η κ. Δήμαρχος:
Α) Είναι δυνατόν να μη γνώριζε τι θα ψήφιζε η πλειοψηφία της;
Β) Είναι δυνατόν ο εισηγητής Ιάκωβος Ψωμαδόπουλος, δημοτικός της σύμβουλος να συνέταξε ο ίδιος την θετική εισήγηση, γνωρίζοντας Νόμους, Υπουργικές Αποφάσεις και τέτοιες Νομαρχιακές;
Γ) Αν υποθέσουμε ότι η ίδια δεν συμφωνούσε, τι έκανε όταν πληροφορήθηκε ότι το δημοτικό της συμβούλιο συναίνεσε στη μείωση;
Δ) Τι κάνει σήμερα μετά την κοινοποίηση σ’ αυτήν του με αριθ. πρωτ. 18916/08/2.3/15-6-2009 εγγράφου από τον Συνήγορο του Πολίτη, το οποίο έχει σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση της Μάνδρας και της υποδεικνύει συγκεκριμένα μέτρα;
Την ρωτάμε τέλος: αισθάνεται ήσυχη επειδή τη μείωση της απόστασης την ψήφισε και η τότε δήθεν αντιπολίτευση;
Πάντως εάν διαφωνεί με την σημερινή κατάσταση, ας συνεργαστούμε για να την εξαλείψουμε.
Περιμένουμε απάντηση.
Ο Δηλών
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Πάντως σε σχετική ερώτησή μας στον κύριο Σαλτούρο για τις δηλώσεις του κτηνοτρόφου κ. Βουλγαρίδη στο Xanthi channel και την θέση που υποστήριξε απαντώντας στις καταγγελίες εναντίον του, ότι δηλαδή, «το βουστάσιο λειτουργεί νόμιμα», μας παρέπεμψε στον Συνήγορο του Πολίτη και στην επιστολή που έστειλε στις 16/6/2009 στην Δήμαρχο των Αβδήρων Ευα Τσακίρη, χαρακτηρίζοντας «παράνομη τη λειτουργία σταβλικής εγκατάστασης στον οικισμό Μάνδρας».
ΛΟΓΟΙ ΖΗΛΟΤΥΠΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
TΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ «Μ» Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ:
ΤΟ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ!
*Διαψεύδει ο Σαλτούρος και μιλάει για καραμπινάτες παρανομίες και αυθαίρετα στην κτηνοτροφική μονάδα ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!
Θέση στο θέμα που προέκυψε με την Κτηνοτροφική Μονάδα ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ στη Μάνδρα και τις καταγγελίες των κατοίκων (αλλά και την ερώτηση Σαλτούρου προς την Δήμαρχο των Αβδήρων Ευα Τσακίρη), πήρε με δηλώσεις του και ο κτηνοτρόφος κ. Νίκος Βουλγαρίδης που ανέφερε τα παρακάτω μετά τις επιθέσεις που δέχεται η επιχείρησή του, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Καθαρά οι λόγοι που μου επιτίθενται είναι λόγοι ζηλοτυπίας. Είναι κάποιος άνθρωπος, ο οποίος έφυγε νηστικός από εδώ πριν 30 χρόνια και αφού πήγε στην Αυστραλία για να δουλέψει εκεί, γύρισε πίσω πεινασμένος και βλέπει τώρα κάποιους άλλους συγχωριανούς του να προοδεύουν, προσπαθεί τώρα με κάθε τρόπο να τον εμποδίσει. Ευτυχώς όμως οι αρχές κρίνουν τα πράγματα και δεν είναι του ίδιου επίπεδου του καταγγέλλοντας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαρίδης επισημαίνοντας ότι η διένεξη που έχει προκληθεί είναι καθαρά προσωπική.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Βουστασίου, πριν γίνει η καταγγελία, ο κ. Βουλγαρίδης είχε θέσει ως στόχο να αναπτύξει την επιχείρησή του και προέβη σε αγορές τεμαχίων, το ένα δίπλα στο άλλο. Πρόκειται για ένα κτήμα, περίπου 300 στρεμμάτων, ώστε να μεταφέρει τη μονάδα του σε εκείνο το σημείο ( πλησίον του χωριού). Παράλληλα έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, όπως περιβαλλοντικές μελέτες, μελέτη για να υπαχθεί η επιχείρηση στον αναπτυξιακό νόμο κ.α. «Φέραμε και την επιτροπή σταυλισμού, η οποία εξέτασε τον συγκεκριμένο τεμάχιο και θα μεταφερθούμε σύντομα εκεί. Όμως αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, όποτε και εμείς περιμένουμε», τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης.
Σε ότι αφορά τις υπογραφές που συλλέχθηκαν για την καταγγελία των κατοίκων της Μάνδρας εναντίον του, ο κ. Βουλγαρίδης υποστηρίζει ότι αυτό έγινε με παραπλάνηση των κατοίκων του χωριού, που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει την καταγγελία 170 κάτοικοι του χωριού.
Τέλος για την δυσοσμία, ο κ. Βουλγαρίδης υποστηρίζει ότι αυτό δεν απειλεί την υγεία των κατοίκων της Μάνδρας, παραδέχθηκε όμως ότι λειτούργησε ως ένα σημείο παρανόμως, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι προχωρά ήδη με νόμιμες διαδικασίες.

ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ
Πάντως τις δηλώσεις του κτηνοτρόφου, διαψεύδει ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σαλτούρος και μιλάει για «καραμπινάτες παρανομίες και αυθαίρετα στην κτηνοτροφική μονάδα ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ», διερωτόμενος μάλιστα «αν και τι πρόστιμα επέβαλε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης».
Οπότε το θέμα αυτό θα έχει μπόλικη συνέχεια...

27 Ιουνίου

Ενοποίηση πλατειών, Ιερή Γεωμετρία και Αρχιτεκτονική

27 Ιουνίου
Τώρα τελευταία όμως το πράγμα φούντωσε. Η γκρίνια έγινε αγανάκτηση, η μουρμούρα μπινελίκι για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά έκφραση
*Είναι δυνατόν τόσοι πεφωτισμένοι μελετητές και άλλοι εντιμότατοι άρχοντες και ταγοί της κοινωνίας και του ποιμνίου να μην έλαβαν υπ όψιν όλους τους παράγοντες για την ενοποίηση
*Η πλατεία είναι αλα Stone hedge κατασκευή για να συγκεντρώνει υψηλή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Όποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι τολμήσει να πλησιάσει θα κάψει φλάντζες, εγκέφαλο, λάδια, βαλβολίνες μπορεί και μηχανή. Ποιός θα τολμήσει να πλησιάσει στο Κέντρο της πόλης?
*Εν κατακλείδι θα ήταν καλό να σταλεί μια αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων στο μαντείο των Δελφών να πάρει χρησμό για το αν και πόσο το συγκεκριμένο έργο θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό άκουγα τις μουρμούρες και τα παράπονα, έλεγα δεν βαριέσαι γκρίνιες αδαών. Είναι δυνατόν τόσοι πεφωτισμένοι μελετητές και άλλοι εντιμότατοι άρχοντες και ταγοί της κοινωνίας και του ποιμνίου να μην
έλαβαν υπ όψιν όλους τους παράγοντες για την ενοποίηση?
-Δεν υπολόγισαν τον ρυθμό ανάπτυξης του πληθυσμού ,την τάση αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου,την δυνατότητα κατασκευής πολυώροφου υπόγειου parking σε συνδυασμό με μελετημένες πεζοδρομήσεις ώστε να ανακουφιστεί άπαξ δια παντός το κέντρο της πόλης? Τώρα τελευταία όμως το πράγμα φούντωσε. Η γκρίνια έγινε αγανάκτηση, η μουρμούρα μπινελίκι για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά έκφραση. Ενστερνιζόμενος την αγωνία των συνδημοτών μου, των αγαπητών μου συνελλήνων λέω να συμβάλλω στην αποκωδικοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος.
Αγαπητοι συνδημότες ησυχάστε. Υπάρχει λύση. Μελέτησα τα τεράστια από οπλισμένο σκυρόδεμα πέλματα, τις κυκλώπειες κολώνες και τα δοκάρια και κατέληξα. Ή ο δήμος της Ξάνθης έδωσε την κεντρική πλατεία αντιπαροχή σε εργολάβο για την ανέγερση πολυώροφου κτιρίου όποτε δημοσίως καταγγέλλω προς την πολεοδομία την καταπάτησης Δημόσιας Έκτασης και την αυθαίρετη δόμηση. Ή κάτι άλλο πιο βαθύ και ακατάληπτο συμβαίνει. Κάτι μυστικό και ιερό.Κατι που έχει τις ρίζες του στα βάθη του χρόνου ως απόσταγμα μυστικής γνώσης.
Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά το σχήμα και το μέγεθος της μπετονένιας κατασκευής στη πλατεία δεν σας έρχεται στο μυαλό η μεγαλιθική κατασκευή του Stone hedge στην Αγγλία? Είναι γνωστό ότι χιλιάδες χρόνια πριν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αλλά και άλλοι λαοί τοποθετούσαν τις πόλεις και τα ιερά τους σε επιλεγμένους χώρους. Στα σημεία συγκέντρωσης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
Εκεί που τέμνονται οι τελουρικές γραμμές ή γραμμές Lee. Εκεί που συναντήθηκαν οι δύο αετοί που άφησε ο Δίας από ανατολή και δύση δηλαδή στους Δελφούς θεωρείται ότι βρίσκετε ο ομφαλός της γης . Κατά την κατασκευή των ναών και των πόλεων οι αρχιτέκτονες και οι ιερείς εφάρμοζαν τις αρχές της ιερής γεωμετρίας.Τις αναλογίες της αρμονίας , του σύμπαντος , τις χρυσές τομές , τα πλατωνικά στερεά , την πυθαγόρεια αριθμοσοφία. Θεωρούσαν ότι οι πόλεις και τα κτίρια είναι σε μια μικρογραφία η αποτύπωση του σύμπαντος. Η έκφραση του θείου μεγαλείου με αναλογίες και αριθμούς. Θα μου πείτε προς τί η παραπάνω κουραστική ανάλυση? Πάρτε βαθιά ανάσα και αν είστε όρθιοι καθίστε. Ξέρατε ότι η πλατεία οπλισμένου σκυροδέματος (Ο.Σ) της Ξάνθης βρίσκεται σε ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την κορυφή του Ολύμπου, το μαντείο της Δωδώνης και το μνημείο του Stone hedge της Σκοτίας? Είναι βέβαιο ότι η εν λόγω πλατεία βρίσκετε στο ίδιο γεωγραφικό μήκος με το Άγιο όρος, το ιερό του Απόλλωνα στην Δήλο, τα ανάκτορα της Κνωσού και την μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο. Άρα? Άρα μπήκες πατριώτ τώρα στο νόημα ?Το πιασες το μυστικό σχέδιο ? Η πλατεία είναι αλα Stone hedge κατασκευή για να συγκεντρώνει υψηλή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Όποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι τολμήσει να πλησιάσει θα κάψει φλάντζες, εγκέφαλο, λάδια, βαλβολίνες μπορεί και μηχανή. Ποιός θα τολμήσει να πλησιάσει στο Κέντρο της πόλης? Πάντως απ’ ότι έμαθα η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια λέει δεν επηρεάζει τους ανθρώπους όταν κυκλοφορούν πεζοί ή με ποδήλατο. Εν κατακλείδι θα ήταν καλό να σταλεί μια αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων στο μαντείο των Δελφών να πάρει χρησμό για το αν και πόσο το συγκεκριμένο έργο θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των επόμενων δημοτικών εκλογών.
Μιχαηλίδης Παναγιώτης
Πολιτικός Μηχανικός

27 Ιουνίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΣΕΤΙΝ - ΜΑΧΗΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

27 Ιουνίου
Γ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ:
Εγώ… το έλυσα τελικά το πρόβλημα!

*Απαντάει στον Τσετίν, για το θέμα που πρώτος «έθιξε» και αποκάλυψε ο… «Μαχητής» για τις τρομερές καθυστερήσεις των οικοδομικών αδειών από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης!!!
Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης έσπευσε χθες να απαντήσει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν, για το θέμα που πρώτος «έθιξε» και αποκάλυψε ο… «Μαχητής» κι έχει σχέση με τις τρομερές καθυστερήσεις των οικοδομικών αδειών από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης!!!
Βέβαια «απαξιώνει» να αναφερθεί στην εφημερίδα μας… αλλά δεν πειράζει. Σημασία έχει να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και τίποτα άλλο.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
«Έχει ήδη λυθεί το πρόβλημα των οικοδομικών αδειών περί τον χρόνο δημιουργίας των οικοπέδων»
Με αφορμή σημερινή δημοσιευθείσα ερώτηση στην Βουλή του κ. Μάντατζη Τσετίν, αναφέρονται τα εξής:
Το πρόβλημα, που περιγράφεται στην ερώτηση, αφορούσε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Ξάνθη. Προέκυψε μετά από εγκύκλιο του 2008, που δεν επέτρεπε την έκδοση βεβαιώσεων των Δημάρχων και των Προέδρων Κοινοτήτων για την ιδιοκτησία.
Μετά από μακρά προσπάθεια και πίεσή μας, η Διεύθυνση νομοθετικού έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, εξέδωσαν νέα ερμηνευτικά έγγραφα, που δίδουν διέξοδο. Δυνάμει αυτών, άμεσα από την λήψη, ο Νομάρχης Ξάνθης εξέδωσε έγγραφη εντολή με οδηγίες για την άμεση προώθηση των εκκρεμουσών αδειών.
Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης σχετικά δήλωσε: «Η διαχρονική ασάφεια των πολεοδομικών ρυθμίσεων είναι δεδομένη. Μέσα σε κλίμα πίεσης και αλλεπάλληλων καταγγελιών, εκλείπει και η καλώς νοούμενη ευελιξία των υπαλλήλων και οδηγούμαστε στην οχύρωση της αυτοπροστασίας. Με πολύ κόπο λύθηκε, μετά από πρωτοβουλία μας, ένα πρόβλημα δεκαετιών πανελλήνιας κλίμακας, που δεν είναι νομοθετικά ρυθμισμένο.
Ευχαριστώ όσους θετικά συνέβαλαν σ’ αυτό χωρίς υστεροβουλίες.»
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

27 Ιουνίου

WHO IS WHO κ. Εισαγγελέα; Καρνέ με ονόματα και τα ποσά που της έδιναν, είχε η 31χρονη Ουκρανέζα που συνελήφθη για τις… βίζιτες από τον πελάτη-αστυνομο

27 Ιουνίου

*Ευυπόληπτα ονόματα, γνωστοί εργολάβοι και οι επιχειρηματίες, ηθικολόγοι οικογενειάρχες και… πολιτικοί, μέσα στα ονόματα!!!
Καρνέ με ονόματα και τα ποσά που της έδιναν, είχε η 31χρονη Ουκρανέζα που συνελήφθη για… βίζιτες από τον πελάτη-αστυνομικό!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η καλλονή 31χρονη Ουκρανέζα, είχε ταρίφα από 80-500 Ευρώ, ανάλογα με τον πελάτη και μάλιστα στο καρνέ της και δίπλα στα κινητά τηλέφωνα των πελατών της, είχε και τα ποσά που της… έδιναν και είχαν συμφωνήσει, ώστε να μη… «μπερδεύετε»!
Αποκλειστικές μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά και γνωστά ευυπόληπτα ονόματα, γνωστοί εργολάβοι και οι επιχειρηματίες, ηθικολόγοι οικογενειάρχες και… πολιτικοί της τοπικής κοινωνίας (αλλά και γειτονικών Νομών), περιλαμβάνονται μέσα στα ονόματα!!!
Το ερώτημα είναι. Πλην της «βιζιτού», ο Εισαγγελέας Ξάνθης, θα διερευνήσει και την «ευθύνη» των πελατών που συμμετείχαν στα… ερωτικά πάρτι της 31χρονης Ουκρανέζας;
Η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης πάντως περιέγραψε ως εξής το συμβάν:

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (02) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ - ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ
Την 25.06.2009 και ώρα 23.00’ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ένας 54χρονος ημεδαπός ο οποίος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να προάγει σε πορνεία 31χρονη αλλοδαπή πολίτιδα Ουκρανίας, με σκοπό την κερδοσκοπία όταν παρέδωσε αυτήν σε αστυνομικό της Α. Δ. Ξάνθης που παρουσιάστηκε ως πελάτης, έναντι χρηματικού προσημειωμένου τιμήματος 100 ευρώ το οποίο ανευρέθη και κατασχέθηκε στην κατοχή της β’ δράστιδος.
Β’ δράστιδα στερείτο πιστοποιητικού ασκήσεως επαγγέλματος εκδιδόμενου προσώπου. Σε γενόμενη έρευνα οχήματος α’ δράστη ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (02) σπρέι πιπεριού, το ποσό των 745 € και δύο (02) κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκαν ομοίως από τη β’ δράστιδα δύο (02) κινητά τηλέφωνα και ένα (01) τετράδιο σημειώσεων στο οποίο αναγραφόταν διάφορα δεδομένα (ονόματα και χρηματικά ποσά)!!!
Δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

27 Ιουνίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

27 Ιουνίου
*Αυτοί που δεν πήγαν στη συναυλία του φοβερού YONG HOT ROD και των άλλων φοβερών καλλιτεχνών που έφερε ο Γαβριήλ Γαβριηλίδης προχθές στο Κλειστό, έχασαν!
-Και κρίμα ειλικρινά που για 15 Ευρώ, ειδικά οι νέοι, δεν στήριξαν μια τέτοια εκδήλωση…
-Τελικά οι «σούπες» πουλάνε!
……
*Σ’ αυτούς που δεν πήγαν, κατατάσσω και τον εαυτό μου… που το μόνο δικαιολογητικό που έχει είναι η «ρουτίνα» ότι πρέπει να γράψει…
-Για να μην αργήσει στο κλείσιμο την επομένη η εφημερίδα!
……
*Στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ με τον Παναγιώτη της ΠΑΣΠ θεάθηκε το βράδυ της Πέμπτη ο Ηλίας Ταληκριάδης και μου έδωσε δύο αποκλειστικές ειδήσεις…
Σημειώστε λοιπόν…
-Σάββατο 4 Ιουλίου στο ΡόΔΟΝ ο Βασίλης Καρράς.
-Και Σάββατο 25 Ιουλίου και πάλι στο ΡόΔΟΝ ο Νίκος Κουρκούλης.
-Γενικά ο Ιούλιος, χρήμα να διαθέτουμε, θα έχει πολλά μεγάλα ονόματα… Διότι προσθέστε στα παραπάνω ονόματα την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, την Δέσποινα Βανδή, τους Going Throw και τον Αντώνη Ρέμο.
……
*Καλλιτεχνικός μάνατζερ στο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ ο Νίκος Μουρατίδης; Πάντως αυτό άκουσα χθες και σας το μεταφέρω.
Μάλιστα για το λόγο αυτό Ανταμπούφης και Χρίστος Πούλιος ετοιμάζουν επίθεση στον Πρόεδρο της Στέγης Τάσο Θεοδωρίδη το βράδυ της Δευτέρας!
-Τάσο προχώρα, έξω από μίζερες μικροεπαρχιώτικες αντιλήψεις… Αρκεί το Φεστιβάλ να γίνει Πανελληνίως γνωστό…
……
*Προς πρώην κολλητές της Ειρήνης…
Λιγότερη ζήλεια και λιγότερος φθόνος φίλτατε «τσούχτρες» επειδή η πρώην φίλη σας είναι ευτυχισμένη, θα βελτίωνε κι εσάς τις ίδιες!
-Μήπως επειδή θέλει κουμπάρα την Λυδία σας «πονάει» τόσο;
……
*Έτσι και μάθει η Αφροδίτη ότι η κολλητή της Μαρία Τοπαλίδου είχε την συναυλία του Young Hot Rod μαζί με την Μαρία τη Βραζιλιάνα… ποιος ξέρει τι έχει να πάθει!
-Έμφραγμα ή καρδιακή προσβολή ή… και τα δύο μαζί, πάντως δύσκολα τη γλιτώνει!
……
*Πολύ ανεβασμένο τον είδα τον Μανώλη Φανουράκη το βράδυ της Πέμπτης στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ.
1. Το τεστ κοπώσεως που έκανε απέδειξε ότι «σκίζει» από φυσική κατάσταση, παρά τα… μοντέλα.
2. Η απήχηση στο κοινό της συναυλίας με την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο που διοργανώνει η ΔΕΑΞ τον έχουν κάνει πολύ αισιόδοξο…
3. Ακόμη κι ανάμεσα σε δύο… γυναίκες, η επιλογή είναι δική του. Οπότε…
……
*Ποιες «βάλθηκαν» να χωρίσουν τον Τόρη με την αγαπημένη του Κωνσταντίνα; Και διαδίδουν διάφορες κακοήθειες για την όμορφη τσιγγάνα;
-Μήπως τελικά την ζηλεύουν και λένε τα όσα λένε;
……
*Μια μέρα το φόρεσε το κολάρο η όμορφη Ελένη Καπώνη και την επομένη το αφαίρεσε, διότι διαπίστωσε ότι ο λαιμός της, μια χαρά κρατιόταν μετά το τροχαίο που είχε. Ξαναρωτάω…
-Ποια τη μάτιασε;
*Και το καλοκαίρι «σκίζει» στις καλοκαιρινές ΜΟΥΣΕΣ Θεσσαλονίκης ο φοβερός Σάκης Βέρος. Που αναδεικνύεται πλέον σε ένα από τα μεγάλα αστέρια της Θεσσαλονίκης…
-Τελικά κάτι ήξερε ο Νεόφυτος Τριανταφυλλίδης όταν προέβλεψε ότι θα έχει λαμπρό μέλλον ο συγκεκριμένος τραγουδιστής.
……
*Πλαστική πρέπει να έκανε στη μύτη η όμορφη Σάσα Μπάστα για να έχει αλλάξει τόσο πολύ το πρόσωπό της…
Πριν λίγες μέρες πάντως θεάθηκε και πάλι για καφέ στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ με τον πρώην που έγινε ξανά νυν αρραβωνιαστικό της… Και μάλλον αυτή τη φορά δεν πρόκειται να το γλιτώσουν το… στεφάνι, αφού το ποθούν και οι δύο!
……
*Τα γενέθλιά του είχε ο Αμερικανός σούπερ ράπερ Yong Hot Rod την μέρα της συναυλίας του (την Πέμπτη), στη Ξάνθη.
Παρά την αποτυχία όμως (από πλευράς κόσμου), ήταν άνετος, ευδιάθετος και τα… γιόρτασε με μεγάλη διάθεση και συνεχές χορό και τραγούδι!
Τα χρόνια μου πολλά…
……
*Με όλο το καλλιτεχνικό της επιτελείο έρχεται η φοβερή Ελεωνόρα Ζουγανέλη το Σάββατο 4 Ιουλίου στο OXYGEN bar restaurant.
Υπενθυμίζω ότι εκτός των άλλων η συγκεκριμένη τραγουδίστρια κέρδισε και τον τίτλο της πιο όμορφης γυναίκας για το 2009, οπότε λογικό είναι να συγκεντρώσει πολύ κόσμο στη συναυλία της στη Ξάνθη.
Καλό Σαββατοκύριακο.

27 Ιουνίου

Εμπορικά κέντρα!

Εμπορικά κέντρα!

27 Ιουνίου
Εξέπληξε κατά πολλούς η θέση μου για τα νέα εμπορικά κέντρα και το ότι τάχτηκα από προχθές ΥΠΕΡ.
-Απορώ.
-Διότι ως απλός πολίτης και καταναλωτής, έχω κι εγώ το δικαίωμα να εκφράζω μια άποψη και να ζητάω «ποιότητα ζωής» όταν ΠΛΗΡΩΝΩ τα αγαθά που ψωνίζω…
-Διότι όταν μου επιβάλει ο Δήμαρχος αυτής της πόλης να παρκάρω στο Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης» και να έρχομαι με βροχές και αγιάζια από εκεί με τα πόδια να ….ψωνίσω από την αγορά μας, ή με γεμίζει πρόστιμα δια των δημοτικών του αστυνομικών, επιλέγω ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ και νέα στέκια, προκειμένου να αναπροσαρμόσω την προσωπική μου ζωή και να ηρεμήσω από την «πίεση»….
Μιας και θεωρεί «δική του τη πόλη» και εμπαίζει τη νοημοσύνη αλλά και την αισθητική μου….
Από την ώρα λοιπόν που θα έρθουν λειτουργήσουν αργά ή γρήγορα τα Εμπορικά Κέντρα τόσο απέναντι από την Φελώνη, όσο και στο πρώην «Δέρας» και από την ώρα που ο Δήμαρχος με «αποκλείει» σαν πολίτη να ψωνίσω πλέον από την ΑΓΟΡΑ μας, μοιραία θα αναζητήσω …..νέες αγορές και νέα μαγαζιά που θα ψωνίζω με καλύτερη ποιότητα ζωής ως καταναλωτής και το βασικότερο, δεν θα έχω και στο κεφάλι μου τα «πρόστιμα» του δημοτικού αστυνόμου!
Έχω άδικο κύριε Τσιακίρογλου, κύριε Δήμαρχε και κύριε Πούλιο;
-Απέναντι σε όλους εσάς που θέλετε να μου «χαλάσετε» τη ζωή αφού με «διώχνεται» από το κέντρο…φεύγω!
Ένας ΙΧής-καταναλωτής

27 Ιουνίου

«Χοντραίνει» η κόντρα Σαλτούρου-Εύας & Βουλγαρίδη…!

27 Ιουνίου


Φαίνεται πως ο Παναγιώτης Σαλτούρος δεν μιλάει στον «βρόντο» κι έχει αδιάσειστα στοιχεία για το βουστάσιο του κ.Νίκου Βουλγαρίδη στη Μάνδρα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Μάνδρας που μάζεψαν υπογραφές (είναι καμιά 200αριά…) και ζητούν να επικρατήσει η νομιμότητα και οι στάβλοι να φύγουν από το χωριό σε μακρινή απόσταση, γιατί αν συνεχιστεί αυτό, θα σηκωθούν και θα εγκαταλείψουν τον οικισμό…
Χθες λοιπόν με αφορμή το ρεπορτάζ του «Μ» για το συγκεκριμένο θέμα, ο Παναγιώτης Σαλτούρος μου αποκάλυψε κι άλλο «ντοκουμέντο»…
Το με αριθ. Πρωτ. 18916/8/23 της 15/6/2009 του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που βρίσκεται ήδη στα χέρια του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, της Δημάρχου Αβδήρων, της Διεύθυνσης Υγιεινής αλλά και του Εισαγγελέα Αβδήρων.
Σε προσωπική του αντιδικία με τον Παντελή Τσαπατώλη «χρεώνει» την όλη ιστορία ο Νίκος Βουλγαρίδης που ήταν ιδιαίτερα «συμπαθής» μιλώντας στο Xanthi channel για την «συνεισφορά της κτηνοτροφικής του επιχείρησης στην Εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής»…
Ωστόσο οι συγχωριανοί του δεν θέλουν τους στάβλους, διαμαρτύρονται έντονα και σίγουρα οφείλει να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο Συνήγορος του Πολίτη.
Καθώς από ότι μαθαίνω μέχρι και πρόστιμα του υπέβαλε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης…και καθώς φαίνεται αυτή η «ιστορία» θα έχει και συνέχεια.

27 Ιουνίου

Επιστολή Κ. Γιαγντζόγλου στον Κώστα Καραμανλή….

27 Ιουνίου

Αν ένα τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας «μάτωσε» στη κυριολεξία για το εκλογικό «βατερλό»του κόμματος στο Νομό Ξάνθης στις Ευρωεκλογές 2009, ήταν αναμφισβήτητα ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ και αγωνιστής Κώστας Γιαγντζόγλου, προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή…
Αν θυμάστε μάλιστα, προεκλογικά δέχτηκε χωρίς κανέναν λόγο και προσωπική επίθεση από το περιβάλλον του Κοντού, επειδή με αξιοπρέπεια και χωρίς να διαμαρτυρηθεί, είχε το…θράσος να αποχωρήσει από τη «φιέστα» του πρώην Υπουργού που τελικά εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε….»φιάσκο»!
Τότε ο κύριος Γιαγντζόγλου είχε πει, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι, «θα απαντήσει και θα πάρει θέση στα τοπικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας μετά τις Ευρωεκλογές και τη «φταίει» για την φοβερή φθορά του κόμματος στη Ξάνθη…»
Το έπραξε ακόμη; Ή κάτι άλλαξε…
-Θα το μάθουμε σύντομα φαντάζομαι, διότι ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο…