*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Φεβρουαρίου

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ: Νόμιμη ή παράνομη η εκμίσθωση;

28 Φεβρουαρίου


ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΜΑΧΗΤΗΣ» ΤΗΣ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009

ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ!
*Το ποσόν των 40.000 Ευρώ που έδωσε η Ελληνοβουλγαρική Εταιρεία, χαρακτηρίζεται «πολύ μικρό» από τους Παναγιώτη Σαλτούρο και Γιάννη Παπαχριστόπουλο και ήταν το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ετησίου μισθώματος!!!

«ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ & ΔΕΑΔΑ!
*Μέσα σε μόλις 13 μέρες η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αβδήρων, απαιτούσε να υποβληθούν οι «φάκελοι» στην ΔΕΑΔΑ!

80.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ
*Θα έμπαιναν κάθε χρόνο στο ταμείο της ΔΕΑΔΑ, αν εισέπρατταν τα 700-800 Ευρώ που ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πληρώσουν οι 120 και πλέον παραθεριστές!!!!

ΚΑΙ «ΑΠΕΙΛΕΣ» ΑΠΟ… ΠΑΝΩ!
*Ιδού ο Εισαγγελέας και τα δικαστήρια κύριε Μιχάλη Αμοιρίδη, αν θεωρείτε ότι σας «υβρίζω» θεωρώντας ως… «αποικιοκρατική» τη σύμβαση των 25 και πλέον ετών που σας παραχωρήθηκε το ακίνητο με ένα τόσο μικρό μίσθωμα!

…..
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ… δικηγορική «γλώσσα» και λογική «επίδειξης» του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥ απέναντι στον δημοσιογράφο-Εισαγγελέα (δικός του ο όρος), λογική που τον «αδικεί» ο γνωστός εργολάβος και …REAL ESTATE με τους Βουλγάρους συνεταίρους του ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, μας έστειλε χθες μια νέα απαντητική επιστολή για την ξενοδοχειακή μονάδα και το κάμπινγκ Μυρωδάτου, «ενοχλούμενος» εμφανώς για ερωτήματα που δεν είναι μόνο δικά μας, αλλά όλης της κοινής γνώμης, μας έστειλε χθες μια νέα απαντητική. Την δημοσιεύουμε αυτούσια και φυσικά… απαντάμε με τις δικές μας ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! Χωρίς πάθος, αλλά και χωρίς φόβο…

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΜΑΧΗΤΗΣ»
κ. Παπαδόπουλε,
1. Πρώτα από όλα θα επιθυμούσα να διευκρινίσω όσα σκοπίμως διαστρεβλώνετε στην έγγραφη επιστολή μου, αυτή της 25ης Φεβρουαρίου 2009, που απέστειλα στην εφημερίδα σας. Με τον όρο ημιαυθαίρετη μονάδα, σαφώς και δεν εννοούσα οποιαδήποτε ανεγερμένη τουριστική μονάδα στην περιοχή Αβδήρων. Ο όρος εμφανώς, σαφώς και με αδιαμφισβήτητο τρόπο απευθυνόταν στο Κάμπινγκ του Μυρωδάτου, το οποίο επί είκοσι (20) χρόνια λειτουργεί στην περιοχή. Ορθώς δε η κα. Δήμαρχος αποφάσισε τον τερματισμό του, καθώς η σύννομη λειτουργία του με τις κείμενες πλέον διατάξεις απαιτούσε δαπάνη δυσανάλογη των δυνατοτήτων ενός μικρού Δήμου. Οφείλει δηλαδή ένα κάμπινγκ, με τις κείμενες πλέον διατάξεις, να έχει σύγχρονο και δαπανηρό βιολογικό καθαρισμό, εστιατόρια, καφετέριες, πισίνες, παντοπωλείο, ειδική διαμόρφωση θέσεων και λειτουργικών ευκολιών σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στο Νόμο και σύμφωνα με την τοποθεσία του. Προϋποθέσεις που περιγράφονται ρητά, περιοριστικά και επιτακτικά στο Νόμο και δεν αποτελούν μέρος διαπραγμάτευσης ή συζήτησης. Συνεπώς η έλλειψη όλων αυτών πλέον καθιστά τη συγκεκριμένη μονάδα (Κάμπινγκ) «ημιαυθαίρετη», τη λειτουργία της παράνομη και το Δήμο υπόλογο. Συνεπώς κάλλιστα έπραξε η Δήμαρχος Αβδήρων περατώνοντας την λειτουργία του, αφού η μετατροπή του για να περιέλθει σε κατάσταση νομιμότητας, θα κόστιζε ανυπολόγιστα ποσά στο Δήμο.
Όμως σε αντίθεση με τα εμφανή ανωτέρω και γνωστά σε ενημερωμένους νομικά ανθρώπους σκόπιμα παρερμηνεύσατε τον όρο «ημιαυθαίρετη μονάδα», και σκόπιμα τον αποδώσατε σε ιδιώτες, κατά τη γνωστή στην Ξάνθη και τους Ξανθιώτες τακτική σας να σπέρνετε έριδες, εκεί όπου δεν εδρεύουν, προκειμένου να το εκμεταλλευτείτε «δημοσιογραφικά», παίρνοντας πότε τη μία και πότε την άλλη πλευρά της διαμάχης!!!
2. Δεύτερον πρέπει να απαντηθούν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί σας σχετικά με το μέγεθος του μισθώματος αλλά και την – ποινικά υβριστική καθ’ υμάς – «αποικιοκρατική» συμπεριφορά, όπως την αποκαλείτε, των επενδυτών.
Το μίσθωμα είναι λογικό, σύνηθες για τις συνθήκες που επικρατούν στις συναλλαγές, ανάλογο (κατά τη λογική του δικαίου), και ίσως ελαφρώς υψηλό, αν ληφθούν υπόψη μισθώματα πολύ τουριστικότερων περιοχών της Ελλάδας, από την παραλία Μυρωδάτου. Συγκεκριμένα αναφέρω ότι στο νησί της Θάσου (απείρως τουριστικότερη περιοχή) κάμπινγκ συγκεκριμένου Δήμου, εκτάσεως αντίστοιχης του υπό συζήτηση, και πρώτο στην παραλία, και κυρίως με όλες τις απαιτούμενες πλέον άδειες εκδοθείσες, μισθώθηκε το περασμένο έτος αντί ποσού 16.000 ευρώ ετησίως. Και μάλιστα με σκοπό να συνεχίσει τη λειτουργία του ως κάμπινγκ από ιδιώτη. Θεωρείτε κ. Παπαδόπουλε ότι συρρέουν όμοια πλήθη τουριστών στη Θάσο και στο Μυρωδάτο; Βέβαια ο ισχυρισμός για το μέγεθος του μισθώματος ενός παραλιακού κάμπινγκ δεν με εκπλήσσει, αφού προέρχεται από ένα άνθρωπο που χρόνια επαίρεται ότι δεν έχει φύγει από την Ξάνθη. Ίσως εάν φεύγατε λίγο θα είχατε και πληρέστερη ενημέρωση για τις παρόμοιες μισθώσεις και τα μισθώματα αυτών στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τέλος ο όρος «αποικιοκρατικός», πέρα από ποινικά κολάσιμος, υβριστικός, μειωτικός και απαξιωτικός, αναφέρεται προφανώς στην μακρόχρονη μίσθωση. Εάν εσείς, ως ικανότερος των «Βουλγάρων» επιχειρηματίας, θέλετε να ανεγείρετε ένα κτίριο 10.000.000 ευρώ, το οποίο δεν θα σας ανήκει, και να το παραδώσετε στον κατά κυριότητα ιδιοκτήτη Δήμο, νωρίτερα από τη συμπλήρωση 25 ετών εκμετάλλευσης, ελάτε να σας πουλήσουμε την επιχείρηση και να πραγματοποιήσετε εσείς τις κατατεθειμένες μελέτες και τα σχέδια των κτιρίων με δικά σας χρήματα. Ο ισχυρισμός σας δε περί «πεπαλαιωμένης» μονάδας μετά από 50 χρόνια μόνο αστεϊσμός, μπορεί να θεωρηθεί. Και τούτο διότι δεν πιστεύουμε να θεωρείτε ότι μία τουριστική μονάδα θα λειτουργεί 50 χρόνια, χωρίς ανακαινίσεις…..
3. Τρίτον θα πρέπει να σας τονίσω ότι η ειρωνική αναφορά σας στο όνομα του κ. Τάτση και στην δήθεν προσφορά του, μπορεί να αντιμετωπιστεί με όποιο νομικό τρόπο θεωρεί κατάλληλο ο ίδιος. Εμάς ως ευθύνη μας βαρύνει να διευκρινίσουμε στους αναγνώστες σας ότι ουδέποτε αναφέραμε το όνομα του Προέδρου της Διευρυμένης Διανομαρχιακής Περιφέρειας και σίγουρα ουδέποτε τον περιγράψαμε ως μεσίτη επενδύσεων, όπως εσείς μειωτικά τον εμφανίζετε στην απάντησή σας. Άλλωστε το δημοσιευμένο έγγραφο κείμενο της επιστολής μας κάνει λόγο μόνο για την περιοχή της Καβάλας και όχι για πρόσωπα.
4. Σχετικά με τις θέσεις εργασίας και την – κατά την άποψή σας – συνήθη πρακτική των επιχειρηματιών να τις μειώνουν στο άμεσο μέλλον πρέπει να σας πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:
Α. Τα ξενοδοχεία δεν είναι ούτε σούπερ μάρκετ, ούτε βιομηχανίες να αυξομειώνουν προσωπικό κατά το δοκούν.
Β. Η επένδυση έτσι όπως είναι κατατεθειμένη σε δημόσιους φορείς και με τις προδιαγραφές, που εγγράφως έχουμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε, ελέγχεται από νομοθεσία και δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του οποιουδήποτε επενδυτή να πράττει κατά το δοκούν.
Γ. Τέλος η συγκεκριμένη επένδυση, με το μέγεθος και τις πολυτελείς προδιαγραφές που τη διακρίνουν, δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερα άτομα και σε τελική ανάλυση… οψώμεθα εις Φιλίππους.
5. Σχετικά με το εννοιολογικό παραλήρημα σας, όπου ατάκτως αναμειγνύεται Υπουργούς, Δημάρχους, Αντιπροέδρους Βουλής και Περιφερειάρχες, δικά μου συμφέροντα και ανάλογες ελληνικής ταινίας, μελοδραματικές περιγραφές των παραθεριστών, των οποίων τα συμφέροντα ως σύγχρονος και αυτόκλητος Ρομπέν των Δασών κόπτεστε ότι υπερασπίζεστε, πρέπει να σας πω τα εξής:
Α. Ένας ικανός και έντιμος ελεύθερος επαγγελματίας καταξιώνεται από τα έργα του και μόνο. Κανένας τοπικός ή πανελλήνιος άρχοντας δεν μπορεί να αναγάγει σε αποτελεσματικό τον ανίκανο, όσο και να προσπαθήσει. Εάν όλοι όσοι αναφέρονται στην απάντησή σας με εκτιμούν, το περιφέρω ως παράσημο και ανταμοιβή της επί σειράς ετών εργασίας μου.
Β. Κανένας δεν είναι αδιάφορος απέναντι στις διακοπές οικονομικά ασθενέστερων ανθρώπων. Από αυτό σημείο, μέχρι όμως το να δικαιολογούμε ποινικά κολάσιμε ενέργειες (δόμηση αυθαιρέτων κτισμάτων σε δημόσια μισθωμένη γη) και συμπεριφορές τραμπουκισμού (χρησικτησία σε δημόσια γη) και απειλών, που δεν έχουμε ακόμη δημοσιοποιήσει, υπάρχει αδιάνυτη απόσταση. Οι φτωχοί και οικονομικά ασθενείς, όπως τους αποκαλείτε, οφείλουν να σέβονται τις διατάξεις των Νόμων του Ελληνικού κράτους, όπως όλοι μας. Και εάν τους σέβονται ή όχι το γνωρίζουν οι ίδιοι καλύτερα από όλους.
Γ. Εγώ και οι επιχειρηματίες είναι δεδομένο ότι μέχρι στιγμής έχουμε πράξει κατά υπέρβαση των ορίων της υπομονής μας αλλά και των νόμων, ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή, ήρεμη και χρονικά άνετη απομάκρυνσή τους. Έχουμε εδώ και μήνες συμβολαιογραφικά αποκτήσει τη νομή του ακινήτου και παρ’ όλα αυτά αναμένουμε να απομακρυνθούν από μέσα «με την ησυχία τους», ζημιώνοντας την εύρυθμη λειτουργία της επένδυσης, αναβάλλοντας τα χρονοδιαγράμματά της και ουσιαστικά υφιστάμενοι ζημία δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Και η απομάκρυνσή τους είναι ζήτημα νομικό κ. Παπαδόπουλε και όχι κάτι που επιδέχεται προσωπικές εκτιμήσεις, διαπραγματεύσεις και απόψεις.
Δ. Τέλος η αναφορά σας στον κ. Μωχάμεντ Γουσσέφ είναι τουλάχιστον ανυπόστατη, καθώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δαπάνησε πάνω από 200.000 ευρώ για να προσπαθήσει να εδραιώσει μία επένδυση και πολύ ομοϊδεάτες σας, σχετικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στον τόπο, έπραξαν παν τι απαραίτητο προκειμένου να απογοητευτεί και να αποχωρήσει άπρακτος! Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μόνο έδωσε, χωρίς ποτέ να του δώσουμε οτιδήποτε.
6. Τέλος κ. Παπαδόπουλε η «διαταγή» σας προς την κα. Δήμαρχο Αβδήρων να σας παραδώσει έγγραφα και στοιχεία των όσων έχουν γίνει, αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη της Εισαγγελικής Δημοσιογραφίας την οποία ασκείται. Η διαταγές αυτές ανήκουν κατά Νόμο μόνο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών και όχι σε εσάς. Αλλά μετά από τόσα χρόνια η Ξάνθη και οι Ξανθιώτες γνωρίζουν καλά ότι – όπως αναφέρετε - εγώ και εσείς είμαστε άλλοι κόσμοι. Εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω κι εσείς να καταστρέφετε, χρησιμοποιώντας δακρύβρεχτες (πουλάνε φύλλα μάλλον) και ανυπόστατες δικαιολογίες, παρερμηνεύοντας και σκόπιμα παραποιώντας, ότι περιέρχεται σε γνώση σας. Ποιος είναι ο λόγος κ. Παπαδόπουλε;
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1. Όπου κύριε Αμοιρίδη εσείς και οι Βούλγαροι συνέταιροί σας θεωρείτε ότι υβρίζεστε, ιδού ο Εισαγγελέας, ιδού τα δικαστήρια. Ποινικά και πολιτικά. Εμείς σαν εφημερίδα υπερασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον κι εσείς μάχεστε για τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σας συμφέροντα και τα… REAL ESTATΕ με τους Βούλγαρους συνεταίρους σας! Είναι δύο διαφορετικοί κόσμο…
Και γι’ αυτό προφανώς κάνετε επίδειξη δύναμης και αλαζονείας με τη λογική του οικονομικά «ισχυρού»! Θα σας συμβούλευα να γίνετε πιο σεμνός…και να μη λειτουργείται σαν δικηγόρος.
2. Σαφέστατα και είναι «αποικιοκρατική» η σύμβαση της εταιρείας σας με την Δημοτική Επιχείρηση Αβδήρων. Διότι 40.000 Ευρώ τον χρόνο για την ενοικίαση του κάμπινγκ και του κοινόχρηστου χώρου και για μια 25ετία συν την ανανέωση που έχει δικαίωμα η εταιρεία από την σύμβαση, στην ουσία μετατρέπουν την εκμίσθωση σε… «ιδιοκτησία»!!!!
3. Το ποσόν των 40.000 Ευρώ είναι πολύ μικρό, αν κανείς κάνει μια απλή πρόσθεση. Η κάθε οικογένεια του κάμπινγκ πλήρωνε το χρόνο ανάλογα με τη θέση 700-800 Ευρώ. Αν αυτό το πολλαπλασιάσετε επί 120 και πλέον οικογένειες που ήταν οι παραθεριστές, τότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι τα έσοδα του Δήμου, ήταν τουλάχιστον ΔΙΠΛΑΣΙΑ!!! Ακόμη κι αν κάποιοι δεν «πλήρωναν» και η Δήμαρχος δεν τους «ενοχλούσε», για λόγους που γνωρίζει η ίδια…
4. Στην «διάτρητη» από κάθε άποψη προκήρυξη της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αβδήρων καθορίζονταν ως «ελάχιστο όριο ετήσιου μίσθωμα το ποσόν των 40.000 Ευρώ!!! Η Ελληνοβουλγαρική εταιρεία σας, έδωσε λοιπόν το κατώτατο όριο και το πήρατε!!! Τουλάχιστον μη προκαλείτε τη νοημοσύνη μας… διότι εκτός των άλλων, μας μιλάτε και για…ΟΡΑΜΑ!!!
5.Στην διάτρητη επίσης προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, φαίνεται και η…»βιασύνη» με την οποία η Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη και η Δημοτική Επιχείρηση (στην ουσία αυτή κάνει ΚΟΥΜΑΝΤΟ σε όλα και το γνωρίζετε), ήθελε να «κλείσει» την «δουλειά»!!!
Ο φάκελος κάθε πρότασης έπρεπε να υποβληθεί στα γραφεία της ΔΕΑΔΑ από 24 Ιουλίου 2007 μέχρι και 6 Αυγούστου 2007!!! Δηλαδή στους ενδιαφερόμενους δίδονταν μόλις… 13 μέρες για να ετοιμάσουν τον φάκελο!!!
Εκτός αν… «κάποιος» γνώριζε, προηγουμένως είχε συζητήσει το θέμα με την Δήμαρχο και είχε και φυσικά και τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμάσει έναν σωστό και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ φάκελο!
Διότι πράγματι ο φάκελος τον οποίο καταθέσατε, ήταν προϊόν σοβαρής και μεγάλης δουλειάς, που δεν γίνεται μέσα σε…13 μέρες!
6.Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι ως προς τη νομιμότητα της μίσθωσης, εκκρεμεί ήδη ερώτημα του Υπουργείου Εσωτερικών στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης μετά από επιστολή των παραθεριστών στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο.
Μάλιστα μιλώντας χθες με τον δικηγόρο Γιάννη Παπαχριστόπουλου που έχει στραφεί κατά του Δήμου Αβδήρων και της ΔΕΑΔΑ για το συγκεκριμένο θέμα, αμφισβήτησε κι αυτός έντονα «τη νομιμότητα της εκμίσθωσης αυτής, ενώ θεωρεί επίσης ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ το ποσόν των 40.000 Ευρώ»!!!» Και τα ίδια (και χειρότερα) πράγματα ισχυρίζεται και ο επίσης δικηγόρος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σαλτούρος. Μήπως κι αυτοί σας… «υβρίζουν» και θα στραφείτε εναντίον τους με… μηνύσεις και αγωγές; Ή τελικά μόνο εμένα θεωρείτε… υβριστή και συκοφάντη σας;;; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα…
7. 6.Με τον όρο ημιαυθαίρετη μονάδα, φαίνεται καθαρά για κάποιον που ξέρει να διαβάζει «ελληνικά»και γνωρίζει την παραλία ότι υπονοείται το παρακείμενο μικρό ξενοδοχειάκι του Μυρωδάτου, διότι ένα κάμπινγκ δεν είναι…μονάδα! Ωστόσο δέχομαι την «διόρθωσή» σας, γιατί επίσης θα σας «αδικούσε» να στρεφόσασταν απέναντι σε έναν τόσο μικρό «ανταγωνιστή»!!! Ισχυρίζεστε ότι εννοούσατε το Κάμπινγκ Μυρωδάτου. Μα στη περίπτωση αυτή, θα πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ και ο Δήμος Αβδήρων που «σιωπούσε» και έκλεινε τα «μάτια» στην… «ημιαυθαίρετη» μονάδα όπως την αποκαλείται!!! Η Δήμαρχος Αβδήρων δηλαδή τι έκανε τόσα χρόνια για το θέμα αυτό;
8. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το θέμα του Αιγύπτιου επιχειρηματία για το οποίο «πανηγυρίσατε» δεόντως τόσο εσείς όσο και ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης δίνοντας ΕΛΠΙΔΑ στον Ξανθιώτικο λαό «για μια μεγάλη επένδυση που θα έδινε δεκάδες θέσεις εργασίας», εκ των πραγμάτων… αποδείχτηκε «φρούδα»! Και καλώς και ΜΠΡΑΒΟ του ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αντιλήφθηκε τι συνέβη και δεν σας «ανανέωση» για μια ακόμη 3ετία την παραχώρηση της έκτασης και την πήρε πίσω!
Και μόνο που εν ο λόγω «επενδυτής» και υποτιθέμενος «φίλος» της Ξάνθης και της Ελλάδος Αιγύπτιος «φίλος» και «συνεργάτης» σας πήρε την ΕΠΕΝΔΥΣΗ αυτή και την πήγε στην «φίλη» γείτονα χώρα… Τουρκία (!!!), μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε ιδιαίτερα «επικριτικοί» για την συμπεριφορά του απέναντι στον Νομό και την χώρα μας. Αυτά προς το παρόν…
Πάνος Παπαδόπουλος.

28 Φεβρουαρίου

ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ!; Οι καλόγεροι, αρνούνται να παραλάβουν το ΠΡΟΣΤΙΜΟ της Πολεοδομίας!

28 Φεβρουαρίου

Πανελλήνια διάσταση για τις νέες ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του Εφραίμ και των καλόγερων με την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ εκκλησία σε προστατευόμενη περιοχή του Πόρτο Λάγος!



Πανελλήνια διάσταση πήρε το θέμα και με τις νέες ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του Εφραίμ και των καλόγερων με την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ εκκλησία σε προστατευόμενη περιοχή του Πόρτο Λάγος που κατασκεύασαν, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πιστούς…
Συγκεκριμένα η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» επανήρθε χθες με νέες λεπτομέρειες επί του θέματος, αποκαλύπτοντας τα παρακάτω:
«Και μια αυθαίρετη μικρή εκκλησία έχτισαν ο Εφραίμ και οι μοναχοί του στην ειδικής προστασίας περιοχή του Πόρτο Λάγος. Υποστήριζαν μάλιστα ότι ήταν κτίσμα από παλιά (!), αλλά τους πρόδωσαν οι αεροφωτογραφίες, που αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία ότι αυτή η μικρή εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου δεν υπήρχε στο παρελθόν αλλά χτίσθηκε μόλις τα τελευταία χρόνια!!!
Ετσι η Πολεοδομία Ξάνθης αυτήν τη φορά δεν χαρίστηκε στους Βατοπεδινούς και επέβαλε πρόστιμο ύψους 125.000 ευρώ για την αυθαίρετη μικρή εκκλησία στο Πόρτο Λάγος, που ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. Το σχετικό έγγραφο έχει θυροκολληθεί -όπως προβλέπει ο νόμος- στην είσοδο του Αγίου Νεκταρίου εδώ και σχεδόν δύο μήνες, αλλά παραμένει έως και σήμερα εκεί, στο έλεος του αέρα και της βροχής, καθώς οι μοναχοί αρνούνται πεισματικά να το παραλάβουν!!!!

ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ!
Σύμφωνα με πηγές της Πολεοδομίας Ξάνθης, η μικρή εκκλησία - προσκυνητάρι χτίστηκε παράνομα, χωρίς την άδεια της Ναοδομίας, τα τελευταία δύο χρόνια, δίπλα στον δρόμο, σε χώρο στάθμευσης του μετοχίου του Αγίου Νικολάου, που υπάγεται στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους. Οι υπεύθυνοι του μετοχίου ισχυρίστηκαν πως το εκκλησάκι προϋπήρχε, αλλά τους διέψευσαν οι αεροφωτογραφίες της προστατευόμενης περιοχής που βρήκαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας στα αρχεία της Διεύθυνσης Δασών και στη Γεωγραφική Υπηρεσία του Στρατού, στις οποίες δεν φαίνεται κανένα κτίσμα στο συγκεκριμένο σημείο. Την καταγγελία έκαναν στην πολεοδομία μέλη τοπικού συλλόγου προστασίας του περιβάλλοντος και ακολούθησε έκθεση αυτοψίας, η οποία επιβεβαίωσε το αυθαίρετο του κτίσματος, και επιβλήθηκε το πρόστιμο από την υπηρεσία. «Δεν κερδίζουν τίποτα με το να αφήνουν το έγγραφο τοιχοκολλημένο. Δεν ακυρώνουν το πρόστιμο με αυτόν τον τρόπο.
Το ποσό θα βεβαιωθεί από την Εφορία, η οποία θα το απαιτήσει από το μοναστήρι», είπε στο «Εθνος» αρμόδια πηγή.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Μάλιστα, πρόσθεσε πως σύντομα οι υπεύθυνοι του μοναστηριού θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλημμα αν θα κατεδαφίσουν το αυθαίρετο κτίσμα ή αν -σε αντίθετη περίπτωση- θα πληρώνουν κάθε χρόνο και πρόστιμο διατήρησής του. Εκτός αν επιχειρήσουν να το νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων από τη Ναοδομία, κάτι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, καθώς βρίσκεται σε προστατευόμενο υδροβιότοπο.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως το εκκλησάκι - προσκυνητάρι χτίστηκε με χρήματα από δωρεές πιστών στο σημείο που υπέδειξε ένας προσκυνητής, ο οποίος είπε πως είδε την οπτασία του σε χώρο δίπλα στον ασφάλτινο δρόμο.
…..

28 Φεβρουαρίου

ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΟΜΟΦΩΝΟ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Πυρά ομαδόν για το Ανθιμοπέδι

28 Φεβρουαρίου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Των ΚΩΣΤΑ ΛΑΣΚΑΡΕΛΙΑ, ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προαναγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) για την υπόθεση του «Ανθιμοπεδίου», ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πανοράματος ομόφωνα χαιρετίζει την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης και καταγγέλλει κάθε παρανομία και παρατυπία που έως τώρα έχει αναδειχτεί περί την υπόθεση.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος όρισε ως εισηγητή το μέλος του Γιάννη Κωνσταντίνου για να συγκεντρώσει και να κάνει την εισήγηση για την προσφυγή, ενώ αποφάσισε: «Να εκφράσει την απορία του και τη βαθιά ανησυχία του για τους όρους και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες προωθείται η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου με συνέπειες το σοβαρό "τραυματισμό" της συγκεκριμένης περιαστικής δασικής έκτασης, η οποία είναι πολύτιμη για το πολεοδομικό συγκρότημα και τη ζωή των κατοίκων της πόλης».
Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα του Ανθιμοπεδίου εισηγήθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου, ο οποίος είπε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που δίνει άλλες διαστάσεις στο θέμα», ενώ για το αφοριστικό κήρυγμα του μητροπολίτη Ανθιμου ανέφερε ότι υπήρξε σκληρότατη καταγγελτική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Ο Γιάννης Μακρής, μέλος του ΔΣΘ, μίλησε για θέμα μείζονος σημασίας για το περιβάλλον της πόλης, θεώρησε αξιόπιστες τις πηγές της «Ε» αλλά ζήτησε επιπλέον έρευνα του δικηγορικού συλλόγου για να υπάρξει δράση.
«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φαίνεται ότι έγιναν σκανδαλώδη πράγματα. Δεν έγινε μόνο παραχώρηση αλλά αποφασίστηκε και αποψίλωση. Γιατί έγινε μπάζωμα στο ρέμα; Υπάρχουν πολλές παράμετροι και πρέπει να συγκεντρώσουμε αυτό το υλικό», επισήμανε η δικηγόρος Ρωξάνη Κωστατζίκη.
Ο πρόεδρος του ΔΣΘ Μανόλης Λαμτζίδης τόνισε: «Να καλέσουμε όλους τους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους. Και την άλλη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι για την προσφυγή. Να μη βρεθούμε σαν το Βατοπέδι κατόπιν εορτής».
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πανοράματος, μετά την ενημέρωση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ομόφωνα κατέδειξε την πρόθεσή του να αγωνιστεί ενάντια σε κάθε μορφής παρανομία, είτε αυτή αφορά τις προϋποθέσεις παραχώρησης της δασικής έκτασης είτε την απόφαση για μπάζωμα του χειμάρρου είτε τις υπερβάσεις στους όρους δόμησης και παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο αίτημα που η μητρόπολη υπέβαλε στον δήμο.
Δεν θεωρεί επίσης ότι η εκδήλωση της όποιας διάθεσης στον πάσχοντα συνάνθρωπο μπορεί να αναδειχθεί υπέρτερο αγαθό της τήρησης της νομιμότητας. Γι' αυτό και χαιρετίζει την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Ο Δήμος Πανοράματος ζητεί η δασική έκταση των 100 στρεμμάτων από τη συνολική έκταση των 1.000 στρεμμάτων του αγροκτήματος Πανοράματος -τα άλλα 900 έχουν κριθεί αναδασωτέα- να περιέλθει στον δήμο για δράσεις συμβατές με τον νόμο.
Επί του θέματος, σε κεντρικό επίπεδο υπήρξαν χθες δύο ερωτήσεις στη Βουλή.
* «Επαναλαμβάνονται οι κατά συρροήν αδιαφανείς παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων από την κυβέρνηση σε μια γενικότερη προσπάθεια υποβάθμισης του δασικού περιβάλλοντος, με μεθοδεύσεις και κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, και καταστρατήγησης της δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας», διαπιστώνει για το Ανθιμοπέδι ο Σπύρος Κουβέλης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα περιβάλλοντος.
*«Συνωμοτική» λειτουργία μεταξύ κυβέρνησης και Νομαρχίας στα 32 στρέμματα δασικής έκτασης «βλέπουν» οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης «χωρίς να παίρνουν υπόψη ότι από το μπάζωμα του ρέματος μπορεί να υπάρξουν και δυσάρεστες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, σε περίπτωση ακραίου καιρικού φαινομένου».
*Ερώτηση καταθέτει σήμερα και ο Γιάννης Μαγκριώτης, με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. *

28 Φεβρουαρίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

28 Φεβρουαρίου
*Με πολλά φοβερά φωτογραφικά ντοκουμέντα σήμερα η στήλη, αφού την Πέμπτη το βράδυ πήγε σχεδόν παντού… Και ιδού…
……


*Δείτε λοιπόν την Πέμπτη τη βράδυ λόγω Έφης Θώδη, τι αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ και θα καταλάβετε γιατί πήγα…και απήλθα χωρίς να πάρω ανάσα!!!
……


*Οι κακές γλώσσες λένε πάντως πως όταν η Θώδη έκανε «καμάκι» στον Παναγιώτη Σταυρακάρα, εκείνος της γύρισε τη… πλάτη με νόημα! Αλήθεια ή ψέματα, το Καρναβάλι όλα επιτρέπονται…
……


*Πάντως η μοναδική Έφη Θώδη, πήρε και τα… δωράκια της στο χέρι από τους θαυμαστές της, την ώρα που τραγουδούσε…
Στη φωτογραφία την ώρα που «παρατηρεί»το δώρο που της έδωσε θαυμαστής της!
……


*Τελικά ένα… «μπουρμπούλι» είδα όλο κι όλο στο Μπουρμπούλια πάρτυ του Life στο καταπληκτικό Da vinci bar κι αυτό ήταν ο… Τόρης Παπαδήμας! Στη φωτογραφία με την καταπληκτική Μαρία Χουλιάρα που έπαιξε τρομερή μουσική ως συνήθως! Ήταν φανταστική κατά γενική ομολογία!
……


*Φυσικά και δεν μπορούσε να απουσιάσει η νεαρή τηλεπαρουσιάστρια του Xanthi channel Μαρία Παπαδοπούλου από τα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. Στα οποία συμμετείχε ντυμένη όμως… πειρατίνα, μαζί τις δύο κολλητές της!!!
……


*Στο DA VINCI είδα και τον Γιώργο Ηλιάδη ντυμένο… Γιώργο μαζί με την πάντα λαμπερή Αγγελική, αλλά από νωρίς…
Όταν πήγα εγώ, είχαν ήδη φύγει για… ύπνο, καθότι μετά τις 12 δεν αντέχουν πλέον ούτε στα ξενύχτια, ούτε και στα… σουβλάκια όμως!
……


*Στα ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ είδα και την δημοφιλή παραγωγό του Life 92.1 fm την Ράνια ντυμένη σαν Ινδιάνα με τον Νίκο ντυμένο… νύφη!!! Στη φωτογραφία νύφη (Νίκος) και μπουρμπούλι (Τόρης), έτοιμη για… γάμο!!!
……


*Ντυμένη…Βραζιλιάνα και η όμορφη Μαρία μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο, τίμησαν φυσικά τα «Μπουρμπούλια» αλλά καθυστερημένα…
Μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα τους είδα να μπαίνουν στον DA VINCI.
..….


*Να κι ένα ακόμη ανεπανάληπτο ζευγάρι στα «Μπουρμπούλια» ντυμένο όμως… αλλιώς! Η Μαίρη με τον αγαπημένο της Ιπποκράτη! Άντε και του χρόνου….
……


*Ξεκίνησε στο μεταξύ από την περασμένη Πέμπτη και το υπέροχο ΝΟΧ care bar του Βαγγέλη Γεωργανά και της Κωνσταντίνας και με τη πρώτη έγινε πανικός… Κι εκεί συνέλαβα τον γιατρό Γιώργο Ζεμπακάκη μαζί με την αγαπημένη του Ευδοξία, να χορεύει βραζιλιάνικα με την όμορφη Μαρία τη Βραζιλιάνα και την φίλη της Κάθριν…
……


*Ωστόσο αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις στο ΝΟΧ bar ήταν η όμορφη Αλεξάνδρα (Αλεξανδρούλα στην επιθεώρηση της Θρακικής Σκηνής), μαζί με την Όλγα και άλλες φίλες της… Ένα μπουκέτο πανέμορφο και μοναδικό…
……


*Ωστόσο και ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Δημήτρης Πασαλής τίμησε με την παρουσία του το NOX bar… Στη φωτογραφία μαζί με τον Δημήτρη Γεωργανά και την σύζυγό του.

28 Φεβρουαρίου

Εξοργίστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόξενο…

28 Φεβρουαρίου

Κάποια άλλα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που επικαλέστηκε το «Θέμα» αναφέρουν ότι «ο πρωθυπουργός της γείτονος Ταγίπ Ερντογάν είναι εξοργισμένος» με το θέμα των προσκλήσεων των εγκαινίων που δεν τυπώθηκαν στην Ελληνική γλώσσα και για το λόγο αυτό «ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις από τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρντίς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ανέφερε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο διευθυντής της τράπεζας, μια και ο ίδιος δεν ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο των προσκλήσεων». Σε σχέση με το θέμα αυτό πάντως, που προκάλεσε ως γνωστόν και την ηχηρή απουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας από τα Εγκαίνια της Κομοτηνής, το «Παρόν» κατέκρινε τον Δημήτρη Σταμάτη.
-Όχι όμως επειδή δεν πήγε στα εγκαίνια, αλλά επειδή στην απαντητική του επιστολή στην τράπεζα σημείωσε ότι «με λύπη του» δεν θα παραβρίσκοταν…»!
-Εμ χαιρόταν που τους είπε «ΟΧΙ», εμ λυπόταν που δεν θα… παραβρίσκονταν»!

28 Φεβρουαρίου

Παραιτήθηκε χθες ο Τσετίν για να σώσει το «κεφάλι» του!

28 Φεβρουαρίου

Τελικά χθες το απόγευμα αναμένονταν στην συνεδρίαση της ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ στη Κομοτηνή να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάνταντζη Τσετίν προκειμένου να «σώσει» το κεφάλι του, αφού σχετική προθεσμία του είχε θέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου… Την ώρα που έκλεινε η στήλη, δεν μπορέσαμε να μάθουμε ποιος αντικατέστησε τον κύριο Τσετίν στη θέση του νέου Προέδρου της Συμβουλευτικής.

28 Φεβρουαρίου

«ΦΡΟΥΔΕΣ», Αιγύπτιος επενδυτής και Τουρκία!

28 Φεβρουαρίου

Στην απαντητική επιστολή που μου έστειλε χθες ο γνωστός εργολάβος κ.Μιχάλης Αμοιρίδης με αφορμή τα ερωτήματά μας για τον Αιγύπτιο φίλο και συνεργάτη του που περιμέναμε όλοι μας ως… «σωτήρα» οραματιστή να φέρει στην Ξάνθη την… μεγαλύτερη επένδυση των Βαλκανίων, αναφέρει επί λέξει:
«Τέλος η αναφορά σας στον κ. Μωχάμεντ Γουσσέφ είναι τουλάχιστον ανυπόστατη, καθώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δαπάνησε πάνω από 200.000 ευρώ για να προσπαθήσει να εδραιώσει μία επένδυση και πολύ ομοϊδεάτες σας, σχετικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στον τόπο, έπραξαν παν τι απαραίτητο προκειμένου να απογοητευτεί και να αποχωρήσει άπρακτος! Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μόνο έδωσε, χωρίς ποτέ να του δώσουμε οτιδήποτε».
1. Δεν ξέω αν οι αιχμές ως ομοίδεάτη αφορούν τον κύριο Κοντό φίλτατε Μιχάλη, αλλά κατά την άποψή μου, καλώς με την παρέλευση της 3ετίας, ο πρώην Υπουργός πήρε «πίσω» την έκταση που σας παραχώρησε, αφού τελικά ο κύριος αυτός μας «πουλούσε»... «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»!!!
2. Εσείς δεν είστε… ομοϊδεάτης μας; Και κάνετε τον διαχωρισμό; Ή μήπως απλά είστε… ομοϊδεάτης του κόμματος… Χατζηευαγγέλου-Τσακίρη;
3. Παραλείψαμε στην επιστολή σας να ενημερώσετε τον Ξανθιώτικο λαό ότι, «ο Αιγύπτιος μεγαλοεκατομμυριούχος επενδυτής, τελικώς την επένδυσή του την πήγε στην φίλη… Τουρκία»!!!» Για τέτοιο υψηλό φίλο της Ελλάδας και… οραματιστή μιλάμε!

28 Φεβρουαρίου

Σοβαρό ατύχημα χθες στις 2 το μεσημέρι στο Λούνα Πάρκ, όταν η 15χρονη Πασχαλιά Πασαλή από την Ξάνθη, έπεσε από την «μπαλαρίνα» του Λούνα Πάρκ

28 Φεβρουαρίου

Σοβαρό ατύχημα χθες στις 2 το μεσημέρι στο Λούνα Πάρκ, όταν η 15χρονη Πασχαλιά Πασαλή από την Ξάνθη, έπεσε από την «μπαλαρίνα» του Λούνα Πάρκ με το κεφάλι κάτω και τραυματίστηκε σοβαρά. Η 15χρονη υπέστη σοβαρές Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έσπασε δύο πλευρά πέρασε δύο φορέα από αξονικό για να δουν οι γιατροί υπέστη κάτι στον εγκέφαλο και μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε οδηγηθεί στο χειρουργείο. Η κατάστασή της είναι σταθερή και οι γιατροί ελπίζουν ότι θα «ξεπεράσει» τον σοβαρό τραυματισμό της, αλλά προς το παρόν παρά την αισιοδοξία που επικρατεί, δυστυχώς η 15χρονη μια ξυπνάει και μια βρίσκεται σε λήθαργο, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γονείς της.

28 Φεβρουαρίου

ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ;

ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ;

28 Φεβρουαρίου
Συνεχίζει τις σκληρές αποκαλύψεις της «Ελευθεροτυπία» για την υπόθεση… «Ανθιμοπεδίου» αφήνοντας νέες σκληρές αιχμές κατά του Κοντού ο οποίος τα βλέπει όλα… νόμιμα!
Στο θέμα αυτό που έχει πάρει Πανελλήνια διάσταση, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προαναγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πανοράματος ομόφωνα χαιρετίζει την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με την παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης και καταγγέλλει κάθε παρανομία και παρατυπία που έως τώρα έχει αναδειχτεί περί την υπόθεση!!!
Ο Γιάννης Μακρής, μέλος του ΔΣΘ, μίλησε για θέμα μείζονος σημασίας για το περιβάλλον της πόλης, ζήτησε επιπλέον έρευνα του δικηγορικού συλλόγου για να υπάρξει δράση.
«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φαίνεται ότι έγιναν σκανδαλώδη πράγματα. Δεν έγινε μόνο παραχώρηση αλλά αποφασίστηκε και αποψίλωση. Γιατί έγινε μπάζωμα στο ρέμα; Υπάρχουν πολλές παράμετροι και πρέπει να συγκεντρώσουμε αυτό το υλικό», επισήμανε η δικηγόρος Ρωξάνη Κωστατζίκη.
-Ερώτημα του «Μ»
-Έκανε ΑΓΩΓΗ στην «Ελευθεροτυπία» ή σε αυτούς που τον «δυσφημούν» κύριος Κοντός Αλέκος;
Ή ο πολιτικός του «τσαμπουκάς» αρκείται στον… «Μ» και τον εκδότη του;;;
Και με τους «ισχυρούς»δεν τολμάει να τα βάλει;

28 Φεβρουαρίου

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ… ΓΕΥΜΑΤΩΝ!

28 Φεβρουαρίου

Με ένα πιάτο φαγητό για τους προσκεκλημένους του, προσπαθεί να… ανασυγκροτηθεί ο πρώην Υπουργός Κοντός Αλέκος.
Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή από το πολιτικό γραφείο και τα γεύματα συνεχίζονται και στη πόλη αλλά και στα χωριά, αλλά πολλοί είναι που ναι μεν πάνε…
-Και την επόμενη μέρα μας τηλεφωνούν ειρωνευόμενοι για τον τρόπο που επέλεξε ο Κοντός να «ξαναφέρει» τον κόσμο κοντά του…
-Τον ίδιο κόσμο που είχε αγνοήσει παντελώς ως εν ενεργεία Υπουργός και τώρα ξαναθυμήθηκε…

28 Φεβρουαρίου

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΪΝΤΖΗΣ…!

28 Φεβρουαρίου

Ενώ Πρόεδρος στην ΕΑΠΑΞ είναι ο Γιώργος Παπασταματίου, τον Θεολόγο Καλαϊντζή έβαλε στο στόχο ο Χρίστος Πούλιος με τις καταγγελίες του με τη γνωστή καταγγελία του…
Πάλι στο απυρόβλητο την έβγαλε δηλαδή ο «αντ’ αυτού» Αντιδήμαρχος Ξάνθης που εισπράττει δύο μισθούς και η Περίτα τραβάει μόνη όλη τη δουλειά…
-Μα καλά κύριε Πούλιο, αν συμβαίνει κάτι στην ΕΑΠΑΞ, ο Πρόεδρος δεν έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη; Γιατί εσείς ξεσπάτε μόνο κατά του Θεολόγου;

28 Φεβρουαρίου

ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ…!

28 Φεβρουαρίου

Από τη δική του σκοπιά και φιλοσοφία, καλώς το «παλεύει» ο εργολάβος και μηχανικός Μιχάλης Αμοιρίδης.
Νέος, πετυχημένος, δραστήριος, άριστες σχέσεις με όλους… Και με τον Σγουρίδη και με τον Κοντό και με τον Χατζηευαγγέλου.
Ταυτισμένος απόλυτα με το κατεστημένο, από τη δική του πλευρά, έρχεται να προσφέρει… «ανάπτυξη» στη παραλία του Μυρωδάτου με την ξενοδοχειακή μονάδα στο κάμπινγκ κι έχει το δικό του δίκαιο.
Αδιάφορος για το ότι ένα κάμπινγκ «τελειώνει» ή για το ψωμί των υπολοίπων μικρομεσαίων…
Όλοι τελικά κάποιο δίκαιο έχουν…

28 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ….!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ….!

28 Φεβρουαρίου
Απογοήτευση ήταν από κόσμο φέτος το Καρναβάλι μας μέχρι και την Πέμπτη. Χειρότερα δεν γίνονταν, αφού εκτός από 2-3 μαγαζιά στη «παραλία» τα υπόλοιπα ήταν άδεια και έκλεισαν πολύ νωρίς…
Η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε τη Παρασκευή, αλλά δεν είχε καμιά σχέση με παλιότερα.
Κάθε χρόνο δηλαδή και χειρότερα.

28 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

28 Φεβρουαρίου
*Στην Περιφέρεια εκκρεμεί η υπόθεση για το αν ήταν νόμιμη ή μη νόμιμη η εκμίσθωση του κάμπινγκ Μυρωδάτου στην εταιρεία Αμοιρίδη - Βουλγάρων επιχειρηματιών, όπως λένε αποκλειστικές πληροφορίες μου.
……
*Ο δικηγόρος Γιάννης Παπαχριστόπουλος εκπροσωπώντας τους παραθεριστές του κάμπινγκ, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο για την νομιμότητα της εκμίσθωσης του κοινόχρηστου χώρου και του κάμπινγκ Μυρωδάτου στην εταιρεία ή όχι. Από την πλευρά του ο Υπουργός σε 5 μέρες έστειλε την επιστολή στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Σταμάτη και αυτή εκκρεμεί… Αναμένεται δηλαδή να ξεκαθαρίσει το θέμα ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος όπως μαθαίνω, δέχτηκε ήδη την παρέμβαση της Δημάρχου Αβδήρων για το συγκεκριμένο θέμα.
……
*Οι κατασκηνωτές του κάμπινγκ Μυρωδάτου ισχυρίζονται ότι τα έσοδα του Δήμου Αβδήρων ήταν πολύ περισσότερα από τα χρήματα που έδιναν οι ίδιοι στον Δήμο (600-700 Ευρώ τη σαιζόν επί 120 παραθεριστές) σε σχέση με την Ελληνοβουλγαρική εταιρεία κι από την άλλη ο Δήμος Αβδήρων ισχυρίζεται ότι «πολλοί από αυτούς δεν πλήρωναν»!!!
-Οπότε το ερώτημα είναι, πόσοι δεν πλήρωναν κι αν τα έσοδα ξεπερνούσαν τις 40.000 Ευρώ το χρόνο (κάποιοι μιλάνε για 60.000 Ευρώ), όσα χρήματα δηλαδή έδωσε και εκμίσθωσε το κάμπινγκ για 25 χρόνια με το δικαίωμα της ανανέωσης.
Η συνέχεια σύντομα.
……
*Ο Πάνος Παπαδόπουλος φιλοξένησε χθες στην εκπομπή του τον Μιχάλη Αμοιρίδη και του έθεσε επί τάπητος και το θέμα με τον περιβόητο Αιγύπτιο επενδυτή που θα έφερνε στη Ξάνθη για την δήθεν μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης!
-Θέμα που «πούλησε» έντονα για την αυτοπροβολή του και ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης εκείνη τη περίοδο.
……
*Τελικά η επένδυση του Αιγύπτιου, μεταφέρθηκε και γίνεται στην… Τουρκία! Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο εργολάβος! Οπότε «τζίφος»… Χώρια που θα ενισχύσει τον γείτονά μας.
……
*Γιατί «τζίφος» και με τον Αιγύπτιο;
Γιατί όπως είπε ο Μιχάλης Αμοιρίδης, μολονότι αυτός ζήτησε άλλη μια 3ετία να ανανεωθεί η παραχώρηση του οικοπέδου που του έγινε, ο Κοντός και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είπαν «όχι», αφού υπήρχε η δέσμευσή του «να έχει γίνει η επένδυση μέσα στη 3ετία»!!! Καθότι αυτό δεν έγινε…
-Μήπως όμως ο πρώην Υπουργός αντιλήφθηκε νωρίτερα από όλους εμάς ότι μας… δούλευε ο Αιγύπτιος; Και εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε. Αφού την επομένη την «έκανε» για… Τουρκία, δηλαδή μια μουσουλμανική χώρα!
……
*Συμβουλή της στήλης στον Μιχάλη για τον Αιγύπτιο φίλο του.
Να προσέχει στην Τουρκία γιατί οι Τούρκοι δεν… αστειεύονται με… επενδυτικά παραμύθια! Κι εύχομαι και οι νέοι «Βούλγαροι» επενδυτές που φέρνει, να μην αποδειχτούν… Αιγύπτιοι! Ιδίως με τα 70 άτομα που θα απασχολεί η επένδυση.
……
*Αίσθηση από τη χθεσινή αποκάλυψη του «Μ» για το νέο «επίτευγμα» του Εφραίμ και της «παρέας» του με τη νέα αυθαίρετη εκκλησία από Εφραίμ και μάλιστα σε… προστατευόμενη περιοχή του Πόρτο Λάγος!!!
……
*Το πιο ωραίο από όλα…
Η Πολεοδομία της Νομαρχίας τους επέβαλε πρόστιμο 125.000 Ευρώ, όμως οι μοναχοί αρνούνται να παραλάβουν το έγγραφο!!!
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κράτος εν κράτει δηλαδή…
Ο Εισαγγελέας τι λέει για όλα αυτά άραγε;

26 Φεβρουαρίου

Επιστολή του εργολάβου ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ στον «Μ» για την ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ στο Κάμπινγκ Μυρωδάτου

26 Φεβρουαρίου


Επιστολή του εργολάβου ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ στον «Μ» για την ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ που θέλει να κάνει στο Κάμπινγκ Μυρωδάτου και τον συνεταιρισμό του με ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ επιχειρηματίες

Θα πάμε Καβάλα,
αν δεν μας θέλουν!

*Στην οποία μας προσφέρθηκαν ήδη δύο αντίστοιχες προτάσεις και μάλιστα χωρίς αντίτιμο ενοικίου παρά μόνο με την υποχρέωση ανέγερσης αντίστοιχης μονάδας

*Προχωρούμε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρόγραμμα και εργασία. Το όραμα, τον κόπο, την περίεργη και άδικη πολεμική που δεχόμαστε, τις εκβιαστικές πρακτικές κάποιων, δεν τα έχουμε δημοσιοποιήσει ακόμη.

*Άμεσα οικονομικά οφέλη του Δήμου από το μηνιαίο μίσθωμα και από το φόρο παρεπιδημούντων, από τις κτιριακές εγκαταστάσεις αξίας 10 εκατομμυρίων (10.000.000) ευρώ, οι οποίες είναι έπ’ ωφελεία του ιδιοκτήτη του γηπέδου, Δήμου Αβδήρων.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Να μας δώσει ο Δήμος Αβδήρων τους ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ του Κάμπινγκ Μυρωδάτου, διότι σε καμιά περίπτωση, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου υποστηρίζουν, ούτε και τηρούν τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ για την μίσθωση ενός τόσο μεγάλου ακινήτου. Ήταν όλο κι όλο…τρεις σειρές!
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

…..
Κε Παπαδόπουλε,
με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα σας στο οποίο εμπλέκετε και λοιπά πολιτικά πρόσωπα του Νομού, θεωρώ υποχρέωση μου να σας επισημάνω ότι όλοι όσοι αναφέρετε είναι φίλοι μου με τους οποίους διατηρώ άριστες σχέσεις, όπως άριστες σχέσεις διατηρώ και με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κο Παναγιώτη Σγουρίδη, ουδέποτε όμως αυτή η σχέση είχε εμπλοκή με την πολιτική τους δραστηριότητα ή λειτούργησε προς όφελος μου, όπως άλλωστε αποδεικνύεται με την επερώτηση που κατέθεσε ο Κος Σγουρίδης, στα πλαίσια των θεσμικών καθηκόντων του και ουσιαστικά κινείται εναντίον εάν θέλετε των συμφερόντων μου.
Όσον αφορά την πορεία της επένδυσης, θέλω να σας τονίσω ότι δεν είμαι αισιόδοξος ούτε υπερφίαλος για την υλοποίηση της συγκεκριμένης τουριστικής μονάδας. Προχωρούμε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρόγραμμα και εργασία. Το όραμα, τον κόπο, την περίεργη και άδικη πολεμική που δεχόμαστε, τις εκβιαστικές πρακτικές κάποιων, δεν τα έχουμε δημοσιοποιήσει ακόμη. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία μεγάλη και κοπιαστική και δαπανηρή προσπάθεια για την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειοδο-τήσεων. Αυτό γίνεται με σοβαρή και επίπονη, επιστημονική εργασία μίας μεγάλης ομάδας μηχανικών και λοιπών επιστημόνων, με συνεχείς επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με διορθώσεις και ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά το σχεδιασμό της μονάδας. Σε λεπτομέρειες δεν θα υπεισέλθω στην παρούσα φάση, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι από το Φθινόπωρο έχουμε ξεκινήσει την πολυδαίδαλη αυτή διαδικασία. Κινούμαστε πάντα εντός όλων των νόμιμων όρων και προδιαγραφών και σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία πρότυπη και φιλική στο περιβάλλον Ξενοδοχειακή μονάδα. Όσον αφορά την ερώτηση του Κου Σγουρίδη δεν τίθεται θέμα ''ιδρώτα'' ή ‘’πατήματος’’. Ως βουλευτής Ξάνθης έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να πράττει αυτό που νομίζει προς το συμφέρον του τόπου. Εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε τους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε και θεωρούμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα είμαστε εντός των νόμων και των διατάξεων. Η ερώτηση του αυτή, σίγουρα θα μας δημιουργήσει μία καθυστέρηση ως προς την διεκπεραίωση της υπόθεσης μας, αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να έχουμε κάποια παρέμβαση, παρά μόνο να συνεχίσουμε εργαζόμενοι για την ολοκλήρωση της προσπάθειας μας.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι όλη η κοινωνία, της οποίας μέρος αποτελούν και οι πολιτικοί μας και οι δημοσιογράφοι να αποφασίσει τι, επιτέλους, θέλει για αυτόν τον τόπο. Η ανεργία μαστίζει την Ελλάδα, αντίστοιχες επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο ακόμη και στις τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται. Εάν η Ξάνθη δεν επιθυμεί τη δημιουργία 70 νέων θέσεων εργασίας (από Διευθυντές μέχρι κηπουρούς), τότε είναι πολύ εύκολο να πούμε και εμείς ότι αποχωρούμε και να αφήσουμε τον τόπο στην ησυχία του. Εάν ο πολίτης της Ξάνθης επιθυμεί μία ημιαυθαίρετη μονάδα που εξυπηρετεί ολίγους και δεν τον νοιάζει η άμεση εύρεση εργασίας αλλά και οι έμμεσες που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή, εάν δεν τον νοιάζει η έλευση τουριστών που θα κινηθούν και στην τοπική εμπορική αγορά, θα κινηθούν στα γύρω εστιατόρια, πιθανόν θα θελήσουν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο ή να κλείσουν τις διακοπές τους σε κάποια άλλη περιοχή του Νομού σε επόμενο ταξίδι τους, εάν λοιπόν όλα τα παραπάνω είναι αδιάφορα και δεν τα θέλει ο Ξανθιώτης, τότε το μόνο εύκολο για εμάς είναι να μετακινήσουμε την επένδυση μας σε κάποια άλλη περιοχή, όπως για παράδειγμα στην Καβάλα, στην οποία μας προσφέρθηκαν ήδη δύο αντίστοιχες προτάσεις και μάλιστα χωρίς αντίτιμο ενοικίου παρά μόνο με την υποχρέωση ανέγερσης αντίστοιχης μονάδας. Όμως θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Το μέλλον της περιοχής μας και η επιβίωση των μελλοντικών γενεών περνάει μέσα από τέτοιου είδους επενδύσεις. Οι επενδύσεις αυτές γίνονται από ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να επενδύσουν χρήματα, όχι μόνο από καθαρά οικονομοτεχνική θεώρηση αλλά και από το όραμα της βελτίωσης της εικόνας της περιοχής μας και της περαιτέρω ανάπτυξης της. Περιοχές για να γίνει μία τέτοια επένδυση με ευνοϊκότερο περιβάλλον αδειοδότησης, με καλύτερες προοπτικές προσέλκυσης τουριστών υπάρχουν διαθέσιμες πολλές, ακόμη και στη γειτονική μας Καβάλα και Ροδόπη, εντούτοις το όραμα θεμελίωσης μίας μονάδας σύγχρονης, με μέγεθος και παροχές υπηρεσιών ικανές να διαφημίσουν τον τόπο μας και να βοηθήσουν στην περαιτέρω τουριστική του ανάπτυξη, μας οδήγησε να μπούμε σε αυτόν τον επίπονο αγώνα. Η αντιξοότητες που έχουμε να αντιπαλέψουμε είναι πολλές. Με πρόγραμμα, μεθοδικότητα και θεμελιωμένα επιστημονικά επιχειρήματα, προχωρούμε στην επίτευξη του σκοπού μας. Είναι δεδομένο, ότι η τελική αδειοδότηση θα ολοκληρωθεί μετά από μήνες και ύστερα από πολλή δουλεία όλων των συνεργατών μας και δαπάνη αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στον αγώνα μας αυτό ο οποίος εφόσον ολοκληρωθεί θα δώσει εργασία σε 70 άτομα, θα δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό πόλο έλξης (στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου στο περίπτερο της εταιρίας διαφημιζόταν η παραλία Μυρωδάτου ως μελλοντικός προορισμός με εκτίμηση λειτουργίας το Μάιο του 2011), θα βελτιώσει το εισόδημα πολλών επαγγελματιών στην περιοχή μας και ελπίζουμε ότι τελικά θα προσθέσει στην Τουριστική ανάπτυξη της Ξάνθης, κανένας από όσους αναφέρατε δεν προσπάθησε ‘’υπογείως’’ να μας βοηθήσει. Θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο και σίγουρα προς το συμφέρον του τόπου, η προσπάθεια αυτή να στηριχθεί και από τους πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Το όραμα, ο κόπος, η δαπάνες και η προσπάθεια είναι δικά μας και στα πλαίσια που κινούμαστε δεν χρειαζόμαστε δεκανίκια, όπως εσείς υπονοείτε, διότι ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σε μία περίοδο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, σε μία περιοχή που δεν είναι στις κορυφαίες στην προσέλκυση τουρισμού, με διαδικασίες αδειοδότησης πολύπλοκες, πολυδιάστατες και με αλληλοκάλυψη δημόσιων υπηρεσιών και ιδιαιτέρως χρονοβόρες, θεωρούμε ότι δεν είναι λογικό άτομα και ιδιαιτέρως πολιτικοί ή δημοσιογράφοι, να προβάλουν επιπλέον προσκόμματα και εμπόδια στην επίπονη αυτή διαδικασία υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης, στα πλαίσια αποκόμισης μόνο πολιτικών και ατομικών τους ωφελειών.
Η μονάδα εμβαδού περίπου 6000μ2, που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε, σε μία εποχή που λόγω της χρηματοοικονομικής ύφεσης καθημερινά ακούμε για απολύσεις εργαζομένων, θα απασχολήσει περίπου 70 εργαζόμενους και θα τονώσει με την κατασκευή και λειτουργία της, τον εμπορικό κλάδο της ακριτικής μας περιοχής. Επιπρόσθετα θα έχει τα παρακάτω άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα για την περιοχή:
Απασχόληση εργατικού δυναμικού, τουλάχιστον εβδομήντα ατόμων.
Αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας στην περιοχή.
Αντανακλαστικό αποτέλεσμα της διαφημιστικής καμπάνιας του επενδυτή στην διαφήμιση της περιοχής και της τουριστικής του ομορφιάς.
Άμεσα οικονομικά οφέλη του Δήμου από το μηνιαίο μίσθωμα και από το φόρο παρεπιδημούντων, από τις κτιριακές εγκαταστάσεις αξίας 10 εκατομμυρίων (10.000.000) ευρώ, οι οποίες είναι έπ’ ωφελεία του ιδιοκτήτη του γηπέδου, Δήμου Αβδήρων.
Οικονομική ανάπτυξη της περιοχής από την προσέλευση μαζικού τουρισμού.
Διαμόρφωση τουριστικά ελκυστικού τοπίου από την κατασκευή των εγκαταστάσεων και την βελτίωση του αιγιαλού, που θα ευεργετήσει και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του Δήμου Αβδήρων.
Περιχαράκωση των κτιριακών εγκαταστάσεων (με άμεσο όφελος του Δήμου) με όλες τις απαραίτητες κατά Νόμο άδειες λειτουργίας, κατασκευής, τουριστικής χρήσης κ.λ.π.
Υπάρχουν πολλά ακόμη να ειπωθούν όσο αφορά τα εμπόδια που συναντήσαμε και συναντάμε καθημερινά, όμως επικεντρώνοντας στο όραμα μας, που είναι η υλοποίηση της εν λόγω μονάδας, θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση η δημοσιοποίηση από πλευράς μας των αρνητικών καταστάσεων που συναντάμε.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι θεωρώ τιμή μου να είμαι συνέταιρος με τους συγκεκριμένους Βούλγαρους και Βουλγάρες, όπως συχνά αναφέρετε, διότι ο επαγγελματισμός, η εμπειρία, το επιχειρηματικό πνεύμα τους, η εργατικότητα και η αγάπη τους για τη δουλειά αλλά και τη χώρα μας, βρίσκονται σε τέτοιο βαθμό ποιότητας και επάρκειας που δύσκολα συναντάς σε Έλληνα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
1. Ο κύριος Αμοιρίδης δεν αναφέρει και σωστά πράττει, για πόσα στρέμματα μιλάμε (30 στρέμματα και πλέον δίπλα στη θάλασσα!!!), με μίσθωμα μηνιαίως (3.333 Ευρώ), αλλά και τον χρόνο της σύμβασης. (25 χρόνια συν 10) με το δικαίωμα μάλιστα και…. ανανέωσης!!!
2. Επίσης δεν μας εξηγεί πως η κυρία Δήμαρχος Αβδήρων δεν μπορούσε επί τόσα χρόνια να κατασκευάσει μια τουαλέτα στη παραλία του Μυρωδάτου δήθεν λόγω… συνθήκης ΡΑΜΣΑΡ, πως εκεί θα γίνει τώρα κοτζάμ ξενοδοχειακή μονάδα!!!
3. Όλοι οι επενδυτές ξεκινάνε με 70 εργαζόμενους στα εγκαίνια και στο χρόνο τους μειώνουν ανάλογα με την «κίνηση» που έχουν και τις εποχές, πολλές φορές ακόμη και στο… 1/10!!!.
-Τα έχουμε «ζήσει» αυτά στον Νομό μας καλά και κακώς το επικαλείται ο εν λόγω εργολάβος.
4. Θεωρούμε «αποικιοκρατική» τη σύμβαση του Δήμου Αβδήρων με τους Βούλγαρους επιχειρηματίες και τον κ.Αμοιρίδη, για την εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα διότι:
α. 40.000 Ευρώ τον χρόνο μίσθωμα για μια έκταση 30 στρεμμάτων δίπλα και για 25 χρόνια με το δικαίωμα ανανέωσης!!! Στην ουσία γίνονται «ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ» και όχι… «μισθωτές»…!
β. Το ποσόν των 40.000 Ευρώ τον χρόνο για μια τόσο μεγάλη έκταση, λίαν επιεικώς…είναι αστείο!
γ. Κι όσο για την κτίρια που θα ανοίκουν στον Δήμο Αβδήρων όταν λήξει η σύμβαση, δηλαδή μετά από… 50 χρόνια, είναι επίσης αστειότητα, διότι μέχρι τότε η μονάδα θα θεωρείται… πεπαλαιωμένη!
5. Δικαίωμα του κυρίου Αμοιρίδη να χαρακτηρίζει το εκεί λειτουργών ξενοδοχείο Μυρωδάτου ως «μία ημιαυθαίρετη μονάδα που εξυπηρετεί ολίγους και δεν τον νοιάζει (τον επιχειρηματία), η άμεση εύρεση εργασίας αλλά και οι έμμεσες που θα δημιουργηθούν. Ακόμη δηλαδή δεν έστησε την ξενοδοχειακή του μονάδα και «καρφώνει» τον….γείτονα; Και εφόσον είναι «ημιαυθαίρετη μονάδα» το ξενοδοχείο Μυρωδάτου, γιατί μέχρι σήμερα η Δήμαρχος Αβδήρων ποιεί τη νήσσα; Και δεν το έχει κλείσει;;;
6. Τον αν ο κύριος Άμοιρίδης έχει άριστες σχέσεις με τον κύριο Σγουρίδη και ταυτόχρονα με τον κύριο Κοντό, τον κύριο Χατζηευαγγέλου, τον κύριο «Πύρρο», την κυρία Εύα κλπ είναι σύνηθες στο χώρο των εργολάβων και δεν εκπλήσσει κανέναν. Απορώ γιατί το επικαλείται! Στη ζωή μιλάνε οι ΡΗΞΕΙΣ κι όχι για τα προσωπικά σου (εργολαβικά και επιχειρηματικά), συμφέροντα, να είσαι με όλους!
7. Το θέμα είναι ότι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που μέχρι τώρα έκαναν ΚΑΜΠΙΝΓΚ στο Μυρωδάτο γιατί δεν είχαν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ευχέρεια να έχουν βίλες και εξοχικά στη περιοχή «διώχνονται» για να κυριαρχήσει ο ΙΣΧΥΡΟΣ!
Αυτό για την Δήμαρχο Αβδήρων μπορεί να μη λέει τίποτα ή για τους Βουλγάρους «επενδυτές», εμάς όμως ως εφημερίδα δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους…
8. Αν ο κύριος Τάτσης και οι Καβαλιώτες σας προσφέρουν κ.Αμοιρίδη ΔΩΡΕΑΝ ανάλογη έκταση για την ξενοδοχειακή σας μονάδα και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα, τότε εγώ θα σας έλεγα να σπεύσετε ταχέως….Θα σας ευγνωμονούν σίγουρα οι παραθεριστές του ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, που θα στερηθούν των διακοπών που τόσα χρόνια έκαναν στη περιοχή αυτή με τις οικογένειές τους. Εμείς σαν Ξανθιώτες, δεν μετράμε όπως ο κύριος Τάτσης μόνο τα συμφέροντα κάποιων επιχειρηματιών, αλλά και των φτωχών και παραθεριστών.
9. Να μας δώσει ο Δήμος Αβδήρων τους ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ του Κάμπινγκ Μυρωδάτου, διότι σε καμιά περίπτωση, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου υποστηρίζουν, ούτε και τους τηρούν τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ για την μίσθωση ενός τόσο μεγάλου ακινήτου.
10. Κι όσο για τον επίλογο της επιστολής Αμοιρίδη και την «τιμή» του να έχει αυτούς τους Βουλγάρους και τις Βουλγάρες συνεταίρους, δεν μας αφορά. Αρκεί και οι Βούλγαροι, να μην μας «βλέπουν» σαν Ξάνθη, με το ίδιο μάτι που μας είδε τελικά ο Αιγύπτιος επενδυτής: Δηλαδή ο επίσης στενός φίλος και συνεργάτης του…
11. Άλλοι κόσμοι, άλλοι δρόμοι φίλε Μιχάλη… Εσύ ενώνεις Χατζηευαγγέλου και Κοντό κι εμείς λέμε ΟΧΙ, στις «αποικιοκρατικές συμβάσεις» που αφορούν το κομμάτι φιλέτο των 30 στρεμμάτων του Δήμου Αβδήρων στο κάμπινγκ του Μυρωδάτου…
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

26 Φεβρουαρίου

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ Εισαγγελέας για το Ανθιμο-πέδι!

26 Φεβρουαρίου

*Πρώτο θέμα στον ΣΚΑΪ στις ειδήσεις της Τετάρτης, εντολή για προκαταρκτική διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Θέμα νομιμότητας της απόφασης του Αλέξανδρου Κοντού, ενώ ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, να δωρίσει στον Ανθιμο, ως μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, τα 32 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα, αξίας τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ, θέτει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, με την παραγγελία του στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
Επισημαίνει ότι η παραχώρηση έγινε για την ανέγερση νοσοκομείου και τώρα προκύπτει, από την πινακίδα πάνω από τον αριθμό οικοδομικής άδειας, ότι προωθείται μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.
Στην παραγγελία του, η οποία χθες διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δημήτριο Μητρουλιά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών:

- Αναφέρεται στα τρία πρώτα δημοσιεύματα της «Ε» και της «Κ.Ε.» και στέκεται στην αλλαγή των σκοπών παραχώρησης της δασικής έκτασης και

- Ζητεί να διερευνηθεί προκαταρκτικά η υπόθεση με τη συγκέντρωση των κρίσιμων εγγράφων και να παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, φυσικού αυτουργού ή συμμετόχου, για αδικήματα περί την υπηρεσία ή άλλες αξιόποινες πράξεις του ποινικού κώδικα και της δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας.
Δικαστικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την «επισήμανση» αυτή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, τη θεώρησαν βαρύνουσα, με το δεδομένο ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πήρε από τη Διεύθυνση Δασών την έγκριση για την παραχώρηση της δασικής έκτασης των 32 στρεμμάτων για την «εγκατάσταση νοσοκομείου» κι αυτός στην απόφασή του βάζει ως σκοπό «την ανέγερση ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων», που ούτε διασταλτικά μπορεί να θεωρηθεί νοσοκομείο. Και μόνον αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ εισήγησης και απόφασης είναι λόγος ακυρότητας της απόφασης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου:
Ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε ότι στέκεται «δίπλα στον Ανθιμο», δίνοντας μόνον τη φιλάνθρωπη διάσταση της υπόθεσης, δίχως καμία αναφορά στο περιβάλλον και στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι υπηρεσίες του.
Παντελής Κουκουλεκίδης της μείζονος αντιπολίτευσης και Μιχάλης Τρεμόπουλος των οικολόγων αναρωτήθηκαν:
* Πώς γίνεται να εκδοθεί τόσο γρήγορα οικοδομική άδεια, επικαλούμενοι τις ημερομηνίες.
* Γιατί η παραχώρηση έγινε κατά κυριότητα και όχι κατά χρήση;
* Βάσει ποιου νόμου παραχωρήθηκε για τη δημιουργία ιδρύματος όταν η νομοθεσία αναφέρεται μόνο σε νοσοκομεία;
* Γιατί δεν ελήφθη υπ' όψιν η αντίδραση του Δήμου Πανοράματος;
* Γιατί το θέμα δεν πέρασε από το νομαρχιακό συμβούλιο, όπως προβλέπεται από τον νόμο για τέτοιες περιπτώσεις;
Ο Γιάννης Αγγούρας, αντινομάρχης σε πολεοδομικά ζητήματα για το ζήτημα τής κατά κυριότητα παραχώρησης, είπε ότι «είναι θέμα υπουργείου», για το μπάζωμα του ρέματος ότι «είναι παλιό ανενεργό ρέμα που... αποχαρακτηρίστηκε», για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην έκδοση της άδειας ότι «ίσως είναι παρατυπία, αλλά όχι παρανομία».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ, Μιχάλης Σπυριδάκης, επισήμανε ότι «τα αμαρτήματα συνεχίζονται» και χαρακτήρισε «όχι και τόσο ιερά την Μητρόπολη». Ξεκαθάρισε ότι πάγια θέση της παράταξής του είναι ότι «σε δασική έκταση δεν πρέπει να υπάρχει δόμηση και ούτε η νομαρχία να συμμετέχει σε παραβιάσεις περιβάλλοντος και δημοσίων χώρων».
Η «δωρεά» των 32 στρεμμάτων στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης πάει στη Βουλή με την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Τάσος Κουράκης και αναφέρονται σε όσα ζητήματα έχουν τεθεί από την «Ε» και την «Κ.Ε.» από την περασμένη Κυριακή έως σήμερα.

Κοντός και Ανθιμος βρίσκουν ότι όλα έχουν γίνει νομίμως
Απαντήσεις στη σειρά των δημοσιευμάτων της «Ε» και της «Κ.Ε.» για τα 32 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα που δόθηκαν «κατά κυριότητα» στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έστειλαν Αλέξανδρος Κοντός και μητροπολίτης Ανθιμος.
Ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαριθμεί 5 λόγους νομιμότητας των πράξεών του που είναι:
1. Η εν λόγω παραχώρηση δεν αποτελεί «δωράκι» (όπως στην εφημερίδα σας χωρίς εισαγωγικά αναφέρεται) προς τον μητροπολίτη Ανθιμο, αλλά νόμιμη παραχώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του νόμου 994/79, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ. 2 του ν. 998/1979, προς την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για ανέγερση «Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίων Πασχόντων».
2. Για την παραχώρηση ελήφθησαν υπόψη από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο δικαιολογητικά (16 τον αριθμό), μεταξύ των οποίων έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνσης Τοπογραφικής, Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης και άλλες αποφάσεις που περιλαμβάνονται στον σχετικό φάκελο.
3. Της παραχώρησης προηγήθηκε η επιστροφή τής εν λόγω έκτασης από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο είχε παραχωρηθεί το 1957 από το υπουργείο Γεωργίας για εφαρμογή στεγαστικού προγράμματος Λαϊκής Κατοικίας, με την προϋπόθεση να αποδοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία είχε υποβάλει σχετικό αίτημα, προκειμένου να ανεγείρει «Εκκλησιαστικό Ιδρυμα Περιθάλψεως Χρονίων Πασχόντων».
4. Η απόφαση παραχώρησης ορίζει ρητά ότι αυτή θα ανακληθεί σε περίπτωση α) μη πραγματοποίησης του σκοπού εντός πέντε ετών από της μεταγραφής της παρούσας, β) αλλαγής σκοπού και γ) διάθεσης της παραχωρηθείσης έκτασης με οποιονδήποτε τρόπο.
5. Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε κατά κυριότητα, διότι η συγκεκριμένη έκταση δόθηκε με σκοπό ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων για ίδρυμα χρονίων πασχόντων. Ο σκοπός αυτός δεν μπορούσε να υλοποιηθεί με παραχώρηση κατά χρήση διότι στην περίπτωση αυτή τα κτίσματα θα ανήκαν στο υπουργείο και όχι στην ιερά μητρόπολη (άρθρο 6 ν. 994/79).
* Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος στον δικό του 5λογο αναφέρει:
1. Αποκρούω και διαψεύδω κατηγορηματικά τον πρωτοσέλιδο τίτλο σας «Γαλάζιο δώρο στον Ανθιμο» και σε δύο αναφορές εντός κειμένου ότι «ο υπουργός κ. Α. Κοντός έκανε δώρο αξίας 12 εκατ. ευρώ στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο». Τέτοιο ψεύδος εναντίον μου δεν το εφαντάστηκα ποτέ, αφού επί 45 χρόνια στο ράσο δεν απέκτησα ούτε ένα τετρ. μέτρο, και η ιδιοκτησία μου είναι ένα οικογενειακό διαμέρισμα ηλικίας 40 ετών.
2. Η αξία του αγροτεμαχίου υπολογιζόμενη σε 12 εκατ. ευρώ είναι αυθαίρετη, διότι στο αγρόκτημα αυτό των 1.000 στρεμμάτων του Δημοσίου δεν έχουν γίνει αγοραπωλησίες και δεν υπάρχουν ακριβείς τιμές. Η προσπάθειά μας για το αγροτεμάχιο δεν έχει καμία σχέση ούτε και με ένα ευρώ.
3. Η παραχώρηση του αγροτεμαχίου είναι απολύτως νόμιμη συμφώνως προς τον νόμο 1734/1987, άρθρο 13 παράγραφος Β', που επιτρέπει την παραχώρηση δασικών εκτάσεων σε υπηρεσίες και οργανισμούς, όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υγειονομικούς σταθμούς, ιερούς ναούς, ιερές μονές κ.ά., που με το έργο τους «υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον». Το υπό ανέγερση ίδρυμα θα διαθέτει 150 κλίνες, ειδικούς ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό 70 ατόμων και υπαλληλικό προσωπικό περίπου 10 ατόμων. Η ιδρυτική πράξη και ο κανονισμός λειτουργίας του ιδρύματος έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1176, 26/6/2008, τεύχ. Β').
4. Τα 32 στρέμματα της εκτάσεως που εδόθησαν για τον συγκεκριμένο σκοπό, θεωρούνται πολλά επειδή το έδαφος είναι μορφολογικά ανώμαλο και υψομετρικά ακατάστατο. Χείμαρρος δεν υπήρξε ποτέ, αλλά ανενεργό ρέμα για το οποίο προβλέπεται ειδική απόφαση.
5. Παρόμοιο ίδρυμα ανήγειρα προ 15ετίας στην Αλεξανδρούπολη και το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το υπό ανέγερση ίδρυμα της Θεσσαλονίκης θα είναι τελειότερο και ο περιβάλλων χώρος του θα δενδροφυτευθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πανοράματος και τη Διεύθυνση Δασών.

Η απάντηση
Πολλά λόγια, ως απάντηση στις ταυτόσημες, σχεδόν, τοποθετήσεις του πρώην υπουργού και του μητροπολίτη, δεν χρειάζονται:
Α. Είναι σύννομη η παραχώρηση δασικής έκτασης για ίδρυμα και όχι για νοσοκομείο που η Διεύθυνση Δασών όρισε, κατά τις διατάξεις του νόμου;
Β. Εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και είναι συνετή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας η κατά κυριότητα παραχώρηση έκτασης αξίας, σύμφωνα με νέα δεδομένα, 30 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση κτίσματος ολίγων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Δεν μπορούσε το Δημόσιο να φτιάξει αυτό το ίδρυμα; Έπρεπε να προικοδοτηθεί η Εκκλησία, στο πρόσωπο του μητροπολίτη Ανθιμου, με την έκταση αυτής της αξίας;
Γ. Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται με το μπάζωμα χειμάρρου και την αυθαίρετη υπέρβαση στους όρους δόμησης κατά 33% και με δράσεις εκτός των όρων παραχώρησης δεν συγκινούν ούτε τον τέως υπουργό Γεωργίας ούτε τον μητροπολίτη; Είναι κι αυτά μέσα στο πλαίσιο νομιμότητας που επικαλούνται;

Κώστας Λασκαρέλιας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/02/2009

26 Φεβρουαρίου

ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΦΡΑΙΜ - ΑΡΣΕΝΙΟΣ;;; Παράνομο εκκλησάκι έξω από το μετόχι της Μονής (στη Μπουρού), για να… οικονομάνε από τους πιστούς!

26 Φεβρουαρίου

*Πρόστιμο από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης, αλλά δεν συνελήφθη κανείς από τους παρανομούντες…

Παράνομο εκκλησάκι έξω από το μετόχι της Μονής (στη Μπουρού), για να… οικονομάνε από τους πιστούς, αφού οι κύριοι αυτοί έχουν μετατρέψει τη Μονή Βατοπεδίου σε… Οίκο Εμπορίου ακόμη και με… μαγαζί στο INTERNET για να «παραγγέλνεις» φυλαχτά και κομποσκίνια!
Μήπως τελικά είναι ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ οι ΕΦΡΑΙΜ – ΑΡΣΕΝΙΟΣ κύριε Νομάρχη και κύριοι Δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων;
Διότι πράγματι το θράσος τους αυτό, εκπλήσσει τους πάντες…
Πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν ότι οι κύριοι αυτοί, ενώ το Σκάνδαλο της Μονής Βατοποπεδίου «ηχεί» ακόμη στ’ αυτιά όλων μας, θεωρώντας ότι έχουν ΥΨΗΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ πήγαν και έχτισαν ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΝΑΟΥ έξω από το μετόχι της Μονής στο Πόρτο Λάγος, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, που χτίστηκε από δωρεές πιστών όταν υπήρξε εκεί υπόδειξη από προσκυνητή που είδε την οπτασία του σε χώρο δίπλα ακριβώς από τον ασφάλτινο δρόμο. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν φυσικά για μια ακόμη φορά να επεκτείνουν και να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την παρουσία τους σε όλη τη περιοχή της Βιστωνίδας…
Πολίτες που εξοργίστηκαν με την ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ των καλόγερων μπίσνεσμαν, έσπευσαν ωστόσο να καταγγείλουν την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ με αποτέλεσμα να παρέμβει και να επιβάλει ναι μεν πρόστιμο η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης, αλλά ουδείς από τους ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝΤΕΣ δεν συνελήφθη όπως μάθαμε…
Το πρόστιμο θυροκολλήθηκε στο εκκλησάκι -προσκυνητάρι και δεν γνωρίζουμε αν έλαβε γνώση η μονή πάντως πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι είναι της τάξης των 150.000 ευρώ περίπου! Θα το πληρώσουν ή… θα «κουκουλωθεί» η προκλητική αυτή παρανομία;;;
Ωστόσο το ΘΡΑΣΟΣ της Μονής Βατοπεδίου που παρόμοιες ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ έχουν γίνει βέβαια και εντός του Αγίου Όρους που λειτουργεί ως… ανεξάρτητο «κράτος», προκαλεί το κοινό αίσθημα…
Όπως και η προσπάθεια του Ευφραίμ να «στρατολογεί» Κύπριους (φοιτητές και μη) που βρίσκονται στη περιοχή μας και να τους μεταφέρει κάθε φορά που έρχεται στο μετόχι ή κάθε Σάββατο, για να δείξει ότι έχει…οπαδούς πιστούς και να κάνει επίδειξη δύναμης. Γεγονότα που επίσης προκαλούν την νοημοσύνη μας.
Αλήθεια γιατί η Μητρόπολη Ξάνθης τα ανέχεται όλα αυτά; Όπως και οι Φορείς του Νομού μας που υποτίθεται «υπάρχουν» ακόμη εν όψει των διεκδικήσεων των βατοπεδινών που συνεχίζονται;

26 Φεβρουαρίου

26 Φεβρουαρίου
*Μπαίνουμε λοιπόν στην ευθεία του Καρναβαλιού μας…
Βάλτε τη μάσκα σας και ξεφαντώστε! Γιατί από την άλλη βδομάδα, επανερχόμαστε στη ρουτίνα μας…
……


*Φορώντας ένα καπέλο που απεικόνιζε… γουρουνιού μούρη, εμφανίστηκε η μοναδική Εφη Θώδη τη Τετάρτη το βράδυ στο σπέσιαλ πάρτι του «Κυβερνείου», ξεσηκώνοντας τον κόσμο…
Φυσικά τραγούδησε live αν και… play back ελλείψει ορχήστρας!!! Την άλλη φορά…
……


*Αυτός που βλέπετε μπροστά στην κυρία Θώδη, είναι ο μάνατζέρ της που την απολάμβανε όπως βλέπετε… περιχαρής για το αστέρι του, πρώτο τραπέζι πίστα!
-Δυστυχώς ο Μανώλης Φανουράκης δεν είχε όμως προνοήσει για λουλούδι…!Του χρόνου…
……

*Ενώνω φανατικώς το σλόγκαν του φοβερού Σταύρου Βλαχόπουλου χθες στη «Φωνή της Ξάνθης»!
«Θέλω να δω τις Μαζορέτες της Θρακικής Σκηνής και τα Φολκλόρ συγκροτήματα να ξαναζωντανεύουν το Καρναβάλι της Ξάνθης»!
-Αυτό είπε και στο Θεό του ο Λούκυ Λουκ φίλε Σταύρε, όταν τον ρώτησε γιατί «ξύπνησε κλαίγοντας…»!
-Κλαίω Θεέ μου, γιατί το όνειρο που είδα δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ…
……
*Καθότι ακόμη και τώρα, εν έτη 2009 το ΚΟΜΠΛΕΞ για τη Θρακική Σκηνή του Κώστα, του Τένη, του Πάνου, του Ιπποκράτη, του Σταύρου, του Στέλιου με τις… σούβλες στη πλατεία, τις μαζορέτες (εγχώριες, Ιταλίδες και Γαλλίδες), συνεχίζετε… Δυστυχώς!
Η Θρακική Σκηνή όμως ποτέ δεν πεθαίνει… όπως και το ρολόγι μας!!!
……


*Ώρα 9 χθες το βράδυ πέρασα από το NOX cafe bar του Βαγγέλη Γεωργανά και της Κωνσταντίνας στη πλατεία Αντίκα, αλλά ακόμη… δεν είχαν τελειώσει!!! Και δούλευαν για την πρεμιέρα τους πυρετωδώς!
Οπότε ιδού πως το μαγαζί στρώθηκε από έξω για να πάρετε τη πρώτη γεύση…
……


*Αποκλειστικό!!!!! Στο Skorpios live Κομοτηνής επέστρεψε από την Τετάρτη το βράδυ και συνεχίζει τις εμφανίσεις της, η μοναδική Μαρία Τζελέπη…
Με το που έμαθαν τα παλιά αφεντικά ότι έφυγε από την Αλεξανδρούπολη, έσπευσαν και πάλι να την κλείσουν για το SKORPIOS live…
Καθώς και η ίδια από δηλητήριο, δεν υστερεί καθόλου…
Το αντίθετο!!!
……
*Το μεγάλο αστέρι και το βράδυ της Τετάρτης στο υπέροχο ΧΑΝΙ του Βασίλη Μπουζούρη, είχε ένα όνομα…
Ελένη Καπώνη, με την φίλη της Ελευθερία την υπέροχη Κύπρια…
……


*Πολύ ερωτευμένη δείχνει τον τελευταίο καιρό με το νέο της εκ Σερρών αμόρε, η υπέροχη Σουζάνα η Βραζιλιάνα…
Και γι’ αυτό άλλωστε συνεχώς μετακινείται όπως μαθαίνω τα Σάββατα στις Σέρρες και επιστρέφει, Δευτέρα πρωί για τη δουλειά της…
……


*Αποφάσισε να αποσύρει τις φωτογραφίες του από το FACE BOOK ο γνωστός μηχανικός Μιχάλης Αμοιρίδης, προς απογοήτευση των θαυμαστριών του…
-Υπομονή. Πάλι με χρόνια και καιρούς, ίσως το μετανιώσει και επιστρέψει…
……

*Πολλά καψούρια έχει στη Ξάνθη η Γεωργία Ζάρρα του ROMEO live. Σε σημείο… ανησυχητικό, αφού μέχρι τώρα έχει απορρίψει όπως μαθαίνω, δύο προτάσεις… Καθότι η καριέρα και μόνον η καριέρα ενδιαφέρει την Γεωργία…
Ας το ‘χουν υπόψη αυτό μερικοί μερικοί…
……

*Ξέρει πολύ καλά από το ΟΝΕΙΡΟ ο γνωστός μηχανικός Κώστας Αντωνιάδης πώς να μετατρέπει μια «Παιδούπολη» (Τουίτι) σε… Καρναβαλούπολη μετά τις 9 το βράδυ, με οριεντάλ και χορεύτριες… Καθότι κάποτε, είχε απλώσει μέχρι κι εκεί τα «πλοκάμια» του… Από σήμερα μέχρι και τη Κυριακή λοιπόν μετά τις 9 το βράδυ, ο «Τουϊτι» περιμένει και τους μεγάλους για ξέφρενα Καρναβαλικά πάρτι!!!
……
Καλό τριήμερο και καλό καρναβάλι!

26 Φεβρουαρίου

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

26 Φεβρουαρίου


Το έντονο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Ορεινό Όγκο θέμα συζήτησης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Τετάρτης!

-Η προστασία του Νομού από την κρίση, τέθηκε από τον Φωτιάδη και αναβλήθηκε!




Αρχικώς, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την έκθεση γελοιογραφίας της Ευρώπης, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 6 Μαρτίου, παρουσία και του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης και του Δήμου.
Ο κ.Παυλίδης ανακοίνωσε και επισήμως και την λειτουργία του οικοπέδου Γκαίρινγκ (έναντι του ΙΚΑ), ως ελεύθερου χώρου στάθμευσης για τους πολίτες της Ξάνθης. Το συγκεκριμένο παρκινγκ μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 250 Ι.Χ., ωστόσο όπως είπε ο κ.Παυλίδης είναι ανάγκη να δημιουργηθούν και νέοι χώροι στάθμευσης.
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Δημήτρης Φωτιάδης με επιστολή του προς το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη ζήτησε να συζητηθεί η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα και η προστασία του Νομού.
Ωστόσο το θέμα αναβλήθηκε για μεθεπόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και θα συζητηθεί ως τακτικό, κατόπιν και της συναίνεσης του Φώτη Καραλίδη.
Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, έγινε αναφορά και στο θέμα των 50 απολυμένων από την ΣΕΒΑΘ που δεν έχουν λάβει ακόμη οι σχετικές οφειλές.
Το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, αφορούσε την έγκριση προγραμμάτων εκτέλεσης δασικών έργων και εργασιών για το έτος 2009. Το εν λόγω θέμα είχε αναβληθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και επανήλθε προς συζήτηση, κατόπιν τροποποιήσεων που επήλθαν στο πρόγραμμα.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Γεωπόνος - Δασολόγος Δημήτρης Πετρίδης.
O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης ζήτησε εκτενή ενημέρωση για τα έργα που υλοποίησε η Δασική Υπηρεσία το 2008 και τα ποσά που καταβλήθηκαν για αυτά.
Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αναφέρθηκε σε μία έργων που υλοποιήθηκαν και διευκόλυναν την πρόσβαση στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, αλλά και σε έργα τουριστικής αξιοποίησης που υλοποιήθηκαν όπως π.χ. στο Δασικό χωριό.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζητήθηκε το 3ο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε τον 5ετη προγραμματισμό έργων σχολικής στέγης 2008-2012. Το θέμα εισηγήθηκε ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες που έχουν δημιουργηθεί και άλλες έχουν επεκταθεί στο Νομό, υποστήριξε ότι υπάρχει πρόγραμμα προτεραιότητας για την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν και σε άλλα σχολεία του Νομού, όπως το 12ο θέσιο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης που επεκτείνεται.
Πρόβλημα εντοπίζεται επίσης και στο 18ο και 9 Δημοτικό Σχολείο που συστεγάζονται.

Ο Φώτης Καραλίδης παρενέβη στο θέμα, αναφέροντας το πρόβλημα που υπάρχει στην Γλαύκη, καθώς στον ίδιο χώρο στεγάζονται Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ και ζήτησε από το Νομάρχη Ξάνθης να θέσει σε προτεραιότητα επίλυσης το εν λόγω σχολείο.
Για το θέμα μίλησε και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γλαύκης Βασίλης Τσελέπης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ραγδαία αύξηση των μαθητών προκαλεί έντονο πρόβλημα στέγασης. Ο κ.Τσελέπης τόνισε ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη και θα έχει ως αποτέλεσμα την εφαρμογή του συστήματος της διπλοβάρδιας. Ωστόσο για τον ορεινό όγκο της Ξάνθης, το σύστημα της διπλοβάρδιας δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Απαντώντας, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη οικοπέδων. Διευκρίνισε ότι η εύρεση οικοπέδων είναι θέμα που αφορά τους κατά τόπους Δήμους. Ο κ.Παυλίδης είπε ακόμη ότι η Ν.Α. έχει στείλει σχετικό έγγραφο στον ΟΣΚ για το θέμα αναμένει απάντηση και αμέσως μετά θα επιληφθεί - στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της - του θέματος.

26 Φεβρουαρίου

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

26 Φεβρουαρίου
Πρώτο θέμα είχε ο SKY στις ειδήσεις της Τετάρτης, το σκάνδαλο στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ με την παραχώρηση του τίτλο κυριότητας δεκάδων στρεμμάτων στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την εποχή που ήταν ακόμη Υφυπουργός ο Κοντός Αλέκος.
Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης κ. Παπάζογλου ήδη έχει παρέμβει και ξεκίνησε προκαταρκτική για το θέμα μιλώντας μάλιστα για ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες των πολιτικών που παραχώρησαν την εν λόγω έκταση…
Ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός και αποκαλυπτικός για τη «δράση» και τις ευθύνες Κοντού στο συγκεκριμένο θέμα.
-Για να δούμε. Θα τολμήσει αγωγές κατά της «Ελευθεροτυπίας» και του SKY ο πρώην Υπουργός;
Ή μόνο στον «Μ» και τον Παπαδόπουλο τολμάει;

26 Φεβρουαρίου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο «ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ»…

26 Φεβρουαρίου

Δυστυχώς ο «κουμπάρος» κύριος «Πύρρος» μετά το «ρουσφέτι» που του έκαναν οι «4» του Νοσοκομείου Ξάνθης με το «Άρωμα» και την «άδεια» που σε χρόνο ρεκόρ του έδωσαν, αντί να γίνει πιο εγκρατής και σεμνός, συνεχίζει να μας προκαλεί και να μας απειλεί…!
Μάλλον δεν έχει ούτε «επίγνωση» της δεινής θέσης του ή πιστεύει ότι ο πολιτικός που τον στηρίζει, θα μπορεί να το κάνει συνέχεια…
-Συνέχισε «Πύρρο»… Είσαι μεγάλος και τρανός. Έχεις κουμπάρο τον Κοντό.

26 Φεβρουαρίου

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ…

26 Φεβρουαρίου

Δυστυχώς η επιδείνωση του καιρού και το ΚΡΥΟ που κάνει αυτές τις μέρες (ιδίως τις νυχτερινές ώρες), δυσκολεύουν και τους χιλιάδες επισκέπτες που θα ήθελαν να περάσουν το Καρναβάλι κοντά μας.
Μακάρι ο καιρός να βοηθήσει και τη Κυριακή να είναι ιδανικός για τη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού μας… Διότι ένα από τα αδύναμα σημεία της Ξάνθης, είναι και αυτό. Η Βόρεια θέση της και ο καιρός τέτοια περίοδο.
-Μάρτης, γδάρτης…
-Πάντως τα νέα είναι ευχάριστα τουλάχιστον για την Κυριακή, αφού προβλέπεται ήλιος και καλοκαιρία, χωρίς βροχές…