*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

Εγκώμια για το blog του «Μ», από τον Γ. Παπαδάκη του «ΑΝΤΕΝΝΑ»!

31 Δεκεμβρίου

Με θερμά εγκώμια για την αποκάλυψη του «Μαχητή» και το μαχητικό Maxitisthrakis.blogspot.com, ο Γιώργος Παπαδάκης αναφέρθηκε σήμερα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον άδικο χαμό της Σέβης Μουχταρίδου που πέθανε όχι μόνο γιατί καθυστέρησε το ασθενοφόρο του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης, αλλά και γιατί πήγε εκεί χωρίς γιατρό και τον κατάλληλο ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό….
Το blog του «Μαχητή» Θράκης σε διάστημα δύο εβδομάδων ξεπέρασε ήδη τον «μαγικό» αριθμό των 1.000 ξεχωριστών επισκεπτών (όποιος μπαίνει μέσα καταγράφεται μόνο μία φορά…) και φιλοδοξεί σύντομα να φτάσει τους 10.000 επισκέπτες σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νούμερα…

-Ίσως ο άδικος χαμός της Σέβης, «σώσει» άλλα παιδιά που θα τραυματιστούν σε τροχαίο, προκειμένου τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου μας να είναι εξοπλισμένα κατάλληλα όταν πάνε στον τόπο ενός ατυχήματος και να τα συνοδεύει επιτέλους ΓΙΑΤΡΟΣ για τις πρώτες βοήθειες..
-Ίσως… Γιατί κύριε Αβραμόπουλε, στο 2009 βρισκόμαστε….κι όχι στη δεκαετία του 50!

31 Δεκεμβρίου

Καραμανλή, διώξε τους ανίκανους!

31 Δεκεμβρίου

Είναι εμφανές ότι η παράταξη που λέγεται Νέα Δημοκρατία….
Για να φτάσει μέσα σε ενάμιση χρόνο στο «χάλι» που έφτασε και να δώσει «κεφάλι» στο ΠΑΣΟΚ του Χρηματιστηρίου, της διαφθοράς, των μηχανισμών και των σκανδάλων….και να προηγείται αυτό 5-6 μονάδες, κάτι έφταιξε…!
-Σίγουρα λοιπόν δεν ήταν μόνο οι αλαζονικές συμπεριφορές, ή οι νεοπλουτίστηκες αντιλήψεις κάποιων στελεχών και διαχειριστών της εξουσίας, ή κάποιων άλλων ξαφνικά …..«πλουτισάντων», όπου αν κανείς συγκρίνει πως «μπήκαν» στη πολιτική και πως σε τι «οικονομική» κατάσταση βρίσκονται μέσα σε λίγα χρόνια…θα αντιληφθεί και το ψεύδος του «περιβόητου» πόθεν έσχες τους…
-Πάνω από όλα ήταν η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και η ΦΤΗΝΙΑ κάποιων Υπουργών κύριε Πρωθυπουργέ που όχι μόνο ΠΡΟΔΩΣΑΝ τις προσδοκίες του λαού και τις δικές σου, αλλά οι πολιτικές του συμπεριφορές και πρακτικές, αξίζουν εγγραφής στο βιβλίο…Γκίνες!
-Ενώνουμε λοιπόν την φωνή μας, με τη φωνή του Αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Γιαγντζόγλου που χθες τόλμησε και είπε στην «Ανοιχτή Γραμμή» ευθέως….
-Διώξε όλους τους ανίκανους από τη Κυβέρνηση κύριε Πρωθυπουργέ…Όσο πιο γρήγορα γίνεται.

31 Δεκεμβρίου

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΟ» ΜΑΣ! ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΣΕΚΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΕ!

31 Δεκεμβρίου

Αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν μια Ι.Χ επιχείρηση του κυρίου Κοντού, ή αν ήταν ακόμη και… ΣΕΚΕ, δεν θα σχολιάζαμε καν την «επίδειξη» δύναμης και ισχύος που επεχείρησε να πράξει σε βάρος μας ο Υπουργός κ.Κοντός, προκειμένου από τη μια να ικανοποιήσει τους ΠΑΣΟΚους «αυλοκόλακές» του κι από την άλλη να μας «τιμωρήσει» διότι «δεν σιωπήσαμε», στην «περίεργη» στροφή του στο Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και στο «παρά το Νόμο και την ηθική» βόλεμα του υϊού του στο Υπουργείο του και μάλιστα στην πρώτη Υπουργική του πράξη με υπογραφή…πατρός!
-Την ώρα που ο Καραμανλής τον ΤΙΜΟΥΣΕ και τον έκανε Υπουργό κι εμείς οι «φτωχοί» Ιθαγενείς, δακρύζαμε από συγκίνηση και υπερηφάνεια!!!
-Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όμως, δεν είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του κυρίου Κοντού, δεν είναι … ΣΕΚΕ ώστε με εντολές του Υπουργού, να μας «αποκλείει» η AGROCERT από την ολοσέλιδη καταχώρισή της…μολονότι αυτή ο «Μαχητής», είναι η ΠΡΩΤΗ σε αναγνωσιμότητα και κυκλοφορία εφημερίδα του Νομού μας.
-Κι επειδή ο «αποκλειστικός» αυτός έχει ως αποκλειστικό στόχο την ΦΙΜΩΣΗ μας, διαμηνύουμε και στον Πρόεδρο της AGROCERT κ.Θωμά Νότο αλλά και στον ίδιο τον Υπουργό πως θα διεκδικήσουμε τα «δίκαιά» μας, ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ!

31 Δεκεμβρίου

Αντι σχολίου… Αφιερωμένο στον κ.Κοντό!

Αντι σχολίου… Αφιερωμένο στον κ.Κοντό!

31 Δεκεμβρίου
Αντί σχολίου στα διαδραματιζόμενα στο Επιμελητήριο Ξάνθης με τις επιστολές του Γ. Αθανασιάδη, δημοσιεύω ένα μικρό απόσπασμα της ανοιχτής επιστολής που είχε στείλει πέρσι περίπου τέτοιες μέρες (22 Ιανουαρίου 2008), ο κύριος ΖΗΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ με αποδέκτη τον Υπουργό κ.ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ:
«Όσοι πορεύονται με αυτοκρατορικές πρακτικές, Ηγεμονική αλαζονεία, ας συνέλθουν όσο είναι νωρίς. Αν δεν αντικαταστήσουμε το ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ δεν πρόκειται να δούμε προκοπή σε τούτο τον τόπο… Η Ξάνθη έχει την τύχη ή την ατυχία αν θέλετε να έχει έναν υπουργό. Την τύχη γιατί ο υπουργός βρίσκεται σε κατεξοχήν αναπτυξιακό για την περιοχή μας υπουργείο, την ατυχία γιατί είναι μοναδικός βουλευτής και θα πρέπει να είναι ο βουλευτής ΟΛΩΝ ΜΑΣ και όχι ο κολλητός και προστάτης μιας μικρής ομάδας, αμφιβόλου ποιότητος και κραυγαλέας μετριότητας. Στον τόπο μας μοιράζονται φέουδα με μόνο κριτήριο του «κολλητού» ως να μην μας νοιάζει η παραγωγή έργου και η επίτευξη στόχων…..Να μην μένουμε από τις γλοιώδεις ανέξοδες φράσεις αυλοκολάκων ότι οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι –λόγω αποζημιώσεων, αλλά ως πότε;-και ότι όλα πάνε καλά στη πόλη και στο Νομό και θα αγνοήσουμε τους πολλούς.»
-Αντί σχολίου…

31 Δεκεμβρίου

ΑΠΕΡΓΙΑ Η AGROCERT

31 Δεκεμβρίου

Απεργία έκαναν μέχρι πριν λίγο καιρό οι υπάλληλοι του AGROCERT κατηγορώντας την ηγεσία του Οργανισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διότι, «γίνονταν ΣΠΑΤΑΛΕΣ των χρημάτων του οργανισμού κυρίως σε…αμοιβές δημοσιογράφων»!!!
Στην συγκεκριμένη AGROCERT του πολυθεσίτη κ.Νότου υπάρχει κι ένας αγρότης από τη Πεζούλα τον οποίο τοποθέτησε εκεί ο κύριος Κοντός ως… εμπειρογνώμονας!!! Σε τι… εμπειρογνώμων ο Αθηνόδωρος Αρβανιτίδης;;;

31 Δεκεμβρίου

Καλά να πάθεις Καρβουνίδη, να μάθεις να μην είσαι με τον… Ζαγναφέρη!

31 Δεκεμβρίου

Όταν οι αναρχικοί και οι ακραίοι «πολιορκούσαν» πριν λίγες μέρες τη Νομαρχία Ξάνθης και «απειλούσαν» να μπουκάρουν μέσα, ο μεν Νομάρχης κ.Παυλίδης «συμπωματικά» όλες τις μέρες… απουσίαζε, ο δε Αντινομάρχης που δεν φοβήθηκε και αντιμετώπισε τους «διαδηλωτές» με ψυχή, ήταν ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης…
Το «ευχαριστώ» του Νομάρχη των μπαρών;
-Ο Περικλής τελικά, «φαγώθηκε» από τη θέση του Αντινομάρχη Ξάνθης και καλά να πάθει για να… μάθει να είναι με τον… Κώστα Ζαγναφέρη!!!
Ενώ αν ήταν με τον κύριο Τσαλίδη…
Και διετία θα έπαιρνε και στην χειρότερη περίπτωση και… υπερ-Αντινομαρχία από τον κύριο Τάτση!!!

31 Δεκεμβρίου

Οι πολίτες επικροτούν πλήρως τη στάση μας απέναντι στην «πλατεία-τέρας» και τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Νομάρχης-αστυνόμος!

31 Δεκεμβρίου
Να φύγουν οι μπάρες!
Οι πολίτες επικροτούν πλήρως τη στάση μας απέναντι στην «πλατεία-τέρας» και τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Νομάρχης-αστυνόμος!-Ελεύθερη δημοσκόπηση από το Maxitisthrakis.blogspot.com
ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ
*Αναθέσαμε στον γνωστό πολιτικό μηχανικό Κώστα Αντωνιάδη να ερευνήσει στο κατά πόσο «σύννομη» ήταν η απόφαση του Νομάρχη να βάλει ΜΠΑΡΕΣ σε δημόσιο κοινόχρηστο δρόμο, εμποδίζοντας ακόμη και τους…πεζούς!

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΟ!
Έναν έναν έπαιρνε τηλέφωνο ο Γ. Παυλίδης αυτούς που
θεωρούσε … «υπόπτους» για διαρροή, ρωτώντας τους
εναγωνίως αν θα ψηφίσουν την…κυρία Δημούδη!

Οι πολίτες επικροτούν πλήρως τη στάση μας απέναντι στην «πλατεία-τέρας» και τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Νομάρχης-αστυνόμος! Είναι εμφανές από τα μηνύματα που παίρνουμε καθημερινά από πολίτες που τηλεφωνούν είτε στο «Μαχητή», είτε στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και τοποθετούνται μάλιστα και δημόσια όπως ο Μιχάλης Καμπάς τη περασμένη Τρίτη….
Σε λίγες μέρες επίσης θα προχωρήσουμε και σε ελεύθερη δημοσκόπηση από το Maxitisthrakis.blogspot.com, -όπου ο κάθε πολίτης με το σύστημα που έχουμε στο blog μπορεί να μπει να ψηφίσει μόνο μια φορά-, αλλά και από την εφημερίδα μας και για την ΠΛΑΤΕΙΑ-ΤΕΡΑΣ που δημιουργείται στη πλατεία διοικητηρίου, αλλά και για τα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Νομάρχης-αστυνόμος σε βάρος των Ξανθιωτών, αδιαφορώντας πλήρως αν δεν έχουν να τα πληρώσουν και την οικονομική κρίση που μαστίζει τους πολίτες…
Ήδη το πρώτο μήνυμα αποτελεί λαϊκή επιταγή.
-Να φύγουν οι μπάρες!
Ήδη χθες επικοινωνήσαμε και αναθέσαμε στον γνωστό πολιτικό μηχανικό Κώστα Αντωνιάδη να ερευνήσει στο κατά πόσο «σύννομη» ήταν η απόφαση του Νομάρχη να βάλει ΜΠΑΡΕΣ σε δημόσιο κοινόχρηστο δρόμο, εμποδίζοντας ακόμη και τους…πεζούς να περπατήσουν από εκεί!!!!
Και στη συνέχεια θα καταθέσουμε με όλα τα στοιχεία που έχουμε και μηνυτήρια αναφορά κατά του Νομάρχη –Αστυνόμου.

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΟ!
Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί αυτήν την ώρα στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία Νομαρχιακή παράταξη ενόψει της πρώτης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου (την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009), είναι ο ΠΑΝΙΚΟΣ του Νομάρχη Ξάνθης να «ψηφιστεί» οπωσδήποτε χωρίς διαρροές η κυρία Δημούδη ως νέα Πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου Ξάνθης….
Πληροφορίες μας λένε ότι έναν έναν έπαιρνε τηλέφωνο ο κ.Γ. Παυλίδης στους Νομαρχιακούς συμβούλους που θεωρούσε …«υπόπτους» για διαρροή (Ανέστη Καραπαπάζογλου, Ταρενίδη, Πασχάλη Λύρατζη κ.ά), ρωτώντας τους εναγωνίως αν θα ψηφίσουν την…κυρία Δημούδη και θέτοντάς τους ενώπιον των…ευθυνών τους και της…κομματικής πειθαρχίας!!!
Παράλληλα ζήτησε από τον Κοντό (που έχει τα δικά του προσωπικά και πολιτικά προβλήματα βέβαια…), να «πιέσει» και να «πείσει» όλους τους δικούς του Νομαρχιακούς συμβούλους να ψηφίσουν την κυρία Δημούδη ως Πρόεδρο, διότι άλλως θα έχει πρόβλημα ο….ίδιος πλέον ως Νομάρχης, επιχειρώντας να τον «πείσει» ότι «ούτε για βουλευτής πάει, ούτε όμως και σπρώχνει πολιτικά την κυρία Δημούδη»!!!


«ΣΙΩΠΑ» Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ….
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης αναζητήσαμε τον μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008 Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης Ανέστη Καραπαπάζογλου προκειμένου να τον ρωτήσουμε αν «εμμένει στην απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος Ξάνθης στις εκλογές του 2010 με νέο υποψήφιο Νομάρχη Ξάνθης την…κυρία Δημούδη που ανοιχτά προωθούν οι Γ. Παυλίδης-Κ. Τάτσης», αλλά εκείνη την ώρα ο διευθυντής της ΣΕΚΕ έπινε «ποτό» στο «Άρωμα» του Πύρρου με τον Υπουργό και δεν μπορούσε να μας…απαντήσει ή να σχολιάσει τα διαδραματιζόμενα!!!

«ΣΙΩΠΑ» ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΥΡΡΟΣ)…
Στα διαδραματιζόμενα πάντως «εσωτερικά» της παράταξης του Νομάρχη Ξάνθης, αλλά στις κινήσεις του Υπουργού και του περιβάλλοντός του, «σιωπά» και ο επικοινωνιολόγος και κουμπάρος του κυρίου Κοντού, Θόδωρος Χατζηγεωργίου (Πύρρος), τον οποίο δεν αποκλείεται τελικά να στηρίξει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ακόμη και για αυριανό Νομάρχη Ξάνθης, κόντρα στην κυρία Δημούδη….εφόσον οι Ταρενίδης-Καραπαπάζογλου «αποσυρθούν» από τώρα από τη μάχη της Νομαρχίας στις εκλογές του 2010, ακολουθώντας το παράδειγμα του κυρίου Παυλίδη.

31 Δεκεμβρίου

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ!ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΞΑΝΘΗΣ!

31 Δεκεμβρίου

«ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ» Ο Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ!
*Αντιδήμαρχοι 2009 οι: Γ. Παπασταματίου, Στ. Τριμίτζιος,
Κ. Γιαγντζόγλου, Σοφία Καραγιαννίδου, Λεων. Κωνσταντινίδης.

…..
Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά οι αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ», για τους 5 νέους αντιδημάρχους Ξάνθη 2009 με θητεία ενός έτους.
Την Τετάρτη ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης και επίσημα ανακοίνωσε τους 5 νέους αντιδημάρχους για το νέο έτος που είναι οι παρακάτω:
1.Γιώργος Παπασταματίου: Διοίκηση – Οικονομικά, αναπληρωτής Δημάρχου Ξάνθης.
2.Λεωνίδας Κωνσταντινίδης: Δημοτική Αστυνομία-μαγαζιά.
3.Σοφία Καραγιαννίδου: Πράσινο – ΚΕΠ – Κοινωνική Πολιτική
3.Στάμος Τριμίντζιος: Σχέδιο Πόλης – Πολεοδομικές εφαρμογές
4.Κώστας Γιαγτζόγλου: Καθαριότητα.
Νέος Πρόεδρος στη Στέγη Πολιτισμού θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Χρηστίδης, ενώ για Πρόεδρος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ακούγονταν τα ονόματα των Απόστολου Αγκόρτζα-Τάσου Θεοδωρίδη και σε περίπτωση άρνησης και των δύο, να αναλάβει και το πόστο αυτό ο κύριος Παπασταματίου….

31 Δεκεμβρίου

Πανελλήνια συγκίνηση για τον άδικο χαμό της 17χρονης Σέβη Μουχταρίδου

31 Δεκεμβρίου

Πανελλήνια συγκίνηση για τον άδικο χαμό της 17χρονης Σέβη Μουχταρίδου και τα ασθενοφόρα χωρίς γιατρούς…Την «είδηση» ανακάλυψαν στο blog του Μαχητή (ΙΝΤΕΡΝΕΤ) τόσο ο ΑΝΤΕΝΝΑ όσο και ο ALPHA με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τηλέφωνά μας…
Μάλιστα σήμερα στις 7 το πρωί μίλησε στη πρωινή ζώνη του Γιώργου Παπαδάκη ο τραγικός πατέρας Ζαφείρης Μουχταρίδης.

31 Δεκεμβρίου

Μόνο εμείς κάναμε τελικά… «διάνα» για τους 4 νέους Αντινομάρχες Ξάνθης

Μόνο εμείς κάναμε τελικά… «διάνα» για τους 4 νέους Αντινομάρχες Ξάνθης

31 Δεκεμβρίου
ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ
Μόνο εμείς κάναμε τελικά… «διάνα» για τους 4 νέους Αντινομάρχες Ξάνθης, αφού και τα τέσσερα ονόματα που αναφέραμε, αυτά ήταν οι τελικές επιλογές του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη.
Νέοι αντινομάρχες λοιπόν τοποθετούνται με διάρκεια θητείας ενός χρόνου οι παρακάτω:
1.Στάντσιου Πέπη, που θα συνεχίσει και στον Τομέα Τουρισμού.
2.Γαλανόπουλος Δημήτρης (παζάρι)
3.Δημαρχόπουλος Μπάμπης (εκπαίδευση).
4. Γιουσούφ Ντελή (γεωργία-ορεινή περιοχή).
Κι όσο για τη νέα Πρόεδρο του Νομαρχιακού συμβουλίου;
Θα εκλεγεί με την ψήφο και των στενών συνεργατών του Κοντού, διότι «τα βρήκαν» Νομάρχης και Υπουργός τώρα τις γιορτές…η κυρία Χρυσούλα Δημούδη

31 Δεκεμβρίου

ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓIANNH ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αυτό θα πει… ΘΡΑΣΟΣ!

31 Δεκεμβρίου

Τελικά η παράταξη του κυρίου Ανδρικόπουλου, εκτός της ΑΠΡΑΞΙΑΣ που τη διακατέχει, έχει και απύθμενο ΘΡΑΣΟΣ!
Μπορεί ακόμα και μιλάει στην κοινωνία και μάλιστα με δύο πρόσωπα: ένα αυτό του κυρίου Ανδρικόπουλου και ένα αυτό του κυρίου Κατσαρίκα (σ.σ. μάλλον προαλείφεται για πρόεδρος στη θέση του προέδρου γι' αυτό ψάχνει στηρίγματα τύπου Κοντού)…
Ο κ. Κατσαρίκας λοιπόν, σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, μας κατονομάζει ΨΕΥΤΕΣ!
Κοίτα ποιος μιλάει…
Αλλά και τι λέει…
Λοιπόν κύριε Κατσαρίκα, θα πάρετε τις απαντήσεις που σας αρμόζουν, για να μάθει και η κοινωνία της Ξάνθης, από την ημέρα ανάληψή σας στη διοίκηση, τι κάνετε…
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-Κύριε Κατσαρίκα είστε ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, γιατί η παράταξή μας ΚΑΤΕΘΕΣΕ μία σειρά ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ που μαστίζει την αγορά μας, σας την καταθέσαμε στο Επιμελητήριο, σας τη διαβάσαμε στη σύσκεψη που κάνατε καθ' υπόδειξη του κου Κοντού, για να επιβεβαιώσετε την κομματική σας πειθαρχία και τις δημοσιεύσαμε στον τύπο. Και επειδή τα γραπτά μένουν, ανατρέξτε στις εφημερίδες κύριε Κατσαρίκα να τις διαβάσετε, αν όχι, πολύ ευχαρίστως να σας τις ξαναστείλουμε.
-Κύριε Κατσαρίκα, ζείτε ακόμη στον «αστερισμό» των Υπουργών σας, και της δύναμης που αυτοί σας έδωσαν προεκλογικά, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο καιρός έχει γυρίσματα… Και στην προσπάθειά σας να υποστηρίξετε αυτούς που σας εξέλεξαν, κάνετε το ένα λάθος μετά το άλλο…
-Για ποιες δημοσκοπήσεις μιλάτε κύριε Κατσαρίκα; Έγινε καμία δημοσκόπηση στην Ξάνθη για τις δυνάμεις που υπερτερούν στο ΕΒΕ και δεν το ξέρουμε; Γιατί αν αναφέρεστε στις πολιτικές δημοσκοπήσεις, εμείς δεν ζούμε, ούτε ζήσαμε αλλά ούτε και θα ζήσουμε από την πολιτική. Δεν επιζητήσαμε ποτέ στηρίγματα. Εμείς, «ζυμωθήκαμε» στην κοινωνία, σε δύσκολες και εύκολες ημέρες, καταλαβαίνουμε την κάθε στιγμή του κάθε συναδέλφου και δεν σας χαρίζουμε τίποτα από τις αγωνίες μας, που κάνουμε αγώνα και σύντομα θα δικαιωθεί.
-Για ποιόν ΦΑΣΙΣΜΟ μιλάτε κύριε Κατσαρίκα; Εσείς; Οι εκφραστές της πλέον φασιστικής παράταξης, που στο πέρασμα των χρόνων έχει να επιδείξει μόνο το «αποφασίζομεν και διαττάσομεν», εσείς κύριε Κατσαρίκα;
Αλλά η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ και ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ κύριε Κατσαρίκα.
Αν εσείς δέχεστε μέχρι και σήμερα την παρωχημένη λειτουργία του Επιμελητηρίου και κρύβεστε πίσω από το ότι είναι «ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ», τότε θα σας πω ότι και εσείς ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!
Το Επιμελητήριο κύριε Κατσαρίκα, θέλει κότσια, θέλει όραμα, θέλει να είναι κοντά στην κοινωνία και τους επιχειρηματίες, να εμπνέει αξιοπιστία, να εμπνέει ασφάλεια, να είναι ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ της οικονομικής ζωής του τόπου.
Που ήσασταν κύριε Κατσαρίκα όταν χωροθετούνταν η πόλη και το εμπορικό της κέντρο;
Που ήσασταν όταν κλείνανε τα Συνεταιριστικά και τώρα τα «κοράκια» των πλειστηριασμών τρώνε την περιουσία τους;
Που ήσασταν όταν ακόμη και σήμερα είναι απλήρωτες οι επιχειρήσεις για το κόστος επιδότησης εργασίας;
Που ήσασταν κύριε Κατσαρίκα, εσείς, ο Πρόεδρός σας και οι λοιποί όταν καμία απόφαση ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ για τη Θράκη και το νομό μας, δεν πάρθηκε την τελευταία διετία;
Που είσαστε σήμερα που οι επιχειρήσεις δεν έχουν να πληρώσουν τις ρυθμίσεις που έληξαν τη Δευτέρα και τις περαιώσεις, όταν αύριο θα αρχίσουν οι έλεγχοι της εφορίας και όλοι θα στηθούν στα τρία μέτρα;
Που είσαστε που καθημερινά ένας συμπολίτης μας έμπορος, επαγγελματίας, βιοτέχνης, απειλείται από τις Τράπεζες και δεν έχει στήριγμα μαζί του να αγωνιστεί για να κρατηθεί;
Αλλά εσάς κύριε Κατσαρίκα σας ένοιαζε να είστε έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης του επιμελητηρίου και να μοιράζεται την επιστολή στήριξης στον κο Κοντό, λες και αυτό καίει την κοινωνία μας.
Όσο για την απουσία που μας καταλογίζετε κύριε Κατσαρίκα, το δυστυχές για εσάς, είναι ότι είμαστε ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ. Αυτό σας ενοχλεί. Και σας ενοχλεί περισσότερο που βλέπετε να αποκτά δυναμική η παράταξή μας και σύντομα θα έχετε τα αποτελέσματα ΟΡΑΤΑ μπροστά σας.
Η κοινωνία κύριε Κατσαρίκα και κύριοι της παράταξης Ανδρικόπουλου, σας κατάλαβε πολύ καλά.
Έχει νιώσει στο «πετσί» της, την ΑΠΡΑΞΙΑ σας.
Αφήστε τις επιτελικές πολιτικές κύριε Κατσαρίκα και την πολιτική της ναφθαλίνης!
Αφήστε κατά μέρος τις έμμεσες απειλές προς εμάς και την απαξίωση.
Δείτε μπροστά σας τα προβλήματα της αγοράς και όχι τι «πλάτες» θα προσφέρετε στον κύριο Κοντό.
Αλλά για να τα δείτε όλα αυτά κύριε Κατσαρίκα, πρέπει να ξεφύγετε από τον λήθαργο της εξουσίας…
Το Επιμελητήριο, όπως σωστά εσείς γράψατε χθες, «δεν είναι πολιτικό υποκατάστημα…»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕ Ξάνθης

(Υ.Γ.: Τέλος, όσο αφορά το μεγάλο οικονομικό γεγονός που αποτελεί το κόψιμο της Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σας θυμίζω κύριε Κατσαρίκα, ότι θα είναι το ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ για τις επιχειρήσεις που θα διακόψουν τη λειτουργία τους και ο επικήδειος για τον πάλε ποτέ εργασιακό παράδεισο της Ξάνθης…)

31 Δεκεμβρίου

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού από 1-1-2009 στα πλαίσια του προγράμματος «ΣΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

31 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Ξάνθης, θέλοντας να συμβάλει αποφασιστικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, ανακοινώνει στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος «ΣΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» την δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού από 1-1-2009 στις παρακάτω 3 αστικές γραμμές:

ΓΡΑΜΜΗ 1
ΟΑΕΔ – ΚΕΤΕΚ – ΔΡΟΣΕΡΟ με 5 στάσεις

ΓΡΑΜΜΗ 2
ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ με 10 στάσεις

ΓΡΑΜΜΗ 3
ΟΣΕ με 10 στάσεις

Επισημαίνεται ότι η γραμμή ΟΑΕΔ – ΚΕΤΕΚ – ΔΡΟΣΕΡΟ, εκτελείται για πρώτη φορά μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, έχοντας ως στόχο την άρση της κοινωνικής, γεωγραφικής και οικονομικής απομόνωσης των κατοίκων του οικισμού Δροσερού.
Αφετηρία των αστικών γραμμών έχει ορισθεί η οδός Πεσόντων.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή ενώ για τις στάσεις και τις ώρες των δρομολογίων θα αναρτηθούν σχετικές πινακίδες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Μεταφορών και το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Ξάνθης.
Πληροφορίες: Κατερίνα Μαυρομάτη, τηλ: 2541083241
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

30 Δεκεμβρίου

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ 17 ΧΡΟΝΗΣ ΣΕΒΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ 17 ΧΡΟΝΗΣ ΣΕΒΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

30 Δεκεμβρίου
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΡΗΣ ΣΕΒΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 17 ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ.ΕΝΩ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ LIFE ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒLOG MAS.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ O ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 17ΧΡΟΝΗΣ.

30 Δεκεμβρίου

Ο ΚΟΝΤΟΣ «ΤΙΜΩΡΕΙ» ΤΟΝ «Μ» ΜΕ… ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ!

30 Δεκεμβρίου

Όταν σκέφτεσαι και εκφράζεσαι ελεύθερα!
Για να διαπιστώσετε το «ποιοι και πως» μας Κυβερνάνε, θα σας διηγηθώ λοιπόν το παρακάτω στιγμιότυπο, το οποίο έγινε προσφάτως… Όπως είναι γνωστό, ο κύριος Κυριάκος Κεσίσογλου, είναι κουμπάρος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού και ενίοτε, άλλοτε εγγράφεται ως κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κι άλλοτε υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία…
Μέσα στα Χριστούγεννα λοιπόν, ο Υπουργός συνέτρωγε με φίλους του στο Elisso hotel όπου πήγε να τον δει ο Κυριάκος και να του ζητήσει να στείλει καμιά διαφήμιση του Υπουργείου του, στην εφημερίδα «Αγώνας» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και επί πράσινων Κυβερνήσεων, ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΣΕ μαζί με το τοπικό «Εμπρός» τις κρατικές διαφημίσεις… και με την οποία συνεργάζεται!
Ο Υπουργός λοιπόν με ένα τηλέφωνο, έδωσε εντολή και… τάχιστα ήρθε ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της AGROCERT στο συγκεκριμένο τοπικό έντυπο (Εθνική ομάδα σημάτων) που την δημοσίευσε χθες…
Για να μη παρεξηγούμαι. Με τη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν έχω τίποτα…και καλώς έπραξε! Αφού μάλλον πρόκειται για ΙΧ Υπουργείο όπου ο κύριος Κοντός κατά το δοκούν «μοιράζει» τις διαφημίσεις…
Αυτό που δεν γνωρίζετε σίγουρα!!!
-Ο αχάριστος κ.Κοντός λοιπόν θέλοντας να «τιμωρήσει» τον «Μ» και ιδίως τον εκδότη της, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ από την πρώτη σε αναγνωσιμότητα εφημερίδα του Νομού Ξάνθης την παραπάνω διαφήμιση!!!
-Κι όλα αυτά, γιατί είχαμε το θάρρος και διαφωνήσαμε ανοιχτά με την «δίγλωσση» στάση του στο Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και τον «παρά το Νόμο και την ηθική» διορισμό του γιο του στο Υπουργείο του… Τα σχόλια τα’ αφήνω σε σας. Και στον πρωθυπουργό φυσικά…
(Σ.Σ. Και να φανταστείτε ότι ο «Μ» είναι εφημερίδα που στηρίζει δυνατά Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία!!! Και βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ…)

30 Δεκεμβρίου

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Δεν «εμπνέεις» πλέον κ.Παυλίδη…

30 Δεκεμβρίου
Από την ώρα που επέλεξε να «αποκαλύψει» τις προθέσεις του ο Νομάρχης πρώτα στον κύριο Γκορόγια και μετά στη παράταξη και τους συμβούλους που τον εξέλεξαν, δημιουργείται μείζον πολιτικό θέμα


ΜΠΑΡΕΣ ΕΝΘΕΝ ΕΝΘΕΝ!
*Έβαλε «μπάρες» για νά ‘χει… προσωπικό πάρκινγκ στη Νομαρχία Ξάνθης, ενώ παράλληλα απαιτεί από τους αστυνομικούς περισσότερα ΠΡΟΣΤΙΜΑ στους πολίτες!


ΝΟΜΑΡΧΗΣ ή… ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ;;;
Η αποφόρτιση του κυκλοφοριακού της πόλης είναι κάτι που η Νομαρχία Ξάνθης απαιτεί να γίνει και σε αυτό είναι απαραίτητη η αστυνόμευση που λείπει αυτή τη στιγμή. Δεν με ενδιαφέρουν ισχυρισμοί του τύπου «δεν έχουμε προσωπικό». Να βρούνε προσωπικό
(Ο Νομάρχης της Ν.Δ. κ. Παυλίδης στο ΠΑΣΟΚικό «Εμπρός»)

Ο κύριος Παυλίδης δεν «εμπνέει» πλέον τον Ξανθιώτικο λαό… Ούτε το όραμα των πρώτων χρόνων υπάρχει, ούτε και σ’ αυτά τα 10 χρόνια κατάφερε να δεθεί με τους πολίτες, καθώς ορισμένα «χαρίσματα» γεννιούνται στη ψυχή σου… και σίγουρα δεν δημιουργούνται. Πικρή ναι μεν η αλήθεια, αλλά θα την αντιληφθεί καλύτερα από τον καθένα ο ίδιος, όταν δεν θα έχει πλέον την «εξουσία» στα χέρια του… και θα αντιληφθεί τη «μοναξιά» του.
Από την ώρα μάλιστα που επέλεξε να «αποκαλύψει» τις προθέσεις του ο σημερινός Νομάρχης πρώτα στον επί σειρά ετών υβριστή και πολέμιό του κύριο Γκορόγια και μετά στη παράταξη και τους συμβούλους που τον εξέλεξαν, δημιουργείται μείζον πολιτικό θέμα που απαιτεί άμεση λύση…
-ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Δεν «εμπνέεις» πλέον κ. Παυλίδη κανέναν μας… Και κυρίως εμάς που κάναμε το λάθος και να σε πιστέψουμε, αλλά και να βάλουμε το στήθος μπροστά δίνοντας σκληρές μάχες με κατεστημένα και μηχανισμούς…
Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα όταν πολιτεύετε… Τρανό παράδειγμα οι ΜΠΑΡΕΣ που «επέλεξε» να περιζώσει τις εισόδους της Νομαρχίας Ξάνθης, για νά ‘χει… προσωπικό πάρκινγκ στη Νομαρχία Ξάνθης, ενώ παράλληλα απαιτεί από τους αστυνομικούς περισσότερα ΠΡΟΣΤΙΜΑ στους πολίτες και περισσότερη αστυνόμευση!!!
Ο κύριος Παυλίδης αν και 10 χρόνια Νομάρχης Ξάνθης, δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να αποβάλει τις καταβολές του…
Τρανό παράδειγμα οι πρόσφατες (6/12/2008) δηλώσεις του στο ΠΑΣΟΚικό «Εμπρός», στο οποίο για μια ακόμη φορά ο κύριος μπέρδευε τις… αρμοδιότητές του (Νομάρχης ή αστυνόμος), βάζοντας… «μπάρες» στις σχέσεις του με τον πολίτη και το λαό!!! Αποξενωμένος στο δικό του κόσμου στα δύο χρόνια της τρίτης (και χειρότερης) τετραετίας του.
Απολαύστε αυτούσιες τις δηλώσεις του, όπως τις κατέγραψε το «Εμπρός» και ΘΑΥΜΑΣΤΕ ύφος πολιτικού:
«Άστραψε και βρόντηξε» -ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης, λέγοντας: «Η αποφόρτιση του κυκλοφοριακού της πόλης είναι κάτι που η Νομαρχία Ξάνθης απαιτεί να γίνει και σε αυτό είναι απαραίτητη η αστυνόμευση που λείπει αυτή τη στιγμή. Δεν με ενδιαφέρουν ισχυρισμοί του τύπου «δεν έχουμε προσωπικό». Να βρούνε προσωπικό. Αυτό αναφέρεται και στην Κυβέρνηση και στις τοπικές αρχές Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που του αντιστοιχεί».
(Εμπρός 6/12/2008)
-Τι είναι αυτό που αντιστοιχεί στον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης και τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Λεωνίδα Κωνσταντινίδη κατά τον κύριο Παυλίδη;
-Πρόστιμα στα πρόστιμα, επειδή όχι μόνο δεν προνόησε να κάνει πάρκινγκ επί μια 10ετία, αλλά και επειδή με τις «μπάρες» και την πεζοδρόμηση της τεράστιας πλατείας Διοικητηρίου, περιόρισε ακόμη περισσότερο το δικαίωμα του πολίτη να κυκλοφορεί και να έχει κάπου να παρκάρει το αυτοκίνητό του…
-Νομάρχης ή… αστυνόμος τελικά;
-10 χρόνια κι ακόμη «μπερδεύεται» ο κύριος Παυλίδης… ενώ από την άλλη ο Ξανθιώτικος λαός αντιλαμβάνεται πόσο «μάταιο» ήταν τελικά επί τόσα χρόνια να «παλεύει» για τις πολιτικές επιδιώξεις ενός πολιτικού που πάσχει από το βασικότερο μειονέκτημα… Το συναίσθημα!
-Άντε γεια κύριε Παυλίδη. Η μοναδική πλέον υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στην δική ΜΑΣ Ξάνθη, το λαό αλλά και την παράταξη που σας επέλεξε (αδικώντας το 1998 τον δικαιούχο του χρίσματος Λάκη Στυλιανίδη…), είναι να παραιτηθείτε νωρίτερα του τέλους της θητεία σας, για να υπάρχει η καλύτερη το δυνατόν διάδοχη κατάσταση… Ότι ήταν άλλωστε να πάρετε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, νομίζω ότι το έχετε πάρει…

30 Δεκεμβρίου

Υβρίζοντας και μηδενίζοντας τα πάντα, ο Γιάννης Αθανασιάδης (ΠΑΣΟΚ), απαξίωσε πλήρως το έργο του Αλέκου Κοντού για την Ξάνθη και την περιοχή μας

30 Δεκεμβρίου
«Κοντές» καταγγελίες»!
Άνω κάτω στο Επιμελητήριο Ξάνθης!

*Ενώ ο Ανδρικόπουλος έσπευσε ν’ αδειάσει τον… Κατσαρίκα, αντί να στηρίξει την ανοιχτή επιστολή του!

Υβρίζοντας και μηδενίζοντας τα πάντα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Γιάννης Αθανασιάδης (ΠΑΣΟΚ), απαξίωσε πλήρως το έργο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού για την Ξάνθη και την περιοχή μας, κάνοντας άνω κάτω το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης, αφού έρχεται σε μετωπική πλέον κόντρα τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, όσο και με τον γραμματέα Ζήση Κατσαρίκα.
Στον Γιάννη Αθανασιάδη απάντησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος που ωστόσο «άδειασε» τον Ζήση… Κατσαρίκα, αντί να στηρίξει την ανοιχτή επιστολή του στους Φορείς.
Σκληρότατη ήταν η παρέμβαση του Ζήση Κατσαρίκα στην «Ανοιχτή Γραμμή», αφού ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Ξάνθης χαρακτήρισε ευθέως ως «υβριστή και συκοφάντη τον κ.Αθανασιάδη», αφού αυτά που ανέφερε στην επιστολή του ήταν ψευδή.
…………

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ:
Επιτέλους, σοβαρευτείτε!

….
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Ανδρικόπουλε,

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ στο σύνολο την παράταξή σας και ιδιαίτερα εσάς για την ανοχή σας, μετά το ανεπίτρεπτο συμβάν, μικροπολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης του φορέα, από τον στενό σας συνεργάτη και Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Κατσαρίκα.
Απερίφραστα και χωρίς ίχνος ντροπής μετατρέψατε το Επιμελητήριο Ξάνθης, που πληρώνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, σε μία ΑΡΕΝΑ πολιτικο-κομματικών σκοπιμοτήτων.
Δείξατε ευθέως ότι ήρθατε στο Επιμελητήριο, ΟΧΙ για ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, αλλά για να δικαιολογήσετε την κομματική σας προέλευση και ταυτότητα, υπερηφανευόμενοι στην κοινωνία ότι «ως Ν.Δ. κατακτήσατε και το ΕΒΕ».
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Ανδρικόπουλε, ΝΤΡΟΠΗ σε εσάς και σε όλη την παράταξή σας.
Σας ερωτώ ευθέως κύριε Ανδρικόπουλε:
-Με ποιανού εξουσιοδότηση και με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιήσατε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και επιτρέψατε στον κ. Κατσαρίκα να ζητήσει από το Σώμα την έκδοση ψηφίσματος για να παραμείνει ο κ. Κοντός στην κυβέρνηση;
-Ποιος σας είπε κύριε Ανδρικόπουλε ότι την κοινωνία και τους επαγγελματίες τους ενδιαφέρει αν θα είναι ο κ. Κοντός στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή; Τι εξυπηρετείτε με αυτή την κίνηση και ποια «γραμμάτια» εξοφλάτε;
Τι έχει κάνει ο κ. Κοντός για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας; Για το Βατοπέδι ήξερε (;) να υπογράφει παραχωρήσεις (σ.σ. όπως έδειξε η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής), για την οικονομική ανάπτυξη της Ξάνθης όμως;
Τα Συνεταιριστικά τα ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ο κ. Κοντός και απλά φρόντισε να τακτοποιήσει τους 140 εργαζόμενους της ΣΕΠΕΚ και της ΣΕΒΑΘ. Τους χιλιάδες παραγωγούς ντομάτας, κρέατος και άλλων προϊόντων που έμειναν χωρίς δουλειά τώρα, ποιος τους νοιάζεται; Αυτοί δεν αποτελούν αγοραστική δύναμη στον τόπο μας;
Αυτόν τον Υπουργό κάνατε «πλάτες» κύριε Ανδρικόπουλε;
Φυσικά, δεν ντραπήκατε, όταν πριν από ένα μήνα, σας είχαμε καλέσει δημόσια να συγκροτηθεί ένα όργανο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και εσείς «υπακούσατε» στην προτροπή του κου Κοντού και κάνατε μία συνέλευση «φιάσκο» με αιτήματα που απλά τα πήγατε στην Αθήνα για να φύγετε από την υποχρέωση. Και ορίστε τώρα! Όλες οι υποσχέσεις στο κενό, το ΤΕΜΠΜΕ πάει κατά διαόλου – το ομολογήσατε άλλωστε – ενώ τα υπόλοιπα είναι «ασπιρίνες» για τον «πονοκέφαλο»!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Ανδρικόπουλε!
Επιτέλους ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!
Επιτέλους ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.
Σταματήστε να είστε «μαριονέτα» της Ν.Δ. και του κου Κοντού. Δεν σας τιμά ως άνθρωπο, ως επιχειρηματία με την ιστορία που έχετε και κυρίως ως παράταξη.
Ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να κάνουμε «πλάτες» στους πολιτικούς, κύριε Ανδρικόπουλε.
Ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να εξοφλά «πολιτικά γραμμάτια», σε αυτούς που μας «βοηθούν» να εκλεγούμε, κύριε Ανδρικόπουλε…
Αλήθεια, βγήκατε μια βόλτα στην αγορά;
Μιλήσατε με τους επαγγελματίες που σας εξέλεξαν;
Είδατε τι κλίμα επικρατεί;
Πήγατε στον ΟΑΕΔ να δείτε πόσοι άνεργοι έχουν εγγραφεί στη λίστα;
Κάνατε μια βόλτα στις τράπεζες να δείτε αν πληρώνονται οι επιταγές των μελών του Επιμελητηρίου;
ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ κύριε Ανδρικόπουλε και κυρίως με τη στάση σας ΠΛΗΤΤΕΤΕ τον ρόλο και την αξιοπιστία του Επιμελητηρίου.
Φτάνει πια κύριε Ανδρικόπουλε…
Αφήστε τις πολιτικές «πλάτες» στον Κοντό και κάθε κύριο Κοντό, τις δεξιώσεις, τα συνέδρια και τα ταξίδια αναψυχής των μελών του δ.σ. του ΕΒΕ, δείτε το πρόβλημα κατάματα και ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΤΕ στα μέλη του Επιμελητηρίου αυτά που τους ανήκουν.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ δε, να ματαιώσετε κάθε εκδήλωση ΦΙΕΣΤΑΣ και εθίμων, που δεν «συγκινούν» κανέναν πλέον. Αντί να δαπανηθούν εκατοντάδες ευρώ προς ικανοποίηση των «ολίγων» μιας πρωτοχρονιάτικης πίτας, ΣΑΣ ΚΑΛΩ να ΙΔΡΥΣΕΤΕ ΤΩΡΑ το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, πρόταση που σας έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό, για να στηρίξουμε έμπρακτα τα μέλη μας.
Σκεφτείτε ότι, ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!
Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ!
Μέχρις εδώ κύριε Ανδρικόπουλε και κύριοι της Ν.Δ. που «κατασκηνώσατε» στο Επιμελητήριο για να διατηρήσετε την κομματική σας ύπαρξη.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας και μην παίρνετε μαζί με την πολιτική σας κατρακύλα και τον τόπο μας.
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Ξάνθη, 29 Δεκεμβρίου 2008
Γιάννης Αθανασιάδης
Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Ξάνθης
Επικεφαλής Παράταξης «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

………………………


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΞΑΝΘΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008
Αριθμ. Πρωτ. Φ. 155/2196
ΠΡΟΣ
Τον κ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Ξάνθης
Ενταύθα

Με έκπληξη διάβασα την Επιστολή σας και μου έκανε εντύπωση πως ο λαϊκισμός ανθρώπων που τους καταδίκασαν τα μέλη του Επιμελητηρίου μας στις περασμένες εκλογές προσπαθούν δια μέσου ψευδών ειδήσεων να σπιλώσουν μια παράταξη η οποία έως σήμερα έχοντας την Διοίκηση του Επιμελητηρίου στάθηκε στο ύψος της και δεν εισήγαγε σι’ αυτό την πολιτική των παραθύρων των τηλεοράσεων αλλά λειτούργησε προς όφελος μόνο των μελών του.
Πληροφορώ τα μέλη μας ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας στις 22-12-2008 δεν έγινε καμιά συζήτηση και ούτε πάρθηκε απόφαση για τα όσα μας κατηγορείτε.
Η επιστολή του κ. Κατσαρίκα, στήριξης του Υπουργού, είναι μια προσωπική του ενέργεια.
Κύριε Αθανασιάδη,
Δεν καταλάβατε ποτέ ότι η ύπαρξη πολιτικών προσωπικοτήτων από τον τόπο μας εξυπηρετούν όλους, διότι δια μέσου αυτών αποκτούμε εύκολη πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων και μπορούμε να προωθήσουμε τις θέσεις μας και να λύσουμε προβλήματα που αφορούν όλους μας.
Με ψέματα και συκοφαντίες δεν πρόκειται να έχετε κανένα μέλλον στη πολιτική.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
……………………………

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
Για την… ταμπακιέρα, κουβέντα

Αναμενόμενη η απάντηση του κου Ανδρικόπουλου.
Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο, είναι το γεγονός του «αδειάσματος» του κου Κατσαρίκα.
Δηλαδή ο κ. Κατσαρίκας δρα ανεξέλεγκτα και μόνος του κε Ανδρικόπουλε;
Δεν γνωρίζατε το περιεχόμενο της επιστολής του;
Λυπούμαστε κε Ανδρικόπουλε, που το μόνο που βρήκατε να υποστηρίξετε και να απαντήσετε είναι για την «προσωπική άποψη του κου Κατσαρίκα».
Για την «ταμπακιέρα» ουδείς λόγος γίνεται…
Για την αγορά, για την κρίση, για τον ρόλο του Επιμελητηρίου, ουδείς λόγος γίνεται…
Αυτή είναι η λογική σας κύριε Ανδρικόπουλε και δυστυχώς δείχνετε εμπράκτως, ότι είστε μακράν των προβλημάτων των επαγγελματιών της πόλης και του νομού.
Όσο για τα ψέματα και τις συκοφαντίες που ισχυρίζεστε, μάλλον σας διαβάσανε και δεν διαβάσατε την επιστολή – καταγγελία μας.
Άλλως δεν εξηγείται ο ισχυρισμός σας…
Γιατί αν διαβάσατε την επιστολή μας κύριε Πρόεδρε, σας προκαλούμε να μας πείτε:
-Βγήκατε μια βόλτα στην αγορά;
-Μιλήσατε με τους επαγγελματίες που σας εξέλεξαν;
-Είδατε τι κλίμα επικρατεί;
-Πήγατε στον ΟΑΕΔ να δείτε πόσοι άνεργοι έχουν εγγραφεί στη λίστα;
-Κάνατε μια βόλτα στις τράπεζες να δείτε αν πληρώνονται οι επιταγές των μελών του Επιμελητηρίου;
Αν αυτά είναι τα ψέματά μας κύριε Ανδρικόπουλε, αν ψέμα είναι ότι όλοι πληρώνουμε το Επιμελητήριο χωρίς να παίρνουμε τίποτα σε ανταπόδοση, τότε, ναι, είμαστε μεγάλοι ψεύτες και υποκριτές που εκφράζουμε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου.
Τέλος, όσο για τη δική μας «καταδίκη» από τους εκλέκτορες στο Επιμελητήριο, εμείς – ευτυχώς – δεν είχαμε κανέναν πολιτικό και κομματικό «πάτρωνα» και έτσι, μέσα στη δίνη άλλων προβλημάτων, αξιοπρεπώς εκφράσαμε μία μερίδα μελών του ΕΒΕ, την οποία και σαφώς δεν σας τη χαρίζουμε.
Αν μετά απ' όλα αυτά νιώθετε καλά, τότε Καλή Χρονιά σε εσάς και την κομματική σας παράταξη!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Μέλος ΕΒΕ Ξάνθης
Επικεφαλής Παράταξης «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
…….


ΖΗΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ:
ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ!

Ξάνθη 29-12-08
Λυπούμαι πραγματικά που είμαι αναγκασμένος σε μια εποχή που ο επαγγελματικός κόσμος είναι ανάστατος από τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα, να απαντήσω σε ένα συνάδελφο που άλλα θα έπρεπε να τον απασχολούν και περί άλλων τυρβάζει .
Χωρίς να σχολιάσω την όσμουσα επιστολή, με την οποία ο συνγράψας προσπαθεί να καθιερώσει τον εαυτό του ως εκφραστή του ΠΑΣΟΚ στην τοπική κοινωνία, ως προς το ύφος και ήθος , έχω να πω επί της ουσίας
Είστε ψεύτης κύριε Αθανασιάδη
Γιατί ποτέ δεν συζητήθηκε σε συνεδρίαση και προφανώς δεν πάρθηκε καμία απόφαση για ψήφισμα σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου. Ήταν και παραμένει μια πρόταση δική μου μετά το πέρας του συμβουλίου της προηγούμενης Δευτέρας προς όλους τους φορείς μεταξύ αυτών και του Επιμελητηρίου για την στήριξη τη παραμονής του Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού στην κυβέρνηση για το καλό του τόπου.
Είστε ανίδεος κύριε Αθανασιάδη
Γιατί το Επιμελητήριο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του οποίου ο σκοπός είναι πολυσχιδής με κυριότερο ρόλο του την προσπάθεια για την ανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο της περιφέρειας του. Η ανάπτυξη και η οικονομική πρόοδος όμως ενός τόπου είναι συνάρτηση της ανάπτυξης της Πολιτικής, Κοινωνικής, Τουριστικής, Θρησκευτικής, Πολιτιστικής ζωής και είναι εύλογο επομένως στα πλαίσια αυτά να εκφράζει γνώμη για τα παραπάνω θέματα ο κατ εξοχήν φορέας της Επαγγελματικής ζωής του τόπου.
Είστε λαϊκιστής κύριε Αθανασιάδη
Γιατί ζητάτε την κατάργηση εκδηλώσεων που έχουν καθιερωθεί ως οικονομικά γεγονότα της πόλης χωρίς καν να καταθέσετε καν μια αντιπρόταση για την βελτίωση τους όπως δυστυχώς για εσάς πράξαμε εμείς φέτος γιατί
Είστε ΑΠΟΝ
Και ως φυσική παρουσία αλλά και σε προτάσεις.
Αντί αυτού όταν κάποια Κυριακή σας έλθει η όρεξη εξαπολύετε μια επιστολή στον τύπο και όχι στον φυσικό σας χώρο έτσι για να χαμε να λέγαμε.
Να είστε βέβαιος κύριε Αθανασιάδη πως ούτε τα ψεύδη σας, ούτε η ανικανότητα σας στο Επιμελητήριο, ούτε ο άκριτος λαϊκισμό σας αλλά προ πάντων η φασιστικού τύπου (φτάνει πια, επιτέλους τέλος, Μέχρις εδώ, κλπ) επιστολή σας θα με σταματήσουν να λέω την άποψη μου και στις συνεδριάσεις του επιμελητηρίου αλλά και στην τοπική κοινωνία
Αντί αυτού σας συμβουλεύω μαζέψτε ( αν μπορείτε βέβαια )την παράταξη σας και κατεβάστε προτάσεις σοβαρές και όχι λαϊκισμούς και ευχολόγια λες και είναι το επιμελητήριο κοινωφελές ίδρυμα. Μάθετε επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος σας ως μέλος του Δ.Σ και αφήστε τις ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ που σας προκαλούν οι δημοσκοπήσεις, γιατί το επιμελητήριο δεν είναι πολιτικό υποκατάστημα και σας το έχουμε δείξει στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις μας διεκδικώντας αλλά και επιβραβεύοντας όταν απαιτείται .Το επιμελητήριο θα είναι εδώ και με αυτή την κυβέρνηση θα είναι εδώ και αύριο και πάντα και με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
ΥΓ Δεν θέλησα να αναλύσω το μέρος της επιστολής σας για το αν είναι χρήσιμος ένας υπουργός για το νομό μας για να μην σας ακολουθήσω στην κομματική σας υστερία οι πολίτες όμως έχουν γνώση (νομίζω και εσείς προσωπικά) και αφήνω να κρίνουν οι ίδιοι αν έχουν συμφέρον από την παραμονή του.
Κατσαρίκας Ζήσης

30 Δεκεμβρίου

Σκληρές καταγγελίες του τραγικού πατέρα της 17χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο παραμονές Χριστουγέννων

30 Δεκεμβρίου

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ:
Μπορούσε να σωθεί η αγαπημένη μου Σέβη!!

*Καθυστέρησε 25 λεπτά το πρώτο ασθενοφόρο, ζούσε η κόρη μου αλλά προτίμησαν να μεταφέρουν το άλλο κοριτσάκι που είχε τραυματιστεί ελαφρά.

…..
Σκληρές καταγγελίες του τραγικού πατέρα της 17χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο παραμονές Χριστουγέννων. Με δάκρυα στα μάτια ο Ζαφείρης Μουχταρίδης που ακόμη δεν μπορεί να συνέρθει από τον τραγικό θάνατο της πολυαγαπημένης του κόρης, επανέλαβε πολλές φορές στον «Μ»:
«Μπορούσε να σωθεί η αγαπημένη μου Σέβη!!»
Ο τραγικός πατέρας ήρθε στην εφημερίδα μας μαζί με τον αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο τόπο του ατυχήματος και είδε τη κόρη του ακόμη ζωντανή και ειδοποίησε την αστυνομία.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πατέρα αλλά και του αυτόπτη μάρτυρα, καθυστέρησε 25 λεπτά το πρώτο ασθενοφόρο για να φτάσει στο τόπο του ατυχήματος κι όταν ακόμη ζούσε η 17χρονη κόρη του, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη μαρτυρίας της 15χρονης που βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο.
Για άγνωστους όμως λόγους, οι δύο τραυματιοφορείς (δεν υπήρχε γιατρός προκειμένου να διασωληνώσει αμέσως το θύμα ώστε να μπορέσει να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι), αντί να μεταφέρουν τη κόρη του, προτίμησαν να μεταφέρουν το άλλο κοριτσάκι που είχε τραυματιστεί ελαφρά, θεωρώντας την ήδη…νεκρή!
Όπως είναι γνωστό, το τροχαίο έγινε στις 23/12 προς 24/12 περί ώρα 01.18
-200 μέτρα παρακάτω από τη ζάχαρη, σε ανοιχτή στροφή πριν το βενζινάδικο, το αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο και σπάζοντας τις μπάρες, βρέθηκε ανάποδο στην άλλη πλευρά. Κατευθύνονταν από Τοξότες προς Ξάνθη εκείνη την ώρα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες του πατέρα, καθυστέρησε τουλάχιστον 25 λεπτά το ασθενοφόρο και την ώρα που η αδικοχαμένη κόρη του αιμοραγούσε ! Όταν λοιπόν πήγε το ασθενοφόρο δεν πήρε το σοβαρά τραυματισμένο θύμα, ενώ η 15χρονη (η Μαρίνα από το μικρό Τύμπανο) που επέβαινε του αυτοκινήτου, είπε στον πατέρα του ότι «ζούσε ακόμη το θύμα και συνομιλούσε μάλιστα μαζί του»….
Ο Ζαφείρης Μουχταρίδης ζητάει να καταλογιστούν ευθύνες στο Νοσοκομείο Ξάνθης για τον τραγικό θάνατο της 17χρονης κόρης του, διότι θεωρεί ότι «μπορούσε να προλάβει το ασθενοφόρο κι αν έρχονταν γρήγορα ή υπήρχαν τα αναγκαία μηχανήματα και γιατρός σε αυτό, μπορούσε να σωθεί».
Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση της Εισαγγελικής αρχής Ξάνθης, τονίζοντας με έμφαση: «Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω ότι έχασα τη Σέβη μου….Να καταλογιστούν ευθύνες»!!!
Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο τραγικός πατέρας θα μιλήσει στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου.

30 Δεκεμβρίου

ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΛΙ, ΛΗΣΤΕΨΕ 2 ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!

30 Δεκεμβρίου

Θύματα θρασύτατου ληστή έπεσαν την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί δύο περίπτερα της πόλης μας και συγκεκριμένα το περίπτερο που βρίσκεται δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα και αυτό στο πάρκο της Κυψέλης.
Άγνωστος άνδρας ηλικίας 30-35 ετών περίπου με καλυμμένο το πρόσωπό του τη μια φορά με κουκούλα και επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και την άλλη φορά πεζός και με αποκριάτικη μάσκα και τραγιάσκα και με την απειλή όπλου, απέσπασε από το ένα περίπτερο 100 ευρώ και από το άλλο 1250 ευρώ.
Στα ίχνη του ληστή βρίσκεται ήδη το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.
Το χθεσινό δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης αναφέρει χαρακτηριστικά τα παρακάτω για τις δύο ληστείες:

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
Στις 28-12-2008 και βραδινές ώρες, άγνωστος άνδρας ηλικίας 30-35 ετών περίπου, επιβαίνων σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, πλησίασε το παράθυρο εξυπηρέτησης πελατών περιπτέρου εντός της πόλεως και χωρίς να αποβιβασθεί από το δίκυκλο, με την απειλή μικρού όπλου εξανάγκασε τον περιπτερούχο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
Στις 29-12-2008 και πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστος άνδρας ηλικίας 30-35 ετών περίπου, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με αποκριάτικη μάσκα και φορώντας καπέλου τύπου τραγιάσκα, πλησίασε πεζός σε περίπτερο εντός της πόλεως και με την απειλή μικρού όπλου εξανάγκασε τον περιπτερούχο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων πενήντα (1250) ευρώ. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

30 Δεκεμβρίου

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο Κώστας Γιαγντζόγλου

30 Δεκεμβρίου

Επιβεβαιώνονται όλες οι πληροφορίες μας για τις αλλαγές που θα κάνει ο Δήμαρχος Ξάνθης. Ο οποίος αλλάζει τους 4 από τους 5 Αντιδημάρχους, με νέα πρόσωπα.
-Οι Νέοι αντιδήμαρχοι Ξάνθης με μονοετή θητεία είναι λοιπόν οι εξής: Στάμος Τριμίτζιος (Τεχνική Υπηρεσία και αντ’ αυτού), Κώστας Γιαγντζόγλου (καθαριότητα), Γιώργος Παπασταματίου (ΚΕΠ) και Σοφία Καραγιαννίδου (Κοινωνική μέριμνα). Μαζί με τον «παλιό» Λεωνίδα Κωνσταντινίδη συμπληρώνουν το πάνελ των αντιδημάρχων.
Στη Στέγη Γραμμάτων και Πολιτισμού «παίζουν» δύο ονόματα. Του Τάσου Θεοδωρίδη και του Γ. Χρηστίδη ενώ στο ΚΑΠΗ Ξάνθης συνεχίζει Πρόεδρος ο Γ. Παπασταματίου (θεωρείται πετυχημένος). Επίσης συνεχίζουν στη ΔΕΥΑΞ ο Μανώλης Τσέπελης, στη ΔΕΑΞ ο Μανώλης Φανουράκης, στον Οργανισμό Αθλητισμού ο Νίκος Παπαδόπουλος και στους Παιδικούς σταθμούς ο γιατρός Φίλιππος Φιλίππου.
-Μολονότι κατά την προσωπική μου άποψη, δεν είναι δυνατόν να ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ο πρώτος σε σταυρούς στη πόλη Τάσος Θεοδωρίδης και να δίνεται 4ετία στους Παιδικούς σταθμούς στον κύριο Φιλίππου…

30 Δεκεμβρίου

ΣΤΟΝ ΑΡΗ Ο ΛΑΜΠΡΙΑΚΟΣ;;;

30 Δεκεμβρίου

Από μέρα σε μέρα, ίσως και από ώρα σε ώρα, θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα του Σταύρου Λαμπριάκου.
Ήδη, μπήκαμε στην καθοριστική εβδομάδα, μια εβδομάδα που θα κρίνει σε ένα μεγάλο βαθμό την τύχη του υψηλόσωμου επιθετικού. Το να συνεχίσει στην ομάδα με την οποία γνώρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, την SKODA Ξάνθη συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Το πιο πιθανό είναι φυσικά το να συνεχίσει να αγωνίζεται σε μια άλλη ομάδα, με πιο πιθανή τον ΑΡΗ, αρκεί βέβαια να ξεπεραστούν τα μικροσυμφέροντα, οι εγωισμοί και κάποιες προσωπικές κόντρες που δεν οδηγούν πουθενά.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το ενδιαφέρον του 33χρονου επιθετικού για να κλείσει την σπουδαία ποδοσφαιρική του θητεία όπου την άρχισε, δηλαδή στο Κλεάνθης Βικελίδης, είναι δεδομένο. Και οι λόγοι δεν είναι μόνο αγωνιστικοί ή οικονομικοί ( είναι και αυτοί) αλλά κυρίως είναι συναισθηματικοί. Το ιδανικό λοιπόν γι’ αυτό θα ήταν να πετύχει τη «μεγάλη επιστροφή».
Τι σκέφτεται να κάνει;
Το πρώτο και πιο βασικό είναι να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της SKODA τον κ. Πανόπουλο, σε ένα ραντεβού που θα επιδιώξει να γίνει άμεσα και έχει ζητήσει απ’ το κ. Κασναφέρη να του «κλείσει». Αν μπορέσει να εξασφαλίσει το ΟΚ του μεγαλομετόχου ο δρόμος της μεταγραφής του ανοίγει διάπλατα.
Θυμίζουμε ότι ο Λαμπριάκος έχει άλλα 2,5 χρόνια συμβόλαιο με την SKODA (ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι). Από κει και πέρα παίρνουν τη σκυτάλη οι επαφές με τον Άρη.
Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι είναι δηλωμένη η συμπάθεια του ηγέτη των «κίτρινων» Λάμπρου Σκόρδα προς το άτομό του αλλά ίσως αυτό από μόνο του να μην είναι αρκετό. Πρέπει να ερωτηθεί και ο προπονητής, αλλά να καμφθούν και κάποιες μικροδιαφορές και δυσκολίες που είναι ικανές να φρενάρουν οποιαδήποτε εξέλιξη.
Από την πλευρά του Άρη ούτε και προχτές έγινε κάποιο σχόλιο, ούτε θετικό ούτε αρνητικό στο άκουσμα της είδησης. Τηρούν σιγή ιχθύος και σφυρίζουν αδιάφορα αν και θεωρείται δεδομένο ότι στα γραφεία της ΠΑΕ εξετάζονται ήδη αρκετές προτάσεις και ιδιαιτέρως αυτές που είναι αξιόλογες και ενδιαφέρουν περισσότερο.
Από όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως σήμερα για τον Άρη, αυτό του Σταύρου Λαμπριάκου είναι ίσως το μοναδικό που ισχύει. Οι συναισθηματικοί δεσμοί του ποδοσφαιριστή με τους «κίτρινους» είναι δεδομένοι, ενώ και ο κόσμος του Άρη τρέφει συμπάθεια προς το πρόσωπό του.
Μάλιστα η τωρινή, δεν είναι η μόνη φορά που το όνομα του Λαμπριάκου απασχόλησε τον Άρη. Και στο παρελθόν είχε ακουστεί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο ψηλόσωμος επιθετικός, δίχως ωστόσο να βρίσκεται τόσο κοντά, όσο αυτή την στιγμή.