*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαρτίου

Ποιος διοικεί αυτήν την πόλη;

05 Μαρτίου
Να γιατί δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ για το Καρναβάλι! -Γιατί αυτές «στήριζαν» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τον θεσμό κι όχι τις… «τσέπες» ορισμένων!

ΚΡΙΜΑ!
*Η απληστία ορισμένων δυστυχώς έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι φανερό ότι ο λαοπρόβλητος σημερινός Δήμαρχος του 57% «πριονίζεται» εκ των έσω… Γι’ αυτό και πρέπει να «κόψει» κεφάλια!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΞΑΝΘΗ!
Επιστολή επισκέπτη μας στο blog του «Μ», μας κατηγορεί ότι «επειδή είναι φίλοι μας, αποκρύψαμε την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ τη περίοδο του Καρναβαλιού μας»…! Δεν «χαριζόμαστε» σε κανέναν…!


Τελικά ποιος διοικεί αυτήν την πόλη;;;
Αυτό το ερώτημα δεχτήκαμε χθες από δεκάδες πολίτες που είδαν δυστυχώς να «περισσεύει» η απληστία ορισμένων που ξεπερνώντας κάθε όριο, προκάλεσαν δυστυχώς για μια ακόμη φορά με τις συμπεριφορές τους, τους πολίτες…και στόχο το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ τους κέρδος!
Η υποκρισία δηλαδή στο αποκορύφωμα.

-Από τη μια το Επιμελητήριο Ξάνθης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Νομού να «κραυγάζουν» για τους… καντινιέρηδες κι από την άλλη, ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, να μετατρέπεται σε… καντινιέρη!!! Και να στήνει καντίνες σε θέσεις «κλειδιά», μια στην είσοδο του Hotel Elisso (από πίσω) και του Κυβερνείου και μια στην πλατεία Αντίκα, με… μάρκα μάλιστα κουμπάρο δημοτικού συμβούλου!


-Από τη μια δηλαδή το «κυνηγητό» των φτωχών μικροπωλητών από την ΔΕΑΞ του Μανώλη Φανουράκη (τους οποίους έστειλε στη πισίνα και του χρόνου μπορεί να στείλει και στο… γήπεδο του ΑΟΞ) που στο κάτω κάτω αναζητούν ένα μεροκάματο για τις οικογένειές τους!!!
-Κι από την άλλη, ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και ξενοδόχος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος που ζητάει δήθεν την προστασία του ελεύθερου εμπορίου και καταγγέλλει την ασυδοσία των μικροπωλητών για το 3ήμερο του Καρναβαλιού, να «μετατρέπεται» ατύπως ο… ίδιος… μικροπωλητής, στήνοντας… καντίνα με «ενοικιαζόμενο» προσωπικό προκειμένου να πουλήσει κατά εκατοντάδες σάντουϊτς, 1.5 Ευρώ την μπύρα και να πουλάει τον γαλλικό… 4 Ευρώ!!! Κι όπως λένε πληροφορίες και δημοτικοί σύμβουλοι «ενταγμένοι» στο ίδιο ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ παιχνίδι…
Μακριά και στην απομόνωση οι μικροπωλητές, για να… ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ εμείς οι ίδιοι και η ΑΠΛΗΣΤΙΑ μας!!!
Τι πλήρωσαν στον Δήμο και τι κέρδισε από τους κυρίους αυτούς το Καρναβάλι μας; Αφού χιλιάδες οι μπύρες που πούλησαν προς 1.5 Ευρώ ειδικά κατά την διάρκεια και μετά την παρέλαση…;
-Περιμένουμε να μας απαντήσει ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης!!!
Καθότι κάποιοι φέτος ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΑΝ ασύστολα, αφού σε θέσεις ΚΛΕΙΔΙΑ της πόλης, στην είσοδο του Elisso Hotel (στη πλευρά του Κυβερνείου) και στην πλατεία Αντίκα, μόνον αυτοί διέθεταν… ΚΑΝΤΙΝΕΣ πουλώντας σάντουϊτς, μπύρες, αναψυκτικά κλπ.
Να λοιπόν γιατί δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ για το Καρναβάλι!!!
Η οποία μαζί με τα υπόλοιπα, είχε προτείνει να κυκλοφορούν όσο καιρό διαρκεί το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ μας, μπύρες, κρασιά και διάφορα ποτά με την ΦΙΡΜΑ Καρναβάλι στους επισκέπτες με κανονικές τιμές και από περίπτερα της ΔΕΑΞ, των οποίων οι εισπράξεις θα πήγαιναν κατευθείαν στα ΤΑΜΕΙΑ του θεσμού και της ΔΕΑΞ (μαζί με σουβενίρ από τις γιορτές κλπ) κι όχι όσοι έχουν «προσβάσεις» στο Δήμο να ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ!!!
Γιατί οι προτάσεις της Θρακικής Σκηνής, «στήριζαν» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τον θεσμό κι όχι τις… «τσέπες» ορισμένων!
-Κατατέθηκαν και ως συνήθως… μπήκαν στο «χρονοντούλαπο», αφού ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΑΝ τους… «προνομιούχους» που κερδοσκοπούν από το Καρναβάλι μας!!!
-Ποιος διοικεί λοιπόν αυτήν την πόλη;
-Οι λίγοι; Αυτοί που έχουν την ΔΥΝΑΜΗ να «διώχνουν» τους μικροπωλητές ή να τους… απομονώνουν σε «γκέτο» και να μετατρέπονται εν μια νυχτί οι ίδιοι… σε μικροπωλητές (!), στήνοντας κακόγουστες καντίνες, με… «μεροκαματιάρηδες» ψήστες για να τα ΟΙΚΟΝΟΜΑΝ οι ίδιοι και η απληστία τους, ως ένα είδος «νονού» της πόλης… οι απλοί πολίτες της Ξάνθης που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στο καρναβάλι μας και αγαπάνε τον θεσμό;
ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και… ΚΡΙΜΑ!!!
-Η απληστία ορισμένων δυστυχώς έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι φανερό ΠΛΕΟΝ ότι ο λαοπρόβλητος σημερινός Δήμαρχος του 57% ΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ «πριονίζεται» εκ των έσω… και με τέτοιες συμπεριφορές ορισμένοι τον εκθέτουν στους πολίτες ανεπανόρθωτα! Και γι’ αυτό από σήμερα κιόλας ο Δήμαρχος Ξάνθης, πρέπει να «κόψει» κεφάλια!!!
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να «παίζει» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ παιχνίδια σε βάρος της πόλης και να εκθέτει με τέτοιο τρόπο τον Δήμαρχο Ξάνθης…

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΞΑΝΘΗ!
Και κάτι επί πλέον στα παραπάνω… Επιστολή επισκέπτη μας στο blog του «Μ», μας κατηγορεί ότι «επειδή «κάποιοι» (;) είναι φίλοι μας, αποκρύψαμε την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ τη περίοδο του Καρναβαλιού μας»…!
-Την δημοσιεύουμε αυτούσια τονίζοντας με όποιο ΨΥΧΙΚΟ κόστος συνεπάγεται αυτή η απόφασή μας ότι, «εν «χαριζόμαστε» σε κανέναν…!».
Στην επιστολή του, με αφορμή την τοποθέτηση του εκδότη μας Πάνου Παπαδόπουλου που εν μέρει «δικαιολογούσε» τους επιχειρηματίες που όλο το χρόνο είναι χωρίς δουλειά να αυξήσουν για το 3ήμερο τις τιμές τους, ο επισκέπτης του Maxitis.blog τόνιζε τα παρακάτω:
«...με αυτό που λέτε, είναι σαν να επικροτείτε την αισχροκέρδεια και την αδικαιολόγητη υπερτιμολόγηση προϊόντων, ορισμένων ιδιοκτητών καφέ-μπαρ.
Μπορεί ορισμένοι να είναι φίλοι σας, αλλά οι αναγνώστες σας περιμένουν από σας να καταγγέλλετε τα κακώς κείμενα αυτής της πόλης, που όλοι θέλουμε να πηγαίνει προς το καλύτερο υπέρ όλων των κατοίκων και όχι μεμονωμένων κοινωνικών ομάδων.
4 Μάρτιος 2009 9:36 πμ»
-Ε, λοιπόν το παραπάνω γραπτό κείμενό μας, δίνει και την απάντηση…σε πολλές τις κατευθύνσεις.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »